Itálie vs. Albánie dnes live na EURO 2024

Po losu šlo o nejvíce rozebíranou skupinu. O "béčku" se okamžitě začalo mluvit jako o skupině smrti. V elitní společnosti Španělska, Itálie a Chorvatska se nachází také Albánie. Právě ta v prvním kole vyzve Italy. Přečtěte si vše důležité před soubojem těchto dvou zemí.

VÝSLEDEK: Itálie vstoupila do šampionátu úspěšně, když porazila Albánii 2:1. Už v první minutě přitom prohrávala po nejrychlejším gólu v historii ME v podání Bajramiho. Už za patnáct minut ale Squadra Azzurra vedla, trefili se Bastoni a Barella. Další branka už po zbytek utkání nepadla.

Živý přenosKurzy
ItálieAlbánie – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Gianluca Scamacca během přípravy s Bosnou a Hercegovinou Foto: Profimedia

EURO 2024, skupina B, 1. kolo: Itálie vs. Albánie v TV dnes od 21:00

Ve druhý hrací den mistrovství Evropy do hry vstoupí také úřadující šampioni. Italové vykročí za vysněnou obhajobou zápasem s Albánií. Ta je v nabité skupině B v roli outsidera, jak se ale v kvalifikaci přesvědčil také český tým, Albánci dokáží být velice nebezpeční. S Italy to pro ně bude zajímavý souboj. Právě na Apeninském poloostrově totiž působí hlavní postavy albánské reprezentace. Sledujte v sobotu od 21:00 na ČT sport, jak to v Dortmundu celé dopadne.

sipka Vyzvedněte si bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Kurzy na Itálie vs. Albánie (fotbal ME 2024, Dortmund, základní skupina B)

Od Italů se neočekává, že by na Euru 2024 došli až ke zlatu. To se ale ostatně nepředpokládalo ani před třemi roky. A výsledek všichni známe. Gli Azzurri jsou alespoň v širším okruhu favoritů. Bookmakeři je vidí jako šestého nejvážnějšího adepta na celkové vítězství v kurzu 14,60. To Albánie je v otázce zlatých medailí na opačném konci této škály. Je na ni vypsaný kurz 450,00. Menší šance se dávají jen Gruzii a Slovensku (475,00).

sipka Přečtěte si vše důležité o mistrovství Evropy 2024

Pokud jde o samotný zápas, tak Itálie je favoritem. Na její výhru si můžete vsadit v kurzu 1,44. Že si tři body připíší hráči v červené a černé, na to je vypsaný kurz 8,59. Remíze sázkové kanceláře přisoudily kurz 4,78.

Utkání se odehraje v Dortmundu. Na legendárním Westfalenstadionu (kvůli sponzorovi známý také jako Signal Iduna Park) si nedávno zahrál Albánec Klaus Gjasula. S Darmstadtem zde uzavřel bundesligovou sezonu prohrou 0:4. Se svým klubem navíc sestoupil do druhé ligy. Tentokrát si tedy tyto vzpomínky bude chtít vylepšit.

sipka EURO 2024 se odehraje na 10 stadionech. Vše o nich si přečtěte ZDE

Po nějaké té době se do Dortmundu vrátí Felix Zwayer. I když jde o Němce, který v ročníku 2023/24 odřídil 18 bundesligových duelů, tak Borussii Dortmund nepískal ani jednou. Mezi vrcholy Zwayerovy kariéry patří finále Ligy národů z loňského roku.

Kurzy SYNOT TIPu na fotbal Itálie - Albánie na EURO 2024:

  • 1/0/2: Itálie 1,44 | remíza 4,78 | Albánie 8,59
  • 2,5 gólu: více 2,06 | méně 1,80
  • Střelci: Scamacca 2,34 | Broja/Manaj 5,92
  • Zlatá medaile: Itálie 14,60 | Albánie 450,00
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Informace před zápasem Itálie - Albánie
📅 Kdy: 15. 6. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Westfalenstadion, Dortmund
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina B, 1. kolo
Rozhodčí: Felix Zwayer, Německo
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus
Kurzy SYNOT TIPu: 1,44 - 4,78 - 8,59
Vsaďte si na výsledek zápasu Itálie - Albánie u SYNOT TIPu

Obměněná Itálie se v kvalifikaci bála do poslední chvíle

Itálie dorazila do dějiště Eura 2024 jako obhájce triumfu z roku 2021. Výběr evropských šampionů ale od té doby doznal mnoha změn. Na lavičce už nesedí Roberto Mancini, kterého během kvalifikace nahradil Luciano Spalletti. Ten si sice po titulu s Neapolí v sezoně 2022/23 chtěl dát pauzu, vydrželo mu to ale jen několik měsíců.

Ve zbytku kvalifikace to Gli Azzurri neměli snadné a pod novým koučem vyhráli ze šesti zápasů jen v polovině případů. Postup stvrdili až v závěrečném duelu s Ukrajinou, kdy je na mistrovství Evropy posunula bezbranková remíza. Obsazení postu trenéra nicméně není jedinou novinkou v italském táboře.

