Osmifinále Ligy mistrů 2023/24 – kurzy, preview, tipy

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Liga mistrů vstupuje do své jarní fáze, ve hře je už jen 16 nejlepších týmů aktuálního ročníku. Na co se v osmifinále těšit a kdo si dojde pro titul? Podívali jsme se na osmifinálové duely a připravili výběr toho nejzajímavějšího, co nás čeká. Nechybí ani zajímavé kurzy a sázkařské tipy.

Osmifinále LMKurzy na postupTip
Kodaň vs. Manchester CityRB Lipsko vs. Real Madrid
Lazio vs. BayernPSG vs. Real Sociedad
Inter vs. Atlético MadridPSV vs. Dortmund
Neapol vs. BarcelonaPorto vs. Arsenal

Liga mistrů se posunula do své vyřazovací fáze
Foto: Profimedia

Osmifinále Ligy mistrů 2023/24– kdo postoupí a zabojuje o titul?

Nejprestižnější evropská klubová soutěž se přesunula do své vyřazovací části. Už v úterý jsou na programu úvodní osmifinále, do hry hned půjdou obhájce trofeje Manchester City i nejúspěšnější tým soutěže Real Madrid. I v dalších dvojzápasech bude co sledovat, v článku vám přinášíme přehled toho nejdůležitějšího, na co se zaměřit.

sipka Získejte vstupní bonus u Betana zdarma

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Kurzy na celkové umístění v Lize mistrů 2022/23

Přestože Pep Guardiola tuto roli odmítá a tvrdá, že obhajoba treblu je v podstatě nemožná, Manchester City je i letos největším favoritem na zisk ušatého poháru. Následují klasické těžké váhy Bayern a Real Madrid, šanci bookmakeři dávají také Arsenalu či PSG.

V letošním ročníku nám oproti minulým sezonám ubylo soubojů favoritů na celkové vítězství hned v osmifinále, los tentokrát těm největším adeptům na titul přisoudil spíše papírově slabší soupeře. To ovlivňuje i kurzy i na postup jednotlivých týmů do semifinále, resp. finále. Na druhou stranu je ale třeba mít na paměti, že los čtvrtfinále teprve proběhne a v tom případě už se každý může potkat s každým.

Aktuální kurzy na postup týmů v Lize mistrů 2023/24
Tým Semifinále Finále Vítěz
Manchester City 1,20 1,80 2,75
Bayern 1,53 2,70 5,00
Real Madrid 1,60 3,00 6,00
Arsenal 1,95 4,00 8,00
PSG 2,75 6,00 12,00
Barcelona 3,50 7,00 15,00
Inter 4,50 10,00 20,00
Atlético Madrid 5,00 11,00 23,00
Dortmund 6,00 13,00 30,00
Neapol 9,00 20,00 50,00
RB Lipsko 11,00 25,00 75,00
Real Sociedad 11,00 25,00 75,00
Porto 13,00 35,00 100,00
PSV 13,00 35,00 100,00
Lazio 17,00 50,00 150,00
Kodaň 30,00 100,00 500,00

Liga mistrů, vyřazovací část (play-off) 2023/24: dlouhodobé sázky, tip

Bílý balet má v osmifinále ze všech hlavních favoritů asi nejtěžší los, Lipsko dokáže být i těm největším týmům nepříjemným soupeřem. Real je ale po kratší odmlce letos zpět na vrcholu sil a za celou sezonu zatím v normální hrací době utrpěl jedinou porážku! Do karet mu hrají i zkušenosti s Ligou mistrů, Ancelotti se svým týmem už několikrát dokázal, že jde o perfektní "turnajové" mužstvo. Real se bude v dvojzápase jen těžko porážet.

Tip: Real Madrid se dostane do finále sipka vsadit Real je znovu jedním z hlavních favoritů

FC Kodaň vs. Manchester City v osmifinále Ligy mistrů – kurzy, preview, tipy

Už skupina byla pro Citizens naprosto pohodová, od Young Boys ani CZ Bělehrad se nedal čekat žádný odpor, Lipsko pak sice dvakrát drželo krok, stejně bylo ale výsledkem 18 získaných bodů pro obhájce titulu. A pochyby do modré části Manchesteru určitě nedorazily ani po losu osmifinále, kde bude soupeřem Guardiolova výběru papírově nejslabší zbývající tým v soutěži.

