Liga mistrů UEFA: Liverpool vs. Real Madrid dnes živě

Úterní program osmifinále Ligy mistrů nabídne reprízu loňského finále. Liverpool v prvním utkání doma přivítá Real Madrid. Oba týmy zažívají slabší období, v posledních týdnech ale přeci jen nacházejí vítěznou formu. Který z fotbalových gigantů vykročí za postupem?

Živý přenosKurzy – Preview – Tip

Vinicius gól Foto: Profimedia

Liga mistrů, 1. osmifinále: Liverpool vs. Real Madrid už dnes živě

Liverpool zvládl dva těžké ligové duely v řadě a trochu tak zmírnil svou krizi. To Real Madrid zvítězil dokonce už čtyřikrát za sebou, díky čemuž také získal trofej z mistrovství světa klubů. Na to se nominoval květnovým triumfem ve finále Ligy mistrů právě nad Liverpoolem, domácí tedy mají svému soupeři rozhodně co oplácet. Úvodní osmifinále mezi dvěma evropskými velkokluby je na programu v úterý od 21:00 a v přímém přenosu ho odvysílá kanál Premier Sport 2.

sipka Vsaďte si na utkání Liverpool vs. Real Madrid a získejte bonus zdarma

Domácí favoritem utkání, hosté dvojzápasu. Jaké jsou kurzy?

Obvykle na těchto řádcích uvádíme informace o kurzech sázkových kanceláří na konkrétní utkání. Nejinak tomu bude i v tomto případě, kde je u Chance mírným favoritem domácí Liverpool. Na jeho výhru v prvním duelu osmifinále si lze vsadit v kurzu 2,29, na hosty z Madridu pak 3,00.

V případě vyřazovací části Ligy mistrů se ale pochopitelně nerozhoduje během devadesáti minut, oba týmy čeká i odveta ve Španělsku, která je na programu 15. března. Proto je třeba zmínit také sázkovou nabídku na postup do čtvrtfinále LM. V tomto případě je situace opačná a větší šance se dávají Realu (1,70 na jeho postup oproti 2,15 na Liverpool).

Co se týče střetu na Anfield Road, ten byl přisouzen rumunskému arbitrovi Istvánu Kovácsovi. Osmatřicetiletý rozhodčí v letošní sezoně v nejprestižnější evropské klubové soutěži řídil tři zápasy, během nichž nařídil hned čtyři penalty.

Klíčové informace o utkání Liverpool - Real Madrid
Kdy: 21. 02. 2023 od 21:00
Kde: Anfield Road (Liverpool)
Rozhodčí: István Kovács (Rumunsko)
Kurzy Chance: 2,29 - 3,68 - 3,00
Přímý přenos: Premier Sport 2

Liverpool se dotahuje na poháry, Realu má co oplácet

Ještě před týdnem se Reds zmítali ve velké krizi, v tabulce anglické Premier League byli až desátí, v sedmi zápasech v rámci všech soutěží jen jednou vyhráli a mluvilo se o totálně zpackané sezoně. Během pěti dnů ale Liverpool zvládl dva klíčové ligové duely, po nichž se u řeky Mersey přeci jen dýchá zase o něco lépe.

Alespoň tedy v té červené části Liverpoolu, protože prvním odrazovým můstkem místního FC bylo městské derby proti Evertonu. To Kloppovi svěřenci zvládli po dobrém výkonu 2:0. O víkendu pak ve šlágru 24. kola stejným výsledkem uspěli i na hřišti silného Newcastlu a v tabulce se posunuli na osmé místo. Což o to, stále jde o pozici daleko za očekáváním klubu, přesto se situace začala jevit výrazně pozitivněji.

Za sedmým Brightonem totiž Liverpool zaostává jen o skóre, na šestý Fulham má sice tříbodovou ztrátu, ale také dva zápasy k dobru. Pátý Newcastle pak v případě zvládnutí dohrávaného utkání může být vzdálen už jen na tři body, čtvrtý Tottenham jen o další bod více. Boj o Ligu mistrů je tak stále zcela otevřen.

Náladu na Anfield Road navíc vylepšil také fakt, že se proti Newcastlu střelecky prosadili dva fotbalisté, kteří to zřejmě potřebovali ze všech nejvíce. Vítězství zařídili kritizovaní Darwin Núñez a Cody Gakpo, který se dokonce prosadil podruhé v řadě. Jisté je, že pokud chce Liverpool svou sezonu ještě zachránit, bude střelecký příspěvek právě těchto dvou nedávných zvučných posil notně potřebovat.

