Liga mistrů UEFA: Manchester City vs. Real Madrid ve středu živě

Jeden ze šlágrů fotbalového jara je tu! O druhém finalistovi letošního ročníku Ligy mistrů se mezi Manchesterem City a Realem Madrid rozhodne až v odvetě. První utkání ve Španělsku skončilo remízou 1:1. Potvrdí Bílý balet svou nadvládu nad milionářskou soutěží, nebo se Citizens přiblíží kýženému prvnímu vítězství?

AKTUALIZACE: Manchester City vítězí 4:0 a postupuje do finále Ligy mistrů, kde se 10. června utká s Interem Milán. V první půli se dvakrát prosadil Silva, madridský Militao si pak v 76. minutě dal vlastní gól. Výsledek v 91. minutě pečetil Álvarez, a to po pouhých dvou minutách na trávníku.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Vinicius a Haaland Foto: Profimedia

Liga mistrů, odveta semifinále: Manchester City vs. Real Madrid už dnes živě

První semifinálový zápas v Madridu nabídl dva odlišné poločasy. Domácí Real tahal v úvodním poločase spíše za kratší konec, přesto se ale dokázal dostat do vedení po krásné trefě Viníciuse. Po změně stran domácí herně přidali, paradoxně ale naopak inkasovali po neméně povedené ráně De Bruyneho. O lepším z dvojice gigantů tak rozhodne až odveta. Manchester City a Real Madrid si to o účast ve finále rozdají ve středu od 21:00 v přímém přenosu Nova Sport 3.

sipka Získejte bonus za registraci a vsaďte si na zápas u forBETu ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Citizens jsou favoritem zápasu. Jaké jsou kurzy?

Manchester City si před týdnem z Madridu přivezl to, pro co si přijel. Remíza 1:1 se nerodila snadno, nakonec ale vzhledem k průběhu asi odpovídala dění na hřišti. Přesto jej v odvetě na domácí půdě rozhodně nečeká nic jednoduchého, na druhé straně barikády přeci jen stojí nejúspěšnější tým historie milionářské soutěže.

Čtrnáctinásobný vítěz Ligy mistrů ale tentokrát jede do Anglie v roli poměrně jasného outsidera. Sázkové kurzy hovoří jasnou řečí, na vítězství Citizens v normální hrací době si lze vsadit v kurzu 1,65, zatímco čistá dvojka je ohodnocena kurzem 5,00. V případě libovolné remízy by se prodlužovalo, takový tip můžete hrát v kurzu 4,20.

Utkání hrané na Etihad Stadium je beznadějně vyprodané. Pískat ho bude zkušený polský arbitr Szymon Marciniak, který je na velké zápasy už poměrně zvyklý. Jen před několika měsíci dostal důvěru pro finále mistrovství světa v Kataru.

Klíčové informace o utkání Manchester City - Real Madrid
Kdy: 17. 05. 2023 od 21:00
Kde: Etihad Stadium, Manchester
Fáze: Liga mistrů, 2. semifinále (1:1)
Rozhodčí: Szymon Marciniak, Polsko
Kurzy forBETu: 1,65 - 4,20 - 5,00
Přímý přenos: Nova Sport 3

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Manchester City je blízko titulu, získá treble?

Ještě před pár týdny to s ohledem na boj o titul pro vítěze Premier League vypadalo bledě. Na prvním místě byl se slušným náskokem Arsenal, který vyhrával jeden zápas za druhým a zdánlivě nezadržitelně mířil za prvním triumfem po 19 letech. Situace se ale za poslední kola zcela otočila a na trůn tak téměř jistě znovu usedne vládce Anglie posledních sezon.

Manchester City je na dosah pátému titulu za posledních šest let a třetímu v řadě. V lize totiž vyhrál jedenáct utkání za sebou a momentálně má na čele tabulky čtyřbodový náskok, a to ještě bude mít k dispozici jeden dohrávaný zápas k dobru. K definitivní jistotě mu tak stačí zvládnout vítězně jeden z posledních tří duelů. Citizens ještě čekají utkání proti Chelsea, Brightonu a Brentfordu.

