Slovinsko vs. Dánsko dnes live na EURO 2024

Zápolení ve skupině C na mistrovství Evropy 2024 otevře v neděli souboj Slovinska s Dánskem. Seveřané v Německu budou chtít zopakovat skvělou jízdu do semifinále z před tří let, zatímco pro Slovince jde o teprve druhý finálový turnaj, na první výhru přitom stále čekají. Dočkají se hned na úvod letošního turnaje?

VÝSLEDEK: Slovinsko vs. Dánsko 1:1 (0:1). Góly: 77. Janža – 17. Eriksen.

Živý přenosKurzy
SlovinskoDánsko – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Před třemi lety bojoval o život, nyní na ME opět v roli lídra povede Dánsko Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Gonzales Photo/Frederikke Jensen

EURO 2024, skupina C, 1. kolo: Slovinsko vs. Dánsko v TV dnes od 18:00

Slovinsko se na evropském šampionátu představuje teprve podruhé v historii, a to ještě navíc po dlouhé přestávce. To Dánsko je pravidelnějším účastníkem, do Německa ale přivezlo nejstarší tým ze všech účastníků, a tak může jít o poslední tanec silné generace kolem Eriksena. Kdo do ME vstoupí lépe? Sledujte úvodní duel skupiny C neděli od 18:00 živě na ČT Sport či ČT Sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Kurzy na Slovinsko vs. Dánsko (fotbal ME 2024, Stuttgart, základní skupina C)

Největším favoritem skupiny C je Anglie, která je podle bookmakerů dokonce hlavním adeptem na zlaté medaile z turnaje. Na postup se věří i Dánsku, které by mělo Albion dle papírových předpokladů nejvíce prohnat. To Slovinsko je považováno za outsidera "céčka" a jeho účast v osmifinále by byla poměrně slušným překvapením.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

Tomu odpovídají i kurzy na vzájemný duel obou mužstev. Na tříbodový zisk Dánska je vypsán kurz 1,77, zatímco na Slovince lze sázet v daleko vyšším kurzu 5,55. Očekává se spíše menší počet branek, a to i přes dosavadní na góly bohatý průběh mistrovství. Pokud by byly k vidění maximálně dva přesné zásahy, čemuž kurzová nabídka napovídá, bylo by to v rámci ME poprvé.

Na utkání už se těší fanoušci ve Stuttgartu, Slovinci a Dánové totiž změří síly v MHPAreně. Ta prošla rekonstrukcí ještě na jaře letošního roku tak, aby splňovala všechna bezpečnostní i komfortní kritéria pro mezinárodní akce. Pro potřeby ME byla kapacita upravena na 51 tisíc míst, která bude beznadějně zaplněna.

sipka EURO 2024 se odehraje v 10 velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Hráči obou týmů nebudou jedinými participanty, kteří si na letošním šampionátu odbydou premiéru. První zápas čeká i na Sandra Schärera, a to dokonce nejen na letošním turnaji, ale na jakékoliv velké mezinárodní akci. Čeští fanoušci ho znají z klíčového a hlavně postupového kvalifikačního utkání národního týmu proti Moldavsku.

Kurzy Synottipu na fotbal Slovinsko - Dánsko na EURO 2024:

Informace před zápasem Slovinsko - Dánsko
📅 Kdy: 16. 6. 2024 od 18:00
🌍 Kde: MHPArena, Stuttgart
🏆 Soutěž: EURO 2024, skupina C, 1. kolo
Rozhodčí: Sandro Schärer, Švýcarsko
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy Synottipu: 5,55 - 4,30 - 1,77
Vsaďte si na výsledek zápasu Slovinsko - Dánsko u Synottipu

Slovinsko by si rádo odškrtlo první vítězství na ME v historii

Na velké mezinárodní akci chyběli od roku 2010. Dvakrát hráli baráž o postup na mistrovství Evropy a byli blízko účasti, ovšem neuspěli a zůstává jim jediná zkušenost z roku 2000. Slovinci rozhodně nepatří mezi stálice na velkých turnajích, to by ale velmi rádi změnili.

