Euro do 21 let 2023 živě: Česko vs. Anglie

Euro do 21 let ve čtvrtek začne i pro českou reprezentaci. Ve skupině C Čechy na úvod čeká Anglie. Přečtěte si novinky z českého tábora před startem jeho cesty turnajem. V článku se také dozvíte, jak vypadá anglický výběr.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Martin Vitík se raduje z postupu na Euro do 21 let Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let 2023 živě: Česko U21 vs. Anglie U21 v TV od 18:00

V Rumunsku a Gruzii se 16 týmů popere o titul evropského šampiona do 21 let. Po středečním startu mistrovství Evropy nyní do turnaje vstoupí i Češi. A to proti silné Anglii, se kterou se Lvíčata potkala i v kvalifikaci na Euro. První zápas Česka na evropském šampionátu sledujte ve čtvrtek od 18:00 na ČT sport.

sipka Získejte registrační bonus zdarma a vsaďte si na Euro do 21 let

Sleduj průběh zápasu ZDE

ME do 21 let 2023: jak vypadají kurzy na zápas Česka s Anglií?

Češi jdou do svého prvního utkání jako outsideři. Bookmakeři více věří Angličanům a na jejich výhru vypsali kurz 1,56. Vítězství českého národního týmu je ohodnoceno kurzem 5,80. Jestli si myslíte, že Češi na úvod získají bod, tak si na to můžete vsadit v kurzu 4,20.

První duel Česka na turnaji dostal na starost rozhodčí Horațiu Feşnic. Tento Rumun má kromě utkání v domácí soutěži v sezoně 2022/23 na kontě i zápasy Evropské ligy nebo Konferenční ligy.

Informace před zápasem Česko U21 vs. Anglie U21
📅 Kdy: 22. 6. 2023 od 18:00
🌍 Kde: Adjarabet Arena, Batumi
🏆 Soutěž: Euro do 21 let 2023, skupina C
⚽ Rozhodčí: Horațiu Feşnic, Rumunsko
✅ Kurzy forBETu: 5,80 – 4,20 – 1,56
📺 Přímý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Češi před turnajem řešili problémy s brankáři

Celkem dvě změny musel trenér Jan Suchopárek udělat oproti původní nominaci na Euro do 21 let. Obě přitom přišly v bráně. Čechům bude kvůli zranění chybět jednička Matěj Kovář. Ten má za sebou velice dobrou sezonu zakončenou mistrovským titulem se Spartou. Zdravotní problémy do Gruzie nepustily ani Antonína Kinského.

Mezi třemi tyčemi by tak měl dostat důvěru Vítězslav Jaroš. Ten patří slavnému Liverpoolu a v ročníku 2022/23 hostoval ve Stockportu hrající čtvrtou ligu. Na jaře ovšem vůbec nechytal. Povzbuzením pro Jaroše byl nicméně březnový reprezentační sraz. Tehdy několika výbornými zákroky přispěl k remíze 1:1 s Nizozemskem.

Před Jarošem by měl obraně šéfovat stoper Martin Vitík. Střed pole pak v českém týmu patří Filipu Kaločovi, který jednadvacítku vede jako kapitán. Vedle něj trenér Suchopárek často spoléhá na Jana Žambůrka, záložníka dánského Viborgu. Oba byli i u zápasů s Anglií v kvalifikaci, kdy Češi dvakrát prohráli.

Nyní tak český tým vyhlíží odplatu. Na ostrý start se Suchopárkův mančaft chystal na kempu v Česku, do gruzínského Batumi následně vyrazil v pondělí. Ještě předtím Lvíčata stihla odehrát modelový zápas mezi sebou. V něm padly tři góly, trefili se přitom výhradně útočníci – Vasil Kušej, Václav Sejk a Daniel Fila.

Vzájemné zápasy Česka a Anglie v kvalifikaci na Euro 2023
Datum Výsledek Gól Česka
11.11.2021 Anglie U21 vs. Česko U21 3:1 Karabec
03.06.2022 Česko U21 vs. Anglie U21 1:2 Fila

Angličané přivezli na Euro i několik hvězd

Už je to dlouho. Fotbalová Anglie naposledy ovládla mistrovství Evropy do 21 let v roce 1984. Teď chtějí Angličané toto dlouhé čekání ukončit. Pomoct jim k tomu má řada hráčů, kteří pravidelně nastupují v Premier League. A když si vezmeme soupisky všech týmů na Euru, tak Angličané přivezli některé z největších hvězd celého turnaje.

Ta nejznámější jména najdeme v ofenzivě. Emile Smith Rowe si bude chtít spravit chuť po sezoně, kterou mu v Arsenalu výrazně zkomplikovalo zranění. Dalšími hvězdami jsou Anthony Gordon (Newcastle) a Noni Madueke (Chelsea). Oba v zimě měnili dres a své nové kluby vyšli dohromady na zhruba 80 milionů eur.

Skvělou sezonu za sebou má Jacob Ramsey. Ten za Aston Villu dal šest soutěžních branek a dalších osm jich připravil. I v záložní řadě najdeme fotbalisty s praxí v Premier League. V základní sestavě svých klubů končili ročník 2022/23 Oliver Skipp (Tottenham), Curtis Jones (Liverpool) nebo James Garner (Nottingham Forest).

O patro níž hrál v uplynulém ročníku kapitán Taylor Harwood-Bellis. Stoper patřící Manchesteru City nicméně na hostování v Burnley postoupil do Premier League. Kapitán anglických mladíků je vedl i do poslední přípravy před Eurem. V ní trenér Lee Carsley viděl porážku s Japonskem, které za zavřenými dveřmi vyhrálo 2:0.

  • Datum, čas a místo zápasu: 22. 6. v 18:00, Adjarabet Arena (Batumi)

Ve čtvrtečním duelu je favoritem Anglie. My sázíme na to, že ve druhé půli dají Angličané více gólů než v té první. Vstup do utkání by mohl být kvůli začátku turnaje opatrnější, oba týmy se navíc dobře znají z kvalifikace.

Albion má nicméně velkou kvalitu i na lavičce, která by se mohla projevit právě ve druhém poločase proti unavenější obraně.

TIP: Anglie dá více gólů ve druhé půli než v té první

Vsaďte si u forBETu

Kde sledovat Euro U21 2023 živě: fotbal Česko vs. Anglie v televizi (TV) a online livestreamu

Utkání z gruzínského Batumi vysílá Česká televize na kanálu ČT sport. Duel si můžete pustit i na internetu, a to díky platformě ČT sport Plus.

sipka Podívejte se na kompletní vysílací plán Eura do 21 let

Ještě před startem evropského šampionátu před novináře předstoupil Pavel Šulc. Zjistěte, co v úterý padlo na setkání s médii.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trofej pro vítěze Eura do 21 let

Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let 2023: nominace, soupisky

Podívejte se na aktualizované nominace účastníků Eura do 21 let. ⚽ Na turnaji v Rumunsku a Gruzii se představí ✔️ také česká reprezentace.

Mudryk

Koho sledovat na ME U21 2023: nejlepší hráči, hvězdy a talenti

Evropské fotbalové naděje se sjely na mistrovství Evropy do 21 let. Podívejte se na přehled hráčů, které se vyplatí sledovat.

Ryan Gravenberch a Devyne Rensch na tréninku nizozemské reprezentace do 21 let

Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let 2023: statistiky hráčů

Podívejte se na ty nejdůležitější statistiky z Mistrovství Evropy ve fotbale ⚽ do 21 let 2023. V článku najdete třeba tabulku střelců nebo...