Anglie vs. Slovinsko dnes live na EURO 2024

Závěrečné zápasy se na Euru 2024 chystají také ve skupině C. Žádný ze čtyř týmů přitom před 3. kolem nemá nic jistého. Aktuálně pořadí vede Anglie, která skupinu zakončí duelem se Slovinskem. Přečtěte si novinky z obou táborů před rozhodujícím soubojem v Kolíně nad Rýnem.

VÝSLEDEK: Anglie vs. Slovinsko – 0:0. Na střely na branku zvítězil Albion (3:1), leč gól diváci neviděli. Tento výsledek posouvá Anglii do osmifinále z prvního místa; Slovinci sice ve skupině C skončili třetí, v tabulce třetích týmů ovšem s třemi body drží postupovou příčku a poprvé v historii si na EURU zahrají play off.

Živý přenosKurzy
AnglieSlovinsko – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Phil Foden během remízového utkání s Dánskem Foto: Profimedia

EURO 2024, skupina C, 3. kolo: Anglie vs. Slovinsko v TV dnes od 21:00

Anglie musí bojovat až do konce. Před 3. kolem sice se čtyřmi body vede skupinu C, to se ale ještě může změnit. Na závěr skupinové fáze nastoupí proti dvoubodovému Slovinsku. Sledujte tento zápas, ve kterém se bude rozhodovat o postupu do osmifinále Eura, v úterý od 21:00 na ČT sport.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kurzy na Anglie vs. Slovinsko (fotbal ME 2024, Kolín nad Rýnem, základní skupina C)

Týmy Anglie a Slovinska vstupovaly do turnaje s úplně jinými očekáváními. Ta se promítají i do aktuálních kurzů na celkové prvenství. Na to, že Angličané ovládnou EURO 2024, si můžete vsadit v kurzu 5,50. Slovinský triumf je ohodnocen kurzem 250,00.

sipka Přečtěte si vše důležité o mistrovství Evropy 2024

Není tedy žádným překvapením, že Anglie je favoritem i ve vzájemném duelu. Na její výhru je vypsaný kurz 1,37. Slovinsko je outsiderem v kurzu 9,40. U remízy najdete kurz 4,90.

Úterní střetnutí se uskuteční v Kolíně nad Rýnem. Zdejší fanoušci si v uplynulé klubové sezoně moc radosti neužili. Jejich 1. FC Köln totiž sestoupil z Bundesligy. Jinak se skupina C hraje v celkem pěti městech.

sipka EURO 2024 se odehraje na 10 stadionech. Více si o nich přečtěte ZDE

Zápas bude rozhodovat Clément Turpin. Tento zkušený francouzský sudí už pískal zahajovací duel celého turnaje, ve kterém Německo porazilo Skotsko 5:1. Na klubové scéně za sebou má finále Ligy mistrů i Evropské ligy.

Kurzy Fortuny na fotbal Anglie - Slovinsko na EURO 2024:

Informace před zápasem Anglie - Slovinsko
📅 Kdy: 25. 6. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Cologne Stadium, Kolín nad Rýnem
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina C, 3. kolo
Rozhodčí: Clément Turpin, Francie
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus
Kurzy Fortuny: 1,37 - 4,90 - 9,40
Vsaďte si na výsledek zápasu Anglie - Slovinsko u Fortuny

Anglie zklamala, Kane po remíze odpověděl kritikům

Vždy je to stejné. Anglie pokaždé jede na velký turnaj s vysokými očekáváními. Jak už ale mnoho reprezentantů této země v minulosti zažilo, stačí málo a víra se rychle změní v kritiku. Nyní to poznává i parta trenéra Garetha Southgatea, který jinak dokázal rozbít letitou toxickou atmosféru okolo výběru Albionu.

Angličané začali mistrovství Evropy výhrou 1:0 nad Srbskem. Žádný ofenzivní festival se nekonal, vítězství ale bylo zasloužené. Ve druhém vystoupení v Německu už to ale povážlivě drhlo. Albion jen remizoval s Dánskem 1:1. Na úvodní trefu Harryho Kanea Dánové zareagovali ještě v první půli povedenou střelou z dálky.

O něco podobného se po přestávce pokusil Phil Foden, orazítkoval ale jen tyč. Celkově toho Anglie předvedla dopředu málo a po zápase přišla zmiňovaná kritika. Gary Lineker nazval anglický výkon nepěkným anglickým slovem na S. Na to odpověděl kapitán Kane, podle něhož mají i bývalí reprezentanti určitou zodpovědnost.

