Kvalifikace na Euro U21 2025 živě: Česko vs. Dánsko

Lvíčata nezvládla závěr zápasu s Walesem a jejich situace ve skupině se nadále komplikuje. Proti Dánsku tak už nutně musí zabrat za tři body, pokud chtějí být ve hře o postup na Euro do 21 let.

Přímý přenosKurzy
ČeskoDánskoTip

Jurásek se proti Walesu blýskl výstavním gólem Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Kvalifikace na EURO 2025: Česko U21 vs. Dánsko U21 v úterý živě

Českému mládežnickému výběru vstup do nového kvalifikačního cyklu nevyšel. Na úvod padl na Islandu, v pátek pak proti Walesu zvládl dobře jen poločas, a tak z toho byla ztráta za remízu 1:1. Třetí vystoupení lvíčat by tak už mělo přinést tři body. Češi v úterý od 18:00 nastoupí proti Dánům, utkání opět odvysílá ČT Sport.

sipka Vsaďte si na utkání Česko vs. Dánsko a získejte bonus zdarma

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Čechům se dávají o něco větší šance. Jaké jsou kurzy?

Oba týmy vypadají na papíře co do kvality velice podobné. Tomu odpovídají i kurzy sázkových kanceláří, kdy rozdíl v kurzech je způsoben zřejmě především výhodou domácího prostředí českého týmu. Ten je tak mírně favorizován v poměru 2,25 ku 2,87.

Stejně jako páteční duel lvíčat se i tento odehraje na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích. Na zápas s Walesem přišlo celkem 4011 diváků, dánská jednadvacítka je možná o něco atraktivnějším soupeřem, návštěva by ale mohla být podobná. Hlavním rozhodčím bude teprve osmadvacetiletý Šabotić z Lucemburska, jenž na mezinárodní scéně píská zatím právě především mládežníky.

Klíčové informace o utkání Česko U21 - Dánsko U21
Kdy: 17. 10. 2023 od 18:00
Kde: Střelecký ostrov, České Budějovice
Fáze: Kvalifikace ME 2025, skupina I
Rozhodčí: Jasmin Šabotić, Lucembursko
Kurzy Betana: 2,25 - 3,35 - 2,87
Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus

Češi po půli přestali hrát a přišli o další body

Kvalifikace o postup na další mistrovství Evropy je stále teprve na svém začátku, český výběr do 21 let už ale má tak trochu nůž na krku. Vstup do nového cyklu se lvíčatům nepovedl, po dvou zápasech mají jediný bod, mohlo jich přitom být podstatně více.

Na Islandu střídající Kabongo v závěru srovnal na 1:1, Češi ale přijatelný výsledek neudrželi a ve čtvrté minutě nastavení inkasovali rozdílový gól od Baldurssona. V pátek proti Walesu je o vítězství připravila dokonce až šestá nastavená minuta, kdy zaváhání brankáře Horníčka využil Ashford a Wales si z Českých Budějovic odvezl remízu.

První poločas přitom z pohledu Suchopárkovy družiny vypadal tak slibně... Zkušený lodivod zvolil tentokrát ofenzivnější jedenáctku se čtyřmi obránci, na hřišti se potkali hned čtyři útoční levonozí šikulové Karabec, Daněk, Jurásek a před nimi Fila. Jurásek krásnou střelou zpoza šestnáctky otevřel skóre zápasu a nutno říci, že branek mohlo být klidně i více.

Po přestávce ale na hřiště vyběhlo úplně jiné mužstvo. Z jasné převahy bylo najednou úporné držení těsného vedení, za pasivitu pak nakonec přišel zákonitý trest. Proti Dánsku tak už Češi nutně potřebují zabrat a připsat si všechny tři body, jinak jim čelo tabulky nebezpečně unikne.

