AFCON osmifinále: Senegal - Pobřeží slonoviny živě v livestreamu

Osmifinále přináší další šlágr Afrického poháru národů, v kterém se utká Senegal proti Pobřeží slonoviny. Senegal je suverén základních skupin, když neztratil ani bod. To Pobřeží slonoviny proklouzlo do osmifinále opravdu s odřenýma ušima, když postoupilo z třetího místa.

Přímý přenosKurzy – Senegal
Pobřeží slonovinyH2H – TIP

Sadio Mané v dresu Senegalu v utkání proti Guinee Foto: Profimedia

Senegal vs. Pobřeží slonoviny: osmifinále Afrického poháru národů živě v livestreamu

Osmifinále Afrického poháru národů je v plném proudu a fanoušky nyní čeká atraktivní souboj mezi Senegalem a Pobřežím slonoviny. Senegal postoupil bez ztráty bodu, Pobřeží slonoviny postoupilo se štěstím s pouhými třemi body. Jak dopadne souboj o čtvrtfinále sledujte dnes od 21:00 živě na Tipsport TV.

sipka Zaregistrujte se a sledujte Africký pohár národů živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Senegal má lepší formu. Jaké jsou kurzy?

Senegal zatím prochází šampionátem jako nůž máslem a svojí formu bude chtít potvrdit i proti pořadatelské zemi.

Domácí Pobřeží slonoviny vstoupilo do turnaje vítězstvím, pak ale přišli dvě prohry za sebou, a až pořadí třetích míst určilo, že si zahraje osmifinále.

Bookmakeři tak favorizují Senegal v kurzu 2,38. Na pořadatelské Pobřeží slonoviny je kurz 3,31. Na remízu je vypsán kurz 2,75.

Všechny sázkové příležitosti najdete ZDE.

Hlavním rozhodčím zápasu bude gabonský Pierre Atcho.

Informace před zápasem Senegal vs. Pobřeží slonoviny
🕡 Kdy: 29. 1. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Charles Konan Banny Stadium, Yamoussoukro
🏆 Soutěž: Africký pohár národů, osmifinále
Rozhodčí: Pierre Atcho, Gabon
Kurzy Tipsportu: 2,38 - 2,75 - 3,31
📺 Přímý přenos: TV Tipsport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Senegal neztratil ve skupině ani bod a jednoznačně postoupil

Senegal jako obhájce titulu potvrzuje roli favorita od samého počátku. V prvním utkání si poradil s Gambií 3:0 a naladil se na zbytek zápasů ve skupině. Proti Kamerunu mělo jít o vyrovnaný souboj velkých jmen, ale Senegal ukázal, že je v mnohem větší pohodě a vyhrál jednoznačně 3:1. Svojí pohodu pak demonstroval i v posledním utkání skupiny.

Lvi z Terangy byli od začátku lepší a měli zápas ve svých rukou. V prvním poločase však bylo šancí jen poskrovnu. V tom druhém o sobě dal vědět Sadio Mané, který unikl obraně Guiney, následně obešel i brankáře Koného, ale z úhlu odkrytou branku trestuhodně minul. Naštěstí ho to mrzet nemuselo.

V 61. minutě senegalský Diatta zahrával standardní situaci a na jeho centr do vápna si parádně naběhl obránce Seck a zblízka hlavou nedal Konému šanci. V závěru se po přihrávce Maného prosadil Ndiaye a uzavřel utkání výsledkem 2:0. Senegal získal další tři body a bez ztráty květinky postoupil do osmifinále.

Lvi z Terangy mají výbornou formu a více než rok neprohráli soutěžní utkání a jejich momentální série čítá třinácti soutěžních zápasů bez porážky, což vzbuzuje obrovský respekt. Trenér Aliou Cissé se může spolehnout na Sadia Maného. Bývalý křídelník Liverpoolu si připsal zatím branku a dvě asistence, když si kanadský bod připsal v každém utkání.

AFCON, skupina C

Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Senegal 3 3 0 0 8:1 9
Kamerun 3 1 1 1 5:6 4
Guinea 3 1 1 1 2:3 4
Gambie 3 0 0 3 2:7 0

Pobřeží slonoviny odvolalo trenéra, na osmifinále s asistentem trenéra Faém

Pořadatelské Pobřeží slonoviny vstoupilo do Afrického poháru národů úspěšně, když si poradilo s Guineou-Bissau 2:0, ale i outsider celé soutěže mu občas zle zatápěl. Proti Nigérii pak prohráli vinou penalty. Poslední zápas je čekal s Rovníkovou Guineou, která rozhodě nepatřila k favoritům.