Loňskou kvalifikaci zvládli velmi dobře, poztráceli jen osm bodů ze třiceti možných a zajistili si místenku v Německu. Nešlo o žádnou snadnou práci, o postupu rozhodli až v předposledním kole v přímém souboji proti Kazachstánu. Stačilo málo a vše mohlo být jinak, ale v 86. minutě vstřelil svůj životní gól záložník Verbić a v zemi zavládlo fotbalové šílenství.

Na EURO stále přijeli jako jeden z největších outsiderů mezi všemi účastníky, podceňovat Slovinsko by se ale soupeřům mohlo krutě nevyplatit. Tým s hvězdným brankářem Oblakem ši obletovaným útočníkem Šeškem může ve druhé polovině června řadu lidí překvapit. Postup i do červencových bojů v play off je sice ambiciózním, ale dosažitelným cílem.

V přípravě si ale tým trenéra Keka vedl tak trochu rozpačitě. Remízy s Maltou a Bulharskem nejsou před startem turnaje pro evropskou elitu povzbudivou vizitkou, na druhou stranu si ale Slovinci dokázali v březnu vyšlápnout na Portugalsko a porazit ho 2:0. Takový skalp se zase počítá.

Vítězně zvládli také souboj s Arménií na začátku března, při kterém se napsala další kapitola jednoho dechberoucího příběhu. Zkušený útočník Josip Iličić, jeden z nejlepších slovinských fotbalistů historie, v posledních letech trpěl depresemi, které ho donutily ukončit sportovní kariéru.

Levonohý střelec se ale dokázal z nejhoršího dostat, v dresu mateřského Mariboru se dostal zpět do fyzické i herní pohody a vrátil se i do reprezentace. Zmíněný zápas proti Arménii pak při své obnovené premiéře rovnou rozhodl. Pokud by ještě dokázal své zemi zajistit první vítězství na mistrovství Evropy, stal by se ve Slovinsku nesmrtelným.

sipka Dočká se Slovinsko historického postupu ze skupiny? Vsaďte si u Synottipu

Výsledky Slovinska v přípravě na EURO 2024:

  • 21.03.2024: Malta vs. Slovinsko 2:2 (Šporar, Šeško)
  • 26.03.2024: Slovinsko vs. Portugalsko 2:0 (Gnezda Čerin, Elšnik)
  • 04.06.2024: Slovensko vs. Arménie 2:1 (Mlakar, Iličić)
  • 08.06.2024: Slovinsko vs. Bulharsko 1:1 (Šporar)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Slovinsko Statistika Dánsko
1 Počet účastí 9
Skupina (2000) Nejlepší výsledek 1. místo (1992)
Nekvalifikovalo se Výsledek na ME 2020 Semifinále
11 hráčů (11) Nejvíce startů na ME Peter Schmeichel (13)
Zlatko Zahović (3)
Nejlepší střelec na ME Frank Arnesen, Kasper Dolberg, Henrik Larsen, Brian Laudrup, Jon Dahl Tomasson (3)

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Dánsko má Eriksena zpět ve formě a chce navázat na poslední EURO

Možná ještě silnější příběh napsali Dánové. Vše začalo přesně před třemi lety a čtyřmi dny, kdy vstupovali do minulého evropského šampionátu proti Finsku. Skupinu hráli doma v Kodani, vše mělo být připraveno k úspěšnému tažení. Jenže ve 41. minutě se sesunul k zemi hvězdný záložník Eriksen a po srdeční zástavě několik minut bojoval o život. Naštěstí vše za pomoci zdravotníků i některých hráčů zvládl a sportovní porážka od severského konkurenta byla v tu chvíli všem tak nějak jedno.

