Kvalifikace na EURO 2024 živě: Faerské ostrovy vs. Česko

Českou reprezentaci čeká na červnovém srazu jen jedno kvalifikační utkání. Na hřišti Faerských ostrovů si musí připsat povinnou výhru a učinit další krok směrem k postupu na mistrovství Evropy.

Živý přenosKurzyPreviewTip

Jurásek Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Kvalifikace na EURO 2024: Faerské ostrovy vs. Česko už v sobotu živě

Česká fotbalová reprezentace na posledním velkém turnaji, mistrovství světa v Kataru, chyběla. Na evropském šampionátu je však pravidelným účastníkem, od vzniku samostatného Česka se účastnila všech turnajů. I začínající kvalifikaci rozběhla velmi dobře, doma porazila největšího konkurenta v boji o první místo z Polska. Následná remíza v Moldavsku byla nečekanou komplikací, přesto jsou Češi po úvodním srazu na vedoucí pozici skupiny E. Třetí utkání odehrají už o víkendu. Zápas Faerské ostrovy vs. Česko sledujte v sobotu od 20:45 živě na ČT Sport.

sipka Získejte bonus za registraci a vsaďte si na zápas u forBETu ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Faerské ostrovy vs. Česko v kvalifikaci. Jaké jsou kurzy?

Češi se s Faerskými ostrovy v historii utkali pětkrát. V novém tisíciletí ale pouze jednou, na podzim je doma porazili vysoko 5:0. Vítězně zvládli i všechny čtyři zbývající zápasy na konci minulého milénia, to už ale výrazně nižším rozdílem.

Faeřané na domácím hřišti nehrají vůbec špatně, vyhráli tři ze čtyř posledních zápasů. Porazili přitom i poměrně silné Turecko. Přesto jsou v souboji s českým národním týmem jasným outsiderem, na jejich další tříbodový úspěch si lze vsadit v kurzu 12,00. Remíza je ohodnocena kurzem 6,00, výhra Česka pak 1,25.

Utkání se odehraje na národním stadionu v Tórshavnu. Stadion Tórsvøllur pojme úctyhodných 6500 diváků. Hlavním rozhodčím bude Turek Kardesler.

Klíčové informace o utkání Faerské ostrovy - Česko
Kdy: 17. 06. 2023 od 20:45
Kde: Tórsvøllur, Tórshavn
Fáze: Kvalifikace na EURO 2024, 3. kolo
Rozhodčí: Arda Kardesler, Turecko
Kurzy forBETu: 12,00 - 6,00 - 1,25
Přímý přenos: ČT Sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Faeřané začali remízou v Moldavsku

Faerské ostrovy za sebou mají zatím pouze jeden kvalifikační duel. V Moldavsku na rozdíl od českého národního týmu i dokázaly skórovat a o vítězství přišly až v samotném závěru utkání po pokutovém kopu. Do nového kvalifikačního cyklu tak vstoupily slušnou remízou.

Druhou část březnového srazu pak vyplnil přátelský zápas v Severní Makedonii. Tam nastoupila jen čtveřice fotbalistů ze základní sestavy v Moldavsku, obměněná jedenáctka pak nedokázala za devadesát minut vyprodukovat ani jednu střelu na branku a prohrála 0:1.

V červnu čekají Faeřany dvě domácí utkání, po Česku do Tórshavnu přijedou také Albánci. Po těchto setkáních už se dá očekávat návrat týmu do míst, kam patří, tedy do role největšího outsidera skupiny. Faerské ostrovy se ještě nikdy v historii na žádný finálový turnaj nekvalifikovaly.

S Českem se ve své historii utkaly už pětkrát, nezískaly ale ještě ani bod. Poslední setkání proběhlo v listopadu loňského roku, kdy se při svém debutu v reprezentaci blýskl útočník Chytil a Faeřané z přáteláku odjížděli s pětigólovým výpraskem.

Mezi největší hvězdy domácích patří útočník Klaemint Olsen, s deseti góly nejlepší střelec faerské historie. Zkušený útočník momentálně obléká dres islandského Breidabliku. Většina hráčů jinak působí ve své domácí soutěži.

