Liga mistrů UEFA: Real Madrid vs. Chelsea ve středu živě

Léčba Frankem Lampardem zatím nezabrala, Chelsea ale vrchol sezony teprve čeká. Ve čtvrtfinále LM se utká s Realem, první utkání se hraje v Madridu. Dokáže londýnský zachránit zpackanou sezonu, nebo si pro postup dle očekávání dojde obhájce titulu?

Živý přenosKurzyPreviewTip

Lampard a James Foto: Profimedia

Liga mistrů, 1. zápas čtvrtfinále: Real Madrid vs. Chelsea už ve středu živě

Oba týmy se ve vyřazovací části Ligy mistrů potkávají potřetí v řadě. Na jaře roku 2021 byla v semifinále úspěšnější Chelsea a dokráčela až k celkovému triumfu, před rokem se zase o kolo dříve po prodloužení radoval Real Madrid, který rovněž došel následně až pro titul. Vzejde vítěz milionářské soutěže ze vzájemného souboje i tentokrát? Úvodní čtvrtfinále ze stadionu San Bernabéu začne ve středu od 21:00 a odvysílá ho Nova Sport 3.

sipka Získejte 350 Kč za registraci u Betana ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Domácí jsou favoritem na výhru i postup. Jaké jsou kurzy?

Zmíněné předchozí dva ročníky nabídly ve vzájemných duelech velká dramata. Před dvěma lety se rovněž začínalo v Madridu a urodila se remíza 1:1. V domácí odvetě pak Chelsea dokázala zvítězit 2:0 a postoupila do finále, v němž následně přetlačila nejtěsnějším rozdílem i Manchester City.

Před rokem byla oba zápasy vylosovány v opačném gardu, nejprve se hrálo v Londýně a Real si hattrickem Benzemy odvezl dvoubrankový náskok. Ten ale Chelsea dokázala v odvetě smazat a ještě deset minut před koncem vedla dokonce o tři branky, Madrid ale dokázal snížit a v prodloužení opět Benzema rozhodl. Real následně předčil i další anglická mužstva, v semifinále Man City a ve finále Liverpool.

Tentokrát je ale situace přeci jen poněkud odlišná. Na lavičce Chelsea už nesedí uznávaný kouč Tuchel, po neúspěšné anabázi s Potterem se vrátil nezkušený Lampard. I kádr se výrazně pozměnil a Blues jsou momentálně jen stínem své slavnější minulosti.

Proto je Bílý balet jasným favoritem na postup. Bookmakeři jeho šance na účast v semifinále ohodnotili kurzem 1,42 oproti 2,87 na úspěch Chelsea. Také úvodní dějství by dle papírových předpokladů měli zvládnout domácí, na výhru je vypsán kurz 1,70, na remízu pak 3,80, na vítězství Blues dokonce 5,10.

Utkání bude pískat teprve 33 letý Francouz François Letexier, pro kterého půjde o osmý zápas v rámci Ligy mistrů v kariéře.

Klíčové informace o utkání Real Madrid - Chelsea
Kdy: 12. 04. 2023 od 21:00
Kde: San Bernabéu, Madrid
Fáze: Liga mistrů, 1. čtvrtfinále
Rozhodčí: François Letexier (Francie)
Kurzy Betana: 1,70 - 3,80 - 5,10
Přímý přenos: Nova Sport 3

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Real v lize opět zaváhal, v pohárech je ale tradičně nejsilnější

S výkony Realu Madrid je to v letošní sezoně tak trochu jako na horské dráze. V La Lize tápe, na vedoucí Barcelonu ztrácí hrůzostrašných třináct bodů, navíc se nebezpečně na rozdíl dvou bodů dotáhl už i městský rival Atlético. Na vině jsou až příliš časté ztráty, a to na Real netradičně i na domácím hřišti.

Naposledy San Bernabéu vyloupil Villarreal, který si v sobotu skvělým výkonem vysloužil vítězství 3:2. A to přitom domácí dvakrát vedli, nakonec se ale museli před svým soupeřem sklonit a situace v tabulce už začíná směrem k titulu vypadat bezvýchodně.

