Liga mistrů živě v TV: Newcastle vs. AC Milán

Skupina smrti Ligy mistrů ve středu najde své rozuzlení. V přímém souboji o pokračování v Evropě se utkají Newcastle a AC Milán. Pro jednoho z nich půjde o poslední pohárový zápas v letošní sezoně, druhý ještě má šanci i na postup do osmifinále.

Živý přenosKurzy
Newcastle – AC MilánTip

Souboje Trippiera s Leaem budou pro vývoj zápasu klíčové Foto: Profimedia/ IMAGO

Základní skupina Ligy mistrů 2023/2024 živě: Newcastle vs. AC Milán ve středu v TV

Byla to nejočekávanější skupina letošního ročníku Ligy mistrů už od losu a reálný vývoj všechny předpoklady jen potvrdil. Všechny týmy mají i v posledním kole o co hrát, v souboji Newcastlu s AC Milán pak jde doslova o život. Méně úspěšný z obou týmů už na jaře v pohárové Evropě pokračovat nebude, ten lepší ano. Je ale otázkou, ve které to bude soutěži. Sledujte jeden ze šlágrů posledního hracího dne podzimní části LM ve středu od 21:00 živě na Nova Sport 4.

sipka Získejte u MerkurXTipu bonus a vsaďte si na Ligu mistrů

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na skupinu LM: AC Milán má k vyřazení blíže

Situace před posledním kolem vypadá ve skupině F následovně. Dortmund je na prvním místě a už ví, že si zahraje osmifinále Ligy mistrů. Pokud doma neprohraje s PSG, skupinu vyhraje, v opačném případě skončí druhý. Pařížané tak mají rovněž situaci ve svých rukou, v případě vítězství v Německu svého soupeře předskočí a oba hlavní favorité skupiny postoupí spolu.

Pokud ale PSG nevyhraje, situace se zamotává. V takovém případě se otevírá cesta do vyřazovací části i Newcastlu a AC Milán. Straky si postup zajistí, pokud vyhrají a PSG zároveň nevyhraje. AC Milán ke svému úspěchu potřebuje prohru pařížského celku a svůj tříbodový zisk.

Komplikované jsou také varianty obsazení třetího místa, které zaručuje účast v jarní fázi Evropské ligy. Na něm mohou skončit všechny týmy s výjimkou Dortmundu. Nejblíže poslední pozici je momentáně AC, které k odvrácení tohoto osudu potřebuje v Anglii vyhrát. Pokud na Newcastli remizuje, kvůli horšímu skóre skonči čtvrté a zároveň se z postupu bez ohledu na vlastní výsledek bude radovat PSG.

Jednoduché, že? Bookmakeři ze všech možných scénářů nejvíce věří vítězství Newcastlu. Ten bude mít výhodu elektrizující atmosféry v St. James' Parku, přičemž na pořádek na hřišti bude dohlížet zkušený Nizozemec Makkelie.

Informace před zápasem Newcastle - AC Milán
📅 Kdy: 13. 12. 2023 od 21:00
🏟 Kde: St. James' Park, Newcastle
🏆 Soutěž: Základní skupina Ligy mistrů 2023/24, 6. kolo
Rozhodčí: Danny Makkelie, Nizozemsko
Kurzy MerkurXTipu: 1,95 - 3,70 - 3,60
📺 Přímý přenos: Nova Sport 4

Zaregistruj se online a vsaď si u MerkurXtip

Newcastle dvakrát v řadě jasně padl, doplácí na početnou marodku

Dlouho to vypadalo, že se Newcastlu podaří v Premier League navázat na velice úspěšnou loňskou sezonu a i v té aktuální bude patřit k horkým adeptům míst zaručujících účast v Lize mistrů. Jenže poslední týdny sen o podobném umístění pořádně vzdálily. Na vině je přitom především nedostatečně široký kádr při četných absencích.

Magpies z důvodu rozsáhlé marodky musí momentálně v prakticky každém zápase spoléhat na stejnou jedenáctku, přičemž mnohdy ani na lavičce nemají k dispozici žádné spolehlivé náhradníky, a tak musí většina hráčů odehrát vždy celých devadesát minut. Při pohárových týdnech jako je tento je pak logické, že kádru zkrátka dochází dech.

