Přípravný zápas na EURO 2024: Česko vs. Malta živě

Českou reprezentaci čeká první ze dvou zápasů v rámci krátké přípravy před startem mistrovství Evropy. V Rakousku se utká s Maltou. Poodkryje kouč Ivan Hašek své karty směrem k zahajovacímu utkání šampionátu?

Živý přenosKurzy
ČeskoMaltaTip

Češi se na EURO připravují na soustředění v Rakousku Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Přípravný zápas na mistrovství Evropy 2024: Česko vs. Malta dnes živě

Už jen týden zbývá do slavnostního zahájení evropského šampionátu v Německu. Česká reprezentace do turnaje sice vstoupí "až" 18. června, příprava je už ale v plném proudu. V jejím rámci sehrají Souček a spol. dva duely proti papírově slabším soupeřům, Maltě a Severní Makedonii. První z nich je na programu v rakouském Grödigu už dnes od 17:30 a živě ho odvysílá ČT2.

sipka Vsaďte si na výsledky české reprezentace v přípravě i na ME

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kurzy přípravu na EURO 2024: Česko by si s trpaslíkem mělo poradit

Český národní tým si pro přípravné zápasy před mistrovstvím Evropy vybral méně zvučné protivníky. V pondělí ho čeká 69. tým světového žebříčku FIFA Severní Makedonie, ještě předtím se utká s dokonce až 171. Maltou. Hůře postavené jsou ze starého kontinentu jen reprezentace Lichtenštejnska, Gibraltaru a San Marina.

Přesto už v minulosti Češi s outsiderem "dokázali" hned několikrát zaváhat. Sice s Maltou ještě neprohráli, z deseti dosavadních utkání pod hlavičkou samostatné České republiky dvakrát remizovali a třikrát zvítězili o jediný gól. Když se ale oba týmy potkaly naposledy v rámci přípravy na EURO 2016, deklasovali svěřenci Pavla Vrby soupeře vysoko 6:0. Ze současného kádru si zápas pamatuje jen tehdy teprve dvacetiletý útočník Schick, jenž se z lavičky připojil v 65. minutě a stihl ještě i skórovat.

To tentokrát už je forvard Leverkusenu největší hvězdou mužstva, čemuž odpovídá i kurz na jeho přesnou trefu v hodnotě 1,70. Fortuna ale na zápas vypsala celou řadu sázkových příležitostí, z nichž si každý vybere tu svou oblíbenou.

Informace před zápasem Česko vs. Malta
📅 Kdy: 7. 6. 2024 od 17:30
🌍 Kde: Grödig, Rakousko
🏆 Soutěž: Příprava na mistrovství Evropy 2024
📺 Přímý přenos: ČT2
✔ Kurzy Fortuny: 1,14 - 8,00 - 17,00
Vsaďte si na přípravu na EURO u Fortuny

Česko začalo přípravu, Hašek chce zkoušet varianty

Zatím to působí, jako by mistrovství Evropy ve fotbale nebylo na našem území žádnou velkou prioritou. Českému týmu to ale může z určitého pohledu vyhovovat, takto na něj není vytvořen takový tlak a může se v klidu soustředit na práci. Ostatně i samotní hráči už se nechali slyšet, že by jim mohla sedět podobná pozice, kterou nedávno zažili hokejisté.

Další zlatá medaile by se sice v konkurenci evropských gigantů rovnala malému zázraku, přesto aktuálně kolem českého týmu vládne pozitivní atmosféra. Pod novým koučem Ivanem Haškem zatím vše funguje, čemuž nasvědčovaly i březnové výsledky, kdy si národní tým poradil s Norskem i Arménií.

Výběr soupeřů pro přípravné zápasy se sice podrobil lehčí kritice, přeci jen volba Malty a Severní Makedonie je před soubojem s Portugalskem poměrně překvapivá. Kouč i vybraní členové fotbalového svazu vše vysvětlili tím, že bylo složité najít jiné soupeře, kteří by splňovali požadované podmínky na termín, místo utkání i herní styl. Nezbývá než věřit.

To nominace reprezentace přinesla podstatně příjemnější ohlasy. Realizační tým se rozhodl vložit důvěrdu do hříšníků z olomouckého klubu Belmondo a rozhodovat se čistě na základě sportovní formy, což vyneslo pozvánku obránci Coufalovi a útočníkovi Kuchtovi. V kádru jsou jinak obecně všechna velká jména, vše je ale velmi zajímavě doplněno neozkoušenými mladíky, kterých je v týmu více než dost.

sipka Přečtěte si hodnocení nominace z pohledu naší redakce

Šestadvacítka hráčů už by měla být neměnná i pro mistrovství Evropy, pokud se nikdo nezraní. Hašek hovořil na tiskové konferenci o tom, že by rád ve dvou přípravných duelech před startem šampionátu viděl v akci všechny fotbalisty. Zároveň není jisté, jak moc se určité věci vysledované v zápasech dají brát relevantně s ohledem na samotné EURO. Prioritou je prý zkoušet nové taktické prvky především na tréninku a neodhalit soupeřům všechny karty.

