Kvalifikace na EURO 2024 živě: Moldavsko vs. Česko

Česká reprezentace vstoupila do bojů o postup na ME fantasticky, doma jasně přehrála Polsko. Úspěch nyní potřebuje potvrdit v Moldavsku, které na úvod v souboji dvou outsiderů remizovalo s Faerskými ostrovy. Bude národní tým na prvním srazu nového cyklu stoprocentní? A dostanou šanci další nováčci?

Přímý přenosKurzy – PreviewTip

Reprezentace Foto: Profimedia

Kvalifikace na EURO 2024: Moldavsko vs. Česko už v pondělí živě

Česká reprezentace po delší době vrátila fotbalové veřejnosti v zemi optimismus, vstup do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy se vyvedl na jedničku. Největšího favorita skupiny, Polsko, Češi na domácí půdě přehráli jasně 3:1 a udělali první významný krok směrem za postupem na EURO. Musí ho ale potvrdit na půdě outsidera z Moldavska. Druhé kvalifikační utkání českého týmu začne v pondělí od 20:45 a v přímém přenosu ho odvysílá ČT Sport.

sipka Vsaďte si na utkání Moldavsko vs. Česko a získejte bonus zdarma

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Češi by měli potvrdit roli favorita. Jaké jsou kurzy?

Vydařený vstup do kvalifikace od českého týmu se zákonitě musel projevit i na kurzech směrem k dalším zápasům. Na půdě Moldavska by Češi určitě byli považováni za favorita za každých okolností, zlepšená nálada kolem týmu ale všechny prognózy ještě zjednoznačnila.

Moldavsko by dle papírových předpokladů nemělo klást výraznější odpor, čemuž odpovídá i kurz na vítězství české reprezentace v hodnotě 1,21. Jakýkoliv bodový zisk domácích by představoval velké překvapení, což dokládá i kurz na neprohru 4,60. Kdo by věřil dokonce výhře outsidera, může vyzkoušet kurz 13,00.

Při očekávaném jasném průběhu by tipující mohly zajímat i kurzy na jednotlivé střelce českého týmu. Nejnižší kurz má v dobré formě hrající útočník Jan Kuchta (2,05), následují Mojmír Chytil a Tomáš Čvančara (2,15) a Adam Hložek (2,30).

Dodejme ještě faktické náležitosti o utkání. To se odehraje na moldavském národním stadionu Zimbru v Kišiněvě. Ten pojme přes 10 tisíc diváků a otevřen byl v roce 2006. Hlavním rozhodčím zápasu bude německý sudí Daniel Schlager.

Klíčové informace o utkání Moldavsko - Česko
Kdy: 27. 3. 2023 od 20:45
Kde: Stadionul Zimbru (Kišiněv)
Rozhodčí: Daniel Schlager (Německo)
Kurzy Betana: 13,00 - 5,60 - 1,21
Přímý přenos: ČT Sport

Moldavský trpaslík nemá postupové ambice

Moldavsko patří mezi opravdové fotbalové trpaslíky, v žebříčku FIFA mu patří až 174. místo. Tím se řadí do blízkosti takových zemí jako je Grenada, Nepál, Belize nebo Kambodža. Jakákoliv účast na vrcholném turnaji se tedy v případě Moldavska pohybuje v říši utopie.

V tabulce skupiny E by se tak Moldavané měli prát o čtvrté místo s Faerskými ostrovy, které rovněž patří do druhé stovky světového žebříčku, třebaže přeci jen o něco výše. Právě tyto dva celky si to také rozdaly hned v prvním utkání kvalifikace, v pátek se v Kišiněvě zrodila remíza 1:1.

Domácí sice v první půli inkasovali, poté ale přidali a po většinu zápasu byli lepším týmem. Vyrovnání, které přišlo až tři minuty před koncem, tedy bylo zaslouženým rozuzlením. Postaral se o něj Ion Nicolaescu, tedy asi největší hvězda týmu. O tom, o jak malý fotbalový národ jde, svědčí také fakt, že útočník izraelského Bejtaru Jeruzalém je s devíti reprezentačními zásahy druhým nejlepším střelcem historie.