Podle Kanea by si měli sami pamatovat, jaké těžké je nastupovat za Anglii, která na triumf na významné akci čeká od roku 1966. A tyto vzpomínky pak zohlednit ve svém hodnocení. Pokud jde o samotné hráče, tak kritika v Anglii po dvou utkáních míří hlavně na Trenta Alexandera-Arnolda.

sipka Stane se Kane nejlepším střelcem Eura? Vsaďte si u Fortuny

Southgate zatím na Euru drží stejnou základní sestavu. Opuštění projektu s hráčem Liverpoolu ve středu pole by ale mohla být jednou z možností. Na plac proti Slovinsku by se tak dostal nejspíše Conor Gallagher. Právě on šel v obou dosavadních duelech z náhradníků na hřiště jako první. A v obou případech střídal Alexandera-Arnolda.

Výsledky Anglie na EURO 2024:

  • 16.06.2024: Srbsko vs. Anglie 0:1 (Bellingham)
  • 20.06.2024: Dánsko vs. Anglie 1:1 (Kane)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Anglie Statistika Slovinsko
11 Počet účastí 2
2. místo (2020) Nejlepší výsledek Skupina (2000, 2024)
2. místo
Výsledek na ME 2020 Nekvalifikovalo se
Harry Kane (13)
Nejvíce startů na ME 11 hráčů (3)
Alan Shearer (7)
Nejlepší střelec na ME Zlatko Zahovič (3)

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Slovinsko bylo blízko historicky první výhře na Euru

Teprve podruhé v historii se na mistrovství Evropy objevuje také Slovinsko. Tato dvoumilionová země na účast na Euru čekala 24 let. Na tým okolo Zlatka Zahoviče navázal až výběr s kapitánem Janem Oblakem nebo talentovaným Benjaminem Šeškem. A zatím se Slovincům v Německu vůbec nevede zle.

Na úvod mužstvo trenéra Matjaže Keka překvapivě obralo Dánsko, se kterým remizovalo 1:1. Po druhém střetnutí pak mohla být nálada ve slovinském táboře ještě lepší. Srbové ale v páté minutě nastavení nakonec vyrovnali a duel opět skončil výsledkem 1:1. Nekonalo se tak historicky první vítězství Slovinska na Euru.

Slovincům dělaly během zápasu velké problémy centry ze stran a standardní situace. Aleksandar Mitrović byl pro ně téměř nebránitelný a jednou takto trefil břevno. A právě po rohu přišlo srovnání. Centrovaný balon ze strany nicméně využilo i Slovinsko při zásahu Žana Karničnika.

Výběr kouče Keka stejně jako Srbové také napálil brankovou konstrukci, když tyč orazítkoval Timi Max Elšnik. Remíza každopádně Slovince srovnala v tabulce s Dánskem na dvou bodech a skóre 2:2. Navrch má zatím Anglie se čtyřmi body, poslední je pak Srbsko se ziskem jednoho bodu.

sipka Postoupí Slovinsko do osmifinále? I na to si lze vsadit

Pokud jde o sestavu, tak slovinský trenér zatím v Německou v obou utkáních věřil té stejné jedenáctce. Před rozhodující bitvou s anglickou reprezentací měli mít určité zdravotní problémy zmiňovaní Oblak a Elšnik. To stejné platilo pro Adama Gnezdu Čerina. U všech tří se ale očekává, že se dají včas dohromady.

Výsledky Slovinska na EURO 2024:

  • 16.06.2024: Slovinsko vs. Dánsko 1:1 (Janža)
  • 20.06.2024: Slovinsko vs. Srbsko 1:1 (Karničnik)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Anglie vs. Slovinsko

Anglie na EURO 2024 vzala i zraněného Lukea Shawa s vizí, že se levý bek Manchesteru United během šampionátu uzdraví. Dosud ale neodehrál ani minutu.

Slovinsko před duelem s Albionem musí monitorovat, jak na tom zdravotně jsou Jan Oblak, Adam Gnedza Černik a Timi Max Elšnik. Zdá se ale, že by v úterý měli být k dispozici.

