Liga mistrů UEFA: Sevilla vs. Arsenal v úterý živě

Ve skupině B Ligy mistrů si zatím nikdo nemůže být ničím jistý. Více napovědět by mohly dva souboje Sevilly s Arsenalem, ten první z nich je na programu v úterý večer v Andalusii.

sipka Informace o utkání Arsenal vs. Sevilla (8. 11.) najdete ZDE

Živý přenosKurzySevillaArsenalTip

Declan Rice se rychle stal klíčovou postavou Arsenalu Foto: Joshua Smith/UK Sports Pi/SIPA/2310221056/Profimedia

Liga mistrů, 3. kolo: Sevilla vs. Arsenal už dnes živě

Arsenal se do milionářské soutěže vrátil ve velkém stylu, když doma rozdrtil PSV 4:0. Ve druhém kole se ale vrátil zpátky na zem a nestačil na francouzské Lens. To Sevilla má na svém kontě zatím dvě remízy a je o bod zpátky na třetím místě. Nyní se oba papíroví favorité skupiny B postaví proti sobě. Zápas třetího kola Ligy mistrů mezi Sevillou a Arsenalem sledujte v úterý od 21:00 živě na Premier Sport 2.

sipka Získejte bonus za registraci a vsaďte si na zápas u SynotTipu ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Arsenal je favoritem zápasu. Jaké jsou kurzy?

Oba týmy mají za sebou v posledních týdnech náročný program, velké množství reprezentantů na obou stranách znamenalo odliv značné části kádru obou mužstev na necelé dva týdny. V Seville to navíc znamenalo narušení začátku nové éry orámované výměnou trenéra.

To Arsenal už je přeci jen pohromadě delší dobu, přerod týmu pod vedením Mikela Artety je takřka u konce a Kanonýři už pomýšlejí na nejvyšší mety ve všech soutěžích. Největším favoritem byli i v rámci skupiny B Ligy mistrů a na této pozici se nic nezměnilo ani po dvou odehraných kolech.

Proto asi nikoho nepřekvapí, že se londýnskému celku dávají větší šance i pro utkání v Seville. Konkrétně je u SynotTipu na hosty vypsán kurz 1,88, zatímco na Andalusany je to mnohem vyšších 4,32. Hlavním rozhodčím bude Švéd Nyberg.

Klíčové informace o utkání Sevilla - Arsenal
Kdy: 24. 10. 2023 od 21:00
Kde: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
Fáze: Liga mistrů, 3. kolo
Rozhodčí: Glenn Nyberg, Švédsko
Kurzy SynotTipu: 4,32 - 3,90 - 1,88
Přímý přenos: Premier Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Sevilla do éry kouče Alonsa vstoupila nadějně

Byl to téměř na den přesně rok od chvíle, kdy na lavičce Sevilly po více než třech letech skončil úspěšný kouč Lopetegui. Návrat Argentince Sampaoliho se neosvědčil, zkušený lodivod vyhrál jen 13 z 31 zápasů a nevydržel ani půl roku. Jeho nástupce Mendilibar sice na jaře dotáhl do úspěšného konce tradiční tažení Evropskou ligou, úvod do nové sezony se mu ale vůbec nevydařil a po domácí ztrátě s Rayem se pakoval.

Na začátku reprezentační přestávky bylo ohlášeno nové jméno, které má tradiční klub vytáhnout konečně zpět na přední příčky i v rámci španělské La Ligy. Sázka padla na Uruguayce Diega Alonsa, který naposledy vedl národní tým své země, na loňském mistrovství světa ale nedokázal postoupit ze skupiny a v prosinci rezignoval.

Má za sebou zatím jen premiérový zápas u kormidla Sevilly, ten ale fanouškům nabídl důvod k optimismu. Sobotní souboj s Realem Madrid nabídl atraktivní podívanou, ve které se domácí rozhodně neztratili a byli favoritovi zcela rovnocennným protivníkem. Nakonec z toho byla po dvou gólech v poslední čtvrthodině asi zasloužená remíza 1:1.

