Přípravný zápas na EURO 2024: Česko vs. Severní Makedonie živě

Češi si proti Maltě zastříleli, pak je ale postihla velmi špatná zpráva v podobě zranění Sadílka. Už bez něj se v posledním přípravném utkání před startem mistrovství Evropy postaví Makedonii. Sledujte zápas z Hradce Králové živě.

Živý přenosKurzy
ČeskoMakedonieTip

Mojmír Chytil režíroval českou vysokou výhru nad Maltou Foto: ČTK / Pancer Václav

Přípravný zápas na mistrovství Evropy 2024: Česko vs. Severní Makedonie dnes živě

Příprava na evropský šampionát vrcholí, českou reprezentaci čeká poslední přátelský zápas před tím, než odcestuje do Německa k letošnímu vrcholu fotbalového kalendáře. V Hradci Králové přivítá Severní Makedonii. Sledujte generálku na EURO 2024 už dnes od 18:00 živě na ČT Sport.

sipka Vsaďte si na výsledky české reprezentace v přípravě i na ME

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kurzy přípravu na EURO 2024: Česko je znovu favoritem

V pátek si český národní tým splnil povinnost a vysoko porazil trpaslíka z Malty. V pondělí ho čeká podstatně náročnější soupeř, na pozici favorita se ale v souvislosti s týmem Ivana Haška nic nemění. Severní Makedonii patří v žebříčku FIFA 69. místo, je na tom tedy o 33 pozic hůře.

Pro Česko hovoří i aktuální výkonnost, Makedonci pětkrát v řadě nevyhráli a naposledy padli v Chorvatsku i přes sympatický výkon 0:3. Navíc jde pro ně o vyloženě přátelské utkání, zatímco svěřenci Ivana Haška finišují ostrou přípravu na EURO. Výsledkem je kurz 1,48 na vítězství Čechů, zatímco triumf Makedonie je ohodnocen výrazně vyšším v hodnotě 6,60.

Fortuna ale na zápas vypsala celou řadu sázkových příležitostí, z nichž si každý vybere tu svou oblíbenou.

Informace před zápasem Česko vs. Severní Makedonie
📅 Kdy: 10. 6. 2024 od 18:00
🌍 Kde: Malšovická Aréna, Hradec Králové
🏆 Soutěž: Příprava na mistrovství Evropy 2024
📺 Přímý přenos: ČT Sport
✔ Kurzy Fortuny: 1,48 - 4,30 - 6,60
Vsaďte si na přípravu na EURO u Fortuny

Česko znovu řeší problémy s disciplínou, přišlo o Sadílka

Čeští reprezentanti si zřejmě zkrátka nedokážou pomoci. Sotva se zapomnělo na aféru s noční návštěvou olomouckého klubu Belmondo ještě pod bývalým realizačním týmem v čele s trenérem Šilhavým, když nový kouč Hašek povolal zpět do týmu Kuchtu s Coufalem, a už je tu další problém.

Na aktuálním soustředění v rámci přípravy na EURO porušila interní pravidla trojice Sadílek – Krejčí – David Jurásek, která si volný den zpříjemnila nebezpečným výletem na tříkolkách. První jmenovaný ale při sjíždění hory najel do díry, havaroval a poranil si oblast bérce. O evropský šampionát tak jistě přijde, a to přitom měl patřit do základní sestavy a plánoval posun z Twente na ještě lepší adresu. Těžká rána.

Především samozřejmě pro něj osobně, ovšem špatná zpráva je to i pro celou reprezentaci. Kromě dalšího problému s disciplínou hráčů je to komplikace i z čistě herního hlediska, za Sadílka totiž v kádru není pozičně srovnatelná náhrada. Nejblíže do základní sestavy by tak nyní mohl mít po boku kapitána Součka jeho bývalý spoluhráč ze Slavie Provod. Ve hře je i vysunutí Krejčího do zálohy či mladík Červ.

sipka Přečtěte si hodnocení nominace z pohledu naší redakce, kde jsme se zabývali i hříšníky z Belmonda

Ten si připsal svůj premiérový start za Česko v pátečním prvním přípravném utkání proti Maltě. V něm zářil především útočník Chytil, autor dvou branek. Blýskl se i střídající nejmladší člen týmu Matěj Jurásek, jenž necelou půlhodinu na hřišti přetavil v gól a dvě asistence. Češi celkově s trpaslíkem neměli problém a přehráli ho jasně 7:1.

Kouč dal příležitost hned sedmnácti členům kádru, sestava byla poměrně dost kombinovaná. To odpovídalo i prohlášením Haška, který nechce před startem šampionátu prozradit žádné taktické plány. Také v pondělí se tak dá očekávat z tohoto pohledu spíše hra na schovávanou, do hry by se měla dostat celá devítka fotbalistů, kteří v pátek odpočívali. Mezi nimi i hvězdy jako Schick, Souček, Krejčí, Holeš či Staněk.

