Liga mistrů UEFA: Manchester City vs. Bayern v úterý živě

Manchester City i nadále usiluje o premiérový titul v Lize mistrů. Ve čtvrtfinále čeká Guardiolův tým Bayern s novým koučem Tuchelem. Úvodní utkání se odehraje v úterý v Anglii, odveta v Mnichově je na programu už za týden. Který z gigantů postoupí do semifinále?

Živý přenosKurzyPreviewTip

Guardiola a Tuchel Foto: Profimedia

Liga mistrů, 1. zápas čtvrtfinále: Manchester City vs. Bayern už v úterý živě

Dva z největších favoritů na celkové vítězství v nejprestižnější evropské klubové soutěži se utkají už ve čtvrtfinále. Los proti sobě svedl Manchester City a Bayern, tedy i dva uznávané stratégy v osobách Pepa Guardioly a Thomase Tuchela. Kdo projde mezi nejlepší čtyři týmy letošního ročníku? Napoví už úvodní čtvrtfinále, které se odehraje v Manchesteru v úterý od 21:00. Přímý přenos nabídne Premier Sport 2.

sipka Získejte 350 Kč za registraci u Betana ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Domácí jsou favoritem na výhru i postup. Jaké jsou kurzy?

Ještě před startem jarní fáze Ligy mistrů byly za největší favority na celkový triumf považovány právě týmy Manchesteru City a Bayernu. Los je ale poslal proti sobě už ve čtvrtfinále, a tak jednomu z velkoklubů zůstanou jen oči pro pláč už nyní.

Podle bookmakerů by to měl být spíše mnichovský celek, který je považován za mírného outsidera celého dvojzápasu. Na jeho postup si lze u Betana vsadit v kurzu 2,47, zatímco na Citizens činí kurz pouhých 1,55.

Stejná sázková kancelář tedy logicky favorizuje domácí i s ohledem na samotné úvodní čtvrtfinálové utkání na Etihad Stadium. Vítězství Man City je ohodnoceno kurzem 1,78, remíza 4,10 a triumf Bayernu 4,60.

Utkání bude pískat španělský rozhodčí Jesús Gil Manzano. Ten v letošním ročníku LM odřídil zatím čtyři duely, rozdal v nich však už 23 žlutých karet.

Klíčové informace o utkání Manchester City - Bayern
Kdy: 11. 04. 2023 od 21:00
Kde: Etihad Stadium, Manchester
Fáze: Liga mistrů, 1. čtvrtfinále
Rozhodčí: Jesús Gil Manzano (Španělsko)
Kurzy Betana: 1,78 - 4,10 - 4,60
Přímý přenos: Premier Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Manchester City v pravý čas nabírá skvělou formu

Už několikrát to v průběhu letošní sezony vypadalo, že Manchester City není v ideálním rozpoložení a do vysokého standardu posledních let mu přeci jen něco schází. S blížícím se vrcholem ročníku se ale tahle bleděmodrá mašina konečně odbrzdila a v pravý čas začala předvádět fantastické výkony.

Citizens naposledy ztratili před necelými dvěma měsíci, poslední prohra se dokonce datuje až do samotného začátku února. Momentálně tahají sérii osmi vítězných utkání v řadě, ve kterých soupeřům nasázeli hned 31 branek. Díky tomu snadno přešli v osmifinále Ligy mistrů přes Lipsko a také v lize ještě šlapou na paty vedoucímu Arsenalu.

Naposledy to o víkendu odnesl Southampton a vzhledem ke ztrátě úhlavního rivala v boji o titul se rozdíl v tabulce Premier League mezi oběma týmy ztenčil na šest bodů. Manchester City však má po delší době opět situaci ve svých rukou, čeká ho totiž jedno utkání navíc a také klíčový vzájemný souboj s Arsenalem na vlastním hřišti.

Houževnatý Southampton v sobotu zlomil dvěma góly Erling Haaland, jenž se už dostal na metu 30 ligových branek v sezoně. Více přesných zásahů zaznamenalo pouze pět různých hráčů v historii soutěže, rekord už má norský zabiják v dosahu, chybí mu čtyři trefy.

Ve skvělé formě momentálně hraje také křídelník Jack Grealish, který po stomilionovém přesunu na Etihad konečně začíná dostávat své ceně a podílet se na gólech. V dobrém rozpoložení je také Kevin De Bruyne, jenž si přihrávkou na první gól Haalanda připsal už svou 100. asistenci v Premier League. Více má na svém kontě jen čtveřice fotbalistů.

