Liga mistrů UEFA: Real Madrid vs. Manchester City v úterý živě

Potřetí za poslední čtyři roky se proti sobě v Lize mistrů postaví Real Madrid a Manchester City. V roce 2020 byli v osmifinále úspěšnější Citizens. Ti byli loni už jednou nohou ve finále, Real ale šokujícím způsobem dokázal dvojzápas otočit. Kdo bude úspěšnější tentokrát? Úvodní semifinále se hraje ve Španělsku.

sipka Informace o odvetě (17. 5.) najdete ZDE

Živý přenosKurzyPreviewTip

Rodrygo Foto: Profimedia

Liga mistrů, 1. zápas semifinále: Real Madrid vs. Manchester City už dnes živě

Aktuální ročník Ligy mistrů jde do svého finiše, ve hře jsou poslední čtyři týmy. Své síly změří nejúspěšnější tým historie, Real Madrid, a každoročně favorizovaný Manchester City, který však na svou premiérovou trofej stále čeká. Dočká se letos? Úvodní semifinále milionářské soutěže se na San Bernabéu odehraje v úterý od 21:00, přímý přenos odvysílá Premier Sport 2.

sipka Získejte bonus za registraci a vsaďte si na zápas u forBETu ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Citizens jsou favoritem zápasu. Jaké jsou kurzy?

Kdo by to byl řekl, že bude čtrnáctinásobný vítěz soutěže v souboji s týmem, který pohár nad hlavu nikdy nepozvedl, outsiderem. Taková je ale realita a více šancí se před výkopem dává Manchesteru City. Platí to i na základě kurzů sázkových kanceláří.

ForBET na vítězství anglického šampiona na hřišti Realu vypsal kurz 2,26. Výhra domácích je ohodnocena kurzem 3,20, nejvyšší je pak kurz na remízu, a to 3,60.

Hlavním faktorem je aktuální forma obou týmů. City hrají v posledních týdnech v úžasné pohodě a vyhrávají jeden zápas za druhým. To Real letos takovou fazonu nemá, poměrně často ztrácí a nenachází se v ideálním rozpoložení. Na druhou stranu ale ve vyřazovací fázi Ligy mistrů je jako ryba ve vodě a pravidelně předvádí své nejlepší výkony.

To se ostatně potvrdilo i přesně před rokem, kdy se rovněž v semifinále utkal právě s Citizens a byl z toho jeden z nejlepších dvojzápasů historie. Manchesterský tým doma vyhrál 4:3 a i v odvetě v Madridu vedl a směřoval za postupem. V nastaveném čase ale dvakrát skóroval žolík Rodrygo a v následném prodloužení rozhodl z penalty Benzema.

Klíčové informace o utkání Real Madrid - Manchester City
Kdy: 09. 05. 2023 od 21:00
Kde: San Bernabéu, Madrid
Fáze: Liga mistrů, 1. semifinále
Rozhodčí: Artur Soares Dias, Portugalsko
Kurzy forBETu: 3,20 - 3,60 - 2,26
Přímý přenos: Premier Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Real zvládl finále poháru a získal první trofej v sezoně

Bílý balet si o víkendu odskočil z plnění ligových povinností na pohárovou scénu a připsal si na své konto první získanou trofej v ročníku. Ve finále Copa del Rey přehrál 2:1 Osasunu, když o obě branky se postaral brazilský křídelník Rodrygo.

Ten ostatně sehrál klíčovou roli i při posledním setkání Realu s Manchesterem City. Na hřiště sice přišel až na posledních zhruba dvacet minut, v 90. a 91. minutě ale dvakrát šokoval do té doby svůj náskok v poklidu hlídajícího soupeře a poslal zápas do prodloužení. V něm následně z penalty rozhodl Benzema a dostal svůj tým do finále a k pozdějšímu dalšímu ušatému poháru.

V minulé sezoně ještě Rodrygo platil prakticky výhradně za žolíka z lavičky. Letos ale jeho role narostla a v posledních měsících už patří pevně do základní sestavy kouče Ancelottiho. Odvděčil se za to podílem na už 25 brankách svého týmu, z nichž 15 sám dal. Tápání Realu v La Lize tak rozhodně nejde na jeho vrub.

