Africký pohár národů: Mali vs. Pobřeží slonoviny živě ve streamu

V sobotu už budeme znát všechny semifinalisty Afrického poháru národů. O místo mezi nejlepší čtyřkou se poperou i týmy Mali a Pobřeží slonoviny. Domácí sloni zažívají turnaj plný dramat. Přijde další v utkání se zatím neporaženými orly?

Živý přenosKurzy
MaliPobřeží slonovinyTip

Hráči Pobřeží slonoviny se radují z postupu přes Senegal Foto: Profimedia

Africký pohár národů 2023: čtvrtfinále Mali vs. Pobřeží slonoviny už dnes živě a zdarma

Debakl s Rovníkovou Guineou, odvolání trenéra uprostřed turnaje, ale i triumf nad obhájci titulu. Pobřeží slonoviny se na domácím Africkém poháru národů rozhodně nenudí. I přes všechny trable došlo do čtvrtfinále, ve kterém v sobotu od 18:00 vyzve neporažené Mali. Pusťte si tento duel u sázkové kanceláře Tipsport.

sipka Sledujte zápas Mali vs. Pobřeží slonoviny na TV Tipsport

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na čtvrtfinále AFCONu: Pobřeží slonoviny je proti Mali favoritem

Podle bookmakerů do semifinále projdou domácí sloni. Na vítězství Pobřeží slonoviny po 90 minutách je vypsaný kurz 2,34. Na to, že se po základní hrací době budou radovat orli z Mali, si můžete vsadit v kurzu 3,55.

U remízy pak najdete kurz 2,77. Postup Pobřeží slonoviny je ohodnocen kurzem 1,62. Na postup Mali se dá sázet v kurzu 2,29.

Informace před zápasem Mali vs. Pobřeží slonoviny
📅 Kdy: 3. 2. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Stade de la Paix, Bouaké
🏆 Soutěž: Čtvrtfinále AFCONu 2023
Kurzy Tipsportu: 3,55 – 2,77 – 2,34
📺 Přímý přenos: TV Tipsport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Mali ještě neprohrálo, do čtvrtfinále mu pomohl i rekordní gól

Příjemným překvapením je zatím na Africkém poháru národů výběr Mali. Země, jejíž největším úspěchem je stříbro z roku 1972, zvládla skupinu bez porážky. Do osmifinále pak šli orli z prvního místa. Mezi poslední šestnáctkou je čekala Burkina Faso. Ani ta je nezastavila. A to hlavně díky skvělým vstupům do obou poločasů.

Už ve třetí minutě si nejrychlejší vlastní gól v historii šampionátu dal Edmond Tapsoba. Zkraje druhé půle pak mezi nohy brankáře přesně zakončil Lassine Sinayoko. Právě tento útočník druholigového Auxerre je nejlepším malijským střelcem na mistrovství. Svou zemi táhne třemi góly.

Burkina Faso zvládla ještě snížit a v poslední minutě dokonce po standardní situaci vyrovnala. Radost jí ale překazil odmávaný a odpískaný ofsajd. Kouč Éric Chelle tak navázal na svou skvělou bilanci u národního mužstva. U něj působí od roku 2022 a v 16 duelech jeho tým prohrál jen jednou.

Chelle má k dispozici perspektivní mančaft, ve kterém jsou jen dva třicátníci – obránce i kapitán Hamari Traoré (Real Sociedad) a útočník Youssoufou Niakaté (Baniyas). Nejznámější jména bychom ale hledali v záloze. V ní figurují Yves Bissouma (Tottenham), Mohamed Camara (Monaco) nebo Amadou Haidara (Lipsko).

