Liga mistrů UEFA: RB Lipsko vs. Manchester City ve středu živě

Čtyři zápasy, dvaadvacet branek. Lepší pozvánku na další vzájemný souboj mezi Lipskem a Manchesterem City si lze jen těžko představit. Tyto týmy si to v Lize mistrů rozdají už třetí sezonu v řadě, tentokrát po roční pauze opět v základní skupině. Úvodní utkání se hraje v Německu, sledujte ho živě v TV.

Živý přenosKurzyLipskoMan CityTip

Haaland naposledy zničil Lipsko pěti góly Foto: Profimedia

Liga mistrů, 2. kolo: RB Lipsko vs. Manchester City už dnes živě

Manchester City dvakrát po sobě padl, což se mu přihodilo poprvé po více než dvou letech. Ve středu tak bude chtít tuto naskočit zpět na vítěznou vlnu, čeká ho ale velice náročný duel na hřišti Lipska. V Red Bull Areně totiž v předchozích dvou sezonách ani jednou nevyhrál. Podaří se mu to do třetice? Atraktivní souboj Lipska s Man City sledujte ve středu od 21:00 živě na stanici Nova Sport 4.

sipka Získejte bonus za registraci a vsaďte si na zápas u forBETu ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Citizens jsou favoritem zápasu. Jaké jsou kurzy?

Manchester City prohrál boj o první trofej nové sezony a poslední dva soutěžní duely rovněž ztratil. Lipsko naopak už jeden pohár nad hlavu zvedlo a z devíti zápasů letos padlo v jediném. Připočtěme k tomu fakt, že v předchozích dvou edicích Ligy mistrů domácí v Red Bull Areně nad Citizens jednou vyhráli a jednou remizovali a mohlo by se zdát snadné říci, že by Lipsko mělo být favoritem.

Chyba lávky. I přes zmíněné aspekty jsou hosté stále největším favoritem na celkové vítězství v milionářské soutěži a nejinak tomu je i při pohledu na samotné utkání v Lipsku. Na tříbodový zisk Guardiolovy družiny si lze u forBETu vsadit v kurzu 1,78. Další neprohra domácích je ohodnocena kurzem 2,12, výhra pak dokonce 4,40.

Na klidný a hlavně férový průběh zápasu bude s píšťalkou v ruce dohlížet portugalský sudí Artur Soares Dias. Zkušený čtyřiačtyřicetiletý arbitr má na svém kontě už 21 duelů v nejprestižnější evropské soutěži, kromě toho pískal například i na mistrovství Evropy.

Klíčové informace o utkání Lipsko - Manchester City
Kdy: 04. 10. 2023 od 21:00
Kde: Red Bull Arena, Lipsko
Fáze: Liga mistrů, 2. kolo
Rozhodčí: Artur Soares Dias, Portugalsko
Kurzy forBETu: 4,40 - 4,00 - 1,78
Přímý přenos: Nova Sport 4

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Lipsko přišlo o výhru nad Bayernem, pokračuje ale v dobrých výkonech

Tým z největšího města Saska je po šesti ligových kolech v Bundeslize na pátém místě. Nijak speciální vstup do nové sezony, že? Ne tak rychle. Lipsko hned na úvod podzimu zapsalo jeden velice cenný skalp, když v rámci německého Superpoháru rozdrtilo Bayern jasně 3:0 a získalo první trofej.

Začátek bundesligového snažení sice přinesl těsnou porážku od Leverkusenu, od té doby už ale Lipsko opět válí. Šest soutěžních vítězství v řadě narušila až víkendová remíza s Bayernem, která se vzhledem k současné formě týmu i průběhu zápasu dá označovat za ztrátu. Red Bull po gólech Opendy a Lukeby doplatil na obávanou "Csaplárovu past" a nakonec bral pouze bod.

V součtu je z toho tedy zmíněné páté místo, ovšem jen tři body od vedoucího Bayeru Leverkusen. Pro Lipsko navíc hraje i fakt, že už má za sebou souboje se všemi třemi protivníky na prvních třech pozicích, od příštího víkendu ho čeká papírově mnohem snazší období.

