Liga mistrů živě: Dortmund vs. Atlético Madrid

Atlético si doma vytvořilo jednobrankový náskok, ten se ale vzhledem k vývoji utkání nejeví jako žádná velká výhra, rozdíl ve skóre mohl být i mnohem vyšší. Dortmund má přesto v odvetě co dohánět. Kdo si zajistí místo v semifinále Ligy mistrů?

Živý přenosKurzy
DortmundAtléticoTip

Dortmund s Atléticem si to rozdají o semifinálové místo Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Moritz Mueller

Liga mistrů 2023/24, odveta čtvrtfinále živě: Borussia Dortmund vs. Atlético Madrid v TV dnes od 21:00

Úvodní čtvrtfinále milionářské soutěže mezi Atléticem a Dortmundem nabídlo zajímavou podívanou. Německý celek držel míč na svých kopačkách ve dvou třetinách času, ten španělský byl ale jednoznačně nebezpečnější. Borussia si nakonec mohla hodně blahopřát, že si odvezla jen nejtěsnější možnou ztrátu. V odvetě na domácí půdě bude muset předvést lepší výkon, výkop je na programu v úterý od 21:00 a celý zápas můžete sledovat živě na Nova Sport 3.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Ligu mistrů

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Ligu mistrů: Dortmund je favoritem utkání, nikoliv ale na postup

Až se oba týmy před odvetou seřadí u půlící čáry a zaposlouchají se do hymny Ligy mistrů, pro jeden z nich to bude v letošní sezoně naposledy, co jim ikonická skladba zahraje.

V poločase dvojzápasu do této role bookmakeři spíše pasují Dortmund, který musí dohánět manko. Kurz na jeho postup u Synottipu činí 2,77, zatímco na Atlético si lze vsadit za 1,45. Pokud jde ale o samotné druhé utkání hrané v Německu, tam je mírným favoritem domácí Borussia.

Ta se může spolehnout na své skvělé domácí příznivce v Signal Iduna Parku. Žlutá zeď, jak se těm za jednou z branek přezdívá, je schopna vytvořit soupeřům doslova pekelnou atmosféru. Mimochodem stánek v Dortmundu uvidí i šest duelů v rámci letního mistrovství Evropy, a to včetně jednoho semifinále.

Informace před zápasem Dortmund - Atlético
📅 Kdy: 16. 4. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Signal Iduna Park, Dortmund
🏆 Soutěž: Liga mistrů 2023/24, 2. čtvrtfinále
Rozhodčí: Slavko Vinčić, Slovinsko
Kurzy Synottipu: 2,28 - 3,75 - 3,18
📺 Přímý přenos: Nova Sport 3

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Dortmund přišel o střelce gólu, má však zpět další útočná esa

Borussia před týdnem do Madridu přijela s cílem diktovat tempo hry. Což o to, nikdo nemůže říci, že by se ji to na první pohled nedařilo, jenže bylo to z její strany celé takové plytké. Spousta nic neřešících nahrávek, v podstatě dvojnásobná převaha v držení míče, opravdového nebezpečí před brankou Oblaka ale bylo málo.

Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro Atlético a Dortmund se pořádně zapojil až po přestávce. Pomohla i střídání, když hned v úvodu druhé půle nahradil ofenzivněji laděný Brandt Nmechu a později ještě přišel na hřiště i útočník Haller. Byl to právě on, kdo devět minut před koncem z otočky snížil a zařídil BVB přijatelnou výchozí pozici do odvety.

Jenže v odvetě svému týmu nepomůže, ve víkendovém duelu se zranil a musel odstoupit už po deseti minutách. Přesto bude mít kouč Terzić dostatek variant, jak svou ofenzivu poskládat. Zpět je i v Madridu absentující Malen, jenž zvládl po svých zdravotních problémech alespoň necelý poločas. Po nemoci by měl být znovu k dispozici také znovuzrozený Sancho.

