Baráž o Euro 2024 živě: Gruzie vs. Řecko

Česko, Portugalsko a Turecko. Takové je aktuální složení skupiny F na Euru 2024. Jeden mančaft tedy ještě chybí. Poslední místo zaplní Gruzie, nebo Řecko. O postupujícím na mistrovství Evropy se rozhodne ve Tbilisi. Přečtěte si více o finále baráže.

Živý přenos – Kurzy
GruzieŘecko – Tip

Kostas Tsimikas děkuje fanouškům po výhře nad Kazachstánem Foto: Profimedia/ IMAGO

Finále baráže o Euro 2024 živě: Gruzie vs. Řecko v úterý v TV od 18:00

Pokud nebudeme počítat doby, kdy byla Gruzie součástí Sovětského svazu, tak se tato země nikdy na Euro nepodívala. O svou první účast na evropském šampionátu se utká v úterý od 18:00 s Řeckem. To zažilo nejslavnější moment, když celý turnaj v roce 2004 vyhrálo. Z posledních 10 kontinentálních mistrovství si ale zahrálo jen na třech z nich. Rozhodující souboj o místo ve skupině F vysílá televizní stanice Sport2.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na baráž o Euro

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na baráž: kdo bude podle bookmakerů soupeřem Česka na Euru?

Bookmakeři vidí favority v hostech. Na postup Řecka je vypsaný kurz 1,65. Premiérová účast Gruzie na Euru je ohodnocena kurzem 2,24.

Na to, že si Řekové zajistí letenky do Německa už po 90 minutách, si můžete vsadit v kurzu 2,34. U úspěchu Gruzínců v základní hrací době najdete kurz 3,36. Remíze, která by znamenala prodloužení, sázková kancelář Tipsport přisoudila kurz 2,91.

Informace před zápasem Gruzie vs. Řecko
📅 Kdy: 26. 3. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Boris Paichadze Dinamo Arena, Tbilisi
🏆 Soutěž: Finále baráže o Euro 2024
Rozhodčí: Szymon Marciniak, Polsko
Kurzy Tipsportu: 3,36 – 2,91 – 2,34
📺 Přímý přenos: Sport2

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Gruzie porazila Lucembursko díky gólům věčného náhradníka

V kvalifikaci na Euro začínal většinou na lavičce. Jen jednou Budu Zivzivadze poznal, jaké to je naskočit v základní sestavě. Teď přitom útočník druholigového Karlsruhe dostal šanci v jednom z nejdůležitějších zápasů gruzínské historie. Zivzivadze nastoupil do semifinále baráže proti Lucembursku. A celý duel rozhodl.

Za hustého deště ve Tbilisi to byly právě góly tohoto 30letého forvarda, které poslaly domácí do přímého souboje o postup na Euro. Dvakrát si našel místo na malém vápně a dvakrát skóroval. Rozplynuly se tak obavy fanoušků, jak Gruzie nahradí vykartovaného Kvichu Kvaratskheliu. Ten už proti Řecku každopádně může hrát.

Při utkání s Lucemburskem se ale fanoušci přece jen trochu báli. A to když domácí zkraje druhé půle inkasovali branku na 1:1. Do všeho se ovšem vložil VAR. Vrátil se k situaci na druhé straně hřiště, kde Maxime Chanot před vápnem fauloval Georgese Mikautadzeho. Trefa hostů tak neplatila a Chanot byl navíc vyloučen.

I díky tomu tak Gruzie nadále může snít o své první účasti na velkém turnaji. V roli trenéra ji vede Willy Sagnol, bývalý obránce Bayernu. Sagnol se jinak v defenzivě může spolehnout na brankáře Valencie Giorgiho Mamardashviliho. Kapitánem týmu je pak Guram Kashia, stoper Slovanu Bratislava.

Semifinále baráže o Euro 2024
21.03., 18:00 Gruzie Lucembursko 2:0
21.03., 20:45 Wales Finsko 4:1
21.03., 20:45
Řecko Kazachstán 5:0
21.03., 20:45
Polsko Estonsko 5:1
21.03., 20:45 Izrael Island 1:4
21.03., 20:45 Bosna a H. Ukrajina 1:2

Řecko smetlo Kazachstán, rozhodnuto bylo už do poločasu

Něco takového v Řecku dlouho neviděli. Ve čtvrtek to bylo poprvé od roku 2001, co dala řecká reprezentace doma čtyři góly v první půli. Rozloučila se tehdy se starým stadionem AEK Athény. Na stejném místě, ale už v moderní OPAP Areně, nyní Řecko hostilo Kazachstán. Favorit nezaváhal a po vítězství 5:0 postoupil do finále baráže.

Na stadionu, který bude hostit letošní finále Konferenční ligy, si domácí zajistili dvougólové vedení už po 15 minutách. Poté sice Kazaši trefili po tečované střele z dálky tyč, o moc víc jim toho ale Řekové nedovolili. Trenér Gustavo Poyet tedy ve druhém dějství mohl i prostřídat a pošetřit nějaké ty síly na finále proti Gruzii.

Bývalý ofenzivní záložník Chelsea nebo Tottenhamu stáhl třeba stopera Pantelise Hatzidiakose, který v první půli viděl žlutou kartu. Šlo o jediného člena řecké defenzivy, který nehraje Premier League. V Anglii jinak působí gólman Vlachodimos (Nottingham) i obránci Baldock (Sheffield), Mavropanos (West Ham) a Tsimikas (Liverpool).

Téměř polovinu Poyetovy nominace ale tvoří fotbalisté z domácí ligy. Jednou z nejdůležitějších postav je kapitán Anastasios Bakasetas. Záložník Panathinaikosu se do Řecka vrátil v lednu, kdy ukončil několikaleté angažmá v Turecku. Zároveň jde o nejlepšího střelce v aktuálním výběru. A i Kazachstán načal proměněnou penaltou.

  • Datum, čas a místo zápasu: 26. 3. v 18:00, Boris Paichadze Dinamo Arena (Tbilisi)

Tip na výsledek zápasu Gruzie vs. Řecko ve finále baráže o Euro

Ve Tbilisi půjde o hodně. Gruzie si na Euru ještě nikdy nezahrála. Řecko na něm chybělo už dvakrát v řadě. Očekáváme tedy opatrnější začátek a to, že gólovější bude z obou poločasů až ten druhý.

TIP: Více gólů padne ve druhém poločase sipka Vsadit u Tipsportu

Vsaďte si u Tipsportu

Kde sledovat kvalifikaci a baráž o Euro živě: fotbal Gruzie vs. Řecko v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Barážový zápas mezi Gruzií a Řeckem vysílá televizní stanice Sport2. Toto utkání jinak bohužel nenajdete ve streamech sázkových kanceláří. U Tipsportu si ale můžete na úterní duel vsadit.

Řekové zažili svůj největší fotbalový úspěch v roce 2004, kdy vyhráli Euro v Portugalsku. Níže najdete souhrn jejich turnajového triumfu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Král, Tomáš Souček a Patrik Schick

Kvalifikace na mistrovství Evropy 2024: program a výsledky

Podívejte se na výsledky kvalifikace na EURO 2024. 🏅 O postup na mistrovství Evropy v Německu ⚽ se ucházelo 53 zemí.

Poslední EURO vyhrála Itálie

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024: program, výsledky, skupiny

Na mistrovství Evropy bude v roce 2024 poprvé v historii 24 týmů a mezi nimi i Česko. Hrát se bude od června do července v Německu.

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.