Kromě anglické ligy jsou svěřenci kouče Guardioly blízko i dalších dvou trofejí. Na začátku června je čeká finále FA Cupu proti městskému rivalovi United, největší priorita ale po celou sezonu leží jinde. City stále uniká kýžený premiérový zisk ušatého poháru pro vítěze Ligy mistrů. Nejblíže byli před dvěma lety, kdy padli ve finále s Chelsea, daleko se dostávají každoročně, titul ale stále ne a ne získat.

Především proto přišel do týmu norský zabiják Haaland. V úvodním semifinále v Madridu se neprosadil a do hry se moc nedostal, v odvetě od něj ale domácí budou čekat mnohem větší nebezpečí. Velké změny v sestavě se jinak čekat nedají, jediným otazníkem je možný návrat po zranění v podání obránce Akého. O víkendu si odpočinuli De Bruyne, Grealish, Silva a Stones, kteří by se měli vrátit do základu.

Vybrané statistiky z prvního zápasu (Real - City 1:1)
Real Madrid Statistika Man City
0.69 Očekávané góly (xG) 0.67
13 Střely 10
3 Střely na branku 6
43 Držení míče (%) 57
8 Rohové kopy 7
0 Ofsajdy 2
11 Fauly 11
2 Žluté karty 2

Real Madrid pošetřil síly, přesto derby nakonec zvládl

Bílý balet o víkendu musel vytrpět mistrovské oslavy největšího rivala z Barcelony, který mohl titul v La Lize oslavit už čtyři kola před koncem. Sám sice svoje utkání zvládl, přesto dal jasně najevo, že situaci v podstatě vzdává a svou pozornost soustředí právě na dvojzápas s Man City.

V malém městském derby proti Getafe totiž učinil kouč Ancelotti hned osm změn v základní sestavě, a to ještě jediní dva hráči z pole, kteří nastoupili i v prvním semifinále, tentokrát dostali úkoly na jiném postu. Camavinga (tentokrát v záloze) i Valverde (na křídle) navíc šli ze hřiště před finálním hvizdem. Real si přesto připsal tři body, o výhře rozhodl jediným gólem Asensio.

Bude zajímavé sledovat, s čím se italský stratég vytasí v odvetě v Manchesteru. Haalanda po celých devadesát minut bránil německý stoper Rüdiger a nutno říci, že si i ve spolupráci s Alabou vedl bezchybně. Jenže trest za žluté karty vypršel dalšímu zadákovi Militãovi, který jinak vždy patřil k základním stavebním článkům týmu.

Jinak se ale ani v taktice královského klubu zřejmě příliš měnit nebude. Real bude vycházet ze zajištěné defenzivy na vlastní polovině, ze které pak bude pomocí rychlonohých brazilských křídelníků Viníciuse a Rodryga podnikat rychlé výpady do útoku. Souboje prvního jmenovaného s obráncem City Walkerem patřily před týdnem k ozdobám zápasu a je dost možné, že právě tato konfrontace bude rozhodovat i v odvetě. Zahraje si Real další finále Ligy mistrů?

  • Datum, čas a místo zápasu: 17. 5. 2023 ve 21:00, Etihad Stadium

Výkony Manchesteru City doma a venku se v letošní sezoně LM liší jako den a noc. Ve vyřazovací části remizoval v Lipsku i Mnichově, na domácí půdě ale oba soupeře jednoznačně přehrál. Také v Madridu to chvílemi působilo, jako by snad Citizens nepřepli na nejvyšší rychlostní stupeň. Real je ale protivník nejvěhlasnější kategorie a očekávaný průběh zápasu, kdy domácí budou držet míč a tlačit se dopředu, by mu navíc mohl vyhovovat. Vinícius, Rodrygo či Benzema mají dostatek individuální kvality na to, aby favorita potrápili. Zápas by mohl dospět až do prodloužení.

TIP: Remíza sipka Získat bonus u forBETu

Tip

Kde živě sledovat utkání Manchester City vs. Real Madrid? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Utkání Ligy mistrů vysílají v letošní sezoně televizní kanály Premier Sport, O2 TV Sport a Nova Sport. Atraktivní odvetný duel mezi Manchesterem City a Realem Madrid si lze naladit konkrétně na programu Nova Sport 3. České sázkové kanceláře streamy bohužel nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...