Rakousko vs. Francie dnes live na EURO 2024

Šlágrem pondělního programu na ME je večerní souboj Rakouska s Francií. Úřadující vicemistři světa disponují nabitým kádrem a znovu patří k největším favoritům. Rakušanům ale skvěle vyšla příprava a patří mezi černé koně šampionátu. Zvládne Francie vstup a získá první tři body?

VÝSLEDEK: Francie nepřesvědčila, kýžené tři body na úvod šampionátu ale vybojovala po výhře nad Rakouskem 1:0. Rozhodl o ní vlastním gólem obránce Wöber.

Živý přenosKurzy
RakouskoFrancie – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Griezmann s Francií vstoupí do ME proti Rakousku Foto: Profimedia

EURO 2024, skupina D, 1. kolo: Rakousko vs. Francie v TV dnes od 21:00

Rakušané na minulém mistrovství Evropy poprvé v historii poznali chuť vyřazovacích bojů a ze skupiny by určitě rádi postoupili i tentokrát. Čeká je ale hned od úvodu náročná práce, v prvním utkání se totiž střetnou s velkým adeptem na zlato. Sledujte souboj mezi Rakouskem a Francií v pondělí od 21:00 živě na ČT Sport či ČT Sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u BetX

Kurzy na Rakousko vs. Francie (fotbal ME 2024, Düsseldorf, základní skupina D)

Francie je jasně největším favoritem skupiny D, v očích bookmakerů ji následuje Nizozemsko až až třetí v pořadí je Rakousko. Fotbal se ale rozhoduje na hřišti a Rakušané si v poměrně nedávné době dokázali, že se i s Mbappém a spol. dá hrát, když v Lize národů uhráli remízu.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

Přesto je pochopitelně Francie horkým adeptem na úvodní vítězství. Sázková kancelář BetX vypsala na reprezentaci země galského kohouta kurz 1,56, zatímco ten na tým psaný jako domácí se vyšplhal do výšky 5,80. Na letošním ME zatím nebyla k vidění ani jedna bezbranková remíza a góly by měly padat i v tomto utkání.

Radovali by se z nich ti fanoušci, kteří navštíví Markur Spiel-Arenu v Düsseldorfu. Domácí zápasy zde hraje až druholigová Fortuna, ale nenechte se zmást, jde o prvotřídní stánek, který splňuje všechna estetická i bezpečnostní kritéria. Celkem se zde odehraje pět duelů, tento bude prvním.

sipka EURO 2024 se odehraje v 10 velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Hlavním rozhodčím bude Španěl Jesús Gil Manzano. Ten už má za sebou jeden velký turnaj, trochu netradičně to ale byla Copa América. Evropský sudí tam pískal na základě spolupráce mezi federacemi UEFA a CONMEBOL.

Kurzy BetX na fotbal Rakousko - Francie na EURO 2024:

Informace před zápasem Rakousko - Francie
📅 Kdy: 17. 6. 2024 od 21:00
🌍 Kde: Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina D, 1. kolo
Rozhodčí: Jesús Gil Manzano, Španělsko
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy BetX: 5,80 - 4,50 - 1,56
Vsaďte si na výsledek zápasu Rakousko - Francie u BetX

Rakousko má za sebou skvělou přípravu a chce zaskočit favority

Rakušané přistoupili k přípravě na finálový turnaj docela jinak než česká reprezentace. Během březnového a červnového srazu odehráli stejně jako většina účastníků ME celkem čtyři přátelské zápasy, z nichž všechny byly proti dalším celkům chystajícím se na EURO.

O to cennější jsou rakouské výsledky, Rangnickova družina totiž třikrát zvítězila a jednou remizovala. Výhry nad Slovenskem, Tureckem a Srbskem přitom naznačují, že by tenhle výběr mohl pomýšlet minimálně na postup do osmifinále. Hlavně šestigólový příděl do sítě Turecka musí budit v soupeřích pořádnou dávku respektu. Závěrečná remíza se Švýcarskem rovněž není rozhodně žádnou ostudou, zvlášť vzhledem k tomu, jak helvétský kříž vypadal ve svém úvodním vystoupení.

Rakousko přitom není žádným tradičním účastníkem evropského šampionátu, na finálovém turnaji je teprve počtvrté. Od své premiéry v roce 2008 ale chybělo jen jednou, a tak se postupně zabydluje mezi elitou. Před třemi lety už z toho byl první postup do play off, stejný cíl tak musí mít mužstvo i tentokrát.