City navíc vyhráli deset soutěžních utkání v řadě, po zranění přivítali zpět Haalanda i De Bruyneho... Zkrátka cokoliv jiného než jednoznačný postup favorita by zde bylo obrovským překvapením.

Pro Kodaň jde ale o velký svátek, v jarní části Ligy mistrů je teprve podruhé v historii. Poprvé se ji to podařilo v sezoně 2010/11, kdy v osmifinále nezklamala a s Chelsea prohrála dvojzápas jen 0:2. Proti obhájci trofeje tak bude usilovat minimálně o svůj premiérový vstřelený gól v playoff milionářské soutěže.

Nevýhodou je ale zimní přestávka, zatímco City jsou v nejlepší formě, pro Kodaň bude úvodní duel osmifinále vůbec prvním jarním soutěžním duelem. Formu ladil dánský mistr i proti tomu českému, se Spartou sice Kodaň padla, to ale byla stále v podstatě na začátku přípravy.

Na co se těšit v osmifinále FC Kodaň vs. Manchester City

  • Jak si povede Kodaň, která jen tak tak přešla v předkole přes Spartu, ve srovnání s aktuálně nejlepším týmem světa?
  • Dánové v základní skupině přerušili rekordní sedmnáctizápasovou sérii výher Bayernu v hlavní fázi soutěže, už si tedy dokázali, že dovedou hrát i proti velkým týmům.
  • Stadion Parken, kde se bude hrát úvodní osmifinále, je pro Kodaň velkou výhodou, pomohl ji i k velkolepému obratu proti Manchesteru United při výhře 4:3.
  • Citizens loni ukončili své čekání na premiérový triumf v Lize mistrů. V novodobé historii soutěže ale titul dokázal obhájit jen Real Madrid, který vyhrál dokonce třikrát v řadě.
  • 35 zápasů, 40 gólů. Erling Haaland je v Lize mistrů doslova nezastavitelný, o víkendu navíc dvěma zásahy ukázal, že je po zranění zpět ve formě.
  • Kevin De Bruyne se zranil v prvním utkání letošní sezony, po dlouhé rekonvalescenci se ale vrátil plný elánu, v šesti zápasech má na kontě bilanci 1+5.
  • Ofenzivní síla Manchesteru City ale samozřejmě není jen o dvou hráčích. Hattrickem se před týdnem blýskl Foden, skvělé období letos už prožili také Álvarez či Doku. Kodaň se může těšit na velký nápor soupeře.

sipka Vsaďte si na osmifinále FC Kodaň vs. Manchester City

Tip BetArena.cz na osmifinále FC Kodaň vs. Manchester City
Kurzy na postup: FC Kodaň (14,00) – Manchester City (1,02)
TIP na postupujícího: Manchester City

RB Lipsko vs. Real Madrid v osmifinále Ligy mistrů – kurzy, preview, tipy

Bílý balet se na jarní rozjezd Ligy mistrů naladil ve velkém stylu. V přímém souboji o první místo tabulky španělské ligy o víkendu ukázal Gironě, že ještě nedorostla v opravdového protivníka v boji o titul. Vítězství 4:0 se rodilo typickým stylem Realu, totiž kontrolovanou defenzivou a smrtícími útoky. Dvakrát se trefil i Bellingham, který ale zápas nedohrál pro zranění kotníku. Nedostupný bude minimálně v úvodním osmifinále, odveta je zatím s otazníkem.

V milionářské soutěži se Ancelottiho ekipa tradičně cítí jako ryba ve vodě. Loni to sice v opakovaném semifinále proti Manchesteru City nevyšlo, o to větší má ale Real motivaci vrátit se na evropský piedestal. Ostatně s tím má bohaté zkušenosti, ušatý pohár získal rekordně čtrnáctkrát. Na podzim ve skupině ani jednou nezaváhal a za celou sezonu stále prohrál jen jednou, takže i tentokrát právem patří k hlavním favoritům.

Vyzyvatelem Realu bude tým, který se naopak na startu jarní části s formou příliš nepotkal. Lipsko z pěti lednových duelů hned třikrát prohrálo a jen jednou slavilo tři body, a tak se mu bundesligová první čtyřka a s ním spojený postup do dalšího ročníku LM vzdaluje.

