Kvalifikace na Euro 2024: Anglie vs. Itálie dnes živě

I v reprezentační pauze se lze dočkat skvělých utkání. Jedno takové nás čeká v úterý, kdy se proti sobě postaví reprezentace Anglie a Itálie. Finalisté posledního Eura odehrají již druhé vzájemné utkání ve skupině. V prvním se usmálo štěstí na Anglii, která vyhrála 2:1. Italové tak mají Angličanům co oplácet. Pokud chtějí odrazit dotírající Ukrajinu na třetím místě v tabulce, tak by měli v Anglii bodovat. Jaké jsou šance, prognózy, kurzy, to se dozvíte v článku.

Přímý přenosKurzy – Anglie
ItálieH2H – Tip

Jude Bellingham v dresu anglické reprezentace Foto: Profimedia

Kvalifikace na EURO 2024: Anglie vs. Itálie v úterý živě

Kvalifikace se rychle blíží ke svému konci a každý zápas může být rozhodující. To se týká i skupiny C, kde se mezi sebou utká vedoucí dvojice, Anglie a Itálie. Itálie má však stejně bodů jako Ukrajina a ztráta bodů proti Anglii by jí mohla v budoucnu stát postup. Utkání uvidíte už v úterý 17. 10. od 20:45 na Sport1.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na utkání Anglie s Itálií

Sleduj průběh zápasu ZDE

Anglie vede skupinu a je favoritem. Jaké jsou kurzy?

Anglie ve skupině zatím ještě neprohrála. Body za remízu ztratila až ve svém posledním zápase kvalifikace s Ukrajinou. Jinak má na kontě samé výhry, včetně předchozího utkání se svým úterním soupeřem Itálií.

To Itálie ztratila další body se Severní Makedonií (1:1), tudíž jí na záda dýchá Ukrajina. Na duel s Anglií se však naladila pohodovou výhrou 4:0 proti Maltě. Itálie pro lepší pozici ve skupině musí bodovat.

Bookmakeři však favorizují Anglii a hodnotí ji kurzem 1,64. Itálii hodnotí kurzem 5,40. Na remízu je vystaven kurz 3,80.

Duel bude pískat francouzský rozhodčí Clément Turpin, ten nedávno pískal šlágr Ligy mistrů mezi Neapolí a Realem Madrid (2:3).

Klíčové informace o utkání Anglie - Itálie
🕡 Kdy: 17. 10. 2023 od 20:45
🌍 Kde: Wembley Stadium, Londýn
🏆 Soutěž: Kvalifikace na ME 2024, skupina C
Rozhodčí: Clément Turpin, Francie
Kurzy Fortuny: 1,64 - 3,80 - 5,40
📺 Přímý přenos: Sport1

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Anglie vede tabulku a má ve svém středu zářivou hvězdu Bellinghama

Anglie do září dost suverénně kráčela kvalifikací. Porazila Itálii (2:1), Ukrajinu (2:0) a pak rozdávala příděly. Maltu smetla 4:0 a Severní Makedonii dokonce 7:0. Suverenita Albionu byla dechberoucí. Jenže pak přijela do polské Vratislavi, kde ji na neutrálním hřišti uvítala ve druhém vzájemném utkání Ukrajina.

Angličané se nemohli po celé utkání rozehřát na provozní teplotu. Albion sice přivezl silnou sestavu, včetně útočného tria zkázy Saka – Kane – Bellingham, ti však v zápase gólově mlčeli. Ještě víc zmrazit Angličany dokázal po kombinační akci Zinčenko, hráč londýnského Arsenalu, a Ukrajina vedla 1:0. Naštěstí pro Albion už ve 40. minutě po parádním dalekonosném pasu Kanea vyrovnal Walker na 1:1. V 59. minutě zahrozil Saka, když trefil břevno a jinak to bylo od Angličanů všechno, protože ukrajinský tým je do ničeho nepustil.

Následující výhra se Skotskem ve 150. vzájemném utkání byla jen malá náplast na ztrátu v kvalifikaci. Albion se chtěl na utkání s Itálií naladit přátelským zápasem proti Austrálii. Anglie v značně pozměněné sestavě měla s Australany co dělat. Ti totiž hráli velmi aktivně a jejich přechody do útoku byly častým nebezpečím pro Albion.

V 57. minutě se však radovali Angličané. Centr do vápna si našel Grealish a střílenou přihrávkou našel Watkinse, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil a dal gól na konečných 1:0. Samotný zápas poznamenalo bučení anglických diváků na Jordana Hendersona. Ten přestoupil z Liverpoolu do Al-Ettifaq, což bylo nejspíše důvodem jejich nespokojenosti.

Pro utkání s Italy bude chybět trenérovi Southgateovi několik hráčů. Nejvíce chybí Bukayo Saka, který stále nedoléčil zraněný stehenní sval. Přesto ho může stále těšit forma Judea Bellinghama nebo Harryho Kanea, kdy oba ve svých nových klubech září. Na ně bude jistě spoléhat i v utkání s Itálií.

