Polsko vs. Nizozemsko dnes live na EURO 2024

Ve skupině D se potkají dvě země, se kterými má Česko v posledních letech dobré zkušenosti. Polsko nechali Češi za sebou v kvalifikaci. Nizozemsko zase vyřadili na minulém Euru. Český tým ale dejme ještě na chvíli stranou. Přečtěte si vše potřebné před soubojem Poláků s Nizozemci.

AKTUALIZACE: Nizozemsko vyhrálo 2:1 (1:1). Polsko sice vedlo po brance Buksy ze 16. minuty, ale Gakpo vyhrovanl ve 26. minutě a střídající Weghorst rozhodl v 83. minutě jen dvě minuty poté, co vstoupil na hřiště. Další zápasy si můžete vsadit ZDE.

Živý přenosKurzy
PolskoNizozemsko – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Malen, Frimpong a Depay se radují z gólu do sítě Islandu Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Revierfoto

EURO 2024, skupina D, 1. kolo: Polsko vs. Nizozemsko v TV dnes od 15:00

Skupina D celkově slibuje zajímavou podívanou. Rakousko vyzve Francii až v pondělí. Celou skupinu tak zahájí utkání Polska s Nizozemskem. Oba týmy se o důležité body utkají v Hamburku. Sledujte v neděli od 15:00 na ČT sport, kdo lépe vstoupí do evropského šampionátu.

sipka Vyzvedněte si bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Sazkabet

Kurzy na Polsko vs. Nizozemsko (fotbal ME 2024, Hamburk, základní skupina D)

Bookmakeři považují Polsko za největšího outsidera skupiny D. Na první místo Poláků vypsali kurz 11,00. Na postup země s orlem ve znaku si můžete vsadit v kurzu 2,60. To na triumf Nizozemců ve skupině je vypsaný kurz 3,75. Kurz na to, že projdou do vyřazovací části, má hodnotu 1,18.

sipka Přečtěte si vše důležité o mistrovství Evropy 2024

Když si prohlédneme kurzy na nedělní zápas, favoritem jsou Oranje. Vítězství Nizozemska je spojeno s kurzem 1,57. U polské výhry najdete kurz 5,75. Remíze sázkové kanceláře přiřadily kurz 4,00.

Obě mužstva se střetnou na stadionu v Hamburku. Místní HSV hraje 2. Bundesligu, stejně jako polský reprezentant Tymoteusz Puchacz. Ten se na Volksparkstadion vrátí poprvé od dubna, kdy zde nastoupil za Kaiserslautern.

sipka EURO 2024 se odehraje na 10 stadionech. Více si o nich přečtěte ZDE

Duel dostal na starost rozhodčí Artur Soares Dias. Tento portugalský sudí v sezoně 2023/24 pískal třeba střetnutí Sparty v Liverpoolu. Vrcholem klubového ročníku pro něj ale bylo finále Konferenční ligy mezi Olympiakosem a Fiorentinou.

Kurzy Sazbabetu na fotbal Polsko - Nizozemsko na EURO 2024:

Informace před zápasem Polsko - Nizozemsko
📅 Kdy: 16. 6. 2024 od 15:00
🌍 Kde: Volksparkstadion, Hamburk
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina D, 1. kolo
Rozhodčí: Artur Soares Dias, Portugalsko
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus
Kurzy Sazkabetu: 5,75 - 4,00 - 1,57
Vsaďte si na výsledek zápasu Polsko - Nizozemsko u Sazkabetu

Polsko se zachránilo v baráži, do Eura ale vstoupí bez Lewandowskiho

Polskou cestu kvalifikací měli čeští fanoušci na očích. Obě země se totiž potkaly ve skupině E. A i když bylo Polsko před startem kvalifikace asi největším favoritem skupiny, muselo se nakonec spokojit s baráží. Plán reprezentace v bílé a červené byl určitě úplně jiný. Ambice ukázali Poláci už přivedením Fernanda Santose.

Angažmá trenéra, který v roce 2016 vyhrál s Portugalskem mistrovství Evropy, ale trvalo jen šest zápasů. Svazu došla trpělivost po prohře 0:2 v Albánii. Na Santosovo místo nastoupil Michal Probierz. Ani jemu se nevedlo zázračně. Orli zvítězili ze tří pokusů jen jednou, ze třetího místa ale nakonec prošli do baráže, do které se promítají výsledky z Ligy národů.

Poláci nakonec na evropský šampionát postoupili přes Estonsko (5:1) a Wales (1:0 pen.). Atmosféra okolo týmu, který byl v kvalifikaci tvrdě kritizovaný, se tak zlepšila. Začalo se opět věřit, že by to snad s Robertem Lewandowskim a spol. nemuselo být tak zlé. Před turnajem nicméně do polského tábora dorazila špatná zpráva. Útočník Barcelony si v přípravě poranil sval a minimálně duel s Nizozemskem se ho týkat nebude.