Dortmund se v sobotu naladil důležitou výhrou na půdě Mönchengladbachu. Rozhodl o ni dvěma zásahy v rozmezí šesti minut Sabitzer, žlutočerní pak sice brzy inkasovali a dokonce po druhé žluté kartě Adeyemiho dohrávali více než třicet minut o deseti, i tak ale dokázali vedení udržet. Díky tomu se drzí o skóre za Lipskem a v závěrečných pěti kolech Bundesligy budou usilovat o proniknutí do elitní čtyřky.

Vybrané statistiky z prvního zápasu (Atlético - Dortmund 2:1)
Atlético Statistika Dortmund
2,16 Očekávané góly (xG) 0,95
14 Střely 13
9 Střely na bránu 5
34 Držení míče (%) 66
8 Rohové kopy 8
0 Ofsajdy 0
10 Fauly 8
3 Žluté karty 2

Atlético bude muset najít střelce, pohároví hrdinové nenastoupí

Také Diego Simeone bude postrádat hráče, který se v úvodním čtvrtfinále střelecky prosadil. A pak také dalšího, jenž pro změnu spasil Atlético v odvetě předešlého kola proti Interu. Samuel Lino uviděl před týdnem žlutou kartu, po které si musí odpykat jednozápasový trest, Memphis Depay je zase zraněný. Hlavně v případě prvního jmenovaného jde o velkou ztrátu, brazilský záložník letos v Lize mistrů v sedmi startech zaznamenal tři góly a tři asistence.

Mimo hru by měl být také Saúl, i on přitom v nedávné době zapsal jednu klíčovou trefu, když v samotném závěru rozhodl ligový souboj s Villarrealem. Dobrou zprávou pro hosty je naopak návrat důležitého obránce Hermosa, který pro zdravotní potíže vynechal první mač s Dortmundem, od té doby už ale zvládl celých devadesát minut.

Colchoneros by pomohlo, kdyby se rozstřílela hlavní hvězda týmu Antoine Griezmann. Příslibem je jeho výkon z víkendu, kdy dvěma zásahy řídil obrat proti Gironě. Atléti nakonec zvítězili 3:1 a dotáhli se na svého protivníka na třetím místě La Ligy na rozdíl už jen čtyř bodů. Co je ale podstatnější, stejný polštář je dělí od pátého Bilbaa, a tak to vypadá s účastí v Lize mistrů slibně i pro příští ročník.

Nejprve je ale na řadě boj o ušatou trofej. Do semifinále povede zřejmě stejná cesta, kterou Simeone zvolil i před týdnem. Jeho taktika vyčkávání a rychlého přechodu do útoku po zisku míče fungovala na jedničku, a tak nemá důvod cokoliv měnit. Stejná hra Atléticu pod vedením argentinského kouče vynesla dvě účasti ve finále LM.

  • Datum, čas a místo zápasu: 16. 4. ve 21:00, Signal Iduna Park (Dortmund)

Tip na výsledek zápasu Dortmund vs. Atlético v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů

Atlético ovládlo průběh úvodního souboje, v Dortmundu se ale podobný scénář očekávat nedá. Borussia bude na domácí půdě silnější a navíc ji posílí i návrat útočníka Malena, který před svým drobným zraněním v posledních měsících patřil k nejlepším hráčům týmu. Atléti si už v osmifinále vyzkoušeli prodloužení a dokonce i penaltový rozstřel proti Interu, podle nás je velice reálné opakování tohoto scénáře.

TIP: Dortmund vyhraje o gól  sipka Vsadit u Synottipu

Atlético by si mohlo vyzkoušet další prodloužení

Kde sledovat Ligu mistrů živě: fotbal Dortmund vs. Atlético v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Odvetné čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Borussií Dortmund a Atléticem Madrid odvysílá placený televizní kanál Nova Sport 3. U českých sázkových kanceláří bohužel stream nenajdete, můžete si ale na duel vsadit před výkopem i poté LIVE.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 300,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Cole Palmer zachraňuje letos Chelsea od pohromy

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 15.4.-21.4.

Na co vše se můžete v týdnu od 15. do 21. dubna těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...