Belgie vs. Slovensko dnes live na EURO 2024

Slovensko dnes čeká ostrý vstup do EURO 2024, v prvním zápase se naši sousedé střetnou s nejtěžší váhou skupiny E. Belgie už sice nepatří k absolutním favoritům ME ve fotbale, pořád má ale obrovskou kvalitu. Sledujte, jak si Slováci povedou proti hvězdnému výběru od 18:00 v televizi i online.

VÝSLEDEK: První velké překvapení letošního ME je na světě! Slovensko si vyšláplo na velkého favorita a porazilo Belgii 1:0. Jediný gól dal už v 7. minutě Schranz, Slováci pak přežili několik infarktových situací včetně dvou neuznaných branek soupeře. Byli ale odměneni za svou bojovnost. Po vítězství má tak nakročeno k postupu, naopak Belgie bude muset přidat.

Živý přenosKurzy
Belgie
Slovensko – Sestavy
Statistiky a H2H
Tip

Útočník Sparty Lukáš Haraslín byl nejlepším střelcem Slovenska v kvalifikaci na EURO 2024 Foto: Profimedia

EURO 2024 dnes živě: Belgie vs. Slovensko v TV i online live stream zdarma

Žádné rozehrávání, to nejtěžší čeká Slováky hned na úvod EURO 2024. V zápase s Belgií mohou jen překvapit, nejdůležitější chvíle v boji o postup ze skupiny E přijdou zřejmě až v utkáních s Ukrajinou a Rumunskem. Vstup do mistrovství Evropy ale napoví, zda má Slovensko skutečně šanci projít do osmifinále. Sledujte dnešní parádní fotbal od 18:00 na ČT sport a online na ČT sport Plus.

sipka Získejte bonus 1000 Kč za registraci a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Kurzy na Belgie vs. Slovensko (ME fotbal 2024, Frankfurt, základní skupina E)

O favoritovi tohoto zápasu nebylo pochyb hned po rozlosování základních skupin Mistrovství Evropy ve fotbale 2024. Belgie je papírově jasně nejsilnějším týmem skupiny E, Slovensko naopak dle úvodních předpokladů patří k největším outsiderům celého turnaje.

sipka Program, výsledky a tabulky EURO 2024

Využijte MAX kurz Betano i Bet Builder

Oficiální sponzor EURO 2024, sázková kancelář Betano, přisuzuje Belgičanům přibližně 65% pravděpodobnost zisku tří bodů. Jedničku si můžete díky navýšení MAX kurz vsadit hodnotě 1,52. Vítězství Slovenska by znamenalo dosud nejpřekvapivější výsledek turnaje, kurz 7,20 je vskutku vysoký.

Už před začátkem zápasu můžete vybrat z několika set sázkových příležitostí, zdaleka nejde jen o výsledek. Můžete vsadit i na góly, rohy, karty nebo třeba individuální kurzy na jednotlivé hráče.

Betano vypisuje dokonce kurzy na počet střel nejlepších fotbalistů, k dispozici jsou například sázky na to, že Romelu Lukaku alespoň dvakrát vypálí na bránu (2,15). Zajímavé mohou být i sázky na počet přihrávek v zápase, třeba Milan Škriniar a více než 57,5 v kurzu 1,87.

Nabídka je opravdu mimořádná, a tak se vám může líbit i parádní funkce Bet Builder, díky níž lze sestavit tiket z více příležitostí v jednom zápase. Betano automaticky propočítá celkový kurz všech událostí.

sipka Jak začít sázet na fotbal – tipy na kurzové sázení online

Kurzy Betano na fotbal Belgie - Slovensko na EURO 2024:

EURO 2024: zápas Belgie - Slovensko
📅 Kdy: 17. 6. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Deutsche Bank Park, Frankfurt
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina E, 1. kolo
Rozhodčí: Halil Umut Meler, Turecko
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy Betano: 1,52 - 4,45 - 7,20
Vsaďte si na výsledek zápasu Belgie - Slovensko

Postrach Lukaku a kreativní De Bruyne jdou do akce. Belgie na EURO 2024 ještě nemíní vyklidit pozice

Už jsme naznačili, že Belgie po skončení řady opor nepatří na rozdíl od předchozích šampionátů mezi největší favority. Zároveň je ale jisté, že Rudé ďábly nikdo nehodlá podcenit. Pohled na soupisku to zkrátka nedovoluje.