Kvalifikace na EURO 2024 - Skupina C
Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Anglie 5 4 1 0 16:2 13
Itálie 5 3 1 1 10:4 10
Ukrajina 6 3 1 2 8:7 10
Severní Makedonie 6 2 1 3 7:14 7
Malta 6 0 0 6 1:15 0

Itálie je těsně před dotírající Ukrajinou, navíc jí cloumá sázkařská aféra

Italové ztratili hned v prvním utkání ve skupině, když je porazil jejich úterní soupeř Anglie. Italové si pak poradili s Maltou 2:0. Poté přišla Liga národů, kde Italové skončili na 3. místě. V semifinále je porazilo Španělsko 2:1 a v bitvě o 3. místo vyhráli s Nizozemskem 3:2.

A pak se stalo něco nečekaného. Saudskoarabské petrodolary zlákaly Roberta Manciniho a ten rezignoval na post trenéra Itálie. Mistři Evropy byli rázem bez trenéra. Nečekanou situaci musel italský fotbalový svaz urychleně řešit. Jeho nabídku přijal Luciano Spalletti, kouč mistrovské Neapole.

A nezačal nejlépe, se Severní Makedonii, katem Itálie v baráži o mistrovství světa, pouze remizoval 1:1. Poté porazil hlavního konkurenta o 2. místo Ukrajinu 2:0. Poslední zápas Squadra Azzurra odehrála v sobotu proti Maltě. Dle očekávání si s ní Italové poradili a bez větších komplikací zvítězili 4:0.

Spalletti však řeší komplikace v týmu. Italským tiskem totiž otřásá další sázkařská aféra, do které jsou zapleteni samotní hráči. Vinou vyšetřování tým opustili Nicolò Zaniolo a jedna z největších hvězd Sandro Tonali.

Oběma hrozí pokuta 25 tisíc euro a zákaz činnosti na tři roky, což by mohlo mít pro jejich kariéry katastrofální důsledky. S Maltou však ukázali, že tým funguje dobře, avšak proti Anglii to bude beze sporu jiné představení.

  • Datum, čas a místo utkání: 17. 10. ve 20:45, Wembley

Vzájemné zápasy Anglie vs. Itálie – H2H

Anglie a Itálie se dají počítat za tradiční soupeře nejen kvalifikací, ale i velkých turnajů. V živé paměti je finále předešlého Eura, kde Italové porazili Anglii na penalty.

Úspěšnější je historicky Itálie, ale souboje těchto dvou týmů jsou velmi vyrovnané, a když se štěstěna přikloní na jednu či druhou stranu, většinou je z toho pouze vítězství o jednu branku.

  • Anglie s Itálií se utkaly 17x
  • 10x zvítězila Itálie, 3x Anglie, 4x byla remíza
  • Pouze 2x vítěz utkání vyhrál o víc než 1 branku. 17. 11. 1976 to byla Itálie 2:0, 16. 11. 1977 to byla Anglie 2:0.
Posledních 5 zápasů Anglie vs. Itálie
23. 03. 2023 Itálie – Anglie (kvalifikace na Euro 2024) 1:2
23. 09. 2022 Itálie – Anglie (Liga národů, 3. kolo) 1:0
11. 06. 2022 Anglie – Itálie (Liga národů, 3. kolo) 0:0
11. 07. 2021 Itálie – Anglie (Euro 2020, finále) 2:1 pen.
27. 03. 2018 Anglie – Itálie (přátelský zápas) 1:1

Tip na zápas Anglie vs. Itálie

Zápas lze očekávat poměrně vyrovnaný, Anglie se nikam hrnout nemusí a hra bude na Itálii, která bude čekat na svoji příležitost. Proto lze alespoň ze začátku čekat opatrnou hru obou týmů. Italové však budou muset dříve nebo později začít útočit, protože výhra z Anglie by pro ně znamenala rázný krok k postupu na Euro.

To by mohlo vyhovovat Anglii a jejím výpadům. Proto se lze přiklonit spíše k vítězství Angličanů, které požene vyprodané Wembley.

TIP: Výsledek 1. poločasu/výsledek zápasu: Remíza/Anglie sipka Získejte bonus u Fortuny

Tip na utkání Anglie vs. Itálie – Fortuna

Kde živě sledovat utkání Anglie vs. Itálie? Dávají přímý přenos v televizi, bude live stream?

Utkání skupiny C mezi Anglií a Itálií lze sledovat na kanále Sport1. České sázkové kanceláře bohužel nevlastní práva na vysílání kvalifikace na Euro 2024, tudíž tento duel v jejich nabídce streamů nenaleznete. Na zápas si však můžete vsadit live u Fortuny.

Níže se můžete podívat na sestřih předchozího zápasu mezi Itálií a Anglií:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Král, Tomáš Souček a Patrik Schick

Kvalifikace na mistrovství Evropy 2024: program a výsledky

Podívejte se na výsledky kvalifikace na EURO 2024. 🏅 O postup na mistrovství Evropy v Německu ⚽ se ucházelo 53 zemí.

UEFA schválila kandidatury na pořadatelství ME 2028 a 2032

Kdy a kde se koná příští MS a ME ve fotbale

Známe termíny i místa konání pěti nejbližších šampionátů ve fotbale. Začínáme už v létě 2024 v Německu, kde se bude hrát dále?

Erling Haaland, Manchester City - Profimedia

Fotbal dnes - kalendář akcí 2023/24 a rozpis termínů na jednom místě

Chcete vědět, co se ve fotbale děje dnes, v tomto týdnu či v příštím měsíci? ✔️ Podívejte se na náš přehledný kalendář.