Otázka ale je, s jakým kádrem bude moci kouč Rose v nadcházejících týdnech počítat. Utkání s Bayernem nedohráli obránce Henrichs, jehož trápí sval, a také záložník Kampl, jenž má pro změnu potíže s kyčlí. Již dříve ze hry vypadli také aktuálně asi největší hvězda týmu Dani Olmo či kapitán Orban, a tak jde Lipsko minimálně do středečního utkání poměrně značně oslabeno.

Nedávné vzájemné zápasy Lipska s Manchesterem City
Datum Fáze Výsledek Střelci
15.09.2021 Skupina 3:6 Nkunku 3 - Aké, vlastní, Mahrez pen., Grealish, Cancelo, Jesus
07.12.2021 Skupina 2:1 Szoboszlai, Silva - Mahrez
22.02.2023 Osmifinále 1:1 Gvardiol - Mahrez
14.03.2023 Osmifinále 0:7 Haaland 5, Gundogan, De Bruyne

Manchester City dvakrát za sebou prohrál, zůstává ale v čele

Pep Guardiola má za sebou krušný týden. Nejprve mu nevyšel tah s výraznou obměnou sestavy pro utkání Carabao Cupu na hřišti Newcastlu, kde Citizens vyslali na branku soupeře jen dvě střely a po porážce 0:1 mohli dát sbohem už druhé letošní trofeji.

Následně na tiskové konferenci zapomněl jméno útočnika Wolves Hwanga, jenž se následně v ligovém duelu španělskému stratégovi pořádně vryl do pamětí vítězným gólem. Manchester City prohrál dvě soutěžní utkání v řadě poprvé po více než dvou letech, kdy tehdy vstoupil do sezony prohrou v Community Shield i v prvním ligovém kole.

Guardiola následně musel odrážet nepříjemné dotazy novinářů na možnou krizi týmu. Nutno říci, že pokud se po dvou nevydařených zápasech mluví o krizi, jsou na tom v modré části Manchesteru opravdu velmi dobře. Koneckonců i po zmíněných porážkách jsou modří stále v čele tabulky Premier League a i přes ztrátu dvou potenciálních pohárů zůstávají ve hře o obhajobu treblu.

O mnohém ale napoví říjen. Kromě těžkého utkání v Lipsku čekají Citizens klíčové duely s Arsenalem, Brightonem či městské derby s United. Hlavně utkání na hřišti Arsenalu je na programu už v neděli a mohlo by velmi výrazně napovědět, jak to v letošním ročníku vypadá s šancemi na zisk mistrovského titulu obou týmů.

  • Datum, čas a místo zápasu: 4. 10. 2023 ve 21:00, Red Bull Arena

Tip na utkání RB Lipsko vs. Manchester City

Manchester City je momentálně nejlepším týmem na světě a favoritem bude asi v každém utkání. Když už by si ale soupeři měli vybrat, kdy proti Citizens nastoupit, mohla by se současná chvíle jevit jako zajímavá příležitost. Haaland a spol. dvakrát v řadě prohráli, v Red Bull Areně navíc v posledních dvou sezonách nedokázali zvítězit. Lipsko je v dobré formě a mohlo by tuto sérii natáhnout na tři duely.

TIP: Neprohra Lipska sipka Získat bonus u forBETu

Lipsko je v dobré formě a mohlo by Citizens znovu pozlobit

Kde živě sledovat utkání RB Lipsko vs. Manchester City? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Utkání Ligy mistrů vysílají v letošní sezoně televizní kanály Premier Sport, O2 TV Sport a Nova Sport. Atraktivní duel mezi Lipskem a Manchesterem City si lze naladit konkrétně na programu Nova Sport 4. České sázkové kanceláře streamy bohužel nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Kylian Mbappé střílí při utkání s Clermontem

Liga mistrů živě: Newcastle vs. Paris Saint-Germain

Ve středu pokračuje Liga mistrů a s ní i těžká skupina F. V jejím druhém kole přivítá Newcastle od 21:00 Paris Saint-Germain.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.