PROGRAM ČESKA V PŘÍPRAVĚ NA EURO 2024
07.06., 17:30 Grödig, Rakousko Česko - Malta 7:1
10.06., 18:00 Hradec Králové, ČR Česko - Severní Makedonie
PROGRAM ČESKA NA EURO 2024
18.06., 21:00 Lipsko, Německo Portugalsko - Česko
22.06., 15:00 Hamburk, Německo Gruzie - Česko
26.06., 21:00 Hamburk, Německo Česko - Turecko
Vsaďte si na mistrovství Evropy 2024

Makedonie pětkrát v řadě nevyhrála, favorita ale potrápila

Pro Severní Makedonii slouží červnový reprezentační sraz čistě k účelu zkoušení nových věci, příští soutěžní utkání odehraje až v září v rámci Ligy národů, do té doby má volno. Na EURO totiž tentokrát na rozdíl od minulé edice před třemi lety nepostoupila. Při své premiérové účasti po rozdělení Jugoslávie nezískala ani bod a skončila v celkovém pořadí předposlední, přesto už samotný postup znamenal úspěch.

Ten se nepodařilo zopakovat ani náznakem, Makedonci skončili v kvalifikaci čtvrtí z pěti, když dokázali porazit jen dvakrát Maltu. Na druhou stranu domácí remízy s Itálií i Anglií naznačily, že tenhle tým dokáže i s největšími evropskými giganty sehrát vyrovnané partie.

To ostatně Makedonie potvrdila i před týdnem v Chorvatsku. Tam sice s tamní reprezentací padla 0:3, výsledek ale rozhodně neodpovídal dění na hřišti. Lvi favorita dokonce přestříleli a sehráli velice zajímavý zápas. Po předchozích rozpačitých představeních s Černou Horou a Moldavskem šlo o důležité zlepšení. Přesto se série bez vítězství natáhla už na pět utkání.

Do makedonského kádru patří i jeden zástupce Fortuna ligy, útočník Bohemians Milan Ristovski. V Chorvatsku odehrál nějakých 25 minut. Mezi největší hvězdy mužstva patří záložník Lipska Elmas, obránce Al Ahli Alioski či brankář Raya Vallecano Dimitrievski. Z nominace pak pro zranění vypadl kapitán Bardhi.

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kdy hraje Česko další zápas:

  • Datum, čas a místo: 10. 6. v 18:00, Malšovická Aréna (Hradec Králové)

Tip na výsledek zápasu Česko vs. Makedonie v přípravě na EURO 2024

Ještě před dvěma dny vše v kempu české reprezentace vypadalo růžově po vysoké výhře nad Maltou i v kombinované sestavě. Jenže aktuálně už se zase musí uvnitř národního týmu řešit problém s kázní, jehož výsledkem je navíc tentokrát i nepříjemné zranění. Můžeme se jen domnívat, jak celá situace na Čechy zapůsobí, do Hradce Králové ale přijede poměrně nepříjemný soupeř. Mohl by si tak odvézt příznivé skóre.

TIP: Makedonie neprohraje sipka Vsadit u Fortuny

Češi se musejí sebrat z další rány do psychiky

Kde sledovat přípravu na Euro 2024 živě: dávají zápas fotbalu Česko vs. Severní Makedonie v televizi (TV) a online live streamu?

Oba přípravné zápasy české reprezentace před mistrovstvím Evropy ve fotbale odvysílá v televizi Česká televize. Ten druhý bude moci v pondělí najít na ČT Sport. Duel je možné si pustit i na internetové platformě ČT Sport Plus. Sázkové kanceláře bohužel práva na live streamy nemají, například u Fortuny lze ale najít celou řadu zajímavých sázek, a to před utkáním i v jeho průběhu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká reprezentace v přípravném zápase proti Arménii

Příprava Česka na ME ve fotbale 2024: program, výsledky

Jaký je program českých fotbalistů před samotným šampionátem v Německu? Podrobné informace se dozvíte v našem článku.

Toni Kroos se vrátil do německé reprezentace a na domácím Euru nebude chybět

Nominace EURO 2024: soupisky a sestavy všech týmů

Mistrovství Evropy je za rohem a všechny reprezentace už oznámily své soupisky. Některé už jsou finální, jiné nominace se ještě zúží.

Maskotem pro EURO 2024 je medvídek Albert

EURO 2024: oficiální trofej, logo, míč, maskot, hymna

Zahajovací den mistrovství Evropy 2024 se blíží. Pojďme si představit, s čím se bude hrát, stejně jako oficiální logo či maskota.