Španělsko vs. Německo dnes live na EURO 2024

Předčasné finále? Přesně tak se hovoří o souboji mezi Španělskem a Německem, který ale na mistrovství Evropy přišel už o dvě kola dříve. Dva nejlepší týmy na šampionátu se v pátek postaví proti sobě a je jasné, že sen o mistrovském titulu bude po utkání moci živit už jen jeden z nich. Uspěje domácí reprezentace, nebo se budou radovat Španělé?

Živý přenosKurzy
ŠpanělskoNěmecko – Sestavy
Statistiky a H2HTip

Oba týmy mají ve svém středu geniální mladíky Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Anke Waelischmiller/SVEN SIMON

EURO 2024, čtvrtfinále: Španělsko vs. Německo v TV dnes od 18:00

Španělsko zůstává jediným týmem na evropském šampionátu, který vyhrál všechny své zápasy. Ve čtvrtfinále ho ale čeká zřejmě ta vůbec nejtěžší zkouška, do cesty se mu totiž postaví domácí výběr Německa. To rovněž postupuje turnajem bez výraznějších potíží a má také zlaté ambice. Dlouho očekávaný souboj dvou sodus nejlépe hrajících mužstev na ME 2024 startuje v pátek od 18:00 živě na ČT Sport či ČT Sport Plus.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na EURO 2024

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Kurzy na Španělsko vs. Německo (fotbal ME 2024, Stuttgart, čtvrtfinále)

Trvalo to, ale Španělé svými výkony konečně bookmakery definitivně přesvědčili. Před startem čtvrtfinálových duelů tak už je La Roja poprvé největším favoritem na zisk zlatých medailí, a to i přes stále přetrvávající fakt o pořádně nabité horní části pavouka. V semifinále totiž na vítěze tohoto souboje čeká lepší z dvojice Francie – Portugalsko. Mimochodem, Němci jsou aktuálně třetím největším adeptem na titul.

sipka Přečtěte si vše důležité o evropském šampionátu 2024

Co se týče samotného vzájemného střetnutí, favorit se v tomto případě dá najít jen těžko. Když už se Španělé na ME dostali do čtvrtfinále, třikrát v řadě přes něj dokázali přejít, jejich celková bilance v této fázi turnaje je ale stále záporná. To Němci ještě nikdy v historii čtvrtfinálový zápas na Euru neprohráli.

V případě remízy má domácí výběr v zádech lepší statistiky i z penaltových rozstřelů. Ten prohrál jedinkrát, a to hned ten první ve finále ME 1976 s Československem, od té doby v pokutových kopech šestkrát v řadě uspěl. La Roja se těší jen mírně kladné bilanci 7:6.

První čtvrtfinále letošního turnaje se odehraje ve Stuttgartu. Pískat ho bude anglický arbitr Anthony Taylor, pro něhož půjde o třetí zápas na šampionátu.

sipka EURO 2024 se hraje v 10 velkolepých arénách. Vše o nich si přečtěte ZDE

Kurzy Betana na fotbal Španělsko - Německo na EURO 2024:

  • 1/0/2: Španělsko 2,70 | remíza 3,10 | Německo 2,80
  • Postup: Španělsko 1,87 | Německo 1,93
  • 2,5 gólu: více 2,02 | méně 1,80
  • Střelci: Morata 3,10 | Havertz, Füllkrug 3,55
  • Zlatá medaile: Španělsko 4,75 | Německo 5,25
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Informace před zápasem Španělsko - Německo
📅 Kdy: 5. 7. 2024 od 18:00
🌍 Kde: MHPArena, Stuttgart
🏆 Soutěž: EURO 2024, čtvrtfinále
Rozhodčí: Anthony Taylor, Anglie
📺 Přímý přenos: ČT Sport, ČT Sport Plus
Kurzy Betana: 2,70 - 3,10 - 2,80
Vsaďte si na výsledek zápasu Španělsko - Německo u Betana

Španělsko snadno otočilo osmifinále a zůstává stoprocentní

La Roja v osmifinále inkasovala svůj první gól na turnaji. Stále ale zůstává v platnosti fakt, že žádný soupeř její obranu ještě ani jednou nepokořil. V souboji s Gruzií totiž skóre otevřel trefou do vlastní sítě obránce Le Normand, jenž si nešťastně srazil do brány centr z pravé strany.

