Euro do 21 let 2023 živě: Izrael vs. Česko

Česká jednadvacítka je krok od postupu do čtvrtfinále mistrovství Evropy. Po heroickém výkonu a vybojovaném vítězství nad Německem ji k jistotě stačí bodovat v posledním utkání skupiny proti Izraeli. Využijí svěřenci kouče Suchopárka dobře rozehrané situace a zahraje si poprvé od roku 2011 play-off?

Živý přenosKurzyPreviewTip

Česko Foto: Profimedia

Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let 2023 živě: Izrael U21 vs. Česko U21 v TV od 18:00

Český mládežnický výběr sice na úvod šampionátu padl s Anglií, ve druhém utkání si ale připsal překvapivou a velmi cennou výhru nad dalším favoritem z Německa. Díky tomu je v tabulce skupiny C na druhém místě a k postupu mu stačí i bod. Posledním soupeřem v hlavní části turnaje bude Česku reprezentace Izraele, který má po dvou zápasech jeden bod. Utkání třetího kola skupin ME U21 sledujte ve středu od 18:00 živě na ČT Sport.

sipka Získejte registrační bonus zdarma a vsaďte si na ME do 21 let

Sleduj průběh zápasu ZDE

ME do 21 let 2023: jak vypadají kurzy na zápas Česka s Izraelem?

Po dvou duelech proti velkým favoritům celého mistrovství Evropy do 21 let Češi ve středu poprvé zažijí situaci, kdy jsou před výkopem oni považováni za silnější ze dvou týmů. Proti Izraeli je na jejich výhru vypsán kurz 2,29. Lvíčatům ale k postupu stačí i remíza, která je ohodnocena kurzem 3,40. Na jakýkoliv bodový zisk si lze vsadit v kurzu 1,37.

Pokud český národní tým prohraje, jeho cesta turnajem bez ohledu na výsledek druhého utkání jistě končí. Vítězství Izraele lze u forBETu hrát v kurzu 3,05.

Češi se po dvou zápasech odehraných v Batumi musí k tomu třetímu stěhovat do zhruba 150 km vzdáleného Kutaisi. Dějištěm utkání bude tamní Stadion Ramaz Shangelia. Izraelci zde odehráli oba své dosavadní duely.

Informace před zápasem Izrael U21 vs. Česko U21
📅 Kdy: 28. 6. 2023 od 18:00
🌍 Kde: Stadion Ramaz Shengelia, Kutaisi, Gruzie
🏆 Soutěž: Euro do 21 let 2023, skupina C
⚽ Rozhodčí: Duje Strukan, Chorvatsko
✅ Kurzy forBETu: 3,05 - 3,40 - 2,29
📺 Přímý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Izrael se zatím příliš nepředvedl, musí tak vyhrát

Izraelci cestovali na Euro ve velice dobrém rozmaru a byli mnohými považováni za černého koně turnaje. Fotbal v zemi jde rapidní rychlostí nahoru, reprezentační devatenáctka loni obsadila na mistrovství Evropy skvělé druhé místo, dvacítka si letos v létě mezi světovou elitou vedla jen o jedno místo hůře.

Výběr do 21 let ale jako by snad byl zakletý. Na evropském šampionátu ještě nikdy v historii nedokázal postoupit ze základní skupiny a podobně se zatím vyvíjí i jeho účinkování letos v Gruzii a Rumunsku.

V úvodním duelu proti Německu sice získal nečekaně bod za remízu 1:1, o jeho zaslouženosti by se ale daly vést spory. Izrael přežil dva pokutové kopy soupeře a remízu ubránil i přesto, že celý druhý poločas hrál v deseti bez vyloučeného Kartseva. Ten si v minulém utkání odpykal svůj trest a proti Čechům už bude opět připraven nastoupit.

Izrael bez něj nestačil na Anglii, když po celý průběh utkání tahal za kratší konec a nakonec zcela po zásluze padl 0:2. Do čtvrtfinále tak vede cesta jedině skrz vítězství nad Českem, v tom případě navíc ještě musí Izraelci spoléhat na to, že Němci v souběžně hraném zápase proti Anglii uhrají horší výsledek než oni.