Může přitom jít o poslední reprezentační akci polského kanonýra. Takový záměr už oznámil třeba brankář Wojciech Szczesny. Třetím do party zkušených tahounů je Piotr Zielinski. Důležitou roli ale už mají i mladší hráči. Zatímco v Arsenalu je spíše náhradníkem, tak v národním dresu patří obránce Jakub Kiwior jasně do základu.

sipka Kdo střelecky zastoupí Lewandowskiho? Vsaďte si u Sazkabetu

V něm v rámci stoperské trojice odkopal také poslední dva přípravné duely před šampionátem. Poláci v nich porazili dva nepříjemné soupeře, kteří se oba také představí v Německu. Ve Varšavě se před domácími musela sklonit jak Ukrajina, tak Turecko.

Výsledky Polska v přípravě na EURO 2024:

  • 21.03.2024: Polsko vs. Estonsko 5:1 (Frankowski, Zielinski, Piotrowski, vlastní, Szymanski) – semifinále baráže
  • 26.03.2024: Wales vs. Polsko 0:1 pen. (rozhodující pen. Piatek) – finále baráže
  • 07.06.2024: Polsko vs. Ukrajina 3:1 (Walukiwiecz, Zielinski, Romanchuk)
  • 10.06.2024: Polsko vs. Turecko 2:1 (Swiderski, Zalewski)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Polsko Statistika Nizozemsko
5 Počet účastí 11
Čtvrtfinále (2016) Nejlepší výsledek 1. místo (1988)
Skupina Výsledek na ME 2020 Osmifinále
Robert Lewandowski (11)
Nejvíce startů na ME Edwin van der Sar (16)
Robert Lewandowski (5)
Nejlepší střelec na ME Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy (6)

Zaregistruj se online a vsaď si u Sazkabet

Přípravu Nizozemska na EURO narušila zranění záložníků

Říká se, že do jedné řeky dvakrát nevstoupíš. V Nizozemsku ale toto rčení asi neznají. Po Louisi van Gaalovi, který Oranje vedl hned při třech různých štacích, totiž nastoupil Ronald Koeman. I on to u národního týmu už dobře zná. Trénoval ho mezi lety 2018 a 2020. Bývalý skvělý obránce prožil obnovený debut na nizozemské lavičce se startem kvalifikace.

Byl to mírně řečeno náročný začátek. Oranje schytali čtyřgólový výprask ve Francii, se kterou se utkají i na mistrovství Evropy. Les Bleus nakonec Nizozemcům v kvalifikaci nedarovali ani bod. Zbytek utkání ovšem fotbalisté v oranžovém vyhráli a ze druhého místa tak prošli na evropský šampionát.

Na něm určitě chtějí vylepšit tři roky starý výsledek. Tehdy v osmifinále nestačili na českou reprezentaci. Kouč Koeman se ale více než přehrabováním se v historii zabýval současností. Před turnajem řešil několik absencí. Tou nejcitelnější je zranění Frenkieho de Jonga. Záložníka Barcelony do Německa nepustí nedoléčený kotník.

Zdravotní trable vyřadí ze hry také Teuna Koopmeinerse, na druhou stranu se stihl dát dohromady Memphis Depay. Odehrál i oba červnové přípravné duely. V Atléticu Madrid nicméně neprožil ideální sezonu. V lize skóroval naposledy v únoru a na Euru bude hrát i o příští angažmá. Ve Španělsku mu totiž končí smlouva.

sipka Trefí se Depay proti Polsku? I na to si lze vsadit

Rušno začíná být také kolem ústřední postavy celého týmu. O Virgila van Dijka je údajně zájem v Saúdské Arábii. Nyní má ale kapitán Oranje v hlavě jen jedno – dovést nizozemský mančaft za úspěchem. K ruce bude mít i několik mladších spoluhráčů, kteří za sebou mají výborné ročníky. Jeremie Frimpong zářil v Leverkusenu, se kterým vyhrál double. Xavi Simons zase úspěšně hostoval v Lipsku.

Výsledky Nizozemska v přípravě na EURO 2024:

  • 22.03.2024: Nizozemsko vs. Skotsko 4:0 (Reijnders, Wijnaldum, Weghorst, Malen)
  • 26.03.2024: Německo vs. Nizozemsko 2:1 (Veerman)
  • 06.06.2024: Nizozemsko vs. Kanada 4:0 (Depay, Frimpong, Weghorst, Van Dijk)
  • 10.06.2024: Nizozemsko vs. Island 4:0 (Simons, Van Dijk, Malen, Weghorst)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Polsko vs. Nizozemsko

Obě země řešily před Eurem 2024 několik starostí. Polsku vypadl z nominace Oliwier Zych. Mnohem závažnější je ovšem absence Roberta Lewandowskiho. Polští lékaři nicméně doufají, že elitní střelec se pro další boje ve skupině D dá dohromady.