Aktuální nominace obsahuje jen pět hráčů, kteří nastoupili od začátku do finále Eura 2020. Pryč jsou defenzivní skály Giorgio Chiellini s Leonardem Bonuccim. Vepředu už nefiguruje Ciro Immobile, kterého Spalletti přestal do národního týmu zvát. Některé opory ale samozřejmě zůstávají. Třeba z brankáře Gianluigiho Donnarummy je reprezentační kapitán.

V záloze setrvává Nicolò Barella. Právě o mistra Itálie s Interem ale panovaly před turnajem obavy. Barella měl svalové problémy a nezasáhl do posledních dvou přípravných utkání. V pátek ovšem italský kouč novinářům řekl, že by měl být k dispozici. Ofenzivu by pak měl vést Gianluca Scamacca, který v sezoně nasázel 19 branek za Atalantu a vyhrál s ní Evropskou ligu.

sipka Trefí se Scamacca proti Albánii? Vsaďte si u SYNOT TIPu

Už jsme nakousli závěrečnou přípravu Itálie na evropský šampionát. Diváci se během dvou střetnutí dočkali pouze jednoho přesného zásahu. Nejprve Gli Azzurri remizovali 0:0 s Tureckem. O jedinou gólovou radost se poté postaral Davide Frattesi, který rozhodl o vítězství 1:0 nad Bosnou a Hercegovinou. Italy tak může těšit alespoň pevná obrana. Ta za uplynulých pět duelů inkasovala jen jednou.

Výsledky Itálie v přípravě na EURO 2024:

  • 21.03.2024: Itálie vs. Venezuela 2:1 (2× Retegui)
  • 26.03.2024: Itálie vs. Ekvádor 2:0 (Pellegrini, Barella)
  • 04.06.2024: Itálie vs. Turecko 0:0
  • 09.06.2024: Itálie vs. Bosna a Hercegovina 1:0 (Frattesi)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Itálie Statistika Albánie
10 Počet účastí 1
1. místo (1968, 2020) Nejlepší výsledek Skupina (2016)
1. místo Výsledek na ME 2020 Nekvalifikovala se
Leonardo Bonucci (18)
Nejvíce startů na ME 8 hráčů (1)
Mario Balotelli, Antonio Cassano (3)
Nejlepší střelec na ME Armando Sadiku (1)

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Albánie v kvalifikaci překvapila, táhnou ji legionáři ze Serie A

Cestu Albánie kvalifikací museli bohužel sledovat také čeští reprezentanti. Ti proti zemi s dvojhlavou orlicí na vlajce vydolovali jediný bod. Na konci kvalifikačního cyklu tak platilo, že Albánci prohráli jen jednou. Hned na úvod padli v Polsku, nakonec si ale dokráčeli za překvapivým prvním místem ve skupině E.

Albánský vzestup přišel s trenérem Sylvinhem. Tento Brazilec dorazil začátkem minulého roku a dodnes na reprezentační lavičce neprohrál jediný soutěžní zápas. Bývalý levý obránce Arsenalu nebo Barcelony by tak mohl mít také úspěšnou trenérskou kariéru.

Právě na levém bekovi má albánský fotbal velkou naději. Stále teprve 20letý Mario Mitaj by už na tomto turnaji mohl být členem základní sestavy. A Euro ho může z moskevského Lokomotivu posunout na západnější adresu. Změna klubu po šampionátu může čekat také Nedima Bajramiho. Stálice záložní řady totiž sestoupila se Sassuolem.

Itálie je celkově častým působištěm albánských opor. Hraje zde hned 10 nominovaných fotbalistů. A to včetně jmen jako Etrit Berisha (Empoli), Berat Djimsiti (Atalanta), Elseid Hysaj (Lazio) nebo Kristjan Asllani (Inter). Záložník milánského Interu je asi největší hvězdou ve výběru kouče Sylvinha. Na tomto 22letém středopolaři stojí hra Albánie a jde přes něj většina akcí.

sipka Zapíše Asllani proti Itálii asistenci? I na to si lze vsadit

Ty bude nejspíše zakončovat Armando Broja. Nemá za sebou ovšem povedené jaro. Na hostování ve Fulhamu nedal ani gól. V útoku přitom Sylvinho opomenul Sokola Cikalleshiho a Myrta Uzuniho, čímž na sebe vytvořil určitý tlak. Situaci alespoň částečně dokázal uklidnit v červnu, kdy Albánci v přípravě zapsali očekáváná vítězství nad Lichtenštejnskem a Ázerbájdžánem.

Výsledky Albánie v přípravě na EURO 2024:

  • 22.03.2024: Albánie vs. Chile 0:3
  • 25.03.2024: Švédsko vs. Albánie 1:0
  • 03.06.2024: Albánie vs. Lichtenštejnsko 3:0 (Broja, Asani, Muci)
  • 07.06.2024: Albánie vs. Ázerbájdžán 3:1 (Bajrami, Manaj, Laci)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Itálie vs. Albánie

Itálii před Eurem 2024 vypadlo z nominace několik hráčů. Zranění na turnaj nepustilo třeba obránce Francesca Acerbiho a Giorgia Scalviniho. Do poslední chvíle bude také monitorováno, jak na tom je Nicolò Barella.

