Liga mistrů živě: Real Madrid vs. RB Lipsko

Úvodní osmifinálový souboj mezi Realem Madrid a Lipskem přinesl velkou kontroverzi, když německému týmu nebyl uznán gól Šeška. Nakonec to pak byl naopak favorit, kdo si jedinou trefou Díaze zajistil lepší výchozí pozici do odvety. Ta se odehraje v Madridu, Lipsko ale i tak neskládá zbraně a bude chtít zabojovat o postup.

Živý přenosKurzy
Real MadridLipskoTip

První zápas přinesl velice kontroverzní moment Foto: Profimedia

Liga mistrů 2023/24, odveta osmifinále živě: Real Madrid vs. RB Lipsko v TV dnes od 21:00

První dva favorité své osmifinálové dvojzápasy v úterý zvládli, v případě Bayernu dokonce i přes nedobrou výchozí pozici před odvetou. Středeční souboje nabízejí zdánlivě jednoznačnější průběh, oba velkokluby vyhrály už venku a doma jim tak stačí nedopustit výraznější selhání. To je případ i Realu Madrid, jenž zvítězil 1:0 v Lipsku a ví, že pokud neinkasuje, zahraje si čtvrtfinále. Sledujte odvetný duel ze slavného San Bernabéu ve středu od 21:00 živě na Nova Sport 3.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Ligu mistrů

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Ligu mistrů: Real je favoritem zápasu i na postup

Již před úvodním zápasem v Německu byl madridský celek považován za jasného favorita, kurz na jeho postup činil 1,27 oproti 3,85 na Lipsko. Je tedy nanejvýš logické, že po venkovní výhře 1:0 se aktuální pravděpodobnosti na celkový úspěch pohly ještě více ve prospěch Realu. Před výkopem odvety si lze na to, že bude hrát čtvrtfinále, lze vsadit v kurzu už jen 1,07.

Lipsko k vykřesání jakékoliv naděje musí minimálně jednou skórovat. Bookmakeři věří tomu, že se mu to podaří, kurz na alespoň jeden střelecký úspěch hostů činí 1,43. Jenže Bílý balet pochopitelně sám rovněž disponuje velkou ofenzivní silou a nedá se očekávat, že by tentokrát vyšel naprázdno. Proto je kurzovým favoritem na vítězství i v odvetě.

Informace před zápasem Real Madrid - RB Lipsko
📅 Kdy: 6. 3. 2024 od 21:00
🌍 Kde: San Bernabéu, Madrid
🏆 Soutěž: Liga mistrů 2023/24, 2. osmifinále
Rozhodčí: Davide Massa, Itálie
Kurzy Tipsportu: 1,56 - 4,60 - 5,41
📺 Přímý přenos: Nova Sport 3

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Real zažil "skandální" závěr ve Valencii, přesto dál v klidu míři za titulem

Bílý balet byl o víkendu v hlavní roli jednoho z nejkontroverznějších momentů nedávné fotbalové minulosti. Na hřišti Valencie sice po úvodní půlhodině hry prohrával už 0:2, díky dvěma zásahům Viniho ale dokázal srovnat. V dramatickém závěru mohly vítězství strhnout na svoji stranu oba týmy, nejprve domácím byla nejprve poskytnuta výhoda penalty, po zásahu videa ale rozhodčí správně své rozhodnutí změnil.

V úplně posledních vteřinách pak pro změnu sahal po třech bodech Real. Ten zahrával rohový kop, celou situaci ještě dohrával a nakonec Bellingham hlavou poslal míč do sítě. Potíž ale byla v tom, že hlavní arbitr už v době centru odpískal konec utkání. Bývá sice zvykem nechávat podobné akce dohrát až do konce, na druhou stranu se ale moment hvizdu hrálo už více než minutu a půl přes plánovaný nastavený čas.

Hráči Realu se cítili okradeni, nejhůře vše nesl právě autor neuznané branky Bellingham, který dokonce za protesty po skončení duelu inkasoval červenou kartu. I jindy klidný kouč Ancelotti hovořil o skandální situaci, kterou v kariéře ještě nezažil. Mnoho povyku pro nic, chtělo by se ale říci. Královský klub je i nadále v komfortní pozici, Girona ze souboje o titul odpadla a Bílý balet míři v poklidu za návratem na španělský trůn v La Lize.