Také Red Bull loni skončil na Manchesteru City, v jeho případě to po slibné domácí remíze bylo po sedmibrankovém výprasku v odvetě. Dále se mu v soutěži podařilo dojít jen v covidovém ročníku 2019/20, kdy se jaro hrálo na jedno utkání. Nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo zrovna letos povést znovu, krása soutěže ale spočívá především v její nepředvídatelnosti.

Na co se těšit v osmifinále RB Lipsko vs. Real Madrid

  • Oba týmy se utkaly v minulém ročníku už ve skupině a Lipsko dokázalo doma zvítězit 3:2. Góly ale tehdy dali Gvardiol, Nkunku a Werner, tedy hráči, kteří už momentálně působí v Anglii.
  • Benjamin Šeško je jedním z nejtalentovanějších útočníků světa a už kolem něj krouží většina největších velkoklubů. Dvacetiletý Slovinec se v posledních týdnech usadil v základu a trefil se ve třech zápasech v řadě.
  • Lipsko nenudí, více branek v Bundeslize padá jen v utkáních Bayernu a Stuttgartu. V ofenzivě baví kromě Šeška také další mladíci Simons, Olmo a Openda, kteří si rovněž říkají o ještě zajímavější angažmá.
  • Real má na svém kontě už čtrnáct titulů v Lize mistrů a letos hraje skvěle, prohrál jen jednou, ještě v září v derby s Atléticem.
  • Bílý balet má nouzi ve středu obrany, mimo hru jsou Militao, Alaba i Rudiger. Na stoperu tak zaskakují Carvajal či Tchouaméni, což teoreticky dělá Real zranitelnějším.
  • Brahim Díaz nepřicházel v létě s velkou pompou, když ale dostane šanci, téměř vždy ji chytne za pačesy. Při absenci Bellinghama by právě on měl nastoupit na jeho pozici a bude hlavním pojítkem mezi zálohou a dvěma hvězdnými Brazilci.

sipka Vsaďte si na osmifinále RB Lipsko vs. Real Madrid

Tip BetArena.cz na osmifinále RB Lipsko vs. Real Madrid
Kurzy na postup: RB Lipsko (3,85) – Real Madrid (1,27)
TIP na postupujícího: Real Madrid

Lazio vs. Bayern v osmifinále Ligy mistrů – kurzy, preview, tipy

Také v další dvojici máme tým, který o víkendu svedl přímý souboj o čelo své nejvyšší soutěže, Bayern ale oproti Realu dopadl podstatně hůře. Na Leverkusen po všech směrech nestačil, prohrál jasně 0:3 a opět potvrdil, že to letos z jeho strany není tak úplně ono. Jasně, Harry Kane stále překonává střelecké rekordy, přesto se nelze ubránit dojmu, že do v Mnichově aktuálně příliš nefunguje.

Na podzimní formu zatím na jaře nedokázal navázat Sané, navíc se Bayern musí vypořádat s velmi početnou marodkou. Skoro by se chtělo říci, že pokud někdy může Lazio bavorského giganta zaskočit, mohlo by to být právě nyní. Na druhou stranu kouč Tuchel už dokázal Ligu mistrů vyhrát, a to měl tehdy v Chelsea k dispozici výrazně slabší kádr.

Bayern může tak trochu v klidu nechávat i fakt, že soupeřem mu bude právě římské Lazio, které nezažívá povedenou sezonu. V základní skupině soutěže si sice počínalo dobře a přesvědčivě postoupilo na úkor Feyenoordu a Celticu, v lize mu ale patří až osmá příčka, a tak bude mít co dělat, aby si vůbec nějaký evropský pohár zahrálo i příští rok.

Pomoci by mohl návrat do formy v podání Cira Immobileho, jenž se trefil ve dvou po sobě jdoucích zápasech Serie A. Laziu to jinak v útoku pořádně skřípe, 28 vstřelených branek ve 23 kolech není bilance hodná klubu formátu Biancocelesti.

