Kvalifikace na EURO 2024 živě? Lucembursko vs. Slovensko

Zápas o všechno. Slovensko se v pondělí večer představí v Lucembursku a ve hře bude postupová pozice na mistrovství Evropy. Slováci mají před výkopem na svého soupeře dvoubodový náskok a v přímém souboji by tak nutně potřebovali bodovat.

Přímý přenosKurzy
LucemburskoSlovenskoTip

Slovensko v Portugalsku nakonec padlo, skupinu má však stále dobře rozehranou Foto: Profimedia

Kvalifikace na EURO 2024: Lucembursko vs. Slovensko v pondělí živě

Skupina J v pátek poznala svého prvního postupujícího a zároveň vítěze, Portugalsko kvalifikací prochází bez ztráty kytičky a mohou se už s předstihem těšit na Euro v Německu. Druhé postupové místo je zatím stále zcela ve hře. Momentálně ho drží Slovensko, ale Lucembursko má jen o dva body méně a v závěru ho čeká o něco snazší los. Rozhodující tak může být právě vzájemný souboj obou mužstev. Ten je na programu v pondělí od 20:45.

sipka Vsaďte si na utkání Lucembursko vs. Slovensko a získejte bonus zdarma

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Slovensko je mírně favorizováno. Jaké jsou kurzy?

Slováci jsou do zápasu v lepší výchozí pozici v tabulce a pokud by se fotbal měl rozhodovat podle papírových předpokladů, mohli by dokonce svůj náskok ještě zvýraznit. Bookmakeři Betana na vítězství našich východních sousedů vypsali kurz 2,12, přičemž tento výsledek by velmi výrazně přiblížil Slovensku účast na Euru.

Hosté by se ale zřejmě nezlobili ani za remízu. Tou skončilo i první vzájemné setkání v březnu, Slováci mají navíc výrazně lepší skóre, a tak by jim v tom případě k jistotě mělo stačit z posledních dvou zápasů získat čtyři body. Vítězství Lucemburska by naopak vše podstatně zkomplikovalo. Na něj se dá sázet v kurzu 3,75.

Hrát se bude na krásném národním stadionu Stade de Luxembourg v hlavním městě, který byl otevřen teprve před dvěma lety. Pojme bezmála deset tisíc fanoušků. Hlavním rozhodčím bude zkušený Španěl Sánchez Martínez.

Klíčové informace o utkání Lucembursko - Slovensko
Kdy: 16. 10. 2023 od 20:45
Kde: Stade de Luxembourg, Lucemburk
Fáze: Kvalifikace ME 2024, skupina J, 8. kolo
Rozhodčí: José María Sánchez Martínez, Španělsko
Kurzy Betana: 3,75 - 3,20 - 2,12
Přímý přenos: /

Lucembursko na Islandu zklamalo a nevyužilo šance, přesto má historický úspěch na dosah

Po záříjové blamáži v Portugalsku, kde Lucembursko inkasovalo ostudnou "devítku", se na reakci nezkušeného mužstva čekalo. A minimálně v prvním utkání říjnového reprezentačního srazu odpověď nebyla příliš přesvědčivá. Na Islandu Lucembursko tahalo spíše za kratší konec provazu a za získaný bod po remíze 1:1 muselo být rádo.

Vzhledem k výsledku přímého konkurenta ze Slovenska šlo ale o ztrátu, Lucembursko se mohlo na svého protivníka bodově dotáhnout, což se vzhledem ke zbývajícímu losu obou týmů může v konečném zúčtování jevit jako rozhodující.

Po souboji se Slovenskem totiž tým trenéra Holtze čekají už spíše papírově snazší zápasy, v listopadu se utkají doma s Bosnou a Hercegovinou a na závěr jedou o pár dní později do Lichtenštejnska. Nejprve ale domácí potřebují zvládnout stěžejší duel se Slováky.

Případná výhra by Lucembursko přiblížila historickému úspěchu. Až 168. největší stát světa se ještě nikdy na žádný finálový turnaj neprobojoval, ani nebyl tak blízko, jako je v aktuálním cyklu. Domácí zatím kvalifikací táhne především třígólový záložník Sinani, po dvou brankách dali Rodrigues a Borges Sanches. Poslední jmenovaný zástupce bundesligového Gladbachu ale pro zranění v nominaci chybí a Slováky neohrozí.