Jediným negativem kolem současného rakouského výběru tak jsou dvě významné absence opor. Kapitán David Alaba si v letošním kalendářním roce ještě nezahrál pro vážné zranění kolena a přestože už se blíží návratu na hřiště, EURO pro něj přišlo příliš brzy. Na marodce ho pak v závěru jara doplnil i Xaver Schlager,

Rangnick má ale pořád k dispozici množství kvalitních hráčů. O ofenzivu by se nejvíce měli starat Baumgartner s Gregoritschem. Celkově je kádr složen z velké části ze zástupců německé Bundesligy, novým kapitánem se stal záložník Dortmundu Sabitzer. Ten má za sebou skvělou sezonu a i na šampionátu by měl být jedním z hlavních lídrů.

sipka Dočká se Rakousko druhého postupu v řadě? Vsaďte si u BetX

Výsledky Rakouska v přípravě na EURO 2024:

  • 23.03.2024: Slovensko vs. Rakousko 0:2 (Baumgartner, Weimann)
  • 26.03.2024: Rakousko vs. Turecko 6:1 (Gregoritsch 3, Schlager, Baumgartner pen., Entrup)
  • 04.06.2024: Rakousko vs. Srbsko 2:1 (Wimmer, Baumgartner)
  • 08.06.2024: Švýcarsko vs. Rakousko 1:1 (Baumgartner)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Rakousko Statistika Francie
3 Počet účastí 10
Osmifinále (2016, 2020) Nejlepší výsledek 1. místo (1984, 2000)
Osmifinále Výsledek na ME 2020 Osmifinále
David Alaba, Martin Hinteregger, Marcel Sabitzer (3) Nejvíce startů na ME Lilian Thuram (16)
7 hráčů (1)
Nejlepší střelec na ME Michel Platini (9)

Zaregistruj se online a vsaď si u BetX

Francie se děsí penalt, chce ale znovu vystoupat na vrchol

Byla to vždy především anglická "specialita", v posledních letech ji ale nechtěně převzali Francouzi. Řeč je o prokletí jménom penaltový rozstřel, na kterém skončil zlatý sen galského kohouta ve dvou posledních případech. Před třemi lety na mistrovství Evropy to přišlo už ve čtvrtfinále se Švýcarskem, rok a půl stará zkušenost je pak ještě bolestivější, v Kataru totiž Francie padla na penalty až ve finále.

Kylian Mbappé je už ve svých pětadvaceti letech fotbalovou legendou světových šampionátů a stihl nasázet už dvanáct branek, což ho řadí na šesté místo historických tabulek. Mimochodem, o něj se dělí s jistým chlapíkem jménem Pelé. Už za dva roky se tak dost možná stane nejlepším střelcem v dějinách.

To na EURO mu zatím pšenka tolik nekvete, při své jediné účasti neskóroval a dokonce zahodil i rozhodující penaltu ve zmíněném rozstřelu se Švýcarskem. Můžete si být jisti, že Mbappé má tyto vzpomínky v živé paměti a bude chtít svá čísla na mistrovství Evropy významně vylepšit.

Francie i letos přijela na velký turnaj jako jeden z hlavních favoritů na celkové vítězství. Jak by také ne, vždyť v takřka totožné sestavě byla ve finále MS. Oproti tomu vítěznému v roce 2018 je už na soupisce změn více, hlavní postavy jako právě Mbappé a Griezmann ale zůstávají. Zpět je po pauze navíc N'Golo Kanté.

Stálicí je také trenér Deschamps, jenž vede francouzskou reprezentaci už na sedmý šampionát. Na mistrovství Evropy už byl s týmem také ve finále, v roce 2016 ale pro změnu padl po prodloužení s Portugalskem. Les Bleus pokaždé atakují zlato, na starém kontinentu ho ale nezískali už dlouhých 24 let. Dočkají se letos v Německu?

sipka Griezmann ztrácí jen dva góly na Platiniho, překoná ho? Vsaďte si u BetX

Výsledky Francie v přípravě na EURO 2024:

  • 23.03.2024: Francie vs. Německo 0:2
  • 26.03.2024: Francie vs. Chile 3:2 (Fofana, Kolo Muani, Giroud)
  • 05.06.2024: Francie vs. Lucembursko 3:0 (Kolo Muani, Clauss, Mbappé)
  • 09.06.2024: Francie vs. Kanada 0:0

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Rakousko vs. Francie

Rakušané se musí obejít bez Davida Alaby a Xavera Schlagera, což jsou dvě velmi citelné absence. Naštěstí zrovna alespoň ve středu pole má kouč Rangnick z čeho vybírat, přesto budou zkušenosti obou hráčů chybět. O góly by se měli podělit především Gregoritsch, Baumgartner a Sabitzer.

Francie se oproti mistrovství světa moc nezměnila. Končícího Llorise jako jednička v bráně nahradil Maignan, před Giroudem pak už na hrotu zřejmě dostane přednost Thuram. Jinak je ale tým stejný včetně největších hvězd Mbappého a Griezmanna.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: RakouskoFrancie

Rakousko vs. Francie: základní sestavy
Tým Sestava
Rakousko Pentz - Posch, Danso, Wöber, Mwene - Laimer, Seiwald - Baumgartner, Sabitzer, Grillitsch - Gregoritsch
Francie Maignan - Koundé, Upamecano, Saliba, Hernandez - Griezmann, Kanté, Rabiot - Dembélé, Thuram, Mbappé
Vsaďte si na výsledek zápasu Rakousko - Francie

Fotbal Rakousko vs. Francie dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance AUT - FRA

Oba týmy mají se vzájemnými zápasy poměrně nedávné zkušenosti. Potkaly se totiž v Lize národů A v roce 2022, ročník ale ani jednomu z nich nevyšel, Francie skončila daleko za vítězným Chorvatskem na třetím místě, Rakušané dokonce sestoupili. Ve Vídni se urodila remíza 1:1, odvetu v Paříži pak zvládli domácí vítězně 2:0.