Španělsko se každopádně úvodní zádrhel na cestě šampionátem velice rychle vytěsnilo z hlavy a čtyřmi góly v řadě nenechalo nikoho na pochybách, kdo postoupí do čtvrtfinálového setkání s domácím výběrem. Do kabin se sice ještě šlo za stavu 1:1, přesto byl outsider z Gruzie po celou dobu pod takovým tlakem, že se ani na moment nezdálo možné, že by příznivé skóre udržel.

Po pauze pak rychle o výsledku rozhodl Ruiz, další branky ještě přidali Williams a střídající Olmo a nakonec z toho bylo výsledkově nejjednoznačnější osmifinále. A v tom je právě rozdíl oproti španělskému národnímu týmu, který jsme byli zvyklí vídat v posledních letech. Žádné uspokojení za příznivého stavu a nezáživné držení míče kolem půlící čáry, naopak. Španělé se na ME prezentují velmi líbivým fotbalem.

A ten navíc nese úspěchy. Tým trenéra de la Fuenteho je na Euru jediným, kdo zvládl vyhrát všechny čtyři své dosavadní zápasy. Zatím se opravdu těžko hledá jakákoliv slabina, a to už Španěly prověřily silné reprezentace Chorvatska či Itálie. Na druhou stranu je ale potřeba vnímat i to, že zmínění soupeři se na turnaji nepotkali s ideální formou, a tak ten pravý test může přijít právě až ve čtvrtfinále s Německem.

Připraven se na něj zdá být i křídelník Lamine Yamal. Šestnáctiletý hvězdný chlapec španělského fotbalu patří k nejlépe hodnoceným hráčům mistrovství Evropy, na svůj premiérový gól na velké mezinárodní akci ale zatím čeká. Šancí už přitom měl poměrně dost, dosud se ale musel spokojit se dvěma gólovými nahrávkami. Schovával si to nejlepší na nejdůležitější momenty?

sipka Otevře si šestnáctiletý Yamal svůj střelecký účet? Vsaďte si u Betana

Výsledky Španělska na EURO 2024:

  • 15.06.2024: Španělsko vs. Chorvatsko 3:0 (Morata, Ruiz, Carvajal)
  • 20.06.2024: Španělsko vs. Itálie 1:0 (vlastní)
  • 24.06.2024: Albánie vs. Španělsko 0:1 (Torres)
  • 30.06.2024: Španělsko vs. Gruzie 4:1 (Rodri, Ruiz, Williams, Olmo)
Historická bilance obou týmů na mistrovství Evropy
Španělsko Statistika Německo
12 Počet účastí 14
Vítěz (1964, 2008, 2012) Nejlepší výsledek Vítěz (1972, 1980, 1996)
Semifinále Výsledek na ME 2020 Osmifinále
Jordi Alba, Cesc Fábregas, Andrés Iniesta (16)
Nejvíce startů na ME Manuel Neuer (19)
Álvaro Morata (7) Nejlepší střelec na ME Jürgen Klinsmann, Mario Gomez (5)

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Německo mělo i štěstí, Dány ale ve druhé půli položilo

Nationalelf zažili horké chvíle už na závěr základní skupiny proti Švýcarsku, kdy až v úplném závěru nastavení zachraňovali alespoň remízu a s ní spojené první místo a nejlepší výchozí pozici do vyřazovací části. Hlavní cíl ale tehdy splnilo a jak se navíc posléze ukazuje, Švýcaři jsou na šampionátu ve velmi dobré pohodě a Itálii v osmifinále vůbec nedali šanci.

To Německo mělo s postupem mezi nejlepší osmičku drobné problémy. Proti Dánsku sice začalo skvěle, soupeř ale přečkal (správně) neuznaný úvodní gól Schlotterbecka a postupem času se dostával více a více do zápasu, až byl místy dokonce i nebezpečnější.

O všem nakonec rozhodla nešťastná pětiminutovka dánského obránce Andersena, jemuž byl nejprve odvolán pro milimetrový ofsajd první gól, za chvíli pak na druhé straně tečoval míč rukou a po zásahu videa se kopala penalta. Tu proměnil Havertz, do už otevřenejší obrany pak ještě utekl Musiala a bylo hotovo. Pro mladíka z Bayernu šlo už o třetí zásah na turnaji a zatím je to právě on, kdo táhne Německo dále.

