Kvalifikace na EURO 2024 živě? Slovensko vs. Island

Poslední krok zbývá učinit Slovensku v cestě na mistrovství Evropy. K jistotě postupu mu stačí ve čtvrtek neprohrát doma s Islandem. Případná porážka by ale naopak ještě situaci mohla nepříjemně zkomplikovat.

Živý přenosKurzySlovenskoIslandTip

Pokud Slovensko ve čtvrtek neinkasuje, bude moci slavit Foto: Profimedia/ IMAGO

EURO 2024, kvalifikace, 9. kolo: Slovensko vs. Island už dnes živě

Slováci před měsícem zvládli klíčový přímý souboj o druhé postupové místo v Lucembursku, kde zvítězili 1:0 a výrazně se přiblížili splnění snu v podobě účasti na mistrovství Evropy. V závěrečných dvou kolech jim stačí získat jediný bod, první šanci na něj budou mít proti Islandu. Ten ještě živí teoretickou naději na postup, musí ale za každou cenu vyhrát a doufat v přízeň dalších výsledků. Bude Slovensko ve čtvrtek slavit? Možná rozhodující utkání začne od 20:45.

sipka Získejte bonus za registraci a vsaďte si na zápas u SynotTipu ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Slovensko je favoritem zápasu. Jaké jsou kurzy?

Pro Slovensko před výkopem utkání hovoří lepší postavení v tabulce, výhoda domácího prostředí, poslední vzájemný zápas i papírová kvalita. To vše se odráží i do kurzů sázkové kanceláře SynotTip, kde si lze na naše východní sousedy vsadit v kurzu 1,81. Slovákům by k postupu stačil i bod, ten by zajistila remíza v kurzu 3,69. Island naopak ve hře ponechá jedině tříbodový zisk, ten je ohodnocen kurzem 5,10.

V osmi kvalifikačních kolech padlo v zápasech Slovenska jen 16 branek a přestože u Islandu je to hned o devět gólů více, bookmakeři ve vzájemném měření sil čekají spíše menší úrodu. Na alespoň tři přesné zásahy si lze vsadit v kurzu 2,13.

Domácí by mělo za postupam hnát vyprodané Tehelné pole, k dispozici nezbyla ani jedna jediná vstupenka. O tom, jestli diváci budou moci po utkání slavit, se doufejme rozhodne v rámci fair play. Na to by měl dohlížet především hlavní rozhodčí, kterým bude zkušený Angličan Craig Pawson.

Klíčové informace o utkání Slovensko - Island
Kdy: 16. 11. 2023 od 20:45
Kde: Tehelné pole, Bratislava
Fáze: Kvalikace na ME 2024, skupina J, 9. kolo
Rozhodčí: Craig Pawson, Anglie
Kurzy SynotTipu: 1,81 - 3,69 - 5,10
Přímý přenos: /

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Slovensko šťastně udolalo Lucembursko a je krok o postupu

Slováci v rámci říjnového reprezentačního srazu odehráli dva zcela nepovedené zápasy. Slováci v rámci říjnového reprezentačního srazu o gól prohráli v Portugalsku a v klíčovém souboji o postup porazili Lucembursko. Obě věty jsou pravdivé a popisují stejné události, přesto jsou tak rozdílné. Pojďme si situaci podrobněji rozebrat.

Do Porta odjížděl tým italského trenéra Calzony bez tlaku, proti jasnému lídrovi skupiny mohl jedině získat. Nebylo k tomu vlastně zase tak daleko, prohra o gól ovšem ani v nejmenším neodpovídala dění na hřišti, podle bilance xG mělo Portugalsko vyhrát o sedm branek.

V Lucembursku už se naopak hrálo o všechno. Slováci tam tahali po většinu utkání za kratší konec, soupeř měl více šancí, jedinou trefu ale zaznamenal v závěru Ďuriš a přiblížil svému týmu EURO. Podpořil tak skvělý výkon především brankáře Dúbravky, jenž předvedl tři složité zákroky a připsal si další čisté konto. Pět inkasovaných branek v osmi kolech je ostatně hlavním důvodem skvělé výchozí pozice Slováků.

Ti už jsou jednou nohou v Německu, letenky ale ještě kupovat nemohou. K tomu musí ve dvou posledních zápasech získat alespoň jeden bod, v případě neúspěchu proti Islandu by k tomu měli příležitost ještě v neděli v Bosně a Hercegovině. Dobrou zprávou pro celý slovenský fotbal je návrat po zranění v podání křídelníka Sparty Lukáše Haraslína. Ten už stihl nastoupit do tří posledních utkání letenského celku a připsal si i jeden gól, pro národní tým by tak měl být plně k dispozici.