Sloni začali zápas aktivně a měli územní převahu, kterou však nedokázali využít. V závěru poločasu však dostal možnost zaútočit i soupeř a přihrávku do vápna využil Nsue. Pořadatelská země sice do poločasu dopravila míč za záda brankáře Owony, ale branka nebyla uznána pro offside. Sloni ve druhém poločase vsadili vše na útok a zasypávala obranu Rovníkové Guiney útočnými výpady. Šance však neproměňovali, a když jim rozhodčí pro offside neuznal další gól, na hráčích Pobřežích slonoviny byl znát pocit zmaru.

V 73. minutě přišel nejkrásnější moment zápasu, když se Ganet postavil k přímému volnému kopu a parádní ranou vymetl šibenici brankáře Fofany. O dvě minuty později přišel protiútok Nzalang, který zakončil druhou brankou Nsue. Sloni za stavu 0:3 už riskovali příliš a v 88. minutě je ztrestal střídají Buyla a upravil skóre před zrakem legendárního Didera Drogby na 0:4.

Pobřeží slonoviny tak muselo čekat, jestli mu bude přát štěstí a postoupí ze třetího místa. Svaz však nečekal a s okamžitou platností odvolal trenéra Gasseta a jeho asistenta Ghislaina Printanta. V tabulce třetích týmů nakonec skončilo na posledním postupovém čtvrtém místě a dostalo se do osmifinále, v kterém ho povede jeden z dosavadních asistentů Emerse Faé.

AFCON, tabulka třetích týmů

Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Guinea 3 1 1 1 2:3 4
Namibie 3 1 1 1 1:4 4
Mauritánie 3 1 0 2 3:4 3
Pobřeží slonoviny 3 1 0 2 2:5 3
Ghana 3 0 2 1 5:6 2
Zambie 3 0 2 1 2:3 2
  • Datum, čas a místo zápasu: 29. 1. 2024 od 21:00, Yamoussoukro (Pobřeží Slonoviny)

Vzájemná utkání Senegalu s Pobřežím slonoviny – H2H

Senegal se s Pobřežím slonoviny utkal v jednácti případech. Poprvé se to stalo v roce 1965. Lepší vzájemnou bilanci má historicky Pobřeží slonoviny, které vyhrálo pětkrát. To Senegal vyhrál jen dvakrát. Čtyřikrát utkání skončilo remízou. Poslední měření sil, které se konalo před rokem, skončilo výhrou 1:0 pro Senegal.

Posledních 5 vzájemných zápasů mezi Senegalem a Pobřežím slonoviny
14. 01. 2023 Africký národní šampionát Pobřeží slonoviny - Senegal 0:1
19. 09. 2017 WAFU Pohár národů Senegal - Pobřeží slonoviny 0:0
27. 03. 2017 Přátelský zápas Senegal - Pobřeží slonoviny 1:1
16. 11. 2013 Kvalifikace MS Senegal - Pobřeží slonoviny 1:1
12. 10. 2013 Kvalifikace MS Pobřeží slonoviny - Senegal 3:1

TIP na utkání Afconu: Senegal vs. Pobřeží slonoviny

Oba týmy se dostaly do osmifinále v rozličné situaci. Senegal v pohodě prošel do osmifinále, když si poradil se všemi soupeři ve skupině. Pobřeží slonoviny sice vstoupila do turnaje vítězně, pak přišly dva ostudné výkony, které stály místo trenéra Gasseta a jeho asistenta Ghislaina Printanta.

Změna může být pozitivním impulzem, ale proti v pohodě hrajícímu favoritovi to může být málo.

TIP: Senegal vyhraje nebo povede o 2 góly sipka Vsadit u Tipsportu

Tip na utkání Senegal vs. Pobřeží slonoviny - Tipsport

Kde živě sledovat utkání Senegal vs. Pobřeží slonoviny? Přímý přenos v live streamu, bude přenos v televizi?

Jeden ze šlágrů osmifinále Afrického poháru národů mezi Senegalem a Pobřežím slonoviny nelze pro českého diváka zhlédnout v nabídce žádné televize. Přímý přenos však nabídne ve svém live streamu Tipsport. Ten kromě živého vysílání navíc nabízí i širokou nabídku sázkových příležitostí, a to před zápasem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Titul obhajuje Senegal

Africký pohár národů 2023: program, výsledky, informace

V lednu a únoru se v Pobřeží Slonoviny odehraje Africký pohár národů. Titul obhajuje Senegal, chybět nebude celá řada hvězd.

Největší hvězdou šampionátu je Mohammed Salah

Africký pohár národů 2023 - soupisky a sestavy všech týmů

V lednu a únoru se hraje Africký pohár národů. Kteří hráči se vešli do nominací jednotlivých reprezentací?

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.