Liga mistrů UEFA: AC Milán vs. Inter ve středu živě

V rámci druhé semifinálové dvojice se proti sobě představí oba milánské velkokluby, AC a Inter. Jde o třetí setkání obou rivalů ve vyřazovací části Ligy mistrů. V obou případech se radovali hráči AC, jde však o pořádně vousaté vzpomínky. Kdo tentokrát vykročí za postupem?

sipka Informace o odvetě (16. 5.) si přečtěte ZDE

Živý přenosKurzyPreviewTip

Lautaro a Kalulu Foto: Profimedia

Liga mistrů, 1. zápas semifinále: AC Milán vs. Inter už dnes živě

Trochu nenápadným způsobem se do semifinále letošní edice Ligy mistrů dostaly oba milánské celky. Diváci se tak mohou těšit hned na dvě Derby della Madonnina na San Siru. Odveta je na programu už za necelý týden, kdy se dozvíme jméno prvního finalisty. Nejprve je ale na řadě první zápas, který začne ve středu od 21:00. Diváci v České republice mohou být u toho díky přímému přenosu na Nova Sport 3.

sipka Získejte 350 Kč za registraci u Betana ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Inter je mírným favoritem zápasu i na postup. Jaké jsou kurzy?

Oba týmy ve vyrovnané tabulce Serie A čtyři kola před koncem dělí jen dva body. Inter je čtvrtý se ziskem 63 bodů, AC je na pátém místě. Kromě (nejen) vzájemného souboje o účast v příštím ročníku Ligy mistrů ale probíhá tvrdý boj i v dalších částech pořadí, a tak ani jeden z rivalů stále nemá jistotu ani postupu do kteréhokoliv z evropských pohárů.

Žádné velké rozdíly se tedy mezi oběma konkurenty v letošním ročníku najít nedají. Přesto je mírným favoritem dvojzápasu Inter, a to především díky dvěma letošním úspěchům ve vzájemných duelech. Ten vůbec první v aktuální sezoně sice zvládlo AC, to ale bylo ještě v září loňského roku. Lednové i únorové souboje už vyšly lépe Interu, který uspěl v Superpoháru i v odvetě v lize.

U bookmakerů se všechny okolnosti promítají následovně. Co se týče celkového úspěchu v semifinále, postup Interu je ohodnocen kurzem 1,57 oproti 2,45 na AC. V zápasech milánských velkoklubů je pochopitelně specificky nevýrazná výhoda domácího prostředí, obě mužstva hrají na stejném stadionu, a tak jsou nižší kurzy na Inter i v samotném úvodním utkání, přestože formálně je brán jako hostující celek.

Klíčové informace o utkání AC Milán - Inter
Kdy: 10. 05. 2023 od 21:00
Kde: San Siro, Milán
Fáze: Liga mistrů, 1. semifinále
Rozhodčí: Jesús Gil Manzano, Španělsko
Kurzy Betana: 3,10 - 3,25 - 2,52
Přímý přenos: Nova Sport 3

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

AC vyhrálo, možná ale přišlo o portugalskou hvězdu

Milánské AC se do semifinále Ligy mistrů probojovalo poprvé od sezony 2006/07, kdy se nakonec pomstilo Liverpoolu za jeden z legendárních obratů historie a dokráčelo si až pro celkový triumf. Následoval ale ústup ze slávy, kdy tým nedokázal ani postoupit ze skupiny od roku 2014.

Už minulá sezona ale naznačila návrat slavného klubu na vrcholná místa evropského fotbalu. Rossoneri po dlouhých jedenácti letech získali scudetto a kvalifikovali se do nejprestižnější evropské soutěže. V ní využili i poměrně schůdnějšího losu, ve skupině narazili na trápící se Chelsea, v osmifinále přemohli Tottenham a ve čtvrtfinále si poradili s Neapolí, která sice letos hraje skvěle, k evropským stálicím ale zatím nepatří.

Generálka na úvodní semifinále s Interem vyšla AC výsledkově skvěle, jednoho z hlavních konkurentů v boji o umístění v první čtyřce, Lazio, porazilo na domácím hřišti 2:0. Za tři body ale zároveň zaplatili vysokou cenu. Už po jedenácti minutách hry totiž musel pro natažený sval střídat portugalský křídelník Rafael Leão, momentálně asi největší hvězda týmu.

Podle nejnovějších zpráv je jeho dostupnost pro první semifinále nejistá a rozhodnout by se mělo až krátce před výkopem. Jinak má kouč Pioli k dispozici v podstatě kompletní kádr, zraněný je jen záložník Pobega, který ale téměř nenastupuje. Na soupisce pro LM pak nefiguruje zkušený útočník Zlatan.

Inter pětkrát v řadě vyhrál a vrátil se do top čtyřky

Nerazzurri v klíčovém období sezony konečně ustálili své výkony a nabrali velmi dobrou formu. Výsledkem je pět vítězství v řadě, a to přitom na druhé straně nestáli žádní nazdárci, výhry proti Juventusu, Laziu i AS Řím jsou pořádně cennými příspěvky do ligové tabulky.

Díky tomu se Inter i přes dřívější časté nezdary zvládl prokousat zpět na pozici zaručující účast v příští sezoně Ligy mistrů. Dobojováno ale rozhodně ještě není, jak již bylo zmíněno, náskok na AC činí pouhé dva body, další pronásledovatelé jsou jen o další tři body dále.

Před derby je nejlepší možnou zprávou především vzrůstající forma Lautara Martíneze. Argentinský útočník vstřelil šest branek v posledních šesti zápasech, a to přitom ve třech z nich jen střídal. Lautaro je navíc jakýmsi specialistou na milánská derby, více gólů než on v nich dokázalo v historii vstřelit jen šest hráčů. Martínezovi je přitom stále teprve 25 let.

O něco méně příjemnou informaci máme pro příznivce slovenského fotbalu. Mimo hru totiž pro zranění zůstává stoper Škriniar, který chybí už od března a po operaci zad je možné, že za Inter už vůbec nenastoupí. Od léta má být totiž domluvený na smlouvě v PSG. Kromě něj si ale ani kouč hostí Inzaghi nemůže úplně stěžovat, drobnější šrámy mají jen Gosens a D'Ambrosio.

  • Datum, čas a místo zápasu: 10. 5. 2023 ve 21:00, San Siro

Při vyrovnanosti obou týmů si lze jen těžko představit, že by už úvodní semifinále rozhodlo o postupujícím do boje o nejcennější evropskou klubovou trofej. Dá se očekávat spíše opatrnější fotbal z obou stran a minimem rizika. Mohla by z toho být remíza.

TIP: Bude remíza sipka Získat bonus u Betana

Tip

Kde živě sledovat utkání AC Milán vs. Inter? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Utkání Ligy mistrů vysílají v letošní sezoně televizní kanály Premier Sport, O2 TV Sport a Nova Sport. Atraktivní úvodní duel mezi AC Milán a Interem si lze naladit konkrétně na programu Nova Sport 3. České sázkové kanceláře streamy bohužel nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...