Na ME ve fotbale 2024 si Belgičané přivezli osvědčená jména v čele s kapitánem Kevinem De Bruynem. Od jednoho z nejlepších záložníků 21. století se očekává, že bude znovu patřit k nejaktivnějším fotbalistů turnaje co do vytváření šancí.

Na jejich konci bude často objevovat Romelu Lukaku, se 14 góly nejlepší střelec kvalifikace. Lukaku už sice na klubové scéně trochu sešel z největší sláby, v posledních třech sezonách ani jednou nedosáhl hranice 15 ligových gólů. V národním dresu mu to ale pořád střílí parádně.

Před dvěma lety na propadáku v Kataru se přitom Belgičanům vůbec nedařilo v ofenzivní třetině. Navzdory kvalitní soupisce jim chyběla lehkost při útočení, z mistrovství světa se tak s ostudou poroučela už po třech zápasech, v nichž vsítila jediný gól.

Jenže na MS přijel Lukaku zraněný a odehrál dohromady jen 55 minut. Teď je zpět v plné síle a na EURO 2024 jistě plánuje upevnit svou pozici nejlepšího kanonýra belgické historie (85 gólů ve 110 startech).

sipka Lukaku nejlepším střelcem EURO 2024 v kurzu 15,00? Vsaďte si u Betana

Pomáhat mu bude nejen De Bruyne, ale i křídelní útočníci Trossard a Doku. Jejich čas v belgickém týmu přišel po skončení veteránů Hazarda, Mertense a dalších. Ti na absolutní vrchol v nároďáku nikdy nedosáhli, štafetu ale přebírá velmi silná dvojka.

Belgii tak může nejvíce srážet oslabení v bráně. Při neúčasti Thibauta Courtoise bude nebude mezi třemi tyčemi osobnost světového formátu, trenér Domenico Tedesco tak bude věřit hlavně Casteelsovi z Wolfsburgu.

Gólmanovi ale budou pomáhat velmi zkušení fotbalisti v obraně, tedy pokud budou zdravotně fit. Jan Vertonghen patří i ve 37 letech stále do základu, na stopera se postupně ze středu zálohy posunul 35letý Axel Witsel, kterého však momentálně limituje poranění třísel. Na pravém beku měl místo v sestavě Thomas Meunier, toho ale zase trápí hamstring.

Belgie už sice začala pracovat na věkové obměně nejslavnější generace, letos přesto – možná naposledy – ještě vsází na velmi protřelou partu. Nejvíce to platí právě o defenzivě, kde může v souboji s nejlepšími týmy chybět Belgičanům někdejší rychlost a výbušnost. Ve skupině E se ale od týmu očekává hladký postup z 1. místa.

Výsledky Belgie v přípravě na EURO 2024:

  • 23.03.2024: Irsko vs. Belgie 0:0
  • 26.03.2024: Anglie vs. Belgie 2:2 (Tielemans 2)
  • 05.06.2024: Belgie vs. Černá Hora 2:0 (De Bruyne, Trossard)
  • 08.06.2024: Belgie vs. Lucembursko 3:0 (Lukaku 2, Trossard)
Historická bilance Belgie a Slovenska na ME ve fotbale
Belgie Statistika Slovensko
5 Počet účastí 5 (2 jako SR)
2. místo (1980) Nejlepší výsledek 1. místo (1976)
Osmifinále (2016)
Čtvrtfinále Výsledek na ME 2020 Skupina
Romelu Lukaku (10) Nejvíce startů na ME Juraj Kucka, Peter Pekarík (7)
Romelu Lukaku (6) Nejlepší střelec na ME Ondrej Duda, Milan Škriniar (1)

Získejte bonus od Betano a vsaďte si na EURO 2024

Slovensko na EURO 2024 poprvé bez Hamšíka na trávníku, přesto s velmi zkušenou sestavou

Nejen Belgie má na soupisce spoustu zkušených fotbalistů, to samé můžeme říci i o Slovensku. A to i navzdory absenci Marka Hamšíka, legendy slovenského fotbalu, která už pomáhá reprezentaci pouze coby člen realizačního týmu.