Souboje Pepa Guardioly a Thomase Tuchela
Datum Zápas Výsledek Vítěz
19.10.2013 Bayern - Mainz 4:1 Guardiola
22.03.2014 Mainz - Bayern 0:2 Guardiola
04.10.2015 Bayern - Dortmund 5:1 Guardiola
05.03.2016 Dortmund - Bayern 0:0
21.05.2016 Bayern - Dortmund 0:0, penalty Bayern Guardiola
17.04.2021 Chelsea - Man City 1:0 Tuchel
08.05.2021 Man City - Chelsea 0:1 Tuchel
29.05.2021 Man City - Chelsea 0:1 Tuchel
25.09.2021 Chelsea - Man City 0:1 Guardiola
15.01.2022 Man City - Chelsea 1:0 Guardiola

Bayern začal novou éru, připraví Tuchel opět Guardiolu o sen?

Cesta Bayernu vyřazovací fází letošní edice Ligy mistrů jen těžko mohla být těžší. Hned v osmifinále se Bavoři utkali s PSG, ve čtvrtfinále je čeká Manchester City, v případném semifinále pak lepší z dvojice Real Madrid/Chelsea. Jedno velké jméno vedle druhého.

Podobně velké je ale jméno muže, který byl pověřen úkolem nadcházející překážky překonat, trenéra Thomase Tuchela. Ten na lavičce Bayernu teprve před pár týdny nahradil Juliana Nagelsmanna a nikterak poklidný úvod svého angažmá tedy rozhodně nezažívá. Hned pár dní po svém nástupu do funkce ho čekal klíčový souboj o titul proti Dortmundu, který zvládl vítězně a dostal Bayern zpět na první místo Bundesligy.

Následující dva duely s Freiburgem přinesly střídavé výsledky, vyřazení z německého poháru alespoň částečně odčinil ligový triumf jen o čtyři dny později. A nyní jsou na programu zápasy proti Manchesteru City. Na ten si ale Mnichované mohou věřit právě i díky faktu, že na jejich lavičce sedí zrovna Tuchel.

Ten sice čekal na své první vítězství v soubojích proti Guardiolovi až do šestého vzájemného zápasu, jedním dechem ale nutno podotknout, že španělský kouč figuroval v lepších týmech. Na lavičce Chelsea však Tuchel našel na svého soka recept a stal se velice neoblíbeným soupeřem Guardioly. Připravil mu také dosud možná největší zklamání kariéry, když ho přelstil ve finále Ligy mistrů před dvěma lety a nedopřál mu vytoužený úspěch s Citizens.

Vyřadit ho bude chtít i tentokrát, třebaže už ve čtvrtfinále. Minimálně v prvním zápase na něj ale bude muset vyzrát bez útočníka Choupo-Motinga, který je zraněný. Kromě něj už jsou ale mimo hru jen dlouhodobě zranění Neuer a Hernandez. Ten se už ovšem po svém těžkém zranění kolena z mistrovství světa zapojil zpět do tréninku.

  • Datum, čas a místo zápasu: 11. 4. 2023 ve 21:00, Etihad Stadium

Souboje Pepa Guardioly a Thomase Tuchela v posledních letech nebývaly přehlídkou ofenzivních akcí, většinou šlo spíše o taktické šachy. Důkazem budiž fakt, že všech pět soubojů Man City s Chelsea s oběma trenéry na lavičkách skončilo vždy 1:0. Příliš mnoho branek se nedá očekávat ani v úterý, v úvodním čtvrtfinále LM jde o hodně a jakýkoliv gól by mohl výrazně zkomplikovat celý dvojzápas.

TIP: Padnou maximálně dvě branky sipka Získat bonus u Betana

Tip

Kde živě sledovat utkání Man City vs. Bayern? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Utkání Ligy mistrů vysílají v letošní sezoně televizní kanály Premier Sport, O2 TV Sport a Nova Sport. Atraktivní úvodní duel mezi Manchesterem City a Bayernem si lze naladit konkrétně na programu Premier Sport 2. České sázkové kanceláře streamy bohužel nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Podívejte se na sobotní vítězství City na hřišti Southamptonu včetně neuvěřitelné trefy Haalanda v čase 1:05.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...