Na co se těšit v osmifinále Lazio vs. Bayern

  • Lazio se může pochlubit excelentní defenzivou, kterou řídí zkušený Allesio Romagnoli.
  • Bayern je zranitelný především skrz rychlé protiútoky a právě ty jsou největší útočnou ubraní Římanů, Immobile či Isaksen si v brejcích doslova libují.
  • Čerstvě dvaadvacetiletý Nicolo Rovella neoslní míčovou ekvilibristikou ani finální fází, ale v pozici registy roste v hráče pro elitní klub.
  • Harry Kane dal v dresu Bayernu 28 gólů ve 28 zápasech.
  • Mistrovství Evropy je sice stále ještě poměrně daleko, německé hvězdy Bayernu by ale potřebovaly co nejdříve najít formu, jinak jim hrozí, že se na domácím šampionátu budou muset spokojit s rolí náhradníků.
  • Početná marodka nabídla příležitost i některým mladíkům a fotbalovému světu se představil Aleksandar Pavlović. Devatenáctiletý záložník je typologicky podobný Kimmichovi a ukazuje, že se může stát jeho právoplatným nástupcem.
  • Vedení bavorského klubu po porážce s Leverkusenem podrželo trenéra Tuchela, jisté ale je, že se výsledky Bayernu musí rychle zlepšit, jinak si bude balit kufry. Případné vypadnutí z Ligy mistrů by mohlo být posledním hřebíčkem do jeho pomyslné rakve.

sipka Vsaďte si na osmifinále Lazio vs. Bayern

Tip BetArena.cz na osmifinále Lazio vs. Bayern
Kurzy na postup: Lazio (8,25) – Bayern (1,08)
TIP na postupujícího: Bayern

PSG vs. Real Sociedad v osmifinále Ligy mistrů – kurzy, preview, tipy

Zkusili to s Neymarem a Messim, ale ani to Pařížanům kýžený premiérový triumf v Lize mistrů nepřineslo. V létě tak přišla čistka a kolem Mbappého se formuje mladý, dravý tým. Ten se na podzim rozjížděl pomaleji a výsledkem byla situace, kdy bylo PSG velice blízko vyřazení už po základní skupině. Postup si nakonec zajistilo až v posledním kole, jediný gól by ale vše změnil.

Od té doby ale uplynuly dva měsíce a PSG se velice slušně rozjelo, ligu vede o jedenáct bodů a Mbappé už se opět po delší době přehoupl na bilanci nad gól na zápas. Francouzská liga ale dlouhodobě není nejsilnějším měřítkem, a tak bude zajímavé sledovat, jak si Paříž povede ve srovnání s evropskou konkurencí.

Real Sociedad los asi úplně nepotěšil, byl to totiž právě on, kdo se ze skupiny kvalifikoval z prvního místa, a tak dostal vlastně asi nejtěžšího možného protivníka. V hlavní fázi turnaje ale dokázal předčít Evropou prověřené týmy Interu či Benfiky, a tak nemá důvod se zaleknout ani dalšího velkého mužstva.

Horší zprávou je aktuální forma baskického celku. Ten už 384 minut nedal gól, navíc zranění nyní trápí jednu z hlavních hvězd, Mikela Oyarzabala, jehož start je nejistý. Pokud Sociedad má mít reálnou šanci na úspěch, pravděpodobně to nebude po žádných přestřelkách, síla týmu není v bezhlavé hře nahoru – dolů.

Na co se těšit v osmifinále PSG vs. Real Sociedad

  • Jde o poslední šanci Kyliana Mbappého dotáhnout ušatý pohár do Paříže? Opět se nahlas mluví o jeho možném letním přesunu do Madridu, a tak má letos pravděpodobně poslední příležitost, jak splnit svůj největší cíl.
  • PSG se letos spoléhá na řadu mladých fotbalistů, kteří jsou vybaveni obrovskou dynamikou. Dembélé, Barcola, Kolo Muani či Ramos jsou zajímavými ofenzivními doplňky Mbappého a každý z nich je schopen předvádět oku lahodící věci.
  • Nejimpozantnějším mladíkem je ale středopolař Zaire-Emery. V sedmnácti letech je už jednou z opor PSG a hodně hlasitě si říká také o místo v sestavě Francie pro EURO.
  • Real Sociedad je v jarní fázi Ligy mistrů teprve podruhé v historii, v roce 2004 ztroskotal v osmifinále na jiném francouzském týmu, Lyonu. Případný postup do čtvrtfinále by tak byl rekordním zápisem baskického klubu.
  • Záložníci Merino, Zubimendi, Kubo, Méndez či Barrenetxea i útočník Oyarzaval jsou brilantní v kontrole míče a krátkých kombinacích na malém prostoru. Díky tomu Real Sociedad skvěle dokáže kontrolovat hru a nepouštět soupeře k míči. Pokud Baskové povedou, jen velmi těžko se proti nim bude otáčet vývoj.
  • Španělé mají skvěle nacvičené standardní situace, ze kterých dávají velké procento svých branek. K vidění jsou často i zajímavé signály, které se vyplatí sledovat.