Výsledky Mali a Pobřeží slonoviny na AFCONu 2023
Fáze Mali Pobřeží slonoviny
1. zápas ve skupině 2:0 vs. JAR 2:0 vs. Guinea-Bissau
2. zápas ve skupině 1:1 vs. Tunisko 0:1 vs. Nigérie
3. zápas ve skupině 0:0 vs. Namibie 0:4 vs. Rovníková Guinea
Osmifinále 2:1 vs. Burkina Faso 2:1 pen. vs. Senegal

Pobřeží slonoviny vyřadilo obhájce titulu, hrdinou se stal Kessié

Zatím je to jedna velká jízda. U Pobřeží slonoviny přitom nemáme na mysli suverénní výkony na hřišti, ale spíše dění okolo celé reprezentace. Pořadatel šampionátu si už v základní skupině uřízl pořádnou ostudu, když padl 0:4 s Rovníkovou Guineou. Přesto sloni jako třetí tým skupiny proklouzli do osmifinále.

V něm už je ale nevedl kouč Jean-Louis Gasset. Tento Francouz dostal vyhazov po zmiňovaném debaklu ve skupině. Jeho místo zaujmul Emerse Faé, který nikdy předtím netrénoval A-tým dospělých. V osmifinále navíc čekal obhájce triumfu ze Senegalu. Slonům se i tak podařilo postoupit.

Na rychlý senegalský gól našlo Pobřeží slonoviny odpověď až v 86. minutě. VAR asi po pěti minutách zkoumání přisoudil domácím penaltu, kterou proměnil Franck Kessié. Bývalý záložník Barcelony nebo AC Milán se stal hrdinou večera. Utkání totiž dospělo až do penaltového rozstřelu, ve kterém rozhodl právě středopolař Al Ahli.

Sloni tak mohou snít o zopakování prvenství z let 1992 a 2015. Do osmifinále navíc už po vyléčení kotníku zasáhl také Sébastien Haller. Útočník Dortmundu se sice v klubu trápí, v reprezentaci mu to ale pálí. Na podzim měl za Pobřeží slonoviny ve čtyřech duelech bilanci tří branek a jedné asistence. A proti Senegalu proměnil i jednu z penalt.

  • Datum, čas a místo zápasu: 3. 2. v 18:00, Stade de la Paix (Bouaké)

Tip na výsledek zápasu Mali vs. Pobřeží slonoviny ve čtvrtfinále AFCONu 2023

Pobřeží slonoviny už na africkém mistrovství stihlo ukázat dvě tváře. Dostalo čtyři góly od Rovníkové Guiney, ale také dokázalo vyřadit obhájce trofeje ze Senegalu.

Ve čtvrtfinále jsou sloni favoritem, dosud neporažené Mali by ale mělo být těžkou zkouškou. Domácím věříme, i když to podle nás bude těsné.

TIP: Pobřeží slonoviny vyhraje o jeden gól sipka Vsadit u Tipsportu

Vsaďte si u Tipsportu

Kde sledovat Africký pohár národů živě: fotbal Mali vs. Pobřeží slonoviny v online live streamu, bude i přenos v televizi (TV)?

Zápasy Afrického poháru národů nemá ve svém programu žádná z televizních stanic, která by byla v Česku dostupná. Utkání afrického šampionátu ale můžete sledovat díky streamům u sázkové kanceláře Tipsport.

Pobřeží slonoviny postoupilo do čtvrtfinále po obrovském dramatu. Šampiony ze Senegalu vyřadilo až po pokutových kopech. Podívejte se na celý penaltový rozstřel.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Největší hvězdou šampionátu je Mohammed Salah

Africký pohár národů 2023 - soupisky a sestavy všech týmů

V lednu a únoru se hraje Africký pohár národů. Kteří hráči se vešli do nominací jednotlivých reprezentací?

Domácí Diomande je jedním z největších talentů afrického fotbalu

Koho sledovat na AFCON 2023: nejlepší hráči, hvězdy a talenti

Přelom ledna a února bude patřit Africkému poháru národů. Z každého týmu pro vás vybíráme hráče, kterého se vyplatí sledovat.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.