Kvalifikace na EURO 2024 - Skupina J
Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Portugalsko 7 7 0 0 27:2 21
Slovensko 7 4 1 2 10:5 13
Lucembursko 7 3 2 2 8:17 11
Bosna a Hercegovina 7 3 0 4 7:9 9
Island 7 2 1 4 11:10 7
Lichtenštejnsko 7 0 0 7 1:21 0

Slovensko se v Portugalsku jako první prosadilo, přesto padlo

Před pátečním duelem mezi Portugalskem a Slovenskem bylo jasné, že hosté v utkání nemají moc co ztratit. Skóre mají oproti Lucembursku výrazně lepší, zajímaly je tak jen případné body. A ty nebyly úplně daleko. I když, jak se to vezme...

Slovensko jako vůbec první tým v aktuální kvalifikaci na mistrovství Evropy dokázalo dát Portugalcům gól, prosadilo se dokonce dvakrát a v Portu prohrálo těsně 2:3. O branky se postarali Hancko a Lobotka. Na druhou stranu ale byli Slováci po většinu zápasu pod drtivým tlakem, který lze nejvýstižněji vyjádřit poměrem xG, tedy matematického modelu, který sčítá očekávaný počet vstřelených gólů. Ten hovořil jasně ve prospěch Portugalska v málo vídaném poměru 7,28 ku 0,30.

Prohra s jedním z nejlepších světových týmů ale Slováky rozhodně nepotopila. Rozhodovat se bude v jiných zápasech, jako první už nyní v Lucembursku. Tam svěřenci italského kouče Calzony budou potřebovat bodovat, v závěru je totiž čekají ještě náročné souboje s Islandem a v Bosně.

Slováci se ale v klíčovém souboji budou muset obejít bez Lukáše Haraslína. Ten odstoupil z posledního utkání Fortuna ligy proti Hradci Králové a jak se později ukázalo, zranění ho ze hry zřejmě vyřadí na delší dobu, u Haraslína se na vyšetření ukázala trhlina ve stehenním svalu. S týmem tak nakonec na tento sraz ani neodcestoval, přestože původně v nominaci nechyběl.

V Portugalsku místo něj na křídle nastoupil další zástupce české nejvyšší soutěže, slávistický univerzál Schranz. Hlavu navíc realizačnímu týmu v pátek zamotali střídající Bénes a Suslov, kteří nastoupili na druhý poločas a hru Slovenska oživili.

  • Datum, čas a místo utkání: 16. 10. ve 20:45, Lucemburk

Lucembursko vs. Slovensko: tip na zápas

První vzájemný duel Slovenska s Lucemburskem nabídl jen dvě žluté karty. Nutno ale vzít v potaz, že tehdy šlo teprve o první kolo kvalifikačního cyklu, a tak k nějaké přehnané nervozitě nebyl důvod. Nyní už je ve hře mnohem více, nejde o nic menšího než o postup na Euro. Příliš fotbalové krásy se zřejmě očekávat nedá, každá chyba může rozhodnout o úspěchu či neúspěchu. Španělský sudí navíc nechodí pro karetní tresty daleko, a tak by jich mohl být k vidění vyšší počet. Zajímavým pokusem by mohl být tip na to, že obě mužstva alespoň jedno napomenutí inkasují v obou poločasech.

TIP: Oba týmy dostanou kartu v obou poločasech sipka Získejte bonus u Betana

Jde o všechno, utkání by mělo být pořádně vyhecované

Kde živě sledovat utkání Lucembursko vs. Slovensko? Dávají přímý přenos v televizi, bude live stream?

Na zápasy kvalifikace na mistrovství Evropy má vysílací práva stanice Sport TV. Klíčový souboj o postup mezi Lucemburskem a Slovenskem ale bohužel do programové nabídky nezařadila, zvolila tentokrát jiné zápasy. České sázkové kanceláře navíc streamy z kvalifikace bohužel nabízet nemohou, a tak si čeští diváci utkání nenaladí. Na Slovensku zápas odvysílá Jednotka i web RSTV. Na zápas si ale i u nás rozhodně můžete vsadit, Betano nabídne širokou nabídku příležitostí před zápasem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Král, Tomáš Souček a Patrik Schick

Kvalifikace na mistrovství Evropy 2024: program a výsledky

Podívejte se na výsledky kvalifikace na EURO 2024. 🏅 O postup na mistrovství Evropy v Německu ⚽ se ucházelo 53 zemí.

UEFA schválila kandidatury na pořadatelství ME 2028 a 2032

Kdy a kde se koná příští MS a ME ve fotbale

Známe termíny i místa konání pěti nejbližších šampionátů ve fotbale. Začínáme už v létě 2024 v Německu, kde se bude hrát dále?

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.