Že ale není situace v moldavském fotbale až tak bezvýchodná, tomu napovídá i účinkování Moldavska v poslední sezoně Ligy národů. V Lize D tým jen o skóre zaostal za postupujícím Lotyšskem, v šesti zápasech si připsal slušných 13 bodů.

Kvalifikace na EURO 2024 - Skupina E
Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
Česko 1 1 0 0 3:1 3
Faerské ostrovy 1 0 1 0 1:1 1
Moldavsko 1 0 1 0 1:1 1
Albánie 0 0 0 0 0:0 0
Polsko 1 0 0 1 1:3 0

Česko začalo přesvědčivou výhrou, zaujali především nováčci

Českému národnímu týmu náleží ve zmíněném žebříčku FIFA 38. příčka, pokud by ale dokázal udržet tempo nastolené v pátečním úvodním utkání kvalifikace proti Polsku, mohl by se velmi rychle posunout směrem vzhůru. V souboji dvou favoritů na postup na mistrovství Evropy Češi poměrně jasně přehráli Polsko 3:1, když čestný úspěch soupeři dovolili až v samotném závěru.

Trenér Šilhavý navázal na na své poměry odvážnou nominaci a i při volbě základní jedenáctky si dovolil několik překvapivých tahů. Kromě obvyklých stálic vsadil především na v dobré formě hrající zástupce české ligy, sparťany Čvančaru, Kuchtu či Krejčího a slávisty Juráska s Holešem.

Nutno říct, Šilhavého tahy se ukázaly jako mistrovské. Krejčí otevřel skóre zápasu už v první minutě, jen o několik desítek vteřin později zakombinovali Jurásek s Čvančarou a ve třetí minutě tak bylo v podstatě po zápase. Češi totiž velmi dobře fungovali také v defenzivě, Lewandowskimu a spol. příliš prostoru nenabídli a inkasovali až tři minuty před koncem za rozhodnutého stavu.

Ve výborném světle se ukázali především právě nováčci. Jurásek byl na levé straně nezastavitelný a po celý zápas zle zatápěl polské obraně. Čvančara pak potvrdil svou dobrou střeleckou formu z Fortuna ligy, gólů ale přitom mohl dát i více než jeden. Další sparťanský útočník Kuchta pak ve druhé půli definitivně zlomil polský odpor třetí brankou.

Výborně ale hráli vlastně všichni členové základní sestavy. Brankář Pavlenka působil jistě a i v rozehrávce byl platný, Coufal a Souček předvedli své tradičně poctivé výkony, aktivní byl i Hložek a jedním z nejlepších hráč na trávníku byl dříve často kritizovaný záložník Král, který byl u většiny klíčových momentů.

Závěrečných dvacet minut odehrál také další slávista Douděra, který si rovněž připsal svůj první reprezentační start. Při očekávané vyšší výhře Česka v Moldavsku by se mohlo dostat i na další debutanty v reprezentačním dresu. Na svou šanci čekají Matěj Jurásek a Lukáš Sadílek.

  • Datum, čas a místo utkání: 27. 3. ve 20:45, Kišiněv

Češi by měli potvrdit roli favorita a připsat si povinné vítězství. Dá se očekávat větší počet šancí a velká herní převaha. Alespoň jednou by se tak mohl prosadit také útočník číslo jedna národního týmu. Jan Kuchta je navíc v posledních týdnech ve vynikající formě, alespoň jednou skóroval v šesti z osmi posledních zápasů. U Betana navíc můžete využít vylepšený kurz.

TIP: Česko vyhraje a Kuchta dá gól sipka Získejte bonus u Betana

Tip

Kde živě sledovat utkání Moldavsko vs. Česko? Dávají přímý přenos v televizi, bude live stream?

Všechny zápasy české reprezentace v rámci kvalifikace na mistrovství Evropy nabídne v přímém přenosu veřejnoprávní televizní stanice ČT Sport. České sázkové kanceláře streamy bohužel přenosy z kvalifikace nabízet nemohou. Na zápas si ale rozhodně můžete vsadit live.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Král, Tomáš Souček a Patrik Schick

Kvalifikace na mistrovství Evropy 2024: program a výsledky

Podívejte se na výsledky kvalifikace na EURO 2024. 🏅 O postup na mistrovství Evropy v Německu ⚽ se ucházelo 53 zemí.

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.