Jedinou výraznější změnou, kterou Alonso při svém debutu implementoval, bylo zařazení francouzského defenzivního záložníka Soumarého do základní sestavy na úkor útočněji laděných Torrese či Susa. Až další týdny ale objasní, zda šlo jen o taktickou variantu šitou na míru síle Realu, nebo půjde o dlouhodobější strategii.

Vzájemné zápasy Sevilly s Arsenalem
Datum Soutěž Výsledek Střelci
30.07.2022 Emirates Cup, finále 0:6 Jesus 3, Saka 2, Nketiah
30.07.2017 Emirates Cup, finále 2:1 Correa, N'Zonzi - Lacazette
27.11.2007 LM, skupina 3:1 Keita, Fabiano, Kanoute - Eduardo
19.09.2007 LM, skupina 0:3 Fabregas, van Persie, Eduardo

Arsenal v závěru alespoň zremizoval derby a drží se na dostřel čelu

Také Arsenal má za sebou víkendové měření sil s tradičním gigantem, i když v případě jeho soupeře se slavné jméno tak úplně neslučuje s aktuální výkonností. Přesto ale Chelsea v derby sahala po vítězství, ještě třináct minut před koncem vedla o dvě branky. Pak ale chybu gólmana Sáncheze využil pohotový Rice a v závěru bod pro Arsenal vydoloval střídající Trossard.

Kanonýři tak vzhledem k průběhu museli bod považovat za zisk, přestože se v tabulce Premier League propadli o skóre za Manchester City, úhlavní rival z Tottenhamu se navíc v pondělní dohrávce odpoutal na rozdíl dvou bodů. Mnohem více než o ztrátách se ale fotbalovou veřejností nese znovu otevřené téma brankářů.

Chyboval totiž také Raya, což se v posledních týdnech děje až příliš často. Vzhledem k tomu, že jen na lavičce na svou šanci čeká člen národního týmu Albionu Ramsdale, jsou tak časté otázky na možnou brankářskou kontroverzi očekávatelné. Sám kouč Arteta se po utkání na Chelsea za Rayu postavil, zároveň ale nezapomněl zmínit, jak výhodné pro tým je mít každý post zdvojený srovnatelnou kvalitou.

Liga mistrů vzhledem k vyrovnanosti skupiny B nenabízí Artetovi žádné příležitosti k šetření či zkoušení nových věcí, cílem Arsenalu je jednoznačně postup. Přesto by nebylo překvapení, kdyby v úterý ve Španělsku dostal poprvé po měsíci znovu šanci Ramsdale.

  • Datum, čas a místo zápasu: 24. 10. 2023 ve 21:00, Sevilla

Tip na utkání Sevilla vs. Arsenal

Sevilla v posledních týdnech sehrála celou řadu divácky atraktivních utkání. Ostatně i oba dosavadní duely v Lize mistrů skončily zajímavými remízami. Alespoň jednou by se tak domácí mohli prosadit také proti Arsenalu, který v defenzivě rozhodně není stoprocentní. Přesto by celková kvalita i větší sehranost měla být na straně hostů.

TIP: Arsenal neprohraje a oba týmy dají gól sipka Získat bonus u Synotu

Sevilla v posledních měsících příliš nudných zápasů nehraje

Kde živě sledovat utkání Sevilla vs. Arsenal? K dispozici přímý přenos v televizi, je někde live stream?

Utkání Ligy mistrů vysílají v letošní sezoně televizní kanály Premier Sport, O2 TV Sport a Nova Sport. Atraktivní duel mezi Sevillou a Arsenalem si lze naladit konkrétně na programu Premier Sport 2. České sázkové kanceláře streamy bohužel nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 300,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

rozhodci.jpg

Co je a co není ruka: výklad pravidel, příklady

Co je a co není ruka je častým předmětem diskuzí mezi fanoušky fotbalu. Článek se chce na pravidlo podívat zevrubněji.

SYNOT TIP

Recenze sázkové kanceláře SYNOT TIP: bonusy, registrace, kurzy

☝ SYNOT TIP patří k nejznámějším sázkovým kancelářím v Česku. Vyniká pestrou nabídkou kurzů i ⭐ štědrými bonusy. Jakými? To se dočtete v...