Africký pohár národů: Senegal vs. Kamerun živě

Druhé kolo Afrického poháru národů pokračuje v nabídce velkých šlágrů. V pátek se proti sobě postaví týmy Senegalu a Kamerunu. Zatímco většina favoritů na úvod svého účinkování na turnaji zklamala, Senegal za obhajobou titulu vykročil správnou nohou. To Kamerun jen remizoval a musí tak zabrat.

Přímý přenosKurzy
Senegal
KamerunTIP

Našel obhájce titulu novou hvězdu? Foto: Profimedia

Senegal vs. Kamerun: Africký pohár národů 2023 živě

Na Africkém poháru národů začíná jít do tuhého, už druhé kolo základních skupin nabízí celou řadu atraktivních, ale zároveň i vysoce důležitých soubojů. Jeden takový je na programu i v pátek, kdy se obhájci titulu postaví druhému nejúspěšnějšímu týmu historie šampionátu. Zapněte si šlágr mezi Senegalem a Kamerunem v pátek od 18:00 živě na Tipsport TV.

sipka Založte si účet u Tipsportu a sledujte Africký pohár národů živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Senegalu se dávají větší šance. Jaké jsou kurzy?

Kamerun je pětinásobným mistrem Afriky, zatímco Senegal černý kontinent ovládl zatím jen jednou. Šlo ale o poslední edici tohoto šampionátu, slušné výkony pak Mané a spol. potvrdili i na mistrovství světa v Kataru, kde se na rozdíl od svého nejbližšího soupeře dostali do vyřazovacích bojů.

To, že je na tom momentálně Senegal lépe, navíc potvrdil i v prvním kole letošního turnaje, když si připsal pohodlné vítězství, zatímco Kamerun ztratil body. Proto asi není divu, že obhájcům titulu se dávají před vzájemným měření sil podstatně větší šance. Bookmakeři Tipsportu na výhru Senegalu vypsali kurz 1,95, ten na Kamerunce činí výrazně vyšších 4,49.

Všechny sázkové příležitosti najdete ZDE.

Informace před zápasem Senegal vs. Kamerun
🕡 Kdy: 19. 1. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Charles Konan Banny Stadium, Yamoussoukro
🏆 Soutěž: Africký pohár národů, skupina C, 2. kolo
Rozhodčí: Mahmoud Ismail, Súdán
Kurzy Tipsportu: 1,95 - 2,88 - 4,49
📺 Přímý přenos: TV Tipsport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Senegal začal poklidnou výhrou, blýskl se mladík Camara

Upřímně, nečekalo se ani to, že nastoupí v základní sestavě. Jenže senegalský trenér Cissé nechal jen na lavičce zkušené středopolaře Kouyatého, Idrissu Gueyého a Mendyho či hvězdného Sarra. Místo nich vsadil na teprve čerstvě dvacetiletého Lamine Camaru a záložník Mét se za důvěru odvděčil skvělým výkonem a dvěma góly. V Ligue 1 přitom neplatí za vyhlášeného střelce, v reprezentaci má ale na kontě v 19 startech už šest branek.

Senegal za obhajobou vystartoval předvědčivě. Už ve čtvrté minutě utkání proti Gambii Mané ideálně předložil míč na střed vápna Pape Gueyemu a ten nekompromisní střelou levačkou úřadujícího šampiona uklidnil. Pro něj to byl mimochodem vůbec první reprezentační zásah v kariéře. Favoritovi pak v závěru úvodního dějství situaci výrazně usnadnil hloupým vyloučením Adams, a tak mělo být po zápase.

Hned zkraje druhé půle se ale do nebezpečné pozice dostal Barrow a Mendy musel ukázat. že i přes odchod do saúdskoarabské ligy na svých reflexech nic neztratil. Definitivní ráz duelu pak v 52. určil svou první trefou Camara. Akci rozjel dobrou průnikovou přihrávkou Koulibaly, Sarr posunul míč k nohám Camary a ten ranou na zadní tyč nedal Gayemu šanci.

I nadále Senegal kontroloval průběh utkání, své šance neproměnili Diallo nebo Jackson. Nejkrásnější moment zápasu pak přišel čtyři minuty před koncem. Střídající Ndiaye se elegantně prosmýkl kolem přesily obránců, nabil proti noze Camarovi a ten utaženou placírkou vymetl pavučinky v gambijské brance.