Šlo o nečekaný výpadek Realu poté, co v týdnu Bílý balet uchvátil fotbalový svět drtivým triumfem na Camp Nou a úspěšným obratem dvojzápasu s rámci semifinále poháru Copa del Rey. Právě vyřazovací souboje jsou zpravidla největší výsadou královského mužstva.

Zkušený kouč Ancelotti navíc může počítat s prakticky kompletním kádrem, jedinou absencí je obránce Ferland Mendy, který ale stejně v letošní sezoně nastupuje jen zřídka. Dostupný bude také záložník Fede Valverde, který si možná nějakou dobu nezahraje v lize. Po zmíněném utkání s Villarrealem totiž udeřil pěstí středopolaře soupeře Baenu, který ho během zápasu urážel.

Ve středu se však Real může soustředit jen na fotbal a prokázat, že v Lize mistrů je jako ryba ve vodě. Celkem usiluje už o svůj patnáctý titul v milionářské soutěži. Druhý nejúspěšnější celek historie, AC Milán, má na svém kontě "jen" sedm ušatých pohárů.

Úspěchy obou týmů v historii Ligy mistrů
Tým Vítězství Roky
Real Madrid 14 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 
2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018, 2022
Chelsea 2 2012, 2021

Chelsea se nezvedla ani pod Lampardem

Měl to být snový rozjezd nové éry pod movitými americkými majiteli. Místo toho už na lavičce Chelsea sedí během letošní sezony třetí manažer. Po neuspokojivém startu do ročníku spojeném s osobními spory skončil už velmi brzy Němec Tuchel, z Brightonu dorazil Angličan Potter a měl být řešením na dlouhé roky dopředu.

Místo toho v Chelsea vydržel jen 31 zápasů, z nich vyhrál jen 12 a zařadil se mezi nejhorší trenéry londýnského klubu v jeho historii. Na lavičce ho nahradil další kandidát na tento nechtěný titul, bývalý legendární záložník a klubový rekordman v počtu gólů Frank Lampard. Ten už na Stamford Bridge působil mezi lety 2019 a 2021, celkem tým vedl v 84 zápasech a připsal si 44 vítězství.

Lampard podepsal smlouvu do konce sezony s tím, že vedení Chelsea pokračuje v hledání jeho trvalého nástupce od léta. Blues už v lize v podstatě o nic nejde, v tabulce Premier League jsou až jedenáctí. Jediná cesta do příštího ročníku evropských pohárů tedy vede přes vítězství v Lize mistrů.

Obnovená premiéra Lamparda dopadla neslavně, Chelsea padla na hřišti Wolves 0:1 a předvedla další velmi nemastný výkon. Potvrzuje se tak, že největším problémem klubu aktuálně není na lavičce, kádr je i přes utracené stovky milionů liber velice nevyvážený a chybí v něm kvalita na klíčových postech.

Některé opory jsou navíc zraněné, mimo hru nejspíš minimálně pro první čtvrtfinále budou zkušení obránci Thiago Silva a César Azpilicueta či odchovanec Mount. Na soupisce pro evropské poháry pak chybí Aubameyang, Badiashile, Fofana a Madueke. Do sestavy by se ale alespoň měli vrátit Kanté, který o víkendu odpočíval, a Chilwell.

  • Datum, čas a místo zápasu: 12. 4. 2023 ve 21:00, San Bernabéu

Madridský celek je i přes občasné klopýtnutí v daleko lepším rozpoložení, v Lize mistrů se navíc pravidelně dokáže vybičovat ke svým nejlepším výkonům. Chelsea je naopak ve velké krizi, a to především v ofenzivě. Real by měl do čtvrtfinále vykročit lépe a připsat si vítězství, šance na čisté konto se pak jeví jako velice nadějná.

TIP: Real vyhraje a nedostane gól sipka Získat bonus u Betana

Tip

Kde živě sledovat utkání Real Madrid vs. Chelsea? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Utkání Ligy mistrů vysílají v letošní sezoně televizní kanály Premier Sport, O2 TV Sport a Nova Sport. Atraktivní úvodní duel mezi Realem Madrid a Chelsea si lze naladit konkrétně na programu Nova Sport 3. České sázkové kanceláře streamy bohužel nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Podívejte odvetu čtvrtfinále LM minulé sezony, v němž se po prodloužení radoval Real.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...