Liga mistrů UEFA: Bayern vs. Manchester City ve středu živě

Manchester City ovládl úvodní souboj gigantů jasně 3:0 a má nakročeno do semifinále LM. Guardiola měl v duelu s Tuchelem tentokrát jasně navrch. Vzepře se ještě Bayern v domácí odvetě osudu a zdramatizuje celý dvojzápas?

Živý přenosKurzyPreviewTip

Bernardo Silva a Davies Foto: Profimedia

Liga mistrů, odveta čtvrtfinále: Bayern vs. Manchester City už ve středu živě

Úvodní čtvrtfinálový zápas mezi dvěma největšími favority na celkové vítězství nabídlo poměrně jednostrannou záležitost. Citizens sice pomohl krásný gól svátečního střelce Rodriho, na hřišti však dominovali, ve druhé půli přidali další dva góly a to ještě několikrát Bayern zachránil brankář Sommer. Mnichovský celek si tak do domácí odvety přivezl tříbrankové manko. Šanci na reparát bude mít ve středu od 21:00 v přímém přenosu Nova Sport 3.

sipka Získejte bonus za registraci a vsaďte si na zápas u forBETu ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Citizens jsou jednou nohou v semifinále. Jaké jsou kurzy?

Výsledek a vlastně i celý průběh prvního utkání, aktuální forma i obecné směřování klubu, vše momentálně hovoří ve prospěch Manchesteru City. Ten zvládl úvodní čtvrtfinále na jedničku, doma v očekávaném zápase přehrál Bayern jednoznačně 3:0 a jen velký kolaps by ho mohl ještě o postup připravit.

Podobně to vidí i bookmakeři, kteří na úspěch manchesterského celku vypsali kurz 1,03. Comeback Bayernu by se jistě zapsal do historie. Otočit dvojzápas po tříbrankové ztrátě z prvního duelu se podařilo v Lize mistrů jen třinácti týmům, naposledy před čtyřmi lety Liverpoolu proti Barceloně. Ještě náročnější úkol pak zvládla v celé historii jen Barcelona v proslulé odvetě proti PSG. Kdyby se tentokrát podobně husarský kousek podařil Bayernu, budou se radovat tipující v kurzu 14,00.

Při pohledu na kurzy na samotné druhé utkání v Mnichově už je situace pochopitelně výrazně vyrovnanější. Vítězství domácích Bavorů je ohodnoceno kurzem 2,70, i druhý triumf Citizens pak 2,42. Remízu, která by pro Bayern nic neřešila, lze hrát v kurzu 3,90. Na průběh odvety bude dohlížet renomovaný francouzský arbitr Clément Turpin.

Klíčové informace o utkání Bayern - Manchester City
Kdy: 19. 04. 2023 od 21:00
Kde: Allianz Arena, Mnichov
Fáze: Liga mistrů, 2. čtvrtfinále (0:3)
Rozhodčí: Clément Turpin, Francie
Kurzy forBETu: 2,70 - 3,90 - 2,42
Přímý přenos: Nova Sport 3

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Man City šlape na paty Arsenalu, vyhrál desetkrát v řadě

Čím více se blíží vrchol celé sezony, tím více jako by se Manchester City dostával do optimální provozní teploty. Momentálně tahá šňůru už deseti vítězných utkání v řadě, naposledy prohrál dokonce už na začátku února. Díky impozantní sérii se kromě přesvědčivé jízdy Ligy mistrů výrazně zamotává také situace na domácí scéně.

Přestože ještě před pár týdny měl Arsenal na čele tabulky Premier League poměrně pohodlný náskok, momentálně oba týmy dělí už jen čtyři body, a to mají ještě Citizens jedno dohrávané utkání k dobru. Už za týden je navíc na programu šlágr anglického jara, totiž souboj obou aspirantů na titul na Etihad Stadium. Momentálně už je tedy favoritem na titul opět jeho obhájce z modré části Manchesteru.

Tým City momentálně šlape na plné obrátky. Haaland při víkendové výhře nad Leicesterem přidal další dva zásahy a o poločase měl po šichtě. Za rozhodnutého stavu šli ze hřiště také De Bruyne, Rodri, Stones a Grealish, tedy další velké opory, které aktuálně táhnou Citizens za úspěchy.

Norský zabiják pochopitelně dává góly všude, kam přijde, v Lize mistrů se ale evidentně cítí opravdu jako ryba ve vodě. Celkem v milionářské soutěži nasázel už 34 gólů v pouhých 26 zápasech. O takových statistikách se mohlo jen zdát i hvězdám největším z největších, tedy Messimu či Ronaldovi, Haaland se může pyšnit ve stejné fázi kariéry lepšími čísly.