PROGRAM ČESKA V PŘÍPRAVĚ NA EURO 2024
07.06., 17:30 Grödig, Rakousko Česko - Malta
10.06., 18:00 Hradec Králové, ČR Česko - Severní Makedonie
PROGRAM ČESKA NA EURO 2024
18.06., 21:00 Lipsko, Německo Portugalsko - Česko
22.06., 15:00 Hamburk, Německo Gruzie - Česko
26.06., 21:00 Hamburk, Německo Česko - Turecko
Vsaďte si na mistrovství Evropy 2024

Malta patří mezi trpaslíky fotbalové Evropy

Ostrovní stát má jen něco kolem půl milionu obyvatel, a tak není divu, že ani tamní fotbal nedosahuje takových kvalit. Reprezentační výběr na svou premiérovou účast na velkém turnaji stále čeká a zatím se jí ani nepřiblížil, v jedné kvalifikaci dokázal posbírat maximálně pět bodů.

V té na letošní EURO v Německu dokonce zůstal bez jediného bodového zisku, v těžké skupině s Anglií, Itálií, Ukrajinou a Severní Makedonií paběrkoval a vstřelil jen dvě branky. Na druhou stranu ale bilance dvaceti obdržených gólů v osmi zápasech jasně naznačuje, že Malta už neschytává žádné debakly.

V letošním roce pak dokonce ještě neprohrála a zaznamenala cenné remízy s Běloruskem a především Slovinskem. Účastník mistrovství Evropy dokonce musel na konečných 2:2 srovnávat až v závěrečné desetiminutovce, a to nastoupil v plné sestavě s Oblakem, Šeškem, Bijolem či Šporarem.

Mezi největší hvězdy týmu patří záložník Teddy Teuma z francouzského Reims. U maltských hráčů není obvyklé, že by se dostali do zahraničí, například v poslední nominaci v březnu byli takoví fotbalisté jen čtyři.

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kdy hraje Česko další zápas:

  • Datum, čas a místo: 7. 6. v 17:30, Grönig (Rakousko)

Tip na výsledek zápasu Česko vs. Malta v přípravě na EURO 2024

Doby, kdy Malta dostávala v každém zápase větší počet gólů, jsou pryč. Za poslední měsíce třeba jen dvakrát inkasovala v Anglii a dokonce jednou na Ukrajině, větší příděl schytala jen od Italů, ani tam ale výsledek 0:4 není žádnou ostudou. Od trenéra Haška se dá navíc očekávat zkoušení nových taktických prvků a zřejmě i točení sestavy, a tak žádnou kanonádu netipujeme ani v podání české reprezentace.

TIP: Česko vyhraje a padnou maximálně tři góly sipka Vsadit u Fortuny

Malta už nedostává tolik branek jako dříve

Kde sledovat přípravu na Euro 2024 živě: dávají zápas fotbalu Česko vs. Malta v televizi (TV) a online live streamu?

Oba přípravné zápasy české reprezentace před mistrovstvím Evropy ve fotbale odvysílá v televizi Česká televize. Ten první s Maltou si lze naladit na kanále ČT2, ten druhý pak na ČT Sport. Oba duely je možné najít i na internetové platformě ČT Sport Plus. Sázkové kanceláře bohužel práva na live streamy nemají, například u Fortuny lze ale najít celou řadu zajímavých sázek, a to před utkáním i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká reprezentace v přípravném zápase proti Arménii

Příprava Česka na ME ve fotbale 2024: program, výsledky

Jaký je program českých fotbalistů před samotným šampionátem v Německu? Podrobné informace se dozvíte v našem článku.

Toni Kroos se vrátil do německé reprezentace a na domácím Euru nebude chybět

Nominace EURO 2024: soupisky a sestavy všech týmů

Mistrovství Evropy je za rohem a všechny reprezentace už oznámily své soupisky. Některé už jsou finální, jiné nominace se ještě zúží.

Maskotem pro EURO 2024 je medvídek Albert

EURO 2024: oficiální trofej, logo, míč, maskot, hymna

Zahajovací den mistrovství Evropy 2024 se blíží. Pojďme si představit, s čím se bude hrát, stejně jako oficiální logo či maskota.