Kvalifikace na EURO 2024 živě? Ukrajina vs. Itálie

Nejen Češi hrají v pondělí o všechno. Ve skupině C si to přímo o jedno z posledních postupových míst rozdají Ukrajina a Itálie.

Živý přenosKurzyUkrajinaItálieTip

Frattesi zajistil Itálii lepší výchozí pozici Foto: Profimedia/ IMAGO

EURO 2024, kvalifikace, 10. kolo: Ukrajina vs. Itálie už dnes živě

Většina účastníků mistrovství Evropy 2024 už je známa, o několik posledních míst se ale ještě musí bojovat. Jedno z nich připadne buď Ukrajině, nebo Itálii. Na EURO mají před výkopem posledního kola kvalifikace o něco blíže Italové, kteří doma svého soupeře porazili, a tak jim v odvetě stačí remíza. Kdo se bude moci radovat? Atraktivní utkání sledujte v pondělí od 20:45 živě na Sport 2.

sipka Získejte bonus za registraci a vsaďte si na zápas u MerkurXtipu ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u MerkurXtip

Itálie je favoritem zápasu. Jaké jsou kurzy?

Skupinu C kvalifikace o postup na mistrovství Evropy vyhraje Anglie, to už je s předstihem jasné. Druhé postupové místo je ale stále ve hře, rozhodne se mezi Ukrajinou a Itálií. Oba týmy do posledního kola vstupují se shodným počtem 13 bodů, lepší výchozí pozici má ale Squadra Azzurra, která v září zvládla první vzájemné utkání 2:1. K udržení druhé pozice ji tedy stačí i remíza.

Další výhodou pro Italy je fakt, že se zápas kvůli přetrvávající válečné situaci na Ukrajině odehraje na neutrální půdě. Dějištěm duelu bude BayArena v Leverkusenu, tedy domovský stánek momentálně trojice českých fotbalistů. Tam to mají mimochodem italští příznivci blíže než ti ukrajinští.

Také proto se na stranu Itálie staví i bookmakeři. Ti z MerkurXtipu na její postup, tedy neprohru, vypsali kurz 1,20. Ukrajinu na EURO pošle jedině vítězství, které je ohodnoceno kurzem 4,80. Hlavním rozhodčím bude zkušený Španěl Jesús Gil Manzano, který pravidelně píská i Ligu mistrů a na starosti měl například i poslední El Clásico.

Klíčové informace o utkání Ukrajina - Itálie
Kdy: 20. 11. 2023 od 20:45
Kde: BayArena, Leverkusen
Fáze: Kvalikace na ME 2024, skupina C, 10. kolo
Rozhodčí: Jesús Gil Manzano, Španělsko
Kurzy MerkurXtipu: 4,80 - 3,60 - 1,76
Přímý přenos: Sport 2

Ukrajina si zatrénovala za zavřenými dveřmi, musí vyhrát

Ukrajinci měli v první části listopadového reprezentačního srazu volno a na rozdíl od většiny ostatních týmů se rozhodli pro tajemno. Místo klasického přátelského utkání tak sehráli jen modelový zápas proti polské Lechii za zavřenými dveřmi, ze kterého na povrch příliš informací nepustili. Známý je výsledek, Ukrajina vyhrála 2:0, o góly se postarali Pikhalyonok a Nazaryna.

To jsou ale hráči, od kterých se účast v základní sestavě pro klíčový souboj s Itálií nečeká, a tak to spíše vypadá, že se kouč Rebrov rozhodl dát šanci členům širšího kádru. Ostatně Nazaryna dokonce ani nefiguruje v oficiální nominaci. Hra by měla stát na jiných. A nutno říci, že většina z nich se momentálně těší velmi dobré formě.

Dovbyk s Tsygankovem by měli být hlavní ofenzivní silou, stejně jako tomu je v týmu překvapivého lídra španělské La Ligy z Girony. Sudakov se blýskl dvěma skvělými výkony v Lize mistrů proti Barceloně. Hlavními hvězdami ale zůstávají Zinchenko, Stepanenko či Malinovskyi. Chybí naopak zkušený útočník Yarmolenko, kterého ze hry vyřadilo zranění.

Zápas s Itálií naštěstí pro Ukrajinu není jedinou možnou cestou na mistrovství Evropy. Vzhledem k postavení v tabulce Ligy národů už má totiž zajištěnu účast v dodatečném play-off. Aktuálně to ale není na pořadu dne, Ukrajinci přijeli do Německa s jasným cílem zvítězit a postup oslavit už nyní. Před dvěma měsíci v Itálii na soupeře nestačili, poté ale porazili Severní Makedonii i Maltu a mají vše ve svých rukou. Nutně ale potřebují zvítězit.