Ta navíc bude zřejmě moci i nadále vylepšovat, Citizens míří do dalšího semifinále. Vděčí za to i kouči Guardiolovi, který v úvodním zápase připravil svému týmu precizní taktiku. V základní sestavě dostal na pravém křídle prostor Bernardo Silva a odvděčil se fantastickým výkonem, kdy poctivě pracoval směrem dozadu při výpadech nebezpečného Daviese, zároveň ale sám byl hodně vidět i na míči. Svůj výkon korunoval klíčovou trefou na 2:0. Důležitou postavou bude zřejmě i v odvetě.

Vybrané statistiky z prvního zápasu (Man City - Bayern 3:0)
Man City Statistika Bayern
2.02 Očekávané góly (xG) 0.87
17 Střely 12
9 Střely na branku 4
46 Držení míče (%) 54
8 Rohové kopy 5
0 Ofsajdy 1
11 Fauly 8
1 Žluté karty 2

Bayern znovu ztratil, sázka na Tuchela zatím nevychází

Vyhazov Juliana Nagelsmanna z lavičky Bayernu s sebou přinesl řadu zdvižených obočí. Mnichovský velkoklub sice zrovna čerstvě prohrál na hřišti Leverkusenu a propadl se na druhé místo tabulky Bundesligy, stále byl ale na dostřel titulu a v Lize mistrů tým hladce postoupil přes dalšího giganta, PSG. Hned po reprezentační přestávce se navíc chystalo na vzájemný souboj o první místo ligy s Dortmundem.

Při něm už však Bayern vedl o něco zkušenější Němec Thomas Tuchel a uspěl po výsledku 4:2. Tuchel už při svém působení v Chelsea svedl s Guardiolovým mužstvem řadu skvělých bitev, mimo jiné ho předčil i ve finále LM před dvěma lety. Možná i to hrálo roli v jeho angažmá, soupeř pro letošní čtvrtfinále už byl znám.

Bayern ale v prvním utkání v Manchesteru zklamal. Nepovedla se příliš ani taktika, tah s Gnabrym coby falešnou devítkou se ukázal jako chybný, nedařilo se navíc příliš ani Musialovi a ve středu pole Bavoři celkově po celý zápas tahali za kratší konec. Dobrým výkonem se mohli pochlubit snad jen aktivní Sané, vzadu jistý Pavard a brankář Sommer, který ještě několika skvělými zákroky uchránil svůj tým od většího výprasku.

Velmi špatně zápas vyšel také stoperu Upamecanovi. Ten přímo zavinil klíčovou druhou branku soupeře a od té doby i viditelně znervóznil, ve druhé půli kupil jednu hrubku za druhou. Podobné chyby si Bayern už v odvetě nemůže dovolit, pokud chce živit alespoň minimální naději na obrat.

K němu se ale nenaladil ani o víkendu, kdy v lize jen remizoval doma s Hoffenheimem 1:1. Naštěstí pro Bayern ale zaváhal také Dortmund, a tak si Bavoři udrželi svou dvoubodový náskok v čele německé ligy. Titul v ní se ale v Mnichově bere už jako samozřejmost a splněná povinnost, hlavním cílem byl úspěch v Lize mistrů. A ten je v tuto chvíli na míle vzdálený.

  • Datum, čas a místo zápasu: 19. 4. 2023 ve 21:00, Allianz Arena

Bayern musí od úvodní minuty na svého soupeře vlétnout a otevřít hru, což by mohlo přinést podobně zajímavý fotbal, jaký se hrál před týdnem v Manchesteru hlavně po přestávce. Do sestavy domácích by se měl vrátit útočník Choupo-Moting a jeho přítomnost by mohla hře Bayernu vrátit tvář. Citizens zase mají ve svém středu vhodné typy hráčů i na to, aby podnikali rychlé výpady do otevřených okének v obraně. Padnout by mohlo větší množství branek.

TIP: Oba dají gól v obou poločasech sipka Získat bonus u forBETu

Tip

Kde živě sledovat utkání Bayern vs. Manchester City? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Utkání Ligy mistrů vysílají v letošní sezoně televizní kanály Premier Sport, O2 TV Sport a Nova Sport. Atraktivní úvodní duel mezi Realem Madrid a Chelsea si lze naladit konkrétně na programu Nova Sport 3. České sázkové kanceláře streamy bohužel nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Zhlédněte to nejdůležitější z úvodního utkání, ve kterém Citizens zvítězili 3:0.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2024/2025: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se ✔️ na její program a výsledky.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...