Play-off Evropské ligy živě: Dinamo Záhřeb vs. Sparta Praha

Liga mistrů je pryč, stále je tu ale šance na základní skupinu Evropské ligy. Fotbalisté Sparty o ni svedou souboj s Dinamem Záhřeb. V kádru chorvatského šampiona se přitom v posledních dnech dějí velké věci. Více se dozvíte v článku. Dočtete se také, kde čtvrteční duel sledovat živě.

AKTUALIZACE: Sparta na hřišti Dinama Záhřeb prohrála 1:3. Skóre v 39. minutě otevřel Krejčí z penalty, Špikič však ještě před odchodem do šaten srovnal. Zápas se zlomil okolo 60. minuty, kdy se v rychlém sledu za sebou trefili Perič a Ivanušec.

sipka Preview a stream odvety (31. 8.) najdete ZDE

Živý přenosKurzyPreviewTip

Sparťané slaví gól Qazima Laciho proti Kodani Foto: Czech News Center / Rusinova Maria / CNC / Profimedia

Play-off (4. předkolo) Evropské ligy 2023/2024 živě: Dinamo Záhřeb vs. Sparta Praha ve čtvrtek v TV od 20:00

Na zklamání není čas. Dinamo Záhřeb ani Sparta si letos Ligu mistrů nezahrají. Jeden z těchto klubů ale zamíří o patro níže do základní skupiny Evropské ligy. První zápas mezi chorvatským a českým mistrem se v Záhřebu odehraje ve čtvrtek od 20:00. V přímém přenosu ho odvysílá televizní stanice Sport2.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na play-off Evropské ligy

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na play-off EL: bookmakeři věří, že Sparta přes Dinamo postoupí

Při pohledu na kurzy najdete jednoho favorita pro čtvrteční utkání a druhého pak v celém dvojzápase. Na celkový postup favorizují bookmakeři Betana Spartu. Na to, že půjde dál, vypsali kurz 1,70. Postup Dinama je ohodnocen kurzem 2,18.

Co se týče úvodního zápasu, tak zde je favoritem domácí Dinamo. Na jeho výhru se dá sázet v kurzu 2,27. Vítězství hostující Sparty je vypsáno v kurzu 3,30. Stejný kurz najdete i u remízy.

Utkání v Záhřebu odpíská rozhodčí Marco Guida. Tento Ital už v aktuálním ročníku evropských pohárů byl u výhry Galatasaraye nad Olimpijí ve 3. předkole Ligy mistrů.

Informace před zápasem Dinamo Záhřeb vs. Sparta Praha
🕗 Kdy: 24. 8. 2023 od 20:00
🌍 Kde: Stadion Maksimir, Záhřeb
🏆 Soutěž: Play-off Evropské ligy 2023/24
Rozhodčí: Marco Guida, Itálie
Kurzy Betana: 2,27 – 3,30 – 3,30
📺 Přímý přenos: Sport2

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Dinamo v poslední době prochází zemětřesením

Velice rušno je momentálně v Dinamu Záhřeb. V minulé sezoně si nejúspěšnější chorvatský klub došel pro další ligový titul ještě pod vedením trenéra Igora Bišćana. Dinamo ale pod ním špatně vstoupilo do nového ročníku. A Bišćan si balil kufry. Osudným se mu stalo vypadnutí s AEK Athény ve 3. předkole Ligy mistrů.

To proběhlo za dramatických okolností, když Dinamo v odvetě dvakrát inkasovalo až v nastavení. Další utkání už tak odkoučuje Bosňan Sergej Jakirović. Ten přichází po angažmá v Rijece. V úvodním rozhovoru pro klubový web uvedl, že chce hrát agresivní, rychlý a vertikální fotbal. Teď je jen otázkou, koho bude mít k dispozici.

Kádr chorvatského šampiona se totiž v posledních dnech mění. Pryč už je klíčový stoper Josip Šutalo. Podle webu Transfermarkt za něj Ajax zaplatil 20,5 milionu eur. Odejít může i kapitán a brankář Dominik Livaković. Novinář Fabrizio Romano informoval o tom, že ve středu odcestuje do Turecka před přestupem do Fenerbahce.