Albánský tým opustil jen jeden brankář. Šlo ale o povinný škrt, aby se trenér Sylvinho vešel do limitu 26 hráčů.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: ItálieAlbánie

Itálie vs. Albánie: sestavy
Tým Sestava
Itálie Donnarumma - Di Lorenzo, Calafiori, Bastoni, Dimarco - Barella, Jorginho - Frattesi, Pellegrini, Chiesa - Scamacca
Albánie Strakosha - Hysaj, Ajetii, Djimsiti, Mitaj - Asllani, Ramadani - Asani, Bajrami, Seferi - Broja
Vsaďte si na výsledek zápasu Itálie - Albánie

Fotbal Itálie vs. Albánie dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance ITA - ALB

Vzájemná bilance mezi Itálií a Albánií není moc bohatá, čítá jen čtyři duely. Všechny čtyři přitom ovládli Italové. Celkem za tato čtyři střetnutí dostali jen jeden gól. Dvakrát se obě země potkaly v přípravě, dvakrát pak v kvalifikaci na mistrovství světa 2018.

Zatím poslední měření sil se odehrálo v listopadu 2022. Gli Azzurri tehdy vyhráli v rámci přípravného zápasu v Tiraně 3:1. Mezi střelce se zapsal i Giovanni Di Lorenzo, který by mohl nastoupit také v sobotu.

Vzájemná bilance Itálie vs. Albánie
Výhry Itálie Remízy Výhry Albánie
4 0 0

Itálie vs. Albánie před vzájemným zápasem: statistiky

Níže se podívejte na vybrané statistiky z kvalifikačních utkání obou soupeřů. Týmy Itálie i Albánie v kvalifikaci na Euro odehrály shodně osm zápasů.

Itálie vs. Albánie: statistiky v kvalifikaci na EURO 2024
Itálie Statistika Albánie
16:9 Skóre 12:4
Frattesi (3) Nejlepší střelec Asani, Bajrami (3)
58,9 Držení míče (%) 52
36 Střely na branku 30
54 Rohové kopy 21
14 Žluté karty 16
92 Fauly 86
Kurzy na zápas ME 2024 Itálie - Albánie najdete ZDE

EURO 2024: Itálie vs. Albánie ve skupině B, tip na výsledek

Itálie se v ofenzivě trochu trápí. Ve dvou červnových přípravných zápasech skórovala jen jednou. Na druhou stranu jí funguje obrana, když v posledních pěti duelech dostala jediný gól.

Albánie v kvalifikaci několikrát ukázala, že jí nevadí vyčkávat a hrát na brejky. Pevná obrana znamenala jen čtyři obdržené branky. Sázíme tedy na to, že v Dortmundu uvidíme maximálně dva přesné zásahy.

TIP: Padne -2,5 gólu  sipka Vsadit u SYNOT TIPu

Vsaďte si u SYNOT TIPu

  • Datum, čas a místo zápasu: 15. 6. ve 21:00, Westfalenstadion (Dortmund)

Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Itálie vs. Albánie na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Práva na vysílání Eura 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 utkání v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu.

Naprostou většinu zápasů najdete na stanici ČT sport, jen v posledním kole základních skupin při souběžně hraných střetnutích bude vždy jeden duel k dispozici na kanále ČT2. Kompletní vysílání evropského šampionátu můžete sledovat na internetové platformě ČT sport Plus. Všechny tyto možnosti jsou bezplatné.

sipka Televizní program Eura 2024 najdete ZDE

Sledování mistrovství Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. SYNOT TIP nabízí širokou nabídku kurzů jak před výkopem utkání, tak i LIVE v jeho průběhu.

Zápas Itálie vs. Albánie na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: sobota 15. června od 21:00
  • Kde se hraje: v Dortmundu (Westfalenstadion)
  • Kdo zvítězí: Itálie je jasným favoritem (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Připomeňte si cestu Itálie k triumfu na minulém evropském šampionátu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP – získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 500,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a „sázku bez rizika“ 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Italský národní tým před přípravným zápasem s Bosnou a Hercegovinou

Itálie na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

Italové obhajují v Německu titul, nejdříve si ovšem musí poradit ve skupině smrti. Přečtěte si bližší informace o národním týmu.

Pedri slaví gól v přípravě proti Severnímu Irsku

Skupina B na ME ve fotbale 2024: preview, kurzy a tipy

Skupina smrti. Tak byla hned po losu Eura 2024 označena skupina B. ⚽ Představí se v ní Španělsko, Itálie, Chorvatsko a Albánie.

Francouzské i německé dresy patří k těm povedenějším na letošním ME

EURO 2024: dresy všech týmů pro mistrovství Evropy

Ke každé velké fotbalové akci neodmyslitelně patří i speciální dresy každé reprezentace. V čem budou hrát všechny týmy na letošním ME?