Liga mistrů UEFA: Chelsea vs. Real Madrid v úterý živě

Do semifinále Ligy mistrů má nakročeno Real Madrid, který doma v prvním utkání vyhrál 2:0. Chelsea tak v odvetě musí dohánět manko. Na Stamford Bridge už ale v minulosti několik slavných obratů předvedla. Dočkáme se v úterý dalšího, nebo Real potvrdí roli favorita?

Živý přenosKurzyPreviewTip

Vini a James Foto: Profimedia

Liga mistrů, odveta čtvrtfinále: Chelsea vs. Real Madrid už v úterý živě

Úvodní čtvrtfinále patřilo jasně domácímu Realu Madrid. Chelsea sice měla první šanci utkání, Bílý balet ale postupně převzal otěže zápasu pevně do svých rukou a nad svým soupeřem dominoval. Po brankách Benzemy a Asensia nakonec zvítězil 2:0 a před odvetou tak má k postupu blíže. Rozhodne se v Londýně, kde se bude hrát v úterý od 21:00. Přímý přenos nabídne v Česku kanál Premier Sport 2.

sipka Získejte 350 Kč za registraci u Betana ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Real v Londýně hájí náskok. Jaké jsou kurzy?

Bílý balet si podle očekávání přiváží na západ Londýna náskok, na San Bernabéu vyhrál 2:0. Skóre otevřel v prvním poločase Benzema, po přestávce pak Chelsea přišla o vyloučeného Chilwella a oslabeného soupeře dorazil druhým zásahem střídající Asensio.

Real byl favoritem na postup do semifinále už před výkopem úvodního duelu a od té doby se nestalo nic, co by mělo situaci změnit. Naopak. Momentálně je situace na první pohled zcela jasná a kurz na postup madridského celku dosahuje 1,09. Chelsea ale už v minulých letech několikrát dokázala otočit nepříznivě se vyvíjející dvojzápas, ať už to bylo proti Barceloně, Neapoli, PSG či Dortmundu. Pokud by se ji to podařilo i tentokrát, radovat se budou tipující v kurzu 7,70.

Pohled na samostatný odvetný zápas je mnohem méně jasný. I zde sice bookmakeři dávají větší šance Realu, kurzy jsou ale v podstatě vyrovnané. Ten na hosty činí 2,40, na domácí je o něco vyšší, 2,85. Remízu lze hrát v kurzu 3,55.

Odvetu na Stamford Bridge bude pískat zkušený italský sudí Daniele Orsato. Ten se představil i na nedávném mistrovství světa v Kataru, kde dokonce dostal důvěru na zahajovací zápas celého šampionátu a řídil i jedno semifinále. V Lize mistrů v aktuální sezoně dosud odřídil pět duelů a má v nich průměr jen 15,6 faulů na zápas.

Klíčové informace o utkání Chelsea - Real Madrid
Kdy: 18. 04. 2023 od 21:00
Kde: Stamford Bridge, Londýn
Fáze: Liga mistrů, 2. čtvrtfinále (0:2)
Rozhodčí: Daniele Orsato, Itálie
Kurzy Betana: 2,85 - 3,55 - 2,40
Přímý přenos: Premier Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Chelsea i nadále tápe, má poslední šanci zachránit sezonu

Chelsea před týdnem nevstoupila do zápasu špatně, hned po dvou minutách hry utekl domácí obraně Felix a kdyby situaci vyřešil lépe, mohl svůj tým poslat do vedení. Perfektně ale dokumentoval trápení sebe i svých spoluhráčů v letošní sezoně, když vlastně sám sebe vyhnal z výhodné střelecké pozice a následně Courtoise nepřekonal.

Blues tak pokračovali ve své mizérii, opět neskórovali a dvoubrankové manko před odvetou nakonec vzhledem k průběhu a vyloučení Chilwella mohou považovat za přijatelné. Úterní zápas ale představuje už opravdu poslední příležitost ještě alespoň částečně zachránit zpackanou sezonu.

Západolondýnský celek o víkendu znovu prohrál a sedm kol před koncem Premier League ještě ani nemá matematicky zajištěnou záchranu. V tabulce se krčí na jedenáctém místě a pohárové příčky má v tuto chvíli vzdáleny více než sestupové pásmo. Při domácí porážce s Brightonem sice alespoň dokázal skórovat (šťastnou tečovanou střelou Gallaghera z dálky), po celý zápas ale tahal za kratší konec a prohrát mohl i vyšším rozdílem.