Až budou před zápasem oznámeny základní sestavy, tak je najdete v následující tabulce.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: AnglieSlovinsko

Anglie vs. Slovinsko: základní sestavy
Tým Sestava
Anglie Pickford - Walker, Stones, Guéhi, Trippier - Gallagher, Rice - Saka, Bellingham, Foden - Kane
Slovinsko Oblak - Karničnik, Drkusić, Bijol, Janža - Stojanović, Gnezda Čerin, Elšnik, Mlakar - Šporar, Šeško
Vsaďte si na výsledek zápasu Anglie - Slovinsko

Fotbal Anglie vs. Slovinsko dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance ENG - SLO

Reprezentace Anglie a Slovinska proti sobě v historii odehrály šest zápasů. V pěti z nich triumfovali Angličané, jen jednou ale zvítězili o více než o gól.

Posledním vzájemným střetnutím je souboj z kvalifikace na mistrovství světa 2018. Utkání ve Wembley rozhodl jedinou brankou v nastavení Harry Kane.

Vzájemná bilance Anglie vs. Slovinsko
Výhry Anglie Remízy Výhry Slovinska
5 1 0

Anglie vs. Slovinsko před vzájemným zápasem: statistiky

Níže najdete vybrané statistiky obou mužstev na letošním evropském šampionátu. Anglie porazila Srbsko (1:0) a remizovala s Dánskem (1:1). Slovinsko si rozdělilo body jak s Dánskem (1:1), tak se Srbskem (1:1).

Anglie vs. Slovinsko: statistiky na EURO 2024
Anglie Statistika Slovinsko
2:1 Skóre 2:2
Bellingham, Kane (1) Nejlepší střelec Janža, Karničnik (1)
53,5 Držení míče (%) 41
7 Střely na branku 6
3 Rohové kopy 9
1 Žluté karty 4
13 Fauly 25
Kurzy na zápas ME 2024 Anglie - Slovinsko najdete ZDE

EURO 2024: Anglie vs. Slovinsko ve skupině C, tip na výsledek

Anglie se zatím na Euru rozjíždí pomalu. Jestli se jí ale něco daří, jsou to poměrně dobré vstupy do utkání. Gólově už se prosadila ve 13. a 18. minutě.

Pokud se jí něco podobného opět povede, mohla by následně ve druhé půli těžit z otevřenější slovinské obrany.

Kvalitu mají Angličané vepředu obrovskou, stačí zmínit Kanea, Bellinghama, Saku nebo Fodena. Tipujeme tedy, že Albion skóruje v obou dějstvích.

TIP: Anglie dá gól v obou poločasech  sipka Vsadit u Fortuny

Vsaďte si u Fortuny

  • Datum, čas a místo zápasu: 25. 6. ve 21:00, Cologne Stadium (Kolín nad Rýnem)

Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Anglie vs. Slovinsko na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Vysílací práva na utkání Eura 2024 vlastní na českém území Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu.

Naprostou většinu střetnutí najdete na stanici ČT sport, což se týká i bitvy Anglie se Slovinskem. Jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jeden souboj na kanále ČT2. Kompletní program mistrovství Evropy si můžete rovněž pustit na internetové platformě ČT sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

sipka Televizní program Eura 2024 najdete ZDE

Při sledování evropského šampionátu v Německu můžete také vybírat ze široké nabídky sázkových příležitostí. U Fortuny najdete velké množství kurzů jak před výkopem, tak i LIVE v průběhu utkání.

Zápas Anglie vs. Slovinsko na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: úterý 25. června od 21:00
  • Kde se hraje: v Kolíně nad Rýnem (Cologne Stadium)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Anglie (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Anglie má opět silnou generaci hráčů. Díky následujícímu videu si ale můžete zavzpomínat na jiný hvězdami nabitý výběr Albionu. Konkrétně na ten z Eura 2004, ve kterém byli Frank Lampard, David Beckham nebo Wayne Rooney.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA – získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.

Na ME budou udělovány žluté karty za protesty všem hráčům s výjimkou kapitánů

Pravidla na EURO 2024: soupisky, VAR, karty, ruka, penalty, postup

Důležitou roli na mistrovství Evropy v Německu budou hrát i rozhodčí. Jakými pravidly se musí řídit a s čím novým UEFA přišla?

Antonín Barák se spoluhráči slaví gól do sítě Severní Makedonie

Česko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

Česko ani poosmé v řadě nechybí na mistrovství Evropy. ⚽ Přečtěte si vše důležité o aktuálním ✔️ českém výběru.