sipka Vsaďte si na osmifinále PSG vs. Real Sociedad

Tip BetArena.cz na osmifinále PSG vs. Real Sociedad
Kurzy na postup: PSG (1,47) – Real Sociedad (2,70)
TIP na postupujícího: Real Sociedad

Inter vs. Atlético Madrid v osmifinále Ligy mistrů – kurzy, preview, tipy

Další čtyři dvojzápasy začnou až v příštím týdnu. Papírově jsou o poznání vyrovnanější, zajímavý bude jistě souboj Interu s Atléticem. Poražený finalista loňského ročníku sice o skóre zaostal za Realem Sociedad, se dvanácti body ale neměl s postupem žádný problém.

Velmi dobře se Interu vede také na domácí scéně, kde před týdnem zvládl klíčový duel s Juventusem a získal na čele tabulky Serie A potřebný náskok. Tím navíc dobré zprávy nekončí, na konci ledna si Nerazzurri došli pro svou první trofej v sezoně, když v Saúdské Arábii zvládli nejlépe Superpohár.

Atlética Madrid se ani letos boj o titul týkat nebude, ztráta na vedoucí Real narostla už na třináct bodů. Cílem tak zůstává tradiční umístění v nejlepší čtveřici a pokus dojít do nejdále v Lize mistrů. Ve hře je stále také v královském poháru, tam ale před týdnem nezvládlo úvodní semifinále s Bilbaem a padlo doma 0:1.

Stejným výsledkem prohrálo také poslední ligový zápas v Seville, v milionářské soutěži se mu ale letos vede skvěle. Čtrnáct získaných bodů ve skupině bylo až překvapivě mnoho, Atléti tak skvěle napravili loňský krach v podobě posledního místa v základní fázi soutěže. Před dvěma lety ale byli ve čtvrtfinále a podobné ambice rozhodně mají i tentokrát.

Na co se těšit v osmifinále Inter vs. Atlético Madrid

  • Inter by se chtěl znovu usadit v roli pravidelného účastníka play-off LM, před minulým ročníkem byl alespoň ve čtvrtfinále naposledy v roce 2011.
  • Lautaro Martínez je v životní formě, v Serii A je nejlepším střelcem s 19 góly, další dva zásahy přidal v Lize mistrů. Po mistrovství světa v Kataru, které mu i přes týmový úspěch nevyšlo, se na něj snesla vlna kritiky, on ale zareagoval skvěle a ukazuje, že patří ke světové elitě.
  • Záložní řada Interu ve složení Mkhitaryan, Calhanoglu a Barella nepatří k těm nejdynamičtějším, funguje ale dlouhodobě skvěle.
  • Atlético už dávno opustilo svou škatulku, ve které ho mají fanoušci zařazeno. Není to žádný defenzivní tým, jehož hlavním cílem je znechutit hru soupeři, v letošní sezoně se prezentuje aktivním útočným fotbalem.
  • Angažmá v Barceloně skončilo propadákem, Antoine Griezmann ale po návratu domů znovu ukazuje, že stále patří k nejlepším fotbalistům světa. Většina akcí týmu jde právě přes něj.
  • Griezmann i Morata mají po skupině na svém kontě pět branek, což je řadí na dělené první místo mezi střelci. Konkurence v podobě Haalanda je extrémně silná, pokud by ale Atlético došlo daleko, může tato dvojice zabojovat o korunku.

sipka Vsaďte si na osmifinále Inter vs. Atlético Madrid

Tip BetArena.cz na osmifinále Inter vs. Atlético Madrid
Kurzy na postup: Inter (1,70) – Atlético (2,18)
TIP na postupujícího: Inter

PSV vs. Dortmund v osmifinále Ligy mistrů – kurzy, preview, tipy

Jako vůbec nejvyrovnanější vidí bookmakeři setkání PSV s Dortmundem. Nizozemský celek až na konci ledna zaznamenal svou vůbec první ztrátu v aktuálním ročníku Eredivisie, ze všech evropských mužstev držel stoprocentní bilanci v lize vůbec nejdéle.