A to už proti Realu Madrid. Tomu mají navíc Reds co vracet. Není to ani rok od finálového utkání posledního ročníku Ligy mistrů, ve kterém byl Bílý balet úspěšnější. Stejný soupeř navíc Reds vyřadil i o rok dříve ve čtvrtfinále a mnozí členové kádru obou týmů si pamatují také finálový souboj z roku 2018, rovněž vítězný pro Real.

Poslední vzájemné zápasy Liverpoolu s Realem Madrid
Sezona Fáze Výsledek Střelci
2021/22 Finále 0:1 Vinícius Jr.
2020/21 Čtvrtfinále 1:3 a 0:0 Salah - Vinícius Jr. 2, Asensio
2017/18 Finále 1:3 Mané - Benzema, Bale 2

Real Madrid je mistrem světa, předvede opět v LM to nejlepší?

V táboře Realu Madrid má atmosféra v týmu podobnou křivku jako u domácích. Ne snad že by krize Bílého baletu dosahovala takových hloubek, v průběžném zúčtování La Ligy nespadl pod druhou příčku. Přesto představuje osmibodové manko na vedoucího úhlavního nepřítele z Barcelony už nebezpečně velký odstup.

Jenže také v Madridu poslední týdny mohou posloužit jako začátek obratu sezony k lepšímu. Vše nastartovalo mistrovství světa klubů v Maroku, kde Merengues porazili egyptské Al-Ahly i saúdskoarabský Al-Hilal a dokráčeli si až k rekordnímu pátému titulu.

Na dobré výkony posléze navázali i dvěma výhrami v lize. Ta domácí proti Elche se rodila snadno a působila velice přesvědčivě. To v sobotu na hřišti Osasuny už Real opět zabředl do průměru a měl štěstí, že si dvěma góly v závěru zajistil vítězství 2:0. Proti houževnatě hrajícímu soupeři se přesto tři body rozhodně počítají. A to navíc hostům chyběl útočník Karim Benzema.

Ten by se ale měl na úvodní osmifinále Ligy mistrů proti Liverpoolu vrátit, s týmem již před zápasem trénoval a měl by být kouči Ancelottimu připraven k dispozici. To se naopak netýká záložníků Kroose a Tchouaméniho, jejichž absence byla už dopředu oznámena. Šanci v základní sestavě by tak vedle legendárního Modriće opět mohli dostat Camavinga a Ceballos.

U Realu Madrid je ale mnohdy tak trochu jedno, v jakém se zrovna nachází rozpoložení. Kdyby se sbírala data o tom, kterého protivníka by si jednotlivé týmy nepřály do vyřazovací fáze LM, s přehledem nejvíce hlasů by dostal právě Bílý balet. Tahle parta kolem Benzemy a Modriće se vždy v milionářské soutěži dokáže povznést nad aktuální neduhy a ukázal svou nejlepší tvář. Odnese to Liverpool znovu?

  • Datum, čas a místo zápasu: 21. 2. ve 21:00, Anfield Road

Trenér Realu Carlo Ancelotti našel pro důležité zápasy fungující taktiku, kdy Benzemu na hrotu z levé strany doplňuje Vinícius a napravo pak v o něco zataženější roli působí Valverde. Ten má sice za úkol doplňovat zálohu, přesto má více ofenzivnějších úkolů než ve své jinak ortodoxní roli v záloze. Má tak volnost tlačit se i více do zakončení, v pěti zápasech Ligy mistrů zakončoval hned šestnáctkrát, z toho šestkrát na bránu. Alespoň jednou by trefit branku mohl i na Anfield Road.

TIP: Valverde vystřelí na branku v kurzu 2,40 sipka Vsadit u Chance

Tip

Kde živě sledovat utkání Liverpool vs. Real Madrid? Přímý přenos v televizi, bude i live stream?

Utkání Ligy mistrů vysílají v letošní sezoně televizní kanály Premier Sport, O2 TV Sport a Nova Sport. Atraktivní duel Liverpoolu s Realem Madrid si lze naladit konkrétně na programu Premier Sport 2. České sázkové kanceláře streamy bohužel nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Man City

Anglická Premier League: informace, program zápasů a tabulka

Nejsledovanější fotbalovou ⚽ ligou světa je Premier League. Přečtěte si ☝️ informace o sezoně 2023/24 i o historii anglické ligy.

Na ligový trůn se vrátila Barcelona

Španělská La Liga 2023/2024: informace, program zápasů a tabulka

Španělská La Liga se loni dostala pod nadvládu Barcelony. Real Madrid se ale chce vrátit na vrchol, stejně jako Atlético.