Více se naopak čekalo od nejlepšího hráče uplynulého ročníku Bundesligy Floriana Wirtze. Ten dokonce v osmifinále usedl mezi náhradníky, jeho zástupce Sané ale ani tentokrát příliš nepřesvědčil, a tak je dost možné, že si tito dva role opět prohodí. To by se mělo týkat i stoperů. Schlotterbeck sice svůj záskok zvládl na jedničku, Tah je ale po karetním trestu znovu k dispozici a měl by zaujmout místo uprostřed obrany.

Němce může povzbuzovat fakt, že v historii mistrovství Evropy ještě nikdy nevypadli právě ve čtvrtfinále. Celkem se do něj dostali šestkrát, naposledy v roce 2016, kdy museli jít až do penaltového rozstřelu, nakonec ale opět slavili postup do boje o medaile. Na domácí půdě má rozhodně zájem o ten nejcennější kov, cesta k němu ale vede přes zatím nejsilnější mužstvo turnaje.

sipka Posune se Musiala čtvrtým gólem do čela tabulky střelců? Kurzy Betana ZDE

Výsledky Německa na EURO 2024:

  • 14.06.2024: Německo vs. Skotsko 5:1 (Wirtz, Musiala, Havertz, Füllkrug, Can)
  • 19.06.2024: Německo vs. Maďarsko 2:0 (Musiala, Gündogan)
  • 23.06.2024: Švýcarsko vs. Německo 1:1 (Füllkrug)
  • 29.06.2024: Německo vs. Dánsko 2:0 (Havertz, Musiala)

Sestavy na EURO 2024: zahajovací jedenáctky pro zápas Španělsko vs. Německo

Oba týmy jsou v plném počtu. Německu se po karetním trestu vrací stoper Tah. Toho sice velmi úspěšně v osmifinále zastoupil Schlotterbeck, jenž si dokonce připsal i gólovou asistenci, i tak se ale očekává Nagelsmannův návrat k osvědčené jedenáctce.

Důležité je poznamenat také to, že po čtvrtfinále se karetní napomenutí mažou. To ale jen těm hráčům, pro které jejich dosavadní příděl nebude znamenat stopku. Pokud tak Carvajal, Le Normand, Morata, Vivian a na druhé straně Andrich, Mittelstädt a Rüdiger uvidí druhou žlutou v turnaji, o případné semifinále i tak přijdou.

sipka Prohlédněte si kompletní nominace obou týmů: ŠpanělskoNěmecko

Španělsko vs. Německo: základní sestavy
Tým Sestava
Španělsko Simón - Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella - Rodri, Ruiz - Yamal, Pedri, Williams - Morata
Německo Neuer - Kimmich, Rüdiger, Tah, Raum - Can, Kroos - Musiala, Gündogan, Sané - Havertz
Vsaďte si na výsledek zápasu Španělsko - Německo

Fotbal Španělsko vs. Německo dnes na mistrovství Evropy 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance ESP - GER

Bilance obou týmů ze vzájemných zápasů je vzácně vyrovnaná, historicky je úspěšnější Německo, ale jen o jediné vítězství. Poslední setkání proběhlo před necelými dvěma lety na mistrovství světa v Kataru, kde ve skupině skončilo remízou 1:1. Stejným výsledkem ostatně skončily tři z posledních čtyř soubojů. Zbylý zápas si ale Němci za rámeček nedají, v rámci Ligy národů totiž v roce 2020 schytali ostudný debakl 0:6

Vzájemná bilance Španělsko vs. Německo
Výhry Španělska Remízy Výhry Německa
8 9 9
Vzájemná bilance Španělsko vs. Německo na ME
Výhry Španělska Remízy Výhry Německa
2 0 1

Na evropském šampionátu se obě reprezentace potkávají počtvrté. V tomto případě je na tom o něco lépe Španělsko, které vyhrálo dvakrát, a to včetně největší možné scény ve finále Eura 2008.

Zápasy Španělsko vs. Německo na ME ve fotbale: výsledky

  • EURO 1984 (skupina): Španělsko vs. Německo 1:0 (Maceda)
  • EURO 1988 (skupina): Španělsko vs. Německo 0:2 (Völler 2)
  • EURO 2008 (finále): Španělsko vs. Německo 1:0 (Torres)
  • EURO 2024: Španělsko vs. Německo – vsaďte si ZDE

Španělsko vs. Německo před vzájemným zápasem: statistiky

Když byla výše řeč o tom, že se potkávají dva nejlepší celky dosavadního průběhu šampionátu, statistiky toto tvrzení jen a jen potvrzují. Němci jsou nejlépe střílejícím týmem turnaje s deseti góly, druhé Španělsko jich dalo devět, nikdo další ještě nepřekročil sedm zásahl. Dohromady navíc v osmi duelech inkasovaly jen třikrát!