V Lize mistrů je v jarní fázi poprvé od sezony 2015/16, tehdy až po penaltách PSV nestačilo na Atlético. Ve čtvrtfinále bylo naposledy v roce 2007. Právě chybějící zkušenosti by mohly hrát důležitou roli, jinak je ale tenhle tým nizozemského trenéra Bosze připraven provětrat tradiční účastníky vyřazovacích bojů.

Dortmund využil krátké zimní přestávky znamenitě. Zatímco před koncem kalendářního roku v šesti posledních soutěžních zápasech ani jednou nezvítězil, po návratu na ligové trávníky posbíral v pěti kolech 13 bodů. Díky tomu se vyšvihl před Lipsko na čtvrté místo tabulky a minimálně třetí Stuttgart je zcela reálně k dostižení. Rozjel se především útočník Füllkrug, který má už bilanci 10+7 v lize a na dalších dvou brankách se podílel v LM.

Borussia byla účastníkem skupiny smrti, i přes pomalý rozjezd (1 bod po dvou kolech) ale nakonec trochu překvapivě neměla s postupem žádný problém a jako jediná mohla být v klidu už před posledním hracím dnem. Přestože je ale Dortmund v jarní fázi pravidelně, z posledních šesti ročníků přešel přes osmifinále jen jednou. Je tohle ten rok, kdy to znovu prolomí?

Na co se těšit v osmifinále PSV vs. Dortmund

  • 21 zápasů, 19 výher, 2 remízy, 59 bodů, skóre 68:10. Je třeba říkat více? PSV se do playoff Ligy mistrů vrací po delší odmlce, vzhledem k letošním výkonům ale rozhodně není do počtu.
  • Dvacetiletý belgický křídelník Johan Bakayoko je jednou z vycházejících hvězd letošní sezony. Levonohý šikula se podílel už na 19 trefách svého týmu a dost pravděpodobně bude dalším nákladním vývozním artiklem z nizozemské ligy.
  • Speciální bude tento dvojzápas především pro útočníka Borussie Donyella Malena, který se v dresu PSV prosadil do dospělého fotbalu. Za tři celé roky stihl nasázet 40 ligových gólů a přestože mu to po přesunu do Německa chvíli trvalo, letos konečně vše zaklaplo do sebe a Malen září.
  • Zkušený rakouský záložník Sabitzer toužil vyzkoušet opravdu velký klub, v Bayernu ani Manchesteru United se ale naplno do základu nikdy neprosadil. Druhý dech ale chytil po přesunu do Dortmundu, kde patří k oporám a podává skvělé výkony.
  • Jadon Sancho je zpět "doma" a vrátila se mu chuť do fotbalu. Gól zatím po svém návratu ještě nedal, přesto je to herně znovu ten Sancho, který si si před dvěma a půl lety vysloužil cenovku 85 milionů eur.

sipka Vsaďte si na osmifinále PSV vs. Dortmund

Tip BetArena.cz na osmifinále PSV vs. Dortmund
Kurzy na postup: PSV (2,05) – Dortmund (1,78)
TIP na postupujícího: Dortmund

Neapol vs. Barcelona v osmifinále Ligy mistrů – kurzy, preview, tipy

Neapol zažívá hodně kruté vystřízlivění po loňské snové sezoně. Po 33 letech se do Kampánie vrátilo scudetto, další ale v letošním ročníku rozhodně nepřijde. Ztráta na vedoucí Inter činí astronomických 25 bodů, nejhorší na tom ale je fakt, že je Neapol v tabulce až devátá, takže musí pořádně zabrat, pokud chce hrát v příštím roce nějaké evropské poháry.

