Africký pohár národů: Pobřeží Slonoviny vs. Nigérie živě

Africký pohár národů vstupuje do svého druhého kola skupin. Domácí Pobřeží Slonoviny začalo vítězně, zatímco Nigérie má co napravovat, na úvod překvapivě ztratila body s Rovníkovou Guineou. Nyní se oba favorité na postup ze skupiny A postaví proti sobě.

Přímý přenosKurzy
Pobřeží Slonoviny
NigérieTIP

Domácí Sloni v úvodním utkání slavili výhru Foto: Profimedia

Pobřeží Slonoviny vs. Nigérie: Africký pohár národů 2023 živě

Africký šampionát nabídl v rámci prvního kola základních skupin celou řadu velkých překvapení. Jedno z nich má na svědomí i Nigérie, která na úvod pouze remizovala s Rovníkovou Guineou 1:1, přestože měla v utkání obrovskou převahu. O tom, že šlo jen o jednorázové klopýtnutí, budou chtít Super Eagles přesvědčit ve čtvrtek a vykročit rázně za postupem. Jejich soupeřem ale bude domácí výběr Pobřeží Slonoviny, který v zahajovacím zápase v poklidu zvítězil. Sledujte jeden ze šlágrů základní části Afconu ve čtvrtek od 18:00 živě na Tipsport TV.

sipka Založte si účet u Tipsportu a sledujte Africký pohár národů živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Sloni jsou v lepší formě a doma. Jaké jsou kurzy?

Los tomu tak chtěl, že se dva z výrazných favoritů na postup do závěrečných bojů turnaje utkávají už v základní skupině. Jen jeden z nich ale do šampionátu vstoupil úspěšně, ten druhý musí přidat.

Pobřeží Slonoviny v sobotním úvodním utkání celého Afconu porazilo Guineu-Bissau poměrně v poklidu 2:0 a potvrdilo dobrou formu, naposledy prohrálo loni v červnu. To Nigérie tak trochu potvrdila své současné nepřesvědčivé výkony a po remíze s Rovníkovou Guineou čeká na výhru už čtyři duely.

Důsledkem zmíněných okolností je situace, kdy jsou Sloni před vzájemným zápasem považováni za favorita. Nahrává jim navíc i domácí prostředí, a tak Tipsport na Pobřeží Slonoviny vypsal kurz 2,12. Remíza je ohodnocena kurzem 2,86, triumf Nigérie pak 4,08.

Nabídka Tipsportu je ale jako již tradičně poměrně široká, vsadit si můžete na počet gólů v zápase, ale i na konkrétní střelce, počet rohů či karetních napomenutí. O ty se bude starat alžírský sudí Ghorbal.

Všechny sázkové příležitosti najdete ZDE.

Informace před zápasem Pobřeží Slonoviny vs. Nigérie
🕡 Kdy: 18. 1. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Stade Olympique Alassane Ouattara, Abidjan
🏆 Soutěž: Africký pohár národů, skupina A, 2. kolo
Rozhodčí: Mustafa Ghorbal, Alžírsko
Kurzy Tipsportu: 2,12 - 2,86 - 4,08
📺 Přímý přenos: TV Tipsport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Poklidný start pro Pobřeží Slonoviny, počítejte ho mezi adepty na titul

Stává se, že domácí tým na velkém turnaji sužuje nervozita, obzvláště pak když patří mezi favority na celkový triumf. Pobřeží Slonoviny ale všechny nervy velice rychle dokázalo zahnat. Už ve čtvrté minutě zahajovacího zápasu s míčem vtrhl do šestnáctky soupeře záložník Seko Fofana, utaženou ranou na zadní tyč nedal gólmanovi šanci a všechny na stadionu uklidnil.

Guinea-Bissau pak po zbytek utkání příliš nekousala. Naopak, sám střelec úvodní branky mohl ještě během prvního poločasu zvýšit, tentokrát ale z podobné pozice trefil břevno. I po pauze byli domácí lepší a průběh zápasu kontrolovali. Krátce po návratu ze šaten si navíc ve vápně zpracoval balón Krasso, šikovně si přehodil obránce a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Jediný slabší moment si obrana Slonů vybrala zhruba patnáct minut před koncem, kdy ji utekl střídající Franculino a levačkou pálil tvrdě na bližší tyč, Yahia Fofana ale skvělým zákrokem udržel čisté konto a dodal svému týmu do koncovky potřebný klid.

Nigérie by měla domácí přeci jen prověřit výrazně více, a tak bude zajímavé sledovat, jaké složení obrany pošle kouč Gasset na hřiště od první minuty. Obvyklý kapitán Aurier minule naskočil až do druhého dějství, od úvodního hvizdu hrál napravo jinak spíše stoper Singo.