Bellingham tak zažil poměrně rozporuplný návrat po zranění a v dalších zápasech španělské ligy si bude muset znovu odpočinout. O to více bude určitě natěšen na odvetu s Lipskem, v Německu totiž navíc pro zmíněné zdravotní potíže nenastoupil. Skvěle ho ale zastoupil Brahim Díaz, jenž krásně rozhodl o výhře Realu.

Statistiky prvního zápasu (Lipsko - Real Madrid 0:1)
RB Lipsko Statistika Real Madrid
1,24 xG 1,42
15 Střely 15
9 Střely na bránu 3
49 Držení míče (%) 51
7 Rohové kopy 3
10 Fauly 12
4 Žluté karty 2

Lipsko se naladilo vysokou výhrou, chce zabojovat o zázrak

Saský celek si i přes prohru v prvním utkání proti Realu dokázal, že se s favoritem zkrátka dá hrát. Na soupeře vletěl ve velkém stylu a už ve druhé minutě měl jít dokonce do vedení, trefa Šeška byla ale nakonec po kontroverzním rozhodnutí sudích odvolána. Lipsko bylo i po zbytek duelu minimálně vyrovnaným protivníkem, v mnoha úsecích i lepší, skórovat ale nedokázalo a po krásné individuální akci Díaze jednou inkasovalo.

I přes nepříznivou pozici před odvetou ale hosté rozhodně do Madridu nejedou jen na výlet. Ostatně i o víkendu si nacvičili, jaké je to vstřelit na hřišti soupeře čtyři branky, které by mohly na postup stačit. Jistě, kvality Bochumi a Realu Madrid se srovnávat příliš nedají, přesto jde o potřebný pozdvižení sebevědomí pro celý tým.

Volno dostali vykartovaný Schlager a šetřený Openda, který naskočil až v průběhu druhého poločasu. I bez nich ale Lipsko směrem dopředu šlapalo, alespoň jeden kanadský bod si připsaly všechny ofenzivní hvězdy Olmo, Simons, Šeško i střídající Openda. Jediným negativem tak byl výkon brankáře Gulácsiho, jenž si inkasovanou branku rozhodně za rámeček nedá.

Kouč Rose se bude muset v Madridu obejít bez obránců Simakana a Klostermanna. V úvodním duelu s Realem utvořili pravou polovinu obranné čtveřice a vedli si skvěle, Vinícius se vůbec neprosadil a jediný gól padl z druhé strany. Henrichs tehdy nastoupil netradičně ve středu zálohy, nyní se tak nuceně bude muset vrátit na svůj klasický post pravého obránce. Dostane na stoperu vedle zkušeného Orbana důvěru jednadvacetiletý mladík Lukeba?

  • Datum, čas a místo zápasu: 6. 3. ve 21:00, San Bernabéu (Madrid)

Tip na výsledek zápasu Real Madrid vs. RB Lipsko v odvetě osmifinále Ligy mistrů

Lipsko v prvním zápase vyhrálo v poměru střel na branku jasně 9:3. Výhoda domácího prostředí hrála jistě velkou roli, na druhou stranu ale je třeba vnímat fakt, že Real se od vstřeleného gólu více zatáhl a spíše kontroloval své vedení 1:0. To vlastně trvá i před odvetou, ve které tak Němci budou muset útočit. Kurz na to, že i napodruhé Red Bull vyšle na branku soupeře více střel, se nám v redakci zdá zajímavý.

TIP: Lipsko bude mít více střel na branku sipka Vsadit u Tipsportu

Lipsko doma favorita jasně přestřílelo

Kde sledovat Ligu mistrů živě: fotbal Real Madrid vs. Lipsko v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Osmifinále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Lipskem odvysílá placený televizní kanál Nova Sport 3. U českých sázkových kanceláří bohužel stream nenajdete, můžete si ale na finálový duel vsadit před výkopem i poté LIVE.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Juventus s Atalantou bojují o každou pozici

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 4.3.-10.3.

České týmy vstupují do osmifinále evropských pohárů, pokračují také boje o titul. Na co se můžete v týdnu od 4. do 10. března těšit?

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.