Stejnou řečí ale hovoří i většina podpůrných čísel. Obě reprezentace jsou na prvních dvou místech v žebříčku střeleckých pokusů na bránu, procentu držení míče i úspěšnosti přihrávek, více útočných akcí a rohů má jen Portugalsko, to ale muselo ve značných částech zápasů dohánět. Zkrátka vše nasvědčuje tomu, že jde skutečně o předčasné finále.

Španělsko vs. Německo: statistiky na EURO 2024
Španělsko Statistika Německo
9:1 Skóre 10:2
Ruiz (2) Nejlepší střelec Musiala (3)
58,5 Držení míče (%) 62
29 Střely na branku 28
29 Rohové kopy 31
6 Žluté karty 6
57 Fauly 46
Kurzy na zápas ME 2024 Španělsko - Německo najdete ZDE

EURO 2024: Španělsko vs. Německo ve čtvrtfinále, tip na výsledek

Potkávají se dva nejlepší týmy na šampionátu, v jejichž vzájemných zápasech se třikrát z posledních čtyř případů zrodila remíza 1:1. Velké rozdíly se mezi oběma reprezentacemi nedají najít ani tentokrát, a tak je další plichta velice reálná. Vzhledem k útočné povaze obou mužstvev by pak nebylo překvapením, kdyby se alespoň jednou prosadilo každé z nich. V redakci věříme gólové remíze.

TIP: Oba týmy dají gól a zápas skončí remízou  sipka Vsadit u Betana

Oba týmy disponují obrovskou ofenzivní silou, mnoho rozdílů mezi nimi ale není

  • Datum, čas a místo zápasu: 5. 7. v 18:00, MHPArena (Stuttgart)
  • Kde sledovat EURO 2024 živě: fotbal Španělsko vs. Německo na ME v televizi (TV), jak je to s online live streamy?

    Práva na vysílání mistrovství Evropy 2024 ve fotbale má v České republice výhradně Česká televize. Ta nabídne všech 51 zápasů v přímém přenosu jak v televizi, tak na internetu. Drtivou většinu utkání najdete na stanici ČT Sport, jen v posledním kole skupin při souběžně hraných duelech bude vždy jedno utkání k dostání na kanále ČT2. Kompletní program pak bude k dispozici na internetové platformě ČT Sport Plus. Všechny tyto varianty jsou bezplatné.

    sipka Televizní program celého šampionátu najdete ZDE

    Sledování atraktivních soubojů o titul pro mistra Evropy si můžete zpříjemnit výběrem z celé řady zajímavých sázkových příležitostí. Betano nabízí širokou nabídku tipů jak před výkopem zápasu, tak i LIVE v jeho průběhu.

    Zápas Španělsko vs. Německo na ME 2024 ve fotbale

  • Kdy začíná: pátek 5. července od 18:00
  • Kde se hraje: ve Stuttgartu (MHPArena)
  • Kdo zvítězí: zápas nemá favorita (kurzy zde)
  • Kde sledovat online na internetu: ČT Sport Plus
  • Připomeňte si osmifinálový souboj Německa s Dánskem tak trochu jinak. 

    Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

    Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

    BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

    Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

    KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

    Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

    Cristiano Ronaldo je nejlepší střelec v historii ME ve fotbale

    ME ve fotbale 2024: statistiky, góly, asistence, karty

    Prohlédněte si nejzajímavější statistiky z mistrovství Evropy 2024 v Německu. Nechybí nejlepší střelci, nahrávači nebo čistá konta.

    Španělé slaví gól proti Severnímu Irsku

    Španělsko na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Od Španělska se tradičně čeká, že na mistrovství Evropy ⚽ dojde daleko. Přečtěte si ☝️ představení aktuálního španělského výběru.

    Němci patří na domácím ME k největším favoritům

    Německo na EURO 2024 - tým, hráči, program, výsledky

    Němci se musí rehabilitovat po posledních blamážích na velkých akcích. Na domácím mistrovství Evropy k tomu mají ideální příležitost.