V dánských hráčích navíc celá situace zažehla nebývalou soudržnost, která nakonec vyústila v úžasné tažení Eurem. Už jednou nohou vyřazený tým dokázal i bez už v nemocnici se zotavujícího Eriksena na závěr skupiny rozdrtit Rusko, v play off pak přehrál i Wales a Česko a svou nečekanou jízdu zastavil až v prodloužení semifinále sporným gólem od Anglie.

Eriksen se už od té doby dávno vrátil k fotbali i do reprezentace a byl u neúspěchu na mistrovství světa, kde mužstvo nepotvrdilo roli černého koně turnaje a vypadlo už ve skupině. Od té doby už ale opět předvádí dobré výkony a vše nasvědčuje tomu, že by se v Německu mohlo předvést v podstatně lepším světle.

Kvalifikaci zvládla Hjulmandova skvadra relativně v poklidu a i v přípravě se na EURO naladila velmi slušnými výsledky. Výhry nad dalšími severskými rivaly ze Švédska a Norska jsou cenné, ani jeden z týmů sice na závěrečný turnaj nepostoupil, kvalitou by na něj ale patřily oba.

Nezvykle skvělou střeleckou formou oplývá především záložník Højbjerg. Jinak spíše defenzivněji laděný středopolař se trefil ve třech reprezentačních duelech v řadě. V dresu Tottenhamu přitom v letošní sezoně Premier League spíše paběrkoval, za Dánsko je ale schopen vždy podávat ty nejlepší výkony.

Přesto je tohle stále tým především Christiana Eriksena. Pro zkušenou desítku může jít o poslední mistrovství Evropy, v době toho příštího už mu totiž bude 36. Dánové celkově do Německa přivezli hodně zkušené mužstvo, které je průměrně vůbec nejstarší ze všech účastníků. Bude to ten správný recept?

sipka Kam dotáhne Eriksen tým Dánska? Vsaďte si u Synotu

Výsledky Dánska v přípravě na EURO 2024:

  • 23.03.2024: Dánsko vs. Švýcarsko 0:0
  • 26.03.2024: Dánsko vs. Faerské ostrovy 2:0 (Højbjerg, Daramy)
  • 05.06.2024: Dánsko vs. Švédsko 2:1 (Højbjerg, Eriksen)
  • 08.06.2024: Dánsko vs. Norsko 3:1 (Højbjerg, Vertergaard, Poulsen)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Slovinsko vs. Dánsko

Slovinci mají defenzivu poměrně ustálenou. Před čtyřčlennou obranou ale hrají takovým zvláštním hybridním systémem, kdy přepínají mezi formacemi 4-3-3 a 4-4-2. Obě rozestavení navíc dokážou zahrát se stejnými fotbalisty, kdy se na křídlo může z hrotu postavit Šporar.

To Dánové mají svůj systém dlouhodobě zažitý a měli by se i na ME představit se třemi středními obránci. Jediným otazníkem je asi obsazení wingbacků, kde se na dva posty tlačí Mæhle, Kristiansen a bývalý hráč Slavie Bah.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: SlovinskoDánsko

Slovinsko vs. Dánsko: základní sestavy
Tým Sestava
Slovinsko Oblak - Karničnik, Drkušič, Bijol, Janža - Stojanovič, Gnezda Čerin, Elšnik, Mlakar - Šporar, Šeško
Dánsko Schmeichel - Christensen, Andersen, Vestergaard - Bah, Hjulmand, Højbjerg, Kristiansen - Eriksen - Wind, Højlund
Vsaďte si na výsledek zápasu Slovinsko - Dánsko

Fotbal Slovinsko vs. Dánsko dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance SVN - DEN

Pokud něco může Dány vyloženě uklidňovat, je to vzájemná bilance ze zápasů proti Slovinsku. Ještě nikdy v historii s ním totiž neprohráli! Pravda, setkání proběhlo dosud pouze šest. Poslední zkušenost je navíc dost čerstvá a není pro Slovince tak negativní. Obě mužstva se potkala v kvalifikaci a přestože Seveřané získali čtyři ze šesti možných bodů, nakonec se mančafty srovnaly v tabulce na shodné bilanci.

