Liga mistrů UEFA: PSG vs. Newcastle v úterý živě

Newcastle oslavil návrat Ligy mistrů na domácí půdu jasným vítězstvím nad PSG, od té doby se ale situace změnila a v odvetě potřebuje uspět znovu. V tabulce skupiny F je totiž momentálně poslední.

Živý přenosKurzyPSGNewcastleTip

Mladík Miley se v sestavě Newcastlu uvedl skvěle Foto: Profimedia

Liga mistrů, 5. kolo: PSG vs. Newcastle už dnes živě

Když Newcastle na začátku října přejel doma slavný pařížský klub 4:1, vypadalo to na snový návrat klubu do milionářské soutěže. Jenže v dalších dvou zápasech s Dortmundem další body nepřidal a propadl se na dno své skupiny. Ta je ale stále dost zamotaná a rozdíly jsou minimální, postup je tak zcela ve hře. K tomu ale Straky potřebují PSG zaskočit i podruhé, tentokrát na jeho hřišti. Atraktivní utkání 5. kola sledujte živě v úterý od 21:00 na Nova Sport 3.

sipka Získejte bonus za registraci a vsaďte si na zápas u SynotTipu ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

PSG je favoritem zápasu. Jaké jsou kurzy?

I přes jednoznačný průběh úvodního vzájemného duelu z nedávné doby ve prospěch Newcastlu se od té doby křivky obou klubů rozpohybovaly tak docela opačným směrem.

PSG od blamáže v St. James' Parku z osmi zápasů hned sedm vyhrálo, přičemž ve všech těchto případech minimálně třikrát skórovalo. Newcastle si sice o víkendu zastřílel proti Chelsea, jinak jsou ale jeho výkony dost nevyrovnané a navíc ho kosí rozsáhlá marodka.

Výsledkem je situace, kdy jsou Pařížané před odvetou poměrně jasným favoritem. Na jejich vítězství, které by je výrazně přiblížilo postupu, si lze u SynotTipu vsadit v kurzu 1,72. Straky už si ale nedávno dokázaly, že se s PSG dá hrát, pokud by uspěly i ve Francii, slavit mohou tipující v kurzu 4,98.

Hlavním rozhodčím bude zkušený Polák Szymon Marciniak, který už má za sebou klíčové boje na mistrovství světa včetně finále a dokonce si zapískal i českou Fortuna ligu.

Klíčové informace o utkání PSG - Newcastle
Kdy: 28. 11. 2023 od 21:00
Kde: Parc des Princes, Paříž
Fáze: Liga mistrů, 5. kolo
Rozhodčí: Szymon Marciniak, Polsko
Kurzy SynotTipu: 1,72 - 4,22 - 4,98
Přímý přenos: Nova Sport 3

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

PSG se dostalo z krize a vystřílelo si návrat do čela ligy

Úvod sezony pařížskému velkoklubu už tak trochu tradičně přílie nevyšel, z prvních pěti zápasů nového ročníku vyhrál jen dvakrát. Dvě další ztráty přišly na přelomu září a října, kdy také přišla čtyřgólová ostuda na hřišti Newcastlu, po níž se v klubu začínalo bít na poplach.

Následující týdny ale všechny rozpaky rozmělnily. PSG z devíti soutěžních duelů osmkrát zvítězilo, zaváhalo jen jednou na hřišti AC Milán, čímž si opět trochu zkomplikovalo cestu za postupem do jarní fáze Ligy mistrů. Při zmíněných osmi výhrách ale naplno ukázalo svou sílu, pokaždé minimálně třikrát skórovalo a přestože v defenzivě stále má určité mezery, soupeře většinou dokáže zkrátka přestřílet.

Po páteční předehrávce Ligue 1, ve které Paříž doma přehrála Monako vysoko 5:2, se dokonce poprvé v sezoně posunula do čela tabulky francouzské nejvyšší soutěže. A to dal přitom Mbappé jen jeden gól, i tak ale navýšil svůj náskok v tabulce střelců na sedm branek. Dobrou zprávou ale je, že se trefili i další útočníci Dembele, Ramos a Kolo Muani.