EURO DO 21 LET: TABULKA SKUPINY C
# Tým Z V R P Skóre B
1. Anglie 2 2 0 0 4:0 6
2. Česko 2 1 0 1 2:3 3
3. Německo 2 0 1 1 2:3 1
4. Izrael 2 0 1 1 1:3 1

sipka Prohlédněte si nominace všech 16 týmů na ME do 21 let

Čechy dotáhli k výhře Vitík s Jarošem, k postupu stačí bod

Lvíčata si proti Albionu vedla stejně jako Izrael, jen o tři dny dříve. Platí to tedy hlavně výsledkově, byla z toho porážka 0:2, Češi ale jinak favoritovi vzdorovali daleko více a měli i několik vyložených brankových příležitostí, které kdyby proměnili, mohl se zápas odvíjet úplně jinak. Na kdyby se sice ve fotbale nehraje, přesto předvedený výkon dodával týmu jistou dávku sebevědomí.

Ve druhém kole proti Německu se situace tak trochu obrátila. Český národní tým byl v zápase pod tlakem soupeře, dvakrát ho ale dokázal dokonale zaskočit a nakonec si připsal klíčové tři body po výsledku 2:1. Kouči Suchopárkovi vlastně vyšla sázka na to, čím se se svým týmem chtěl prezentovat už před turnajem, tedy rychlé brejky, standardní situace a bojovnost.

První gól padl po fantasticky sehraném protiútoku poté, co Češi ubránili standardku soupeře a během několika vteřin perfektně rozebrali obranu soupeře, když Kušej naservíroval lahodnou přihrávku před prázdnou bránu skórujícímu Sejkovi. Němci sice vyrovnali, tři minuty před koncem se ale po závaru v šestnáctce prosadil po rohu stoper Sparty Vitík. Vítězství 2:1 pak ještě stejný hráč zachránil několika klíčovými bloky.

Velkou měrou se pod tříbodový zisk podepsal také brankář Vítězslav Jaroš. Hráč, který by na šampionátu ani nechytal nebýt zranění stálé jedničky Kováře, využívá své příležitosti na jedničku a ukazuje, že je na něj spoleh. Všimli si ho ostatně například i redaktoři renomovaného média The Athletic.

Před závěrečným duelem skupiny je tak situace velice příznivá. Čechům stačí k jistotě postupu jakkoliv bodovat. Slibně se navíc vyvíjí i potenciální čtvrtfinálový pavouk. Ve skupině A, s níž nejlepší dva týmy "naší" skupiny zkříží cestu, totiž zatím vévodí Gruzie. Mnohem papírově silnější týmy Portugalska, Nizozemska a Belgie zatím zaostávají za očekáváním a působí zranitelně.

  • Datum, čas a místo zápasu: 28. 6. v 18:00, Stadion Ramaz Shengelia (Kutaisi)

Češi nebudou nikam spěchat, vědomí, že jim k postupu stačí i bod, zřejmě našim mladíkům výrazně přistřihne ofenzivní křídla. Ani od Izraele se nedá očekávat žádná velká útočná lavina od první minuty, s postupem času ale přeci jen bude muset přidat. To by však mohlo českému týmu hrát do karet, na turnaji už ukázal řadu nesmírně nebezpečných protiútoků a do otevřenější obrany by se mu tak mohlo po přestávce pronikat lépe.

TIP: Česko dá více gólů ve 2. poločase

Tip

Kde sledovat Euro U21 2023 živě: fotbal Izrael vs. Česko v televizi (TV) a online livestreamu

Středeční duel Česka s Izraelem můžete sledovat na televizním kanálu ČT sport. Česká televize nabídne přímý přenos i na internetu, a to skrze svou platformu ČT sport Plus.

sipka Podívejte se na TV program zápasů ME do 21 let

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Čeští reprezentanti do 21 let děkují fanouškům po výhře nad Slovenskem v listopadu 2023

Česká fotbalová reprezentace do 21 let: program, soupiska

Přečtěte si vše o české reprezentaci do 21 let. ⚽ V článku najdete aktualizovanou soupisku, program zápasů i historické rekordy. ✔️

Mudryk

Koho sledovat na ME U21 2023: nejlepší hráči, hvězdy a talenti

Evropské fotbalové naděje se sjely na mistrovství Evropy do 21 let. Podívejte se na přehled hráčů, které se vyplatí sledovat.

Ryan Gravenberch a Devyne Rensch na tréninku nizozemské reprezentace do 21 let

Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let 2023: statistiky hráčů

Podívejte se na ty nejdůležitější statistiky z Mistrovství Evropy ve fotbale ⚽ do 21 let 2023. V článku najdete třeba tabulku střelců nebo...