Rumunsko vs. Ukrajina dnes live na EURO 2024

Boj o postup ze skupiny E může být jeden z nejvyrovnanějších. O to více platí, že už od začátku není prostor pro chyby. To dobře vědí i fotbalisté Rumunska a Ukrajiny, kteří tuto skupinu otevřou vzájemným duelem. Přečtěte si vše podstatné před jejich pondělním zápasem.

VÝSLEDEK: Ukrajina zklamala a na Rumuny nestačila a padla 0:3. Nádhernou trefou rozhodl českým fanouškům dobře známý Nicolae Stanciu, další góly pak přidali Razvan Marin a Dragus.

Živý přenosKurzy
RumunskoUkrajina – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Artem Dovbyk během přípravy proti Německu Foto: ČTK / imago sportfotodienst / VITALII KLIUIEV

EURO 2024, skupina E, 1. kolo: Rumunsko vs. Ukrajina v TV dnes od 15:00

Skupina E má jednoho favorita. Za Belgií se ale podle mnohých předpovědí může stát cokoli. Že do vyřazovací fáze patří právě oni, to chtějí ukázat hráči Rumunska a Ukrajiny. Ti vstoupí do Eura 2024 vzájemným soubojem v Mnichově. Zahajovací utkání skupiny, ve které je i Slovensko, můžete sledovat v pondělí od 15:00 na ČT sport.

sipka Vyzvedněte si bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u MerkurXtip

Kurzy na Rumunsko vs. Ukrajina (fotbal ME 2024, Mnichov, základní skupina E)

Ani jeden z pondělních soupeřů nepatří mezi celkové favority evropského šampionátu. Překvapivý triumf Rumunska s sebou nese kurz 200,00. Na zlato Ukrajiny si můžete vsadit v kurzu 80,00. Pokud jde o vítězství ve skupině E, tak u Rumunů najdete kurz 7,50. Na to, že skupinu ovládnou Ukrajinci, se dá sázet v kurzu 5,00.

sipka Přečtěte si vše důležité o mistrovství Evropy 2024

Pokud si prohlédneme kurzy přímo na vzájemné utkání obou zemí, tak je favoritem Ukrajina. Na její výhru je vypsaný kurz 2,00. V případě, že věříte Rumunům, je pro vás připravený kurz 4,10. Remíza má hodnotu 3,45.

Střetnutí Rumunska s Ukrajinou proběhne v Mnichově. Právě zde celé mistrovství Evropy odstartovalo triumfem Německa nad Skotskem (5:1). A už nyní je jasné, že v tomto městě bude hrát vítěz skupiny E svůj osmifinálový duel.

sipka EURO 2024 se odehraje na 10 stadionech. Více si o nich přečtěte ZDE

Zápas odřídí rozhodčí Glenn Nyberg. Tento švédský sudí už si v sezoně 2023/24 v Mnichově zapískal, když byl v Lize mistrů u přestřelky Bayernu s Manchesterem United (4:3). Čeští fanoušci si ho možná spojí se střetnutím mezi Slavií a AC Milán (1:3) v Evropské lize, kdy vyloučil Tomáše Holeše.

Kurzy MerkurXtipu na fotbal Rumunsko - Ukrajina na EURO 2024:

Informace před zápasem Rumunsko - Ukrajina
📅 Kdy: 17. 6. 2024 od 15:00
🌍 Kde: Munich Football Arena, Mnichov
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina E, 1. kolo
Rozhodčí: Glenn Nyberg, Švédsko
📺 Přímý přenos: ČT sport, ČT sport Plus
Kurzy MerkurXtipu: 4,10 - 3,45 - 2,00
Vsaďte si na výsledek zápasu Rumunsko - Ukrajina u MerkurXtipu

Rumunsko prošlo kvalifikací bez prohry a po osmi letech se chystá na EURO

Edward Iordanescu vzal job trenéra rumunské reprezentace v roce 2022, po několika měsících si ale možná říkal, co to provedl. Tricolorii totiž pod ním v Lize národů sestoupili do ligy C. O to větší kontrast poté nabídla kvalifikace na mistrovství Evropy, která se odehrála v roce 2023.

Rumuni sice neměli v kvalifikační skupině žádnou fotbalovou velmoc, přesto je jejich neporažená bilance skvělým počinem. K šesti výhrám přidali čtyři remízy a nechali za sebou Švýcarsko nebo Izrael. V průběhu kvalifikace navíc inkasovali jen pětkrát. A právě obrana je jednou ze silných stránek tohoto rumunského výběru.

Naprostou většinu kvalifikace odchytal Horatiu Moldovan. Ten se ovšem od ledna musí srovnat s novou situací. Rapid Bukurešť vyměnil za Atlético Madrid, kde ale přes Jana Oblaka nedostal šanci. Podobný osud potkal i další důležitou postavu defenzivy. Radu Dragusin přešel v zimě z Janova do Tottenhamu. A do základní sestavy se tento stoper vešel jen čtyřikrát.

