Předkolo Ligy mistrů živě: FC Kodaň vs. Sparta Praha

Sparta letos ukončila devítileté čekání na ligový titul. Nyní chce po 18 letech okusit také Ligu mistrů. Do skupin vede cesta přes dva soupeře, tím prvním je FC Kodaň. Přečtěte si vše důležité před prvním duelem v Dánsku a zjistěte, kde tento zápas sledovat živě.

AKTUALIZACE: Sparta si veze z Kodaně poměrně cennou remízu 0:0, v kritických chvílích ji dokázal podržet gólman Peter Vindahl. Odveta je na programu v úterý 15. srpna od 19:00 na Letné.

sipka Preview a stream odvety mezi Spartou a Kodaní (15. 8.) najdete ZDE

Živý přenosKurzyPreviewTip

Fotbalisté Sparty se radují z gólu do sítě Pardubic Foto: Profimedia

3. předkolo Ligy mistrů 2023/2024 živě: FC Kodaň vs. Sparta Praha v úterý v TV od 20:00

Když Sparta v roce 2005 skončila na posledním místě základní skupiny Ligy mistrů, tak nikdo netušil, jak dlouho si počká na další účast. Toto čekání chtějí sparťané letos ukončit. Zdolat k tomu musí dva soupeře. Nejprve ve 3. předkole vyzvou FC Kodaň. Zápas mezi dánským a českým šampionem sledujte v úterý od 20:00 na O2 TV Sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na utkání Kodaň vs. Sparta

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na 3. předkolo LM: Kodaň je proti Spartě favoritem

Kdyby to bylo na bookmakerech Tipsportu, tak si Sparta skupinovou fázi Ligy mistrů nezahraje. V Tipsportu dávají v prvním utkání větší šance Kodani. Na její výhru vypsali kurz 2,09. Vítězství Sparty je ohodnoceno kurzem 3,54. Na to, že si Letenští přivezou do odvety remízu, si můžete vsadit v kurzu 3,56.

Co se týče kurzů na postup, tak je na tom také lépe dánský mistr. I když jen nepatrně. Na postup Kodaně se dá sázet v kurzu 1,85. U postupu Sparty najdete kurz 2,00.

Zápas na kodaňském stadionu Parken odpíská Benoît Bastien. Tento francouzský rozhodčí v minulé sezoně řídil i duel základní skupiny Ligy mistrů. Shodou okolností v něm také figurovala Kodaň. Bastien byl u prohry dánského týmu na půdě Sevilly 0:3. Hostům v utkání také vyloučil jednoho hráče.

Informace před zápasem FC Kodaň vs. Sparta Praha
🕗 Kdy: 8. 8. 2023 od 20:00
🌍 Kde: Parken Stadium, Kodaň
🏆 Soutěž: 3. předkolo Ligy mistrů 2023/24
Rozhodčí: Benoît Bastien, Francie
Kurzy Tipsportu: 2,09 – 3,56 – 3,54
📺 Přímý přenos: O2 TV Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Kodaň o víkendu dominovala a poprvé nasadila posilu z Anglie

Stoprocentní bilanci si o víkendu udrželi fotbalisté Kodaně. V lize doma jasně porazili Randers 4:0, když už v první půli dali tři góly. Do té druhé pak nastoupil Mohamed Elyounoussi, posila kodaňského klubu ze Southamptonu. Norský křídelník tak ještě zkvalitní ofenzivu Kodaně, která v pěti duelech této sezony dala už 17 branek.

Ke třem ligovým výhrám přidala Kodaň postup ze 2. předkola Ligy mistrů přes islandský Breidablik. V odvetě se hattrickem blýskl teprve 18letý Orri Óskarsson, hlavní postavu kodaňského útoku bychom ale zatím hledali jinde. Je jí křídelník Diogo Gonçalves, který v pěti zápasech zaznamenal pět gólů a na další čtyři nahrál.

Dánský šampion tak zatím dokázal nahradit Viktora Claessona, který byl v minulém ročníku nejlepším střelcem Kodaně. V této sezoně se ale kvůli zdravotním problémům do zápasové nominace poprvé podívá až proti Spartě. Zdraví do ní naopak nepustí obránce Davita Khocholavu a útočníka Andrease Corneliuse.