Pro Pobřeží Slonoviny hraje statistika. Pořadatelské země prohrály jen jediný z posledních 38 zápasů v rámci základní skupiny.

Africký pohár národů, skupina A

Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Pobřeží Slonoviny 1 1 0 0 2:0 3
Nigérie 1 0 1 0 1:1 1
Rovníková Guinea 1 0 1 0 1:1 1
Guinea-Bissau 1 0 0 1 0:2 0

Nigérie žehrala na koncovku, dojde ke změnám v sestavě?

Super Eagles mají za sebou dost nešťastný vstup do Afrického poháru národů. Bodová ztráta s Rovníkovou Guineou se nečekala a může cestu turnajem zkomplikovat, na druhou stranu herně si ale svěřenci portugalského kouče Peseira nemohou příliš stěžovat.

Od (daleko) lepšího výsledku je totiž připravila jen žalostná finální fáze. Největší hvězda týmu Osimhen se sice jednou střelecky prosadila, z celkového počtu šesti vyslaných střel ale rozhodně měla vytěžit podstatně více. Hvězdu Bundesligy Boniface pak vyřadilo ze hry zranění, a tak Nigérie vícekrát prostupnou obranu nepokořila.

Šancí přitom měla na dva zápasy, jenže byl to soupeř, kdo se z ojedinělé akce dostal do vedení. Příliš bohorovného bránění využil Salvador a za jeho přízemní střelou se gólman jen otočil. Odpověď favorita na sebe nenechala dlouho čekat, už za dvě minuty odcentroval Lookman a Osimhen z půl metru ani nemohl prázdnou branku minout. Ještě do poločasu mohl skóre otočit Simon, z úhlu ale trefil jen tyč.

Druhý poločas se hrál jen na jednu bránu, Nigérie tlačila, překvapivě se ale dostávala i k samostatným nájezdům na brankáře. Zaidu ale tváří v tvář brankáři ještě nepochopitelně nahrával a selhal, Lookman pak vysoko přestřelil. Hned z výkopu se hnal sám na bránu Osimhen, nastřelil ale jen hlavu vyběhnuvšího Owona. Na něj si nepřišel ani Aina a ani v největší šanci celého zápasu Osimhen, který ze stoprocentní pozice poslal míč vedle pravé tyče.

Nigérie tak musí dohánět. I když... Naposledy nevyhrála první dva zápasy na Afconu v roce 2013, tehdy dvakrát remizovala. Nakonec ale dokráčela až ke svému zatím poslednímu titulu.

  • Datum, čas a místo zápasu: 18. 1. 2024 od 18:00, Abidjan (Pobřeží Slonoviny)

TIP na utkání Afconu: Pobřeží Slonoviny vs. Nigérie

Defenziva domácích Slonů by měla patřit k nejlepším ze všech týmů na turnaji, i papírově slabší Guinea-Bissau ale měla jednu čistou gólovou příležitost. Nigérie bude pro domácí ještě výrazně těžší zkouškou, ve svém prvním zápase si vypracovala obrovské množství šancí a jen souhrou neschopnosti a smůly nedala více než jednu branku. Kanonýr Osimhen ale podobně špatné dny nebude mít příliš často a alespoň jednou by se spolu se svým týmem opět měl prosadit. To ale i domácí.

TIP: Oba týmy dají gól sipka Vsadit u Tipsportu

Domácí defenzivu čeká těžší zkouška

Kde živě sledovat utkání Pobřeží Slonoviny vs. Nigérie? Přímý přenos v live streamu, bude přenos v televizi?

Jeden ze šlágrů skupinové fáze Afrického poháru národů mezi Pobřeží Slonoviny a Nigérií nabídne stejně jako všechny ostatní zápasy šampionátu ve svém live streamu Tipsport. Ten kromě živého vysílání navíc nabízí i širokou nabídku sázkových příležitostí, a to před zápasem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Největší hvězdou šampionátu je Mohammed Salah

Africký pohár národů 2023 - soupisky a sestavy všech týmů

V lednu a únoru se hraje Africký pohár národů. Kteří hráči se vešli do nominací jednotlivých reprezentací?

Domácí Diomande je jedním z největších talentů afrického fotbalu

Koho sledovat na AFCON 2023: nejlepší hráči, hvězdy a talenti

Přelom ledna a února bude patřit Africkému poháru národů. Z každého týmu pro vás vybíráme hráče, kterého se vyplatí sledovat.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.