Tým poznamenal odchod úspěšného kouče Luciana Spallettiho, jeho nástupce Rudi García zcela vyhořel. Na lavičce tak zůstal jen do poloviny listopadu, od té doby se snaží Neapol vytáhnout Walter Mazzarri, jenž klub vedl už mezi lety 2009 a 2013. Zatím se to ale vůbec nedaří. Může za to i špatná forma hlavních hvězd loňského mistrovského tažení, Kvaratskhelia dal jen šest branek, Osimhen i vinou zranění a reprezentačních povinností jen sedm.

Nedaří se ale ani Barceloně. Ta už v novém kalendářním roce stihla vypadnout z domácího poháru, schytat debakl v El Clásicu od Realu, dostat doma pět gólů od Villarrealu a naposledy i remizovat na vlastním stadionu s předposlední Granadou. Situace je tak špatná, že legendární Xavi už s předstihem oznámil svůj letní konec na lavičce, emotivního loučení se ale nedočká a je vůbec otázkou, zda do léta vydrží.

Jeho působení v pozici hlavního trenéra Barcelony nebude moci být hodnoceno jako úspěšné, a to i přes loňský titul v La Lize. Katalánský gigant je zvyklý usilovat každoročně o ty nejvyšší mety i v Lize mistrů, pod vedením Xaviho je ale poprvé vůbec alespoň v osmifinále. Vzhledem k aktuální formě se nedá příliš očekávat žádná dlouhá cesta ani letošním ročníkem.

Na co se těšit v osmifinále Neapol vs. Barcelona

  • Victor Osimhen měl být hlavní hvězdou Nigérie na Africkém poháru národů, nakonec dal ale na turnaji jediný gól. Pořád jde ale o elitního střelce, který si navíc říká o letní přesun do některého z top klubů.
  • Kvaratskhelia se loni blýskl bilancí 14+14, letos je ale zatím za očekáváním. "Kvaradona" ale stále má potenciál změnit průběh utkání pokaždé, když je na balónu. Potřebovat to mimochodem bude i jeho Gruzie, která by se v případě úspěchu v baráži utkala na mistrovství Evropy i s Českem.
  • Stanislav Lobotka patří dost možná k nejméně doceněným fotbalistům pravidelně hrajícím Ligu mistrů. Slovenský záložník je ale pro hru Neapole zcela klíčový bez ohledu na to, kdo zrovna sedí na lavičce.
  • 3:3, 3:5, 2:4, 4:2, 1:4, 3:2. To jsou výsledky Barcelony jen za necelý měsíc a půl roku 2024. O tomhle týmu si můžete myslet cokoliv, ale rozhodně nenudí.
  • Laminu Yamalovi je a ještě poměrně dlouho bude stále teprve 16 let. Co ale tenhle zázračný chlapec předvádí, to je opravdu speciální. O víkendu proti Granadě poprvé v kariéře zaznamenal dva góly v utkání a má nakročeno k opravdu velké kariéře. To, že připomíná začátky Lionela Messiho, je ten největší možný kompliment.
  • Xaviho oznámení o plánovaném konci vyznělo den po podobném rozhodnutí Kloppa v Liverpoolu v porovnání přinejmenším poměrně úsměvně. Nikde ale není psáno, že španělský trenér na lavičce Barcelony do léta vydrží, zvlášť pokud přijde o svou poslední šanci na trofej v Lize mistrů

sipka Vsaďte si na osmifinále Neapol vs. Barcelona

Tip BetArena.cz na osmifinále Neapol vs. Barcelona
Kurzy na postup: Neapol (2,55) – Barcelona (1,52)
TIP na postupujícího: Neapol

Porto vs. Arsenal v osmifinále Ligy mistrů – kurzy, preview, tipy

Dvojnásobný vítěz Ligy mistrů od svého posledního triumfu v roce 2004 chyběl v této soutěži jen dvakrát, docela pravidelně se mu daří projít i do jarní fáze, nejčastěji mu ale stopku vystaví už právě osmifinále. Na podzim muselo Porto o postup bojovat až do posledního zápasu skupiny, nakonec ale přestřílelo doma v přímém souboji o druhé místo Šachtar 5:3, přičemž zápas mělo po většinu času pod kontrolou.