Kvalifikace na EURO 2024 - Skupina E
Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Česko 2 1 1 0 3:1 4
Polsko 2 1 0 1 2:3 3
Moldavsko 2 0 2 0 1:1 2
Faerské ostrovy 1 0 1 0 1:1 1
Albánie 1 0 0 1 0:1 0

Češi povolali i mladíky, musí napravit selhání z Moldavska

Kolem českého národního týmu se v posledních dnech a týdnech nejvíce mluvilo o nominaci. Kouč Jaroslav Šilhavý nakonec do A-týmu povolal i mladíky Davida Juráska, Davida Zimu a Adama Hložka. Tomáš Čvančara se pak po zranění neobjevil v seznamu ani jednoho z týmů. Tato jména vzbudila v českém fotbalovém prostředí pořádný poprask.

Reprezentaci do 21 let totiž čeká mistrovství Evropy, které začíná už za několik dní a na kterém se Češi v základní skupině utkají s Anglií, Německem a Izraelem. Jednadvacítka na šampionát do Rumunska odjíždí s ambicemi na postup, bez ohledu na výsledek ji ale čekají minimálně tři náročné duely s kvalitními výběry.

Áčko přitom čeká jen jeden kvalifikační zápas, právě tento na Faerských ostrovech, který by měl být jen formalitou a povinným vítězstvím. V úterý pak Čechy čeká přátelské utkání v Černé Hoře, na které ale řada hráčů vzhledem k náročnému programu posledních měsíců stejně dostala volno. Je tedy otázkou, který výběr by talentovaným mladíkům přinesl v jejich rozvoji více...

Národní tým se sešel už v pondělí, na poslední chvíli ale ještě muselo dojít ke změně v kádru. Nemocného Lingra nahradil zkušený Zmrhal. Jinak je nominace plná hráčů z české nejvyšší soutěže. Zpět v reprezentaci je nejlepší střelec Fortuna ligy Jurečka, dobrou formou si místo vysloužil i útočník Bohemians Jan Matoušek, který bude doufat ve svůj premiérový start.

Skvělými výkony se v nizozemské Eredivisie v poslední době prezentuje záložník Václav Černý. V dresu Twente na jaře zářil, v květnu byl dokonce vyhlášen nejlepším hráčem celé soutěže a na spadnutí je jeho přesun do bundesligového Wolfsburgu. Stejný tým má mimochodem zájem i o výše zmíněného Davida Juráska. Kolem něj ale i nadále krouží i řada dalších klubů včetně Benfiky či Salcburku.

Do nominace se naopak tentokrát nevešel zkušený středopolař Antonín Barák, který působí v italské Fiorentině. Kouč Šilhavý jeho absenci zdůvodnil ne vždy zcela ideálním chováním 28letého levonohého záložníka. Ten má mít údajně určité rezervy v přístupu a spekuluje se i o sporech s některými dalšími členy reprezentace.

  • Datum, čas a místo zápasu: 17. 6. 2023 ve 20:45, Tórshavn (Faerské ostrovy)

Českému týmu budou na Faerských ostrovech chybět Schick, Čvančara či Barák, kteří by mohli být při zdolávání očekávaného hustého defenzivního bloku soupeře svou indiviální kvalitou platní. Přesto má národní tým ve svém středu dostatek fotbalistů, kteří by si s trpaslíkem měli poradit a napravit tak své zaváhání z Moldavska.

TIP: Česko v hcp -2,5 sipka Získat bonus u forBETu

Tip

Kde živě sledovat utkání Faerské ostrovy vs. Česko? Dávají přímý přenos v televizi, bude live stream?

Všechny zápasy české reprezentace v rámci kvalifikace na mistrovství Evropy nabídne v přímém přenosu veřejnoprávní televizní stanice ČT Sport. České sázkové kanceláře streamy bohužel přenosy z kvalifikace nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Alex Král, Tomáš Souček a Patrik Schick

Kvalifikace na mistrovství Evropy 2024: program a výsledky

Podívejte se na výsledky kvalifikace na EURO 2024. 🏅 O postup na mistrovství Evropy v Německu ⚽ se ucházelo 53 zemí.