Kvalifikace na EURO U21 2025 - Skupina I
Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Wales U21 3 1 2 0 6:5 5
Dánsko U21 2 1 1 0 4:3 4
Island U21 1 1 0 0 2:1 3
Česko U21 2 0 1 1 2:3 1
Litva U21 2 0 0 2 3:5 0

Dánové postrádají dva potrestané obránce i hvězdné záložníky

Dánové svou pouť kvalifikační skupinou I započali už v červnu, po čtyřech účastech v řadě totiž tentokrát na mládežnickém Euru chyběli. Nyní budou dělat všechno pro to, aby byla jejich absence pouhou výjimkou. Začali velmi slušně.

V Litvě po brankách Khaergaarda a Hansena zvítězili 2:1, doma proti Walesu pak získali bod. I přes papírově nabitější soupisku je v tomto případě opravdu na místě mluvit o zisku, Dánsko totiž zápas dohrávalo bez dvou vyloučených obránců Heye a Busche. Od té doby Dánové nastoupili jen ke dvěma přátelským duelům, a tak oba zmínění beci musejí vynechat zápas v Česku, na který se jim trest přenesl.

Kromě toho je mimo hru také hvězdný záložník Kjaergaard, autor už dvou kvalifikačních tref. Středopolař Salcburku už má za sebou i poměrně bohaté zkušenosti s Ligou mistrů, tentokrát ho ale z nominace vyřadilo zranění. Chybět bude ještě také další středový hráč Clem z Kodaně.

Dánové do Budějovic ale i tak přivezli velice zajímavě složený kádr. Jeho největší hvězdou je křídelník Brøndby Kvistgaarden, jenž v jedenácti letošních ligových zápasech zapsal už čtyři góly a čtyři asistence a je klíčovým mužem překvapivě vedoucího týmu Superligy. Dalšími hvězdami jsou brankář Villarrealu Jorgensen či obránce Ajaxu Gaaei.

  • Datum, čas a místo utkání: 17. 10. v 18:00, Střelecký ostrov (České Budějovice)

Česko U21 vs. Dánsko U21: tip na zápas

Dánové mají do útoku blíže než do obrany, často navíc využívají pro přechod do ofenzivy křídelní prostory, kde se cítí jako ryba ve vodě především největší současná hvězda týmu Kvistgaarden. Výsledkem bylo 15 rohových kopů ve dvou zápasech kvalifikace, a to hráli Dánové poločas v oslabení. Také Češi si po změně rozestavení a nasazení nejtalentovanějších ofenzivních hráčů proti Walesu vypracovali sedm rohů, všechny přitom ještě v první půli, kdy byli aktivní. To musí být proti Dánsku po celý průběh zápasu, výsledkem by tak mohla být oboustranně pohledná hra a z ní plynoucí standardní situace.

TIP: Více než 10,5 rohů sipka Získejte bonus u Betana

V Českých Budějovicích by se mohl hrát oboustranně aktivní fotbal

Kde živě sledovat utkání Česko vs. Dánsko? Dávají přímý přenos v televizi, bude live stream?

Zápasy lvíčat pravidelně nabízí v přímých přenosech veřejnoprávní stanice ČT Sport a nejinak tomu bude také v případě utkání s Dánskem. Na internetu si lze utkání naladit díky ČT Sport Plus na webových stránkách České televize. Sázkové kanceláře bohužel práva na stream nemají, Betano ale nabídne celou řadu sázkových příležitostí před utkáním i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Čeští reprezentanti do 21 let se radují z gólu do sítě Slovenska

Kvalifikace na mistrovství Evropy U21 2025: program a výsledky

Ve hře o postup na Euro do 21 let jsou i Češi. Přečtěte si vše důležité ke kvalifikaci na turnaj, který v roce 2025 hostí Slovensko.

Čeští reprezentanti do 21 let děkují fanouškům po výhře nad Slovenskem v listopadu 2023

Česká fotbalová reprezentace do 21 let: program, soupiska

Přečtěte si vše o české reprezentaci do 21 let. ⚽ V článku najdete aktualizovanou soupisku, program zápasů i historické rekordy. ✔️

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.