Kvalifikace na ME 2024 - skupina C
Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
1. Anglie 7 6 1 0 21:3 19
2. Itálie 7 4 1 2 16:9 13
3. Ukrajina 7 4 1 2 11:8 13
4. Severní Makedonie 7 2 1 4 9:19 7
5. Malta 8 0 0 8 2:20 0

Itálie si zahrávala, nakonec ale povinnost splnila

To Squadra Azzurra už má jeden klíčový souboj za sebou, v pátek se v Římě představila proti Severní Makedonii. Přestože začala skvěle, nakonec si situaci výrazně zkomplikovala a musela se o výsledek strachovat. Po půli vedla už 3:0, pak ale polevila a dvakrát inkasovala. O tříbodovém zisku rozhodli až v závěru Raspadori a El Shaarawy a pojistili výhru.

Prosadili se tak všichni ofenzivní hráči Itálie, kteří nastoupili v základní sestavě, vítězství řídil dvougólový Chiesa, bodovali ale i Raspadori (1+1) a Berardi (0+1). Kromě vypuštěné části druhého poločasu přinesl zápas ještě jedno negativum, a to neproměněnou penaltu Jorginha. Ten v národním týmu zahodil už tři pokutové kopy v řadě. Jedna z nich přitom Itálii stála účast na mistrovství světa v Kataru...

Na dalším velkém turnaji už si ale nemůže dovolit chybět. Také Italové mají jistotu, že si i v případě neúspěchu mohou spravit chuť ještě v play-off skrze výsledek v Lize národů. Vzhledem k vývoji, kdy jim v posledním utkání stačí i bod, by ale takový scénář byl pro hrdý národ zklamáním.

Kouč Spaletti má tentokrát poměrně značné starosti se složením svého týmu. Největší potíže má v obraně, ze které kvůli zraněním vypadli Bastoni, Toloi a Calabria, chybí také záložníci Locatelli a Pellegrini. V základní sestavě proti Makedonii tak dostali příležitost stopeři Gatti a Acerbi, z nichž první jmenovaný hrál za reprezentaci teprve potřetí v kariéře.

  • Datum, čas a místo zápasu: 20. 11. 2023 ve 20:45, Leverkusen

Tip na utkání Ukrajina vs. Itálie

V utkání jde o všechno. Ukrajina potřebuje zvítězit, přesto se ale nedá očekávat žádná velká honba za ofenzivou, alespoň tedy ne od úvodu zápasu. Itálie se nikam nemusí hnát už vůbec, pokud neinkasuje, bude moci slavit postup. Ve druhé půli už by ale přeci jen měla být k vidění útočnější podívaná, v závislosti na skóre bude jeden z týmů muset hru otevřít. Proto by mohlo být s blížícím se závěrem k vidění i více branek.

TIP: Více branek padne ve 2. půli sipka Získat bonus u MerkurXtipu

Druhý poločas by mohl nabídnout otevřenější fotbal

Kde živě sledovat utkání Ukrajina vs. Itálie? Dávají přímý přenos v televizi, bude live stream?

Na zápasy kvalifikace na mistrovství Evropy má vysílací práva stanice Sport TV. Rozhodující souboj o postup mezi Ukrajinou a Itálií do programové nabídky zařadil kanál Sport 2. České sázkové kanceláře bohužel streamy z kvalifikace nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit, MerkurXtip poskytne širokou nabídku příležitostí před zápasem i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři MerkurXtip

Využij vstupní bonus až do výše 10 000 Kč

Online sázková kancelář MerkurXtip nabízí 100% bonus k prvnímu vkladu až do výše 10 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u MerkurXtip

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Král, Tomáš Souček a Patrik Schick

Kvalifikace na mistrovství Evropy 2024: program a výsledky

Podívejte se na výsledky kvalifikace na EURO 2024. 🏅 O postup na mistrovství Evropy v Německu ⚽ se ucházelo 53 zemí.

Manuel Neuer při představení oficiálního míče pro Euro 2024

Němci v Berlíně představili oficiální míč pro Euro 2024

Příští rok v létě s ním budou hrát ty nejlepší evropské reprezentace. Podívejte se, jak vypadá oficiální míč pro Euro 2024.

Hráči české reprezentace děkují fanouškům po remíze s Polskem

Kvalifikace na Euro 2024: Česko vs. Moldavsko živě

Poslední zápas kvalifikace o Euro 2024 je tu. Česko vyzve Moldavsko a stačí mu bod, aby postoupilo. Zvládne družina Jaroslava Šilhavého boj...