Vzájemná bilance Slovinsko vs. Dánsko
Výhry Slovinska Remízy Výhry Dánska
0 1 5
Vzájemná bilance Slovinsko vs. Dánsko na ME
Výhry Slovinska Remízy Výhry Dánska
0 0 0

Na evropském šampionátu se Slovinci s Dány dosud nikdy v historii nepotkali.

Zápasy Slovinsko vs. Dánsko na ME ve fotbale: výsledky

Slovinsko vs. Dánsko před vzájemným zápasem: statistiky

Statistiky z kvalifikace jsou v tomto případě o to relevantnější, že se Slovinci a Dánové potkali ve stejné skupině. Všechna čísla jsou tak perfektně srovnatelná, jelikož mapují utkání proti stejným soupeřům.

Nelze si nevšimnout větší útočné aktivity na straně Dánska, které dominovalo v držení míče a vypracovalo si více než dvojnásobek rohových kopů. Slovinci naopak o hodně více faulovali. Jenže výsledkem je stejně to, že podle skóre na tom byli celkově lépe. Fotbal...

Slovinsko vs. Dánsko: statistiky v kvalifikaci na EURO 2024
Slovinsko Statistika Dánsko
20:9 Skóre 19:10
Šeško (5) Nejlepší střelec Højlund (7)
53,9 Držení míče (%) 64,2
42 Střely na branku 54
38 Rohové kopy 82
10 Žluté karty 14
113 Fauly 85
Kurzy na zápas ME 2024 Slovinsko - Dánsko najdete ZDE

EURO 2024: Slovinsko vs. Dánsko ve skupině C, tip na výsledek

Oba týmy se dvakrát utkaly loni a Dánsko si vypracovalo v součtu 18 rohových kopů. Seveřané celkově zahrávají velké množství standardních situací od praporku, v celé kvalifikaci jich kopali vůbec nejvíce ze všech týmů. Alespoň šest rohů by tak mohli mít i na úvod ME.

TIP: Dánsko bude kopat alespoň 6 rohů  sipka Vsadit u Synottipu

Dánové zahrávají velké množství rohů

  • Datum, čas a místo zápasu: 16. 6. v 18:00, MHPArena (Stuttgart)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Slovinsko vs. Dánsko na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Práva na vysílání mistrovství Evropy 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu. Drtivou většinu utkání najdete na stanici ČT Sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno utkání k dostání na kanále ČT2. Kompletní program pak bude k dispozici na internetové platformě ČT Sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

    sipka Televizní program celého šampionátu najdete ZDE

    Sledování atraktivních soubojů o titul pro mistra Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. Synottip nabízí širokou nabídku tipů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

    Zápas Slovinsko vs. Dánsko na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: neděle 16. června od 18:00
  • Kde se hraje: ve Stuttgartu (MHPArena)
  • Kdo zvítězí: Dánsko je jasným favoritem (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT Sport Plus
  • Připomeňte si dánskou cestu do semifinále mistrovství Evropy 2021.

    Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

    SYNOT TIP – získej skvělé bonusy

    Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 500,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a „sázku bez rizika“ 500 Kč.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Dotáhne to hvězdný Bellingham tentokrát s Anglií až na vrchol?

    Skupina C na ME ve fotbale 2024: preview, kurzy a tipy

    Skupina C na mistrovství Evropy slibuje zajímavou podívanou. Hrdá Anglie jako vždy jede pro zlato, ostatní týmy zabojují o postup.

    Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

    ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

    Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.

    Na ME budou udělovány žluté karty za protesty všem hráčům s výjimkou kapitánů

    Pravidla na EURO 2024: soupisky, VAR, karty, ruka, penalty, postup

    Důležitou roli na mistrovství Evropy v Německu budou hrát i rozhodčí. Jakými pravidly se musí řídit a s čím novým UEFA přišla?