O zraněních ví své současný kouč Kodaně. Právě kvůli zdravotním trablům se Jacob Neestrup velice brzy vrhl na trénování a v pouhých 35 letech tak vede největší klub v zemi. Minulou sezonu začínal ještě jako asistent trenéra, po vyhazovu Jesse Thorupa ale převzal otěže a získal pro tým z hlavního města domácí double.

Los play-off Ligy mistrů:
Vítěz duelu Raków – Aris Limassol vs. vítěz duelu FC Kodaň – Sparta
Los play-off Evropské ligy:
Poražený z duelu AEK Athény – Dinamo Záhřeb vs. poražený z duelu FC Kodaň – Sparta

sipka Přečtěte si více o působení Sparty v evropských pohárech

Sparta si v lize zastřílela a nechala rozchytat nového brankáře

Dánská kolonie ve Spartě je už dobře známá. Vede ji trenér Brian Priske, který právě v FC Kodaň dříve působil jako asistent. V létě dánské řady ve Spartě ještě rozšířil brankář Peter Vindahl. Právě na něj směřovala při víkendovém duelu s Pardubicemi velká pozornost. Pro Vindahla to totiž byla sparťanská premiéra.

Dvakrát při ní inkasoval, při výhře 5:2 mu ale příliš nepomohli spoluhráči. Ti zařídili vedení už o pět gólů, pak ale směrem dozadu polevili. V ofenzivě každopádně předvedli několik parádních akcí a gólově se prosadilo celé trio ve složení Lukáš Haraslín, Jan Kuchta a Veljko Birmančević.

Vysoké vedení dalo kouči Priskemu šanci nechat některé hráče odpočinout. Jen poločas tak odehráli Jaroslav Zelený, Kaan Kairinen a Lukáš Haraslín. Ze hřiště pak šli i Ladislav Krejčí a Jan Kuchta. Užitečné první minuty naopak mohli nasbírat James Gomez, Matěj Ryneš a Adam Karabec.

Při oznámení sestavy proti Pardubicím ale sparťanským fanouškům také zatrnulo. A to z toho důvodu, že v zápasové nominaci chyběl Asger Sørensen. Dánský stoper ale do Kodaně odcestoval. Objevil se i na tiskové konferenci vedle kouče Priskeho. A Sørensen před novináři potvrdil, že se cítí dobře a je připravený nastoupit.

  • Datum, čas a místo zápasu: 8. 8. ve 20:00, Parken Stadium (Kodaň)

Jednou z oblastí, ze kterých by Sparta mohla Kodani ublížit, jsou standardní situace. Letenští už v minulé sezoně ukázali, že když už jsou nuceni hrát defenzivněji, tak si směrem dopředu umí pomoct právě standardkami.

Hlavní hrozbou ze vzduchu při přímých kopech, rozích nebo dlouhých autech je Ladislav Krejčí. Ten navíc kope i penalty. V úterním duelu tedy zkoušíme sázku na to, že se sparťanský kapitán střelecky prosadí.

TIP: Ladislav Krejčí dá gól

Vsaďte si u Tipsportu na 3. předkolo Ligy mistrů

Kde sledovat 3. předkolo LM živě: fotbal Kodaň vs. Sparta v televizi (TV), jak je to s online livestreamy?

První zápas mezi Kodaní a Spartou můžete sledovat na placené televizní stanici O2 TV Sport. Sázkové kanceláře stream bohužel nenabídnou, u Tipsportu si ale utkání můžete zpestřit díky celé řadě LIVE sázek.

Níže se můžete podívat na sezonní video Sparty pro ročník 2023/24, ve kterém letenský klub oslaví 130 let od svého založení.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fanoušci Sparty při utkání s Jabloncem

AC Sparta Praha fotbal - zápasy, program a výsledky

Sparta Praha je nejúspěšnějším klubem české fotbalové ⚽ historie. Podívejte se, kdy ❓ hrají Letenští příští zápas a prohlédněte si jejich...

Sparta

1. česká fotbalová liga: informace, program zápasů a tabulka

Nejvyšší fotbalová ⚽ soutěž v Česku se jmenuje Fortuna liga. Podívejte se na její program, ⏰ výsledky i aktuální tabulku.

Plzeň a postup do Ligy mistrů

České kluby v evropských pohárech: statistiky, historie

Sparta má před sebou boj o Ligu mistrů. Bohemians si po dlouhé době zahrají o Evropu, stejně jako Slavia a Plzeň. Jak si vedly české kluby...