Liga mistrů živě: Real Madrid vs. Manchester City

Je to znovu tady. Dva nejúspěšnější kluby posledních let na sebe opět narazí ještě před finále, pro jeden z nich tak skonči letošní sezona Ligy mistrů neúspěchem. Úvodní čtvrtfinále mezi Realem a Manchesterem City se odehraje v úterý v Madridu, vše podstatné z obou táborů vám nabízíme v preview, kde zároveň poradíme, jak bude možné utkání sledovat.

Živý přenosKurzy
Real MadridMan CityTip

Souboje Haalanda s Rudigerem budou stát za to Foto: Profimedia

Liga mistrů 2023/24, 1. čtvrtfinále živě: Real Madrid vs. Manchester City v TV dnes od 21:00

Real Madrid neohroženě míří za ligovým titulem, na to samé myslí i Manchester City, i když ten bude mít situaci podstatně složitější. V Lize mistrů každopádně oba uspět nemohou a jeden z nich skončí dokonce už ve čtvrtfinále. První zápas hraný na ikonickém San Berbabéu začíná v úterý od 21:00 a sledovat ho můžete živě na Premier Sport 2.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Ligu mistrů

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Ligu mistrů: zápas nemá jasného favorita

Oba velkokluby už se příliš nemají čím překvapit. V Lize mistrů se utkávají už pošesté za posledních jedenáct let. Jednou to bylo už v základní skupině, tehdy Citizens skončili na posledním místě, zatímco Real si vysloužil postup. Zbylá čtyři setkání byla ve vyřazovací části a bilance je vyrovnaná 2:2. Naposledy před rokem v semifinále skončil první duel v Madridu smírně, odveta na Etihad Stadium ale měla zcela jednoznačný průběh ve prospěch Manchesteru.

Nic podobného se tentokrát nečeká, oba týmy jsou ve skvělé formě a kdo postoupí, bude jednoznačně největším favoritem na zisk ušatého poháru, jejich souboj je mnohými nazýván předčasným finále. Tomu odpovídají i kurzy, které jsou v podstatě vyrovnané. Na vítězství domácího Realu si lze vsadit v kurzu 2,81, na hosty 2,60.

Bílý balet se rozhodl započít svůj boj už dávno před výkopem. Federaci UEFA požádal o povolení uzavřít střechu svého stadionu, aby fanoušci mohli hráčům vytvořit ještě bouřlivější atmosféru, než je obvyklé. Rozhodnutí by mělo přijít až v průběhu úterý. Ať už bude San Bernabéu vypadat jakkoliv, samotné utkání už by mělo probíhat standardním způsobem. Na pořádek na hřišti bude dohlížet francouzský sudí Letexier.

Informace před zápasem Real Madrid - Manchester City
📅 Kdy: 9. 4. 2024 od 21:00
🌍 Kde: San Bernabéu, Madrid
🏆 Soutěž: Liga mistrů 2023/24, 1. čtvrtfinále
Rozhodčí: Francois Letexier, Francie
Kurzy Synottipu: 2,81 - 3,58 - 2,60
📺 Přímý přenos: Premier Sport 2

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Real kráčí za poklidným titulem, Vini si odpočinul

Poměrně dlouho to v aktuální sezoně vypadalo na dramatický boj o nadvládu nad španělským fotbalem mezi tradičním gigantem Realem Madrid a překvapením z Girony. Katalánský klub ale nakonec nastolené tempo nevydržel a ztrácí už deset bodů. Bílý balet vede ligu o osm, na druhé místo se totiž dostala Barcelona. V době, kdy do konce soutěže zbývá odehrát osm kol, sice ještě není rozhodnuto, cokoliv jiného než triumf současného lídra by však bylo obrovským šokem.

Real totiž nepolevuje, za celý ročník stále prohrál pouze dvakrát, jednou v lize a jednou ve španělském poháru, v obou případech to přitom bylo v derby s městským rivalem Atléticem. Momentální série bez porážky dosáhla už třinácti utkání, a to ještě Atlético zvítězilo až po prodloužení. Za poslední prohrou v normální hrací době bychom museli jít zpět o neuvěřitelných 35 duelů.

Naposledy o víkendu královský klub přehrál doma Athletic Bilbao 2:0, když o osudu utkání rozhodl dvěma góly Brazilec Rodrygo. Ten se tak poprvé v kariéře dostal na dvouciferný počet ligových branek. To Bellingham v posledních týdnech trochu polevil, přesto je se 16 přesnými zásahy nejlepším střelcem La Ligy. Právě tito dva společně s Vinim by se měli starat o ofenzivu Realu i proti City.

Další brazilský hračička měl v posledním kole vynucené volno za žluté karty, na klíčové úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů je tak odpočatý a plně připraven. Kouč Ancelotti má k dispozici téměř kompletní kádr, mimo hru stále zůstávají jen dlouhodobě zranění brankář Courtois a obránce Alaba. Mezi třemi tyčemi se velmi dobře uchytil zaskakující Lunin, zatímco na stoperu je situace o něco komplikovanější.