Jasné zaměření na útok je kromě přirozeného založení většiny kádru PSG způsobeno také výraznějšími absencemi v obraně. V ní momentálně chybí Marquinhos, Kimpembe a Mendes, kteří v minulé sezoně všichni patřili do základní sestavy. Během reprezentační přestávky musel ze svého debutu za národní tým Francie odstoupit také mladík Zaire-Emery a do konce kalendářního roku bude také chybět.

Liga mistrů, skupina F

Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Dortmund 4 2 1 1 3:2 7
PSG 4 2 0 2 7:6 6
AC Milán 4 1 2 1 2:4 5
Newcastle 4 1 1 2 4:4 4

Newcastle se vrátil na vítěznou vlnu vysokou výhrou nad Chelsea

Magpies reprezentační přestávka pomohla. Ne sice až tak z hlediska zlepšení zdravotního stavu kádru, nálady ale určitě. Před ní totiž dvakrát v řadě padli a nedokázali ani jednou skórovat, zatímco při návratu na klubovou scénu se dokázali prosadit hned čtyřikrát a připsali si důležité tři body, které je udržely na dostřel pohárovým pozicím v Premier League.

První poločas souboje s Chelsea ještě přinesl poměrně vyrovnanou podívanou, i soupeř měl několik velmi slibných příležitostí. Po přestávce už byl ale na hřišti jen jeden tým, což se ještě zvýraznilo po vyloučení Jamese. Výsledek 4:1 tak byl nakonec zaslouženým vyústěním dění na trávníku.

Ve velmi dobrém světle se prezentoval teprve sedmnáctiletý odchovanec Lewis Miley. Ten dokonale využil zmíněné obří marodky Newcastlu, podruhé v řadě v lize naskočil od začátku a krásným pasem na Isaka zapsal i svou premiérovou asistenci v dresu A týmu. Mladý záložník ale po celý zápas působil klidným dojmem a v porovnání se stomilionovými středopolaři Chelsea vypadal lépe.

Hrát tak možná bude i v Paříži, kouč Howe totiž stále nemůže počítat se službami v podstatě celé sestavy marodů. Mimo hru jsou obránci Botman, Burn, Targett a Manquillo, záložníci Tonali, Willock, Anderson a Murphy a útočníci Wilson s Barnesem. A to ještě otazník visí nad Longstaffem a Krafthem.

  • Datum, čas a místo zápasu: 28. 11. 2023 ve 21:00, Paříž

Tip na utkání PSG vs. Newcastle

Jak již bylo zmíněno, Pařížané se v posledních týdnech a měsících pořádně rozstříleli a jen výjimečně se jim nepodaří alespoň třikrát skórovat. Newcastle i nadále decimují zranění a jen těžko vůbec poskládá silnou jedenáctku, na lavičce se pak už takřka žádní fotbalisté těšící se důvěry trenéra Howa nenacházejí. PSG by si tak mělo se soupeřem poradit a vše nasvědčuje tomu, že padne větší množství branek.

TIP: PSG vyhraje a padne více než 3,5 gólů sipka Získat bonus u Synotu

PSG je v dobré ofenzivní pohodě a zdecimovaný Newcastle by mělo porazit

Kde živě sledovat utkání PSG vs. Newcastle? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Utkání Ligy mistrů vysílají v letošní sezoně televizní kanály Premier Sport, O2 TV Sport a Nova Sport. Atraktivní duel mezi PSG a Newcastlem si lze naladit konkrétně na programu Nova Sport 3. České sázkové kanceláře streamy bohužel nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 300,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Francesco Camarda při svém debutu za AC Milán

AC Milán vs. Dortmund živě v základní skupině Ligy mistrů

Skupinu F čeká klíčové utkání v boji o postup. AC Milán přivítá Borussii Dortmund. Vítěz se výrazně posune k postupu do jarních bojů Ligy...

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...