Real na něj bude spoléhat i tentokrát, sám hráč se na zápas těší a dle svých vlastních slov má nastudované své soupeře na levé straně obrana Man City, se kterými by se měl nejvíce potkávat. Do sestavy Bílého baletu by se měl po lehčím zranění vrátit zkušený záložník Modrić, který už o víkendu zvládl devět minut.

S kým naopak Ancelotti počítat nemůže, to je stoper Éder Militão. Ten v prvním semifinálovém klání nebude k dispozici kvůli trestu za žluté karty. Stálice obranné řady Realu bude hodně chybět, Brazilec je jedním ze základních stavebních kamenů mužstva. Ve středu obrany tak zřejmě nastoupí Alaba s Rüdigerem

Manchester City se bude chtít pomstít za bolestivou vzpomínku

Přestože manažer Citizens Guardiola před zápasem prohlašuje, že tento dvojzápas jako žádnou formu pomsty nebere, mezi řádky lze z jeho vyjádření jasně vyčíst hořkou pachuť, která v něm po loňském semifinále Ligy mistrů zůstává. Jeho tým už byl jednou nohou ve finále, kde mohl konečně prolomit své čekání na ušatou trofej, závěr odvety ale místo toho přinesl obrovské zklamání.

Manchester City je ale nyní znovu o rok zkušenější a navíc pro něj hraje ještě jedna jistá okolnost. Řeč je o přítomnosti Erlinga Haalanda na soupisce, zatímco v minulé sezoně v obou vzájemných zápasech na pozici devítky nastoupil Gabriel Jesus, který ale není typickým hrotem a v gólové produkci se s Norem nemůže rovnat.

V sobotu proti Leedsu Haaland neskóroval, což lze v aktuálním ročníku označit za zcela raritní jev. Citizens ale i tak doma zvítězili 2:1 a udrželi se na čele tabulky Premier League, kde mají jednobodový náskok na Arsenal a navíc ještě jedno dohrávané utkání k dobru.

O dobré náladě v týmu ale svědčí i situace z 84. minuty, kdy manchesterský celek dostal příležitost pokutového kopu. Určený exekutor Haaland přenechal zahrávání penalty Gündoğanovi, který už měl v té době na svém kontě dvě branky a mohl tak atakovat hattrick. Německý záložník svou šanci neproměnil, minutu nato Leeds snížil na rozdíl jednoho gólu a Guardiola po zápase nešetřil kritikou.

Při vymýšlení taktického plánu na Real musí španělský stratég reagovat na absenci obránce Akého, který letos patřil k nejlepším hráčům City. V sobotu si ale obnovil zranění svalu a minimálně úvodní semifinále by se ho tak týkat nemělo. Na levé straně tak zřejmě nastoupí Akanji, který už zde hrál například v klíčovém ligovém zápase s Arsenalem. Dobrou zprávou je na druhou stranu alespoň uzdravení De Bruyneho.

  • Datum, čas a místo zápasu: 9. 5. 2023 ve 21:00, San Bernabéu

Real je velkým "turnajovým" týmem a v playoff Ligy mistrů bývá nejsilnější, Citizens naopak ve velkých momentech už několikrát zklamali. Rozdíl v aktuální výkonnosti je ale momentálně až příliš veliký ve prospěch hostů a měl by se projevit už v prvním zápase.

TIP: Man City vyhraje sipka Získat bonus u forBETu

Tip

Kde živě sledovat utkání Real Madrid vs. Manchester City? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Utkání Ligy mistrů vysílají v letošní sezoně televizní kanály Premier Sport, O2 TV Sport a Nova Sport. Atraktivní úvodní duel mezi Realem Madrid a Manchesterem City si lze naladit konkrétně na programu Premier Sport 2. České sázkové kanceláře streamy bohužel nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Zhlédněte to nejdůležitější z loňského legendárního comebacku Realu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...