Na středeční tiskové konferenci ale trenér Jakirović uvedl, že proti Spartě Livaković ještě nastoupí. Novináři se nového kouče vyptávali i na možný odchod důležitého útočníka Bruna Petkoviće. Dinamo ale začalo také posilovat. V úterý dorazil ofenzivní záložník Luka Stojković. Ten je v 19 letech považovaný za velký talent.

sipka Více si o Dinamu Záhřeb přečtěte ZDE

Dinamo Záhřeb a Sparta v předkolech Ligy mistrů 2023/24
Dinamo Záhřeb 2. předkolo Ligy mistrů 4:0 a 2:0 vs. Astana
3. předkolo Ligy mistrů 1:2 a 2:2 vs. AEK Athény
Sparta 3. předkolo Ligy mistrů 0:0 a 3:4 pen. vs. Kodaň

Sparta po vypadnutí na penalty následně ztratila i v lize

Bylo to jak na horské dráze. Sparta v odvetě 3. předkola Ligy mistrů dvakrát v prodloužení vedla. Kodaň ale na Letné pokaždé srovnala a nakonec šla po penaltách dál. Nešťastníkem byl přitom kapitán Ladislav Krejčí, kterému v utkání neuznali gól, a v rozstřelu pak napálil jen břevno.

Krejčího nepříjemné období pokračovalo o víkendu v lize. Trenér Brian Priske sáhl v Teplicích k šesti změnám, kapitána ale na hřišti nechal. Krejčí ovšem nedohrál ani poločas, když byl v jeho závěru vyloučen. Letenští pak ve druhé půli neudrželi jednobrankové vedení a odjeli jen s bodem za remízu 1:1.

Sparťané tak přišli o stoprocentní bilanci v lize. Útěchou může být odpočinek, kterého se v Teplicích dostalo některým oporám. Vůbec nenastoupili Asger Sørensen a Veljko Birmančević. Až v úplném závěru pak šel na plac Kaan Kairinen. Pokud jde o marody, tak kouči Priskemu od začátku sezony chybí Casper Højer.

Jinak spolu oba čtvrteční soupeři mají i čerstvou zkušenost. Potkali se v rámci letní přípravy, kdy se rozešli smírně 1:1. Oba týmy byly nicméně v rozdílné fázi přípravy. Zatímco pro Dinamo šlo o generálku na ostrý start sezony, tak Letenští teprve zkoušeli. Do každého poločasu tehdy nasadili úplně jinou jedenáctku.

  • Datum, čas a místo zápasu: 24. 8. ve 20:00, Stadion Maksimir (Záhřeb)

Oba týmy naposledy v Evropě prožily vypjaté duely. Dinamo proti AEK vidělo pět žlutých karet, Sparta jich proti Kodani dostala tři. Žlutit by se mohlo i ve čtvrtek.

Dinamo má vepředu řadu šikovných hráčů, kteří si dokáží vynutit fauly. Zároveň mančaft ze Záhřebu poprvé nastoupí pod novým koučem. S tím může přijít jistá přemotivovanost.

TIP: Oba týmy dostanou minimálně dvě žluté karty

Vsaďte si u Betana

Kde sledovat 4. předkolo EL živě: fotbal Dinamo Záhřeb vs. Sparta v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Utkání v Záhřebu v přímém přenosu odvysílá placená televizní stanice Sport2. Sázkové kanceláře bohužel stream nenabídnou, u Betana ale k tomuto duelu najdete celou řadu LIVE sázek.

Oba soupeři se utkali už v letní přípravě. Podívejte se na sestřih zápasu, ve kterém se krásně trefil Jakub Pešek.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta Praha je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hrají Letenští příští zápas a prohlédněte si jejich...

Pohár pro vítěze Evropské ligy

Evropská liga UEFA 2023/2024: los, zápasy a tabulka

Evropská liga je druhou nejprestižnější evropskou klubovou soutěží. Účastní se jí špičkové týmy a zisk trofeje nabírá na prestiži.

Plzeň a postup do Ligy mistrů

České kluby v evropských pohárech: statistiky, historie

Sparta má před sebou boj o Ligu mistrů. Bohemians si po dlouhé době zahrají o Evropu, stejně jako Slavia a Plzeň. Jak si vedly české kluby...