Defenziva v čele s Koulibalym a Mendym už popáté v řadě udržela čisté konto, což dává Senegalu velmi slušné naděje do dalších týdnů. Trochu překvapivě kouč Cissé sáhl po rozestavení s pěti obránci, Diatta měl ale na pravé straně hodně prostoru i k útočení. I přes jednoznačné vítězství se dá očekávat v dalším průběhu skupiny nějaká ta rotace sestavy, lavička týmu je nabitá a je potřeba do hry dostat i další fotbalisty. Třeba už proti Kamerunu,

Africký pohár národů, skupina C

Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Senegal 1 1 0 0 3:0 3
Kamerun 1 0 1 0 1:1 1
Guinea 1 0 1 0 1:1 1
Gambie 1 0 0 1 0:3 0

Kamerun bez Onany potvrdil špatnou formu a ztratil

Snad by to ani nebyl André Onana, kdyby nebyla s jeho jménem spojena během velkého turnaje nějaká ta kontroverze. Na posledním světovém šampionátu opustil tým předčasně poté, co byl vyřazen ze základní sestavy za nerespektování pokynů kouče Songa směrem k rozehrávce. Následně ukončil reprezentační kariéru, v září se ale oba aktéři usmířili a Onana se do týmu vrátil.

Jenže když v létě přestupoval do Manchesteru United, nebyl v té době členem národního mužstva. Klub z Premier League díky tomu získal smluvní výhodu a nemusel Onanu na reprezentační sraz uvolnit ve stejný termín jako ostatní týmy. Onana tak ještě v neděli odchytal ligový duel proti Tottenhamu, už v pondělí přitom Kamerun čekal zahajovací zápas Afconu proti Guinee.

Do něj tak 27letý brankář nezasáhl a čtyřnásobný vítěz šampionátu bez něj klopýtl. Ne snad tedy že by za remízu mohl gólman Ondoa, bohorovně si počínali především hráči před ním. Už v desáté minutě nejprve Ondoa vychytal střelu Baya, šílenou hrubku ale vyvedl záložník Kemen, jenž si na hranici šestnáctky hrál s míčem, lacině o něj přišel a Bayo napodruhé už uspěl.

Kamerun si pak s hustou obranou soupeře příliš nevěděl rady. Pomohlo mu až přísné vyloučení Kamana, jenž nešťastně šlápl na nohu Magriho a musel předčasně pod sprchy. Song v kabině o poločase naordinoval funkční plán a Kamerun po přetaženém centru N'Koudoua a hlavičce Magriho rychle srovnal. Jinak ale byli Nezkrotní lvi proti deseti překvapivě...krotcí. Jedinou vážnější šanci měl až v závěru Toko Ekambi, z otočky ale brankáře nepřekonal.

Otázka ale je, co teď s tím. Song v kádru příliš dalších alternativ nemá, tedy s výjimkou Onany, který by se od druhého utkání měl postavit do branky. Směrem dopředu ale na lavičce žádný rozdílový hráč na šanci nečeká. Nebo že by na nejlepší roky zavzpomínal legendární útočník Aboubakar?

  • Datum, čas a místo zápasu: 19. 1. 2024 od 18:00, Yamoussoukro (Pobřeží Slonoviny)

TIP na utkání Afconu: Senegal vs. Kamerun

Oba týmy se spolu utkaly před dvěma měsíci a Senegal tehdy zvítězil 1:0. Jistě, šlo jen o přátelské utkání, obě mužstva ale nastoupila v plné sestavě, a tak se z tohoto duelu určitě dá ledacos odvozovat. Senegal je navíc v posledních letech výrazně přesvědčivější a spoléhá především na poctivou defenzivu, a tak se tip na podobný výsledek přímo vybízí. V redakci věříme, že i tentokrát obhájce titulu vyhraje s nulou vzadu.

TIP: Senegal vyhraje a nedostane gól sipka Vsadit u Tipsportu

Senegal je právem považován za favorita

Kde živě sledovat utkání Senegal vs. Kamerun? Přímý přenos v live streamu, bude přenos v televizi?

Jeden ze šlágrů skupinové fáze Afrického poháru národů mezi Senegalem a Kamerunem nabídne stejně jako všechny ostatní zápasy šampionátu ve svém live streamu Tipsport. Ten kromě živého vysílání navíc nabízí i širokou nabídku sázkových příležitostí, a to před zápasem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Největší hvězdou šampionátu je Mohammed Salah

Africký pohár národů 2023 - soupisky a sestavy všech týmů

V lednu a únoru se hraje Africký pohár národů. Kteří hráči se vešli do nominací jednotlivých reprezentací?

Domácí Diomande je jedním z největších talentů afrického fotbalu

Koho sledovat na AFCON 2023: nejlepší hráči, hvězdy a talenti

Přelom ledna a února bude patřit Africkému poháru národů. Z každého týmu pro vás vybíráme hráče, kterého se vyplatí sledovat.

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.