Rekordman v počtu startů za Slovensko (138) nemá na hřišti plnohodnotného nástupce. Hamšík byl generačním talentem, který se na Slovensku narodí možná jen párkrát za století.

sipka SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na Slovensko vs. Ukrajina

Kreativitu v záloze se ale slovenský výběr pokusí zastoupit zkušenostmi, které už v éře s Hamšíkem sbíral Juraj Kucka (rovněž ročník 1987). Kucka i přes pokročilý věk zůstává stěžejním hráčem reprezentace, nastupoval za národní tým už na MS 2010 při dosud jediné účasti Slovenska na světovém šampionátu.

Z tehdejší party zůstává v nároďáku také Peter Pekarík, ještě o půl roku starší fotbalista. Pekarík si taktéž drží místo v sestavě, na pozici pravého obránce jej uvidíme i na EURO 2024. Se 127 reprezentačními starty jde o jediného hráče, který může v dohledné době reálně ohrozit Hamšíkův rekord.

Italský trenér Francesco Calzona bude opírat kostru týmu ještě o jednoho třicátníka, a sice brankáře Martina Dúbravku. Ten je stále jedničkou, přestože v Newcastlu už o tuto pozici přišel. Slovensku ale přišlo vhod, že Dúbravka na jaře pravidelně chytal, zastoupil totiž zraněného Nicka Popa.

Oproti zmíněné trojici by se zdálo, že kapitán Milan Škriniar patří do o něco mladší generace. Pravdou ale je, že příští rok v únoru se už i Škriniar zařadí mezi třicátníky. V současnosti nejlepší slovenský fotbalista je patrně vůbec nejdůležitější osobností týmu.

Velkým otazníkem je ovšem ofenzivní produkce. Na klubové scéně neměl ani jeden z útočných fotbalistů v posledních šesti měsících oslnivou formu. Slovensko se ale na mistrovství Evropy dokázalo naladit výhrami 4:0 proti San Marinu a Walesu. To může být důležité povzbuzení zejména pro ofenzivní trio Haraslín, Boženík, Suslov.

sipka Bude Haraslín nejlepším střelcem Slovenska na EURO 2024? Vsaďte si u Betana

Klíč k úspěchu se ale z největší části pravděpodobně skrývá ve výkonech záložní formace. Pokud bude formace Kucka, Duda, Lobotka pracovat velmi kvalitně, pak se můžou útočníci chytnout. V opačném případě zůstanou odříznuti od šancí, což by se nevyhnutelně projevilo na produktivitě.

Trenér Calzona určitě může využít toho, že všichni tři středopolaři jsou zvyklí na italský fotbal. Kucka strávil podstatnou část kariéry v Serii A, Duda aktuálně hraje za Hellas Verona, a Lobotku dokonce Calzona sám na jaře vedl v Neapoli. Záložníci by tedy měli být schopni skvěle se adaptovat na taktické pokyny zahraničního kouče.

Slovenská reprezentace splnila prvotní cíl, postup do hlavního turnaje EURO už ale nelze považovat za takový úspěch jako v dřívější minulosti vzhledem k rozšíření na 24 účastníků. Slovensko se od té doby dostalo na ME už potřetí v řadě, postup do play off je určitě zdolatelnou metou.

Výsledky Slovenska v přípravě na EURO 2024:

  • 23.03.2024: Slovensko vs. Rakousko 0:2
  • 26.03.2024: Norsko vs. Slovensko 1:1 (Duda)
  • 05.06.2024: Slovensko vs. San Marino 4:0 (Rigo, Suslov, Haraslín, Strelec)
  • 09.06.2024: Slovensko vs. Wales 4:0 (Kucka, Boženík, vlastní, Bénes)

Sestavy na EURO 2024: základní jedenáctky pro zápas Belgie vs. Slovensko

Belgie před začátkem EURO řeší zdravotní problémy v obraně, poslední přátelský zápas nedohrál pravý bek Meunier, v přípravném kempu se potýkal s potížemi i stoper Witsel, který v sobotu trénoval jen individuálně.

Slovensko naopak před začátkem mistrovství Evropy nehlásí žádné absence, do těžkého úvodního utkání by měl trenér Calzona vybírat z kompletního kádru.

sipka Kompletní nominace: Belgie | Slovensko

Belgie vs. Slovensko: základní sestavy
Tým Sestava
Belgie Casteels - Castagne, Faes, Debast, Carrasco - Mangala, Onana - Trossard, De Bruyne, Doku - Lukaku
Slovensko Dúbravka - Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Boženik, Haraslín
Vsaďte si na výsledek zápasu Belgie - Slovensko

Fotbal Belgie vs. Slovensko dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance BEL - SVK

Belgie a Slovensko se na evropském šampionátu dosud ještě nikdy nestřetly, což platí i pro období před rozpadem Československa.

