Euro do 21 let 2023 živě: Česko vs. Německo

Napoprvé to bylo bez bodu. Nyní se česká reprezentace do 21 let chystá na Euru na svůj druhý pokus. Tentokrát proti Německu, které na úvod šampionátu remizovalo. Přečtěte si vše důležité před nedělním soubojem ve skupině C.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Max Aarons a Václav Sejk bojují o míč Foto: Profimedia

Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let 2023 živě: Česko U21 vs. Německo U21 v TV od 18:00

Start do Eura jednadvacítek výsledkově Čechům ani Němcům nevyšel. Zatímco český tým padl s Anglií, tak německý mančaft remizoval s Izraelem. Ve druhém utkání skupiny C to tak oba soupeři potřebují napravit. Komu se to povede, sledujte v neděli od 18:00 na ČT sport.

sipka Získejte registrační bonus zdarma a vsaďte si na ME do 21 let

Sleduj průběh zápasu ZDE

ME do 21 let 2023: jak vypadají kurzy na zápas Česka s Německem?

Češi byli outsidery už v prvním utkání skupiny proti Anglii. A ve druhém duelu se na tom nic nemění. Výhru Česka si můžete zahrát v kurzu 5,00. Na to, že budou slavit Němci, je vypsaný kurz 1,64. Remízu pak najdete pod kurzem 4,00.

Druhý zápas Lvíčat ve skupině C odřídí Nor Espen Eskås. Ten na šampionátu pískal už střetnutí mezi domácí Gruzií a Portugalskem. To skončilo překvapivou výhrou Gruzínců 2:0.

Informace před zápasem Česko U21 vs. Německo U21
📅 Kdy: 25. 6. 2023 od 18:00
🌍 Kde: Adjarabet Arena, Batumi
🏆 Soutěž: Euro do 21 let 2023, skupina C
⚽ Rozhodčí: Espen Eskås, Norsko
✅ Kurzy forBETu: 5,00 – 4,00 – 1,64
📺 Přímý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Češi začali nadějně, srazilo je ale neproměňování šancí

Kdo se bál, jak čeští reprezentanti obstojí tváří v tvář favorizované Anglii, musel být překvapený. Češi na úvod mistrovství Evropy odehráli velice dobrý první poločas, kdy po aktivním presinku vyráželi do nebezpečných brejků. České střelce ale zradila koncovka. Nutno také dodat, že dobré příležitosti měli během první půle i Angličané.

Bezbrankový stav už ale po přestávce moc dlouho nevydržel. Albion dal rychlý gól a po pauze už český tým do tolika šancí nepouštěl. Přesto měl velkou příležitost Pavel Šulc a nezvykle hlavou byl blízko skórování také střídající Kryštof Daněk. Anglie ale vše pečetila v nastavení, kdy po laciné ztrátě Adama Karabce zvýšila na 2:0.

Český výběr se nicméně má od čeho odrazit. Zároveň ale musí rychle začít proměňovat šance, kdy hlavně Vasil Kušej si musí po několika spálených možnostech drbat hlavu. Trenér Jan Suchopárek každopádně hned po úvodní prohře hráče burcoval s tím, že porážka po takovém výkonu by je měla především motivovat.

Zajímavé bude sledovat, jestli Suchopárek sáhne pro druhý duel k nějakým změnám v sestavě. Úvodní jedenáctku proti Anglii komentoval slovy, že zvolení hráči mu nejlépe dokáží plnit taktický plán i směrem do obrany. Pokud jde pak o ofenzivu, tak základní sestavu vyhlížejí třeba Matěj Jurásek nebo Kryštof Daněk.

EURO DO 21 LET: TABULKA SKUPINY C
# Tým Z V R P Skóre B
1. Anglie 1 1 0 0 2:0 3
2. Německo 1 0 1 0 1:1 1
3. Izrael 1 0 1 0 1:1 1
4. Česko 1 0 0 1 0:2 0

sipka Prohlédněte si nominace všech 16 týmů na ME do 21 let

Němci na úvod zahodili dvě penalty a brali jen bod

Dva pokutové kopy v naprosté většině případů nezahodíte za celý šampionát. Němci to ale na letošním mistrovství Evropy jednadvacítek vzali zhurta. Na úvod Eura dvakrát nechali vyniknout izraelského brankáře Daniela Peretze a po dvou neproměněných penaltách s Izraelem jen remizovali 1:1.

Nejde o ostudný výsledek, Izrael má silnou generaci a nedávno vybojoval bronz na mistrovství světa do 20 let. Přesto se od Německa, které na Euru do 21 let obhajuje prvenství, na úvod čekalo vítězství. Tým trenéra Antonia Di Salva se k bodu dopracoval poté, co v první půli dotáhl náskok soupeře.

Ještě v závěru první půle přitom Němci dostali velkou výhodu. Eden Kartsev viděl druhou žlutou kartu a Německo tak hrálo celé druhé dějství v početní výhodě. Tu ale zužitkovat nedokázalo, a to ani přes jednu ze zmiňovaných penalt v 80. minutě (ta první přišla už ve 3. minutě).

Sám kouč Di Salvo na tiskové konferenci potvrdil, že od svého týmu po pauze čekal lepší výkon. Stále ale má k dispozici kvalitní soupisku, ze které vyčnívají útočníci. I když nad jedním z nich visí otazník. Youssoufa Moukoko může být další hvězdou, která vzejde z Borussie Dortmund. V sobotu ale Moukoko netrénoval. Kevin Schade si pak v dresu Brentfordu už zvyká na Premier League.

  • Datum, čas a místo zápasu: 25. 6. v 18:00, Adjarabet Arena (Batumi)

Češi na úvod šampionátu drželi v první půli krok se silnou Anglií. Nerozhodný výsledek po poločase by se mohl zrodit i v duelu s Německem. To nezačalo turnaj nejlépe a podobně jako Česko selhalo v koncovce.

Remízovému stavu po prvním dějství by mohlo nahrávat také to, že jde o důležitý zápas v souboji o postup. Plichta by přitom oba celky ponechala ve hře.

TIP: Remíza po prvním poločase

Vsaďte si u forBETu

Kde sledovat Euro U21 2023 živě: fotbal Česko vs. Německo v televizi (TV) a online livestreamu

Nedělní duel Česka s Německem můžete sledovat na televizním kanálu ČT sport. Česká televize nabídne přímý přenos i na internetu, a to skrze svou platformu ČT sport Plus.

sipka Podívejte se na TV program zápasů ME do 21 let

Před druhým utkáním Česka na evropském šampionátu na dotazy novinářů odpovídal útočník Václav Sejk.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Čeští reprezentanti do 21 let děkují fanouškům po výhře nad Slovenskem v listopadu 2023

Česká fotbalová reprezentace do 21 let: program, soupiska

Přečtěte si vše o české reprezentaci do 21 let. ⚽ V článku najdete aktualizovanou soupisku, program zápasů i historické rekordy. ✔️

Mudryk

Koho sledovat na ME U21 2023: nejlepší hráči, hvězdy a talenti

Evropské fotbalové naděje se sjely na mistrovství Evropy do 21 let. Podívejte se na přehled hráčů, které se vyplatí sledovat.

Ryan Gravenberch a Devyne Rensch na tréninku nizozemské reprezentace do 21 let

Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let 2023: statistiky hráčů

Podívejte se na ty nejdůležitější statistiky z Mistrovství Evropy ve fotbale ⚽ do 21 let 2023. V článku najdete třeba tabulku střelců nebo...