Při nedostatku hráčů do defenzivy se ve středu obrany museli představit už například Carvajal či Tchouaméni, pro něž nejde o tradiční post. V sobotu ale zažil emotivní návrat na hřišti Militao, jenž byl zraněn od samotného úvodu sezony. Proti Athleticu zvládl zatím jen minutu, a tak se zřejmě nedá očekávat, že by se proti City už podíval do základu. Nebo ho zkušený trenér šetřil právě na Haalanda?

Vzájemné zápasy mezi Realem Madrid a Man City v LM
Sezona Fáze Výsledky
2022/23 Semifinále 1:1 a 0:4, postup Man City
2021/22 Semifinále 3:4 a 3:1 pp, postup Real Madrid
2019/20 Osmifinále 1:2 a 1:2, postup Man City
2015/16 Semifinále 0:0 a 1:0, postup Real Madrid
2012/13 Skupina 3:2 a 1:1, postup Real Madrid, Man City konec

Man City přijelo do Madridu bez klíčových obránců

Citizens jsou jednoznačně nejnáchylnější při bránění rychlých protiútoků. Největší hrozbou by tak pro ně měl být Vinicius Jr., otázkou ale je, kdo na něj bude hrát. Hosté mají totiž poměrně významné problémy se složením své defenzivní linie. Do Madridu s týmem vůbec neodcestoval Kyle Walker, jenž by jinak rozhodně nastoupil na pravé straně a dostal za úkol zneškodnit hvězdu soupeře. Kromě toho v Manchesteru zůstal také levý obránce či stoper Aké, Gvardiol pak sice na v dějišti utkání je, také jeho start je ale spíše nepravděpodobný.

Zdá se tak jisté, že nastoupí Dias, Stones a Akanji, čtvrtým do party by pak mohl být mladík Rico Lewis. Devatenáctiletý univerzál ale podobně těžký duel ještě nikdy neodehrál a směrem dozadu občas má problémy, a tak bude zajímavé sledovat, jestli Guardiola nezamíchá kartami a nepostaví doprava spíše zkušenější Stonese či Akanjiho. Tak jako tak lze čekat, že se na pravé straně bude o něco více vepředu pohybovat i velice zodpovědný Bernardo Silva.

Manchester City zažil loni historickou sezonu, kterou završil ziskem tří trofejí. Ta ušatá mu dlouho unikala, i díky postupu přes Real se ale konečně dočkal. A o žádné mistrovské kocovině nemůže být ani řeč, tým i letos útočí na další treble, jenž se ještě nikomu v historii nepodařilo obhájit. Nebude to ale nic jednoduchého.

Kromě náročného dvojzápasu proti Bílému baletu čeká Citizens také semifinále FA Cupu proti Chelsea, ještě náročnější pak bude dosáhnout úspěchu v Premier League. Tam mají totiž Haaland, De Bruyne a spol. hned dva přímé soupeře najednou, momentálně jsou až třetí, i když na obě mužstva před sebou ztrácejí sedm kol před koncem jediný bod.

Po opatrné remíze s Arsenalem se navíc City opět rozjeli a dvakrát po sobě nastříleli čtyři branky. Nejprve zážil Foden proti Aston Ville a hattrickem řídil vysoké vítězství 4:1, v sobotu se pak gólem a dvěma asistencemi blýskl De Bruyne při triumfu na půdě Crystalu Palace 4:2. Po pětizápasovém mlčení se konečně znovu trefil i Haaland. Ten se před rokem proti Realu neprosadil, Citizens však jeho příspěvek nepotřebovali. Tentokrát by se už hodil.

  • Datum, čas a místo zápasu: 9. 4. ve 21:00,  San Bernabéu (Madrid)

Tip na výsledek zápasu Real Madrid vs. Manchester City ve čtvrtfinále Ligy mistrů

Před rokem se hrálo v prvním utkání na San Bernabéu oboustranně poměrně opatrně a vše dopadlo smírem 1:1. Citizens pak doma potvrdili svou kvalitu a jasně postoupili, v Madridu ale nijak dominantní výkon nepředvedli. Podobný průběh úvodního duelu očekáváme i tentokrát, v duelu svou gigantů spíše nikdo nebude chtít udělat chybu a rozhodovat by se opět mělo až v odvetě v Anglii.

TIP: Remíza  sipka Vsadit u Synottipu

Oba týmy jsou momentálně nesmírně vyrovnané

Kde sledovat Ligu mistrů živě: fotbal Real vs. Man City v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Realem a Manchesterem City odvysílá placený televizní kanál Premier Sport 2. U českých sázkových kanceláří bohužel stream nenajdete, můžete si ale na finálový duel vsadit před výkopem i poté LIVE.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 300,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Lautaro táhne Inter za titulem

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 8.4.-14.4.

Na co vše se můžete v týdnu od 8. do 14. dubna těšit a která stanice odvysílá ty největší šlágry?

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...