Rakousko soupeře naposledy porazilo v roce 2008 v kvalifikaci o postup na mistrovství světa. Jde o jeho jedinou výhru z posledních deseti duelů.

Vzájemná bilance Rakousko vs. Francie
Výhry Rakouska Remízy Výhry Francie
9 3 13
Vzájemná bilance Rakousko vs. Francie na ME
Výhry Rakouska Remízy Výhry Francie
0 0 0

Na evropském šampionátu se Francouzi s Rakušany dosud nikdy v historii nepotkali.

Zápasy Rakousko vs. Francie na ME ve fotbale: výsledky

Rakousko vs. Francie před vzájemným zápasem: statistiky

Statistiky z kvalifikace hovoří ve prospěch Francie, která v osmi zápasech nasbírala úctyhodné skóre 29:3. Je však potřeba dodat informaci, že téměř polovinu vstřelených gólů zaznamenala v jednom utkání proti Gibraltaru při rekordní výhře 14:0. Les Bleus si ale celkově vedli skvěle a dvakrát dokázali porazit i Nizozemce, se kterými se utkají i na ME. Ztratili jen dva body za remízu v posledním kole s Řeckem, když už o nic nešlo.

Rakušané poměrně překvapivě ve své skupině jasně předčili Švédsko a s postupem němeli problémy. Až do konce navíc bojovali o prvenství s favoritem z Belgie, za kterou ve finálním účtování zaostali o jediný bod.

Rakousko vs. Francie: statistiky v kvalifikaci na EURO 2024
Rakousko Statistika Francie
17:7 Skóre 29:3
Sabitzer (4) Nejlepší střelec Mbappé (9)
55,1 Držení míče (%) 60,1
53 Střely na branku 63
42 Rohové kopy 45
15 Žluté karty 12
80 Fauly 79
Kurzy na zápas ME 2024 Rakousko - Francie najdete ZDE

EURO 2024: Rakousko vs. Francie ve skupině D, tip na výsledek

Oba týmy odehrály letos v součtu 8 utkání a jen v jednom z nich bylo k vidění více než 8 rohů. A to ještě bylo v souboji Francie se slabším Lucemburskem, které bylo pod neustálým tlakem. Nic podobného se proti Rakousku čekat nedá, hra by se měla daleko více odvíjet v blízkosti středového kruhu a rohů by tak opět nemuselo být tolik.

TIP: Maximálně 8 rohů  sipka Vsadit u BetX

Ani jeden z týmů příliš rohů nekope

  • Datum, čas a místo zápasu: 17. 6. ve 21:00, Merkur Spiel-Arena (Düsseldorf)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Rakousko vs. Francie na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Práva na vysílání mistrovství Evropy 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu. Drtivou většinu utkání najdete na stanici ČT Sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno utkání k dostání na kanále ČT2. Kompletní program pak bude k dispozici na internetové platformě ČT Sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

    sipka Televizní program celého šampionátu najdete ZDE

    Sledování atraktivních soubojů o titul pro mistra Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. BetX nabízí širokou nabídku tipů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

    Zápas Rakousko vs. Francie na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: pondělí 17. června od 21:00
  • Kde se hraje: v Düsseldorfu (Merkus Spiel-Arena)
  • Kdo zvítězí: Francie je jasným favoritem (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT Sport Plus
  • Připomeňte si poslední vzájemné setkání obou týmů v Lize národů. 

    Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se v online sázkové kanceláři BetX

    Využij vstupní bonus až do výše 50 000 Kč

    Online sázková kancelář BetX nabízí bonus k prvnímu vkladu až do výše 50 000 Kč.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u BetX

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Hráči Francie slaví gól v přípravném utkání proti Lucembursku

    Francie na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    O Francii lze mluvit jako o případném adeptovi na celkové vítězství. Potvrdí svěřenci Didiera Deschampse papírové předpoklady?

    Kylian Mbappé v přípravném utkání proti Kanadě

    Skupina D na ME ve fotbale 2024: preview, kurzy a tipy

    Ve skupině D zabojují o postup Francie, Nizozemsko, Rakousko a Polsko.

    Toni Kroos se vrátil do německé reprezentace a na domácím Euru nebude chybět

    Nominace EURO 2024: soupisky a sestavy všech týmů

    Mistrovství Evropy je za rohem a všechny reprezentace už oznámily své soupisky. Některé už jsou finální, jiné nominace se ještě zúží.