Staronový kouč Lampard tak neuspěl ani v jednom ze tří zápasů po svém návratu na lavičku Chelsea. Navázal navíc na své předchůdce Tuchela a Pottera a opět výrazně pozměnil sestavu. Celkem už v sezoně Chelsea za 31 ligových střetnutí udělala v základní jedenáctce 112 změn (průměr 3,6 na utkání), což je zdaleka nejvíce v celé lize.

Změny budou muset přijít i pro úterní odvetu s Realem. Chilwell pyká za červenou kartu, v Madridu navíc musel pro zranění střídat další obránce Koulibaly a i jeho start je vyloučen. Nejistá je pak dostupnost útočníka (?) Havertze. Lampard o víkendu šetřil Kantého, Kovačiće, Silvu, Felixe či Jamese, ti všichni by naopak měli nastoupit. Chelsea však musí doufat v zázrak.

Vybrané statistiky z prvního zápasu (Real - Chelsea 2:0)
Real Madrid Statistika Chelsea
2.52 Očekávané góly (xG) 1.26
18 Střely 8
9 Střely na branku 3
53 Držení míče (%) 47
3 Rohové kopy 3
1 Ofsajdy 0
10 Fauly 10
3 Žluté karty 2
0 Červené karty 1

Real snížil ztrátu, vrátí se ještě do boje o titul?

Také hostující kouč Ancelotti dal ve víkendovém ligovém utkání odpočinout některým hvězdám. Modrić s Camavingou zůstali jen na lavičce, Kroos a Vinícius pak pro jistotu nebyli ani v nominaci, aby mohli v klidu doléčit své šrámy ze středečního zápasu proti Chelsea. To se podařilo a oba by měli na Stamford Bridge naskočit od první minuty.

Real se na hřišti Cádizu nečekaně natrápil, nakonec si ale díky dvěma slepeným brankám Nacha a Asensia ze závěrečné dvacetiminutovky došel pro povinné tři body. Vzhledem ke ztrátě Barcelony navíc Bílý balet ukrojil z náskoku svého rivala dva body a momentálně už jich v hodnocení La Ligy ztrácí "jen" jedenáct. Do konce ročníku ale zbývá ještě devět kol, a tak o titulu není rozhodnuto.

Více úsilí však přesto královský klub vloží do zbylých dvou soutěží, v nichž má k úspěchu podstatně blíže. Už na začátku května je na programu finále Copa del Rey proti Osasuně, v Lize mistrů pak má namířeno už do semifinále a živí tak reálnou naději na obhajobu zisku ušatého poháru.

Madrid si ovšem musí dát pozor, v předchozích dvou sezonách totiž odvetné zápasy proti Chelsea příliš nezvládl. Před dvěma lety po úvodní domácí remíze na Stamford Bridge padl 0:2 a se soutěží se rozloučil. Loni pak sice nakonec uhájil postupový výsledek, ne však bez pořádného dramatu. Přestože v Londýně tehdy vyhrál 3:1 a v odvetě si měl situaci jen pohlídat, ještě deset minut před koncem prohrával 0:3 a vypadalo to na další vyřazení.

Zápas do prodloužení poslal žolík Rodrygo a v extra čase rozhodl Benzema, čímž nasměroval Real až k pozdějšímu celkovému triumfu. Na oba hráče bude Ancelotti spoléhat i tentokrát. Ostatně už v prvním utkání před týdnem Rodrygo zařídil vyloučení a Benzema zaznamenal rozhodující trefu. U všeho podstatného byl také Vinícius se dvěma asistencemi a neutuchajícím zaměstnáváním pravé strany obrany Chelsea.

  • Datum, čas a místo zápasu: 18. 4. 2023 ve 21:00, Stamford Bridge

Kouzlo Stamford Bridge už sice v minulosti v Lize mistrů několikrát zafungovalo, Real Madrid by však měl být tentokrát pro trápící se mužstvo až příliš velkým soustem. V Chelsea to momentálně zkrátka nefunguje a nedá se očekávat, že by se to najednou mělo změnit. Bílý balet by navíc mohl využít toho, že domácí budou muset být více aktivní směrem dopředu a skrz rychlíky Viníciuse a Rodryga vnikat do otevřenější obrany.

TIP: Real vyhraje sipka Získat bonus u Betana

Tip

Kde živě sledovat utkání Chelsea vs. Real Madrid? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Utkání Ligy mistrů vysílají v letošní sezoně televizní kanály Premier Sport, O2 TV Sport a Nova Sport. Atraktivní úvodní duel mezi Realem Madrid a Chelsea si lze naladit konkrétně na programu Premier Sport 2. České sázkové kanceláře streamy bohužel nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Podívejte se na první zápas, který ovládl Real poměrem 2:0

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...