Směrem dopředu už mají rumunské opory výraznější vytížení. Kapitán Nicolae Stanciu možná sešel z očí českých fanoušků, v Saúdské Arábii je ale v Damacu tahounem. V uplynulé sezoně se podílel na 13 gólech. Bývalý hráč Sparty i Slavie je jinak na soupisce jedním z pouhých dvou pamětníků Eura 2016, kdy se Rumunsko naposledy podívalo na evropský šampionát. Tím druhým je Denis Alibec.

sipka Trefí se Alibec proti Ukrajině? Vsaďte si u MerkurXtipu

Když se na hřišti posuneme ještě výš, tak výbornou sezonu za sebou má Dennis Man. Křídelník Parmy pomohl této slavné značce zpět do Serie A. K prvnímu místu ve druhé lize a přímému postupu přispěl 11 góly a šesti asistencemi. I s Italským pohárem měl celkově prsty ve 20 brankách svého klubu.

Výsledky Rumunska v přípravě na EURO 2024:

  • 22.03.2024: Rumunsko vs. Severní Irsko 1:1 (Man)
  • 26.03.2024: Rumunsko vs. Kolumbie 2:3 (Hagi, Tanase)
  • 04.06.2024: Rumunsko vs. Bulharsko 0:0
  • 07.06.2024: Rumunsko vs. Lichtenštejnsko 0:0
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Rumunsko Statistika Ukrajina
5 Počet účastí 3
Čtvrtfinále (2000) Nejlepší výsledek Čtvrtfinále (2020)
Nekvalifikovalo se
Výsledek na ME 2020 Čtvrtfinále
Gheorghe Hagi (8)
Nejvíce startů na ME Andriy Yarmolenko (11)
Bogdan Stancu (2)
Nejlepší střelec na ME Andriy Shevchenko, Roman Yaremchuk, Andriy Yarmolenko (2)

Zaregistruj se online a vsaď si u MerkurXtip

Cesta Ukrajiny kvalifikací byla plná dramat, na EURO mimo jiné veze nejlepšího střelce La Ligy

Ukrajina má na lavičce skutečnou legendu. Serhiy Rebrov ale nedostal místo u reprezentace za hráčské zásluhy. Za svou trenérskou kariéru stihl posbírat šest ligových titulů ve třech zemích. Následoval těžký úkol. Dovést svou zemi na EURO 2024 přes skupinu, která obsahovala také Anglii a evropské šampiony z Itálie.

Byla to pořádně trnitá cesta, Rebrovovi se to ale nakonec povedlo. Ukrajinci v posledním duelu potřebovali k přímému postupu porazit Italy. Po bezbrankové remíze se zlobili na rozhodčího, který neodpískal penaltu po zákroku na Mykhayla Mudryka. Itálie tak šla díky lepším vzájemným zápasům dál. A na Ukrajinu čekala baráž.

I v ní to bylo obrovské drama. Její semifinále Ukrajinci otočili góly v 85. a 88. minutě. Finále pak rozhodli trefou v 84. minutě. O vítězný zásah v semifinále proti Bosně a Hercegovině se postaral Artem Dovbyk. Ten se po přestupu do Girony stal s 24 brankami nejlepším střelcem La Ligy. S katalánským klubem si navíc vykopal Ligu mistrů.

Finále proti Islandu následně rozsekl Mykhaylo Mudryk. Jeho klubová sezona přitom nemůže být od ročníku, který zažil Dovbyk, rozdílnější. Mudryk se spolu s celou Chelsea trápil. Pět ligových gólů a šesté místo v Premier League je zkrátka málo. V reprezentaci ale Mudryk nadále patří k důležitým mužům.

sipka Spraví si Mudryk chuť gólem proti Rumunsku? I na to si lze vsadit

Dovbyka s Mudrykem už si z ukrajinské ligy vyzobly západní kluby. Podobný přesun nejspíše brzy čeká na Heorhiye Sudakova. Tento hráč Šachtaru je obounohou desítkou a v 21 letech to byl právě on, kdo v kvalifikaci za Ukrajinu odehrál nejvíce minut. To v bráně se o prostor podělili Anatoliy Trubin a Andriy Lunin. Trubin odchytal většinu kvalifikační skupiny, v obou barážových utkáních ale dostal přednost Lunin.

Výsledky Ukrajiny v přípravě na EURO 2024:

  • 21.03.2024: Bosna a Hercegovina vs. Ukrajina 1:2 (Yaremchuk, Dovbyk) – semifinále baráže
  • 26.03.2024: Ukrajina vs. Island 2:1 (Tsygankov, Mudryk) – finále baráže
  • 03.06.2024: Německo vs. Ukrajina 0:0
  • 07.06.2024: Polsko vs. Ukrajina 3:1 (Dovbyk)
  • 11.06.2024: Moldavsko vs. Ukrajina 0:4 (Yaremchuk, Tsygankov, Dovbyk, Sudakov)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Rumunsko vs. Ukrajina

Ani jeden z trenérů nemusel před Eurem 2024 škrtat ve své nominaci. Na straně Rumunska ale může být překážkou nerozehranost některých opor. Třeba Radu Dragusin byl v březnu v přípravě proti Kolumbii stažen už o poločase, aby si nepřivodil zranění. V Tottenhamu totiž téměř nenastupoval.