Samostatná slovenská reprezentace se během 30leté existence utkala s Belgií pouze třikrát, pokaždé šlo o přípravné utkání. Dnes tedy uvidíme první soutěžní vzájemný zápas.

Poslední přípravné střetnutí, které se odehrálo před více než 11 lety a Belgie jej vyhrála 2:1, si stále můžou vybavovat i někteří fotbalisti na aktuálních soupiskách. Střelci Hazard, Mertens a Lásik už v reprezentačním fotbale nepůsobí, ale z tehdejších sestav se na EURO 2024 představí Vertonghen, Witsel, De Bruyne, Lukaku a Kucka.

Vzájemná bilance Belgie vs. Slovensko
Výhry Belgie Remízy Výhry Slovenska
1 2 0
Vzájemná bilance Belgie vs. Slovensko na ME
Výhry Belgie Remízy Výhry Slovenska
0 0 0

Zápasy Belgie vs. Slovensko: výsledky

  • 17.04.2002, příprava: Belgie vs. Slovensko 1:1
  • 20.05.2006, příprava: Slovensko vs. Belgie 1:1
  • 06.02.2013, příprava: Belgie vs. Slovensko 2:1
  • EURO 2024: skupina: Belgie vs. Slovensko – vsaďte si ZDE

Belgie vs. Slovensko před EURO 2024: statistiky v kvalifikaci

Připomeňte si, jak se oběma týmům dařilo v kvalifikaci o postup na EURO 2024. Belgičané i Slováci se dostávali k poměrně vysokému počtu rohových kopů (průměrně 7,6 a 7,3 na zápas). Slovensko bylo v šestičlenné skupině, proto odehrálo o dva zápasy více.

Belgie vs. Slovensko: statistiky v kvalifikaci na EURO 2024
Belgie Statistika Slovensko
6-2-0 Bilance 7-1-2
22:4 Skóre 17:8
Lukaku (14) Nejlepší střelec Haraslín (3)
58,1 Držení míče (%) 52,7
42 Střely na branku 38
61 Rohové kopy 73
13 Žluté karty 18
69 Fauly 117
Kurzy na zápas ME 2024 Belgie - Slovensko najdete ZDE

EURO 2024: Belgie vs. Slovensko ve skupině E, tip na výsledek

Belgičané jsou výrazní favorité, většinu zápasu by měli mít více ze hry. Dá se očekávat, že se dostanou i k celé řadě šancí. Míče do vápna budou hledat především Lukakua, ať už půjde o kombinaci po zemi nebo centry ze strany. Proto si myslíme, že se Lukaku dostane minimálně ke dvěma střelám na bránu.

TIP: Lukaku bude mít alespoň 2 střely na bránu  sipka Vsadit u Betana

Tip na Belgie vs. Slovensko na EURO 2024

  • Datum, čas a místo zápasu: 17. 6. v 18:00, Deutsche Bank Park (Frankfurt)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Belgie vs. Slovensko na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Kompletní program ME ve fotbale 2024 odvysílá Česká televize. Většinu utkání si můžete pustit na stanici ČT sport, mezi ně patří i zápas Belgie vs. Slovensko. Některé další souboje budou dostupné živě i na ČT2. Všech 51 zápasů si přehrajete i online na webu České televize v iVysílání platformy ČT sport Plus.

    Při sledování Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 si určitě neváhejte rozkliknout také rozhraní LIVE sázek Betana, kde najdete jak kurzy, tak i výborný statistický servis.

    Zápas Belgie vs. Slovensko na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: pondělí 17. června od 18:00
  • Kde se hraje: ve Frankfurtu (Deutsche Bank Park)
  • Kdo zvítězí: Belgie je velkým favoritem (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus
  • Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

    BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

    Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

    ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

    Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.

    Antonín Barák se spoluhráči slaví gól do sítě Severní Makedonie

    Česko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Česko ani poosmé v řadě nechybí na mistrovství Evropy. ⚽ Přečtěte si vše důležité o aktuálním ✔️ českém výběru.

    Oficiální míč Eura 2024

    Kde sledovat EURO 2024 živě? TV program i online livestream

    Na Euru 2024 nás čeká celkem 51 zápasů. Přečtěte si, kde můžete utkání letošního mistrovství Evropy sledovat živě.