Na Nizozemsko dolehla kalamita v záloze. Jako první musel být z nominovaných hráčů nahrazen Marten de Roon. Pak přišla opravdová pohroma. Poraněný kotník neumožní start Frenkiemu de Jongovi. A aby toho nebylo málo, zdravotní trable poslaly domů také Teuna Koopmeinerse.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: PolskoNizozemsko

Polsko vs. Nizozemsko: sestavy
Tým Sestava
Polsko Szczesny - Bednarek, Salamon, Kiwior - Frankowski, Zielinski, Romanchuk, Zalewski - Urbanski, Szymanski - Buksa
Nizozemsko Verbruggen - Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké - Schouten, Reijnders, Veerman - Simons, Depay, Gakpo
Vsaďte si na výsledek zápasu Polsko - Nizozemsko

Fotbal Polsko vs. Nizozemsko dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance POL - NED

Polsko se s Nizozemskem v historii střetlo už v 16 případech. Nikdy to ale nebylo na velkém turnaji. Čtyřikrát se obě země potkaly v kvalifikaci na mistrovství světa. Dokonce šestkrát pak v bojích o evropský šampionát.

Zatím poslední vzájemný zápas přišel v roce 2022 v rámci Ligy národů. Oranje tehdy vyhráli ve Varšavě 2:0.

Vzájemná bilance Polsko vs. Nizozemsko
Výhry Polska Remízy Výhry Nizozemska
3 4 9

Polsko vs. Nizozemsko před vzájemným zápasem: statistiky

Níže najdete vybrané statistiky z kvalifikačních zápasů obou mužstev. Výběry Polska i Nizozemska ve skupině shodně odehrály osm utkání. Poláci ale následně ještě absolvovali dva duely v baráži.

Polsko vs. Nizozemsko: statistiky v kvalifikaci na EURO 2024
Polsko Statistika Nizozemsko
15:11 Skóre 17:7
Lewandowski (3) Nejlepší střelec Gakpo, Stengs, Weghorst (3)
61,8 Držení míče (%) 57,4
47 Střely na branku 51
68 Rohové kopy 58
20 Žluté karty 12
120 Fauly 98
Kurzy na zápas ME 2024 Polsko - Nizozemsko najdete ZDE

EURO 2024: Polsko vs. Nizozemsko ve skupině D, tip na výsledek

Polsko se proti Nizozemsku musí vyrovnat s obrovskou ztrátou. Chybět mu bude zraněný Robert Lewandowski. S prosazením se proti favoritovi duelu to tedy může mít opravdu složité.

Oranje navíc v obraně mají k dispozici Virgila van Dijka nebo Nathana Akého. Na tiket tak dáváme nizozemskou výhru bez inkasovaného gólu.

TIP: Nizozemsko vyhraje s čistým kontem  sipka Vsadit u Sazkabetu

Vsaďte si u Sazkabetu

  • Datum, čas a místo zápasu: 16. 6. v 15:00, Volksparkstadion (Hamburk)

Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Polsko vs. Nizozemsko na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Práva na vysílání Eura 2024 ve fotbale má na českém území výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu.

Naprostou většinu utkání najdete na stanici ČT sport, jen v posledním kole základních skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno střetnutí k dispozici na kanále ČT2. Kompletní vysílání mistrovství Evropy můžete sledovat na internetové platformě ČT sport Plus. Všechny tyto možnosti jsou bezplatné.

sipka Televizní program Eura 2024 najdete ZDE

Sledování evropského šampionátu si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady sázkových příležitostí. Sazkabet nabízí širokou nabídku kurzů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

Zápas Polsko vs. Nizozemsko na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: neděle 16. června od 15:00
  • Kde se hraje: v Hamburku (Volksparkstadion)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Nizozemsko (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Nizozemsko v přípravě před Eurem porazilo Island 4:0. Podívejte se na sestřih tohoto utkání.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online v sázkové kanceláři Sazkabet

SAZKABET – získej bonus 10 000 Kč pro nové hráče

Zaregistruj se online a ověř svůj účet přes banku. Získej bonus 100 Kč za vklad, 400 Kč za plnou registraci a ke vkladu až 9 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Sazkabetu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Memphis Depay a Virgil van Dijk během přípravy s Islandem

Nizozemsko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

Na EURO 2024 se chystá i fotbalová ⚽ velmoc z Nizozemska. Přečtěte si vše důležité ✔️ o aktuálním výběru Oranje.

Kylian Mbappé v přípravném utkání proti Kanadě

Skupina D na ME ve fotbale 2024: preview, kurzy a tipy

Ve skupině D zabojují o postup Francie, Nizozemsko, Rakousko a Polsko.

Na ME budou udělovány žluté karty za protesty všem hráčům s výjimkou kapitánů

Pravidla na EURO 2024: soupisky, VAR, karty, ruka, penalty, postup

Důležitou roli na mistrovství Evropy v Německu budou hrát i rozhodčí. Jakými pravidly se musí řídit a s čím novým UEFA přišla?