Poduďte sami, mimo hru je dlouhodoběji brankář Pope, obránci Manquillo, Botman, Burn a Targett, záložníci Tonali, Willock a Anderson a útočníci Murphy a Barnes. V neděli se po své vlastní absenci po více než měsíci vrátil alespoň kanonýr Wilson, jinak by z toho byla kompletní jedenáctka chybějících fotbalistů. Není tak divu, že Newcastle v posledních dvou zápasech utrpěl dvě vyšší porážky od Evertonu i Tottenhamu.

Na druhou stranu ale zmíněná marodka dává šanci některým hráčům, kteří by na ni jinak asi museli čekat výrazně déle, a někteří z nich dokazují, že se s nimi může počítat. Řeč je například o krajním bekovi Livramentovi, jenž se po vážném zranění kolena vrací do optimální formy a i "přes nohu" na levé straně podává skvělé výkony. Za zmínku pak stojí také nadějný teprve 17letý záložník Miley.

Liga mistrů, skupina F

Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Dortmund 5 3 1 1 6:3 10
PSG 5 2 1 2 8:7 7
Newcastle 5 1 2 2 5:5 5
AC Milán 5 1 2 2 3:7 5

Milán padl v Bergamu a čelo tabulky se mu vzdaluje

AC je na tom v tabulce Serie A lépe než Newcastle v Anglii, také jemu se ale úplně nejvyšší příčky povážlivě vzdaluje. Po sobotní prohře na půdě Atalanty Bergamo sice zůstalo třetí, ztráta na vedoucí Inter ale narostla už na devět bodů. To přitom Rossoneri dokázali dvakrát srovnat, když se trefili Giroud a Jović. V 93. minutě byl ale po druhé žluté kartě vyloučen kapitán Calabria a krátkou přesilovku Atalanta zužitkovala.

Další podobnost se situací domácích můžeme najít i v problematickém výčtu zraněných hráčů. Oproti soupeři trápí milánský celek především nedostatek dostupných obránců. Naposledy v říjnu k soutěžnímu utkání nastoupili Kalulu a Kjaer, minulý zápas Ligy mistrů proti Dortmundu pak nedohrál a od té doby není k dispozici ani Thiaw.

Při absenci tří stoperů se v sobotu uprostřed obrany objevil Theo Hernandez, jehož oblíbené ofenzivní výpady podél levé postranní čáry pak ale týmu citelně chyběly. Všichni tři zmínění by měli být mimo hru až do konce podzimu, a tak ani ve středu nebudou kouči Piolimu k dispozici.

Dobrou zprávou je tak alespoň zlepšený zdravotní stav největší hvězdy AC Milán, portugalského křídelníka Rafaela Leaa. Ten kvůli svalovému zranění vynechal čtyři poslední duely, k návratu si ale už s předstihem vyhlédl právě klíčový souboj s Newcastlem a ve středu by se tak měl na hřišti objevit. Rossoneri budou jeho produktivitu potřebovat.

  • Datum, čas a místo zápasu: 13. 12. ve 21:00, St. James' Park (Newcastle)

Tip na výsledek zápasu Newcastle vs. AC Milán ve skupině F Ligy mistrů

Newcastle udržel čisté konto jen jednou ze sedmi posledních soutěžních zápasů. Na druhou stranu ale na domácí půdě vyhrál osm z devíti předešlých utkání. Atmosféra v St. James' Parku je v posledních měsících fantastická a Straky i díky ní doma kosí jednoho soupeře za druhým, odneslo to ostatně i třeba PSG. Milán ví, že potřebuje nutně zvítězit, jinak skončí v tabulce poslední. To se ale podle nás nakonec stane, i když alespoň jednou by se AC mělo prosadit.

TIP: Newcastle vyhraje a dostane gól

Výhoda domácího prostředí je v Newcastlu značná

Kde sledovat skupinu LM živě: fotbal Newcastle vs. AC Milán v televizi (TV), bude i online live stream?

Přímý přenos zápasu Newcastlu s AC Milán odvysílá placená televizní stanice Nova Sport 4. České sázkové kanceláře nemají práva na vysílání. U MerkurXTipu si však můžete vsadit, a to před zápasem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři MerkurXtip

Využij vstupní bonus až do výše 10 000 Kč

Online sázková kancelář MerkurXtip nabízí 100% bonus k prvnímu vkladu až do výše 10 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u MerkurXtip

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

United budou bojovat o přežití v pohárové Evropě

Program TV vysílání fotbalových zápasů: týden 11.12.-17.12.

Je tu další týden plný akce! Na programu je poslední podzimní kolo evropských pohárů, pokračují samozřejmě také ligové soutěže.

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...