Do nominace se tentokrát vešli také útočník Strelec a obránce Kmeť. Klíčový je také zdravotní stav záložníka Neapole Lobotky, jenž nedohrál utkání Ligy mistrů proti Unionu. Podrobnější vyšetření ale žádný výrazný problém neodhalilo a Lobotka je tak připraven nastoupit.

Kvalifikace na ME 2024 - skupina J
Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
1. Portugalsko 8 8 0 0 32:2 24
2. Slovensko 8 5 1 2 11:5 16
3. Lucembursko 8 3 2 3 8:18 11
4. Island 8 3 1 4 15:10 10
5. Bosna 8 3 0 5 7:14 9
6. Lichtenštejnsko 8 0 0 8 1:25 0

Island si udržel naději, mohl ale vytěžit i více

S Islandem to už po odehrané polovině kvalifikace vypadalo naprosto bledě, tři získané body za povinnou výhru nad Lichtenštejnskem ho takřka vyloučily z boje o postup. Také novému trenérovi Hareidemu chvilku aklimatizace trvala, první tři zápasy s týmem prohrál, a to včetně klíčových soubojů se Slovenskem a Lucemburskem.

Poslední tři kola ale naopak ještě vykřesala alespoň teoretickou šanci na účast v Německu. Vítězství nad Bosnou a Hercegovinou lze ještě považovat spíše za šťastné, rozhodl o něm až v nastaveném čase Finnbogason poté, co Islanďané po většinu zápasu spíše bránili.

Po remíze s Lucemburskem už v týmu mohlo naopak převládat zklamání, Vikingové soupeře jasně přehráli a nebýt neschopnosti v koncovce, mohla být jejich situace v tabulce ještě o něco příznivější. Splněná povinnost proti trpaslíkovi z Lichtenštejnska přidala do hodnocení Islandu další tři body a posunula ho na čtvrté místo.

Postup je ale přesto stále poměrně vzdálen. Island bezpodmínečně musí vyhrát na Slovensku i v Portugalsku, což se samo o sobě jeví spíše jako utopie. K tomu by navíc musel spoléhat i na příznivé další výsledky ve skupině, Slováci by museli prohrát v Bosně a alespoň jednou by muselo ztratit také Lucembursko.

Důležitější než postup by tak mělo být připravení týmu na další kvalifikační cyklus o postup na mistrovství světa, v němž by už mohl spoléhat na řadu nadějných mladíků v čele s Gudjohnsenem, Óskarssonem či Haraldssonem. Ti už se prosazují v kvalitních evropských soutěžích a měli by být příslibem islandského fotbalu. Jejich většímu využití nahrává i zranění zkušeného Gylfiho Sigurdssona, jenž z nominace vypadl.

  • Datum, čas a místo zápasu: 16. 11. 2023 ve 20:45, Bratislava

Tip na utkání Slovensko vs. Island

Hosté nemají co ztratit, ve hře je udrží jen vítězství, a tak musí útočit. Od Slováků se ale naopak žádná zběsilá hra očekávat nedá, udržená nula je automaticky posouvá na mistrovství Evropy, a tak by se měli soustředit spíše na defenzivu. Domácí by ale nakonec měli alespoň jednou udeřit a demonstrovat svou kvalitativní převahu.

TIP: Slovensko vyhraje o gól sipka Získat bonus u Synotu

Slováci by si měli pojistit postup

Kde živě sledovat utkání Slovensko vs. Island? Dávají přímý přenos v televizi, bude live stream?

Na zápasy kvalifikace na mistrovství Evropy má vysílací práva stanice Sport TV. Dost možná rozhodující souboj o postup mezi Slovenskem a Islandem ale bohužel do programové nabídky nezařadila, zvolila tentokrát jiné zápasy. České sázkové kanceláře navíc streamy z kvalifikace bohužel nabízet nemohou, a tak si čeští diváci utkání nenaladí. Na Slovensku zápas odvysílá Jednotka i web RSTV. Na zápas si ale i u nás rozhodně můžete vsadit, Synot Tip poskytne širokou nabídku příležitostí před zápasem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 300,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Král, Tomáš Souček a Patrik Schick

Kvalifikace na mistrovství Evropy 2024: program a výsledky

Podívejte se na výsledky kvalifikace na EURO 2024. 🏅 O postup na mistrovství Evropy v Německu ⚽ se ucházelo 53 zemí.

Anglie se kvalifikovala na mistrovství Evropy

Kdo už postoupil na Euro? Jistí účastníci ME 2024 a další scénáře

Kvalifikace o postup na Euro 2024 se blíží do finiše. Některé postupující už známe, další týmy včetně Čechů ještě musí zabojovat.

Manuel Neuer při představení oficiálního míče pro Euro 2024

Němci v Berlíně představili oficiální míč pro Euro 2024

Příští rok v létě s ním budou hrát ty nejlepší evropské reprezentace. Podívejte se, jak vypadá oficiální míč pro Euro 2024.