Daleko méně pod kontrolou má modrobílý tým situaci v domácí soutěži, kde se s nezvykle velkým odstupem ze třetího místa dívá na své dva tradiční rivaly z Lisabonu. Momentálně Porto dvakrát v řadě ztratilo s papírově slabšími soupeři, po domácí remíze s Rio Ave přišla bolestivá porážka s Aroucou. Definitivně oznámen byl navíc letní odchod kanonýra Taremiho, který možná i vinou táhnoucích se jednání letos tápe.

To Arsenal se po několikatýdenním výpadku na konci roku 2023 opět vrátil do formy. Čtyřikrát v řadě zvítězil, součástí této série byly i gólové koncerty proti Crystalu Palace (5:0) a naposledy v neděli i West Hamu (6:0). Díky tomu se Kanonýři vrátili do boje o titul, na vedoucí Liverpool, který před deseti dny v klíčovém duelu porazili 3:1, nyní ztrácejí jen dva body.

Do Ligy mistrů se Arsenal vrátil po dlouhé šestileté pauze, okamžitě se ale zařadil mezi hlavní favority na titul. Skupinou prošel poměrně hladce se ziskem 13 bodů a i proti se mu dávají jasně větší naděje na postup. Svěřenci Mikela Artety se mohou pochlubit nejlepší defenzivou v celé Premier League, na příkladu zmíněných zápasů je navíc vidět, že problém nemají ani směrem dopředu.

Na co se těšit v osmifinále Porto vs. Arsenal

  • Arsenal a Porto se v osmifinále utkávají podruhé, poprvé to ale bylo už v roce 2010. Portugalci tehdy také začínali doma a do Londýna jeli s nadějným náskokem 2:1. V odvetě ale Arsenal zvítězil jasně 5:0 a v poklidu nakonec postoupil. Dvojzápas pamatuje i Tomáš Rosický, který nastoupil v obou duelech v základu a připsal si asistenci.
  • Porto je známé svou produkcí skvělých fotbalistů pro elitní fotbalové ligy, momentálně má k přesunu za lepším nejblíže gólman Diogo Costa, který je v hledáčku velkoklubů už několik let. Muž se skvělými reflexy i kvalitní rozehrávkou bude muset svůj tým podržet, pokud chce pomýšlet na postup.
  • Je mu už 40 let, stále ale patří do základní sestavy Porta. Řízný stoper Pepe se navíc na stará kolena docela uklidnil, loni nasbíral za celou sezonu jen čtyři žluté karty, letos byl sice jednou vyloučen, jinak má ale jen dvě napomenutí.
  • Už loni bojoval Arsenal o titul, zdánlivě kompletní je však až po příchodu Declana Rice. Anglický záložník posunul tým ještě o třídu výše a všechny kritiky snad konečně umlčel.
  • Kanonýři jsou v ofenzivě příkladně variabilní, i při absenci útočníka Jesuse se o góly spravedlivě dělí Saka, Trossard či Martinelli, platný ve hře je i bez branek Havertz. Hráči si pravidelně mění pozice, a tak jsou pro obrany soupeřů těžko čitelní.
  • Stoperská dvojice Saliba – Gabriel patří k nejlepším na světě. Kromě jistoty směrem dozadu jsou navíc nebezpeční i při standardních situací, ve kterých je Arsenal silný. Při posledním utkání proti West Hamu se dokonce střelecky prosadili oba.

sipka Vsaďte si na osmifinále Porto vs. Arsenal

Tip BetArena.cz na osmifinále Porto vs. Arsenal
Kurzy na postup: Porto (5,30) – Arsenal (1,16)
TIP na postupujícího: Arsenal

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pohár pro vítěze Ligy mistrů

Liga mistrů UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Liga mistrů je tou největší trofejí, kterou může fotbalista na klubové úrovni vyhrát. 🏅 Podívejte se na ✔️ program a výsledky této soutěže.

Trofej pro vítěze Konferenční ligy

Bonusy UEFA v Evropské lize a Evropské konferenční lize

Nejen ve fotbalové ⚽ Lize mistrů jsou ve hře vysoké finanční odměny. Zajímavé prémie 🏅 čekají na kluby i v Evropské lize a Konferenční...

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.