Ukrajinští hráči si nesou určité šrámy ze závěru klubové sezony. Zdravotní problémy měli Oleksandr Zinchenko, Vitaliy Mykolenko, Mykhaylo Mudryk, Heorhiy Sudakov, Taras Stepanenko nebo Andriy Yarmolenko.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: RumunskoUkrajina

Rumunsko vs. Ukrajina: základní sestavy
Tým Sestava
Rumunsko Nita - Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu - Stanciu, M. Marin, R. Marin - Man, Dragus, Coman
Ukrajina Lunin - Konoplya, Zabarnyi, Matviyenko, Zinchenko - Shaparenko, Stepanenko - Tsygankov, Sudakov, Mudryk - Dovbyk
Vsaďte si na výsledek zápasu Rumunsko - Ukrajina

Fotbal Rumunsko vs. Ukrajina dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance ROU - UKR

Rumunsko v historii proti Ukrajině nastoupilo jen pětkrát. Pokaždé šlo o přátelské duely. Každý z týmů dvakrát vyhrál. Jediná remíza přišla na přípravném turnaji na Kypru. Tehdy penaltový rozstřel zvládli lépe Ukrajinci.

Zatím naposledy se obě země potkaly v roce 2016. Ukrajina tehdy vyhrála 4:3, když vítězný gól dával Andriy Yarmolenko, kapitán současného výběru.

Vzájemná bilance Rumunsko vs. Ukrajina
Výhry Rumunska Remízy Výhry Ukrajiny
2 1 2

Rumunsko vs. Ukrajina před vzájemným zápasem: statistiky

Níže najdete vybrané statistiky z kvalifikačních zápasů obou celků. Reprezentace Rumunska i Ukrajiny v kvalifikaci na EURO shodně odehrály 10 utkání. V případě Ukrajinců tento počet obsahuje také dva duely v baráži.

Rumunsko vs. Ukrajina: statistiky v kvalifikaci na EURO 2024
Rumunsko Statistika Ukrajina
16:5 Skóre 15:10
Mihaila, Stanciu, Alibec (3) Nejlepší střelec Tsygankov (3)
52 Držení míče (%) 50,5
48 Střely na branku 41
50 Rohové kopy 42
23 Žluté karty 22
107 Fauly 136
Kurzy na zápas ME 2024 Rumunsko - Ukrajina najdete ZDE

EURO 2024: Rumunsko vs. Ukrajina ve skupině E, tip na výsledek

Kromě Belgie působí zbytek týmů ve skupině E poměrně vyrovnaně. Zápas Rumunska s Ukrajinou tak už rovnou může být klíčovým duelem.

Očekáváme tedy, že minimálně první půle bude těsnou záležitostí, po které by se mohlo jít do kabin za nerozhodného stavu.

TIP: Remíza po 1. poločase  sipka Vsadit u MerkurXtipu

Vsaďte si u MerkurXtipu

  • Datum, čas a místo zápasu: 17. 6. v 15:00, Munich Football Arena (Mnichov)

Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Rumunsko vs. Ukrajina na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

Práva na vysílání Eura 2024 ve fotbale má na českém území Česká televize. Ta nabídne všech 51 utkání v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu.

Naprostou většinu zápasů najdete na stanici ČT sport, jen v posledním kole základních skupin při souběžně hraných střetnutích bude vždy jeden duel k dispozici na kanále ČT2. Kompletní vysílání evropského šampionátu můžete sledovat na internetové platformě ČT sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

sipka Televizní program Eura 2024 najdete ZDE

Sledování letošního mistrovství Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady sázkových příležitostí. MerkurXtip nabízí širokou nabídku kurzů jak před výkopem, tak i LIVE v průběhu zápasu.

Zápas Rumunsko vs. Ukrajina na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: pondělí 17. června od 15:00
  • Kde se hraje: v Mnichově (Munich Football Arena)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Ukrajina (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Rumunsko na EURO postoupilo bez porážky. Následující video shrnuje jeho pouť kvalifikací.

Využij bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři MerkurXtip

Bonus 50 free spinů zdarma a 200 Kč

Online sázková kancelář MerkurXtip nabízí 50 free spinů za dokončení registrace a bonus 200 Kč k prvnímu vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u MerkurXtip

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.

Maskotem pro EURO 2024 je medvídek Albert

EURO 2024: oficiální trofej, logo, míč, maskot, hymna

Zahajovací den mistrovství Evropy 2024 se blíží. Pojďme si představit, s čím se bude hrát, stejně jako oficiální logo či maskota.

Na ME budou udělovány žluté karty za protesty všem hráčům s výjimkou kapitánů

Pravidla na EURO 2024: soupisky, VAR, karty, ruka, penalty, postup

Důležitou roli na mistrovství Evropy v Německu budou hrát i rozhodčí. Jakými pravidly se musí řídit a s čím novým UEFA přišla?