Kvalifikace na Euro 2024 živě: Polsko - Česko

Česká reprezentace vstupuje do posledního dvojutkání kvalifikace a má postup ve svých rukou. V pátek jí v cestě bude stát Polsko, které musí vyhrát a spoléhat se na další výsledky ve skupině. Kdo má větší šanci postoupit, jaké jsou kurzy, to se dozvíte v článku.

Živý přenos – Kurzy – Polsko
Česko – H2H – Tip

Tomáš Souček se raduje z trefy proti Faerským ostrovům Foto: Profimedia

Kvalifikace na EURO 2024: Polsko vs. Česko v pátek živě

Češi mají postup na Euro 2024 stále ve svých rukou a výhrou v Polsku by za ním rázně vykročili. To Polsko po ztrátě s Moldavskem má šance na postup spíše teoretické. Zápas mezi Polskem a Českem sledujte v pátek 17. 11. na ČT sport od 20:45.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na zápasy české reprezentace

Sleduj průběh zápasu ZDE

Mírným favoritem je domácí Polsko, jaké jsou kurzy?

Češi si přes utrápené vítězství s Faerskými ostrovy (1:0) udrželi postup ve vlastních rukou a je jen na nich, jestli se na Euro podívají. První překážkou je Polsko. Pokud svěřenci Jaroslava Šilhavého v Polsku zvítězí a Moldavsko prohraje s Albánií, tak Česko postupuje. Česku však bez ohledu na výsledky stačí vyhrát doma s Moldavskem a postoupí.

To Polsko v předchozím zápase pouze remizovalo s Moldavskem (1:1) a jeho šance na postup je spíše teoretická a nic by na tom nezměnila ani případná domácí výhra s Českem.

I přes nepříliš dobré výsledky bookmakeři věří spíše Polákům, kteří jsou favoritem v kurzu 2,40. To na Čechy je kurz 3,20. Na remízu je vypsán kurz 3,15.

Utkání bude pískat italský rozhodčí Daniele Orsato.

Informace před zápasem Polsko vs. Česko
🕡 Kdy: 17. 11. 2023 od 20:45
🌍 Kde: PGE Narodowy (Varšava)
🏆 Soutěž: Kvalifikace na Euro 2024, skupina E
Rozhodčí: Daniele Orsato, Itálie
Kurzy Betana: 2,40 – 3,15 – 3,20
📺 Přímý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Polsku nestačí ani výhra a postup už je jen teoretický

Polsko neprožívá dobrou kvalifikaci. Po rozlosování bylo největším favoritem na postup, ale to všechno je pryč. Nevyrovnané výkony ho stály s největší pravděpodobností postup na Euro. Tabulku vede Albánie, a pokud Česko vyhraje jeden z nacházejících zápasů, Polsko se na Euro do Německa nepodívá.

Nejspíše posledním hřebíčkem do rakve byla remíza s Moldavskem (1:1). Ta totiž výrazně nahrála Česku a Polsko už nemá postup ve svých rukou.

V samotném zápase bylo Polsko obrovským favoritem a nic než jeho výhra se nečekalo. Drtivá územní převaha a šance však neznamenaly nic, protože v 26. minutě si na roh naběhl Ion Nicolaescu a placírkou poslal míč do sítě. Národní stadion ve Varšavě náhle oněměl a šance Poláků razantně poklesly.

Přesto v 53. minutě vykřesal naději Swiderski a vyrovnal na 1:1 po krásné akci. Mnoho šancí Poláků však přicházelo vniveč a bylo znát, že týmu chyběl čarostřelec Robert Lewandowski, který byl zraněný. To zapříčinilo, že žádný další gól nepadl, i když Poláci přestříleli Moldavsko 21:4.

Polsko je tak v nelichotivé situaci, kdy mu ani výhra nejspíš nebude stačit. Může stále však hrát o čest a obhájit domácí neporazitelnost, která trvá od roku 2006. Nyní u toho bude i Robert Lewandowski, který doléčil zranění a před reprezentační pauzou vstřelil za Barcelonu v La Lize dvě branky do sítě Alavésu (2:1).

Tabulka skupiny E
# Tým Z V R P Skóre B
1. Albánie 6 4 1 1 11:3 13
2. Česko 6 3 2 1 8:5 11
3. Polsko 7 3 1 3 9:9 10
4. Moldavsko 6 2 3 1 6:6 9
5. Faerské ostrovy 7 0 1 6 2:13 1

Česká reprezentace přivítala nováčky Kušeje a Chorého

Česká reprezentace na říjnovém srazu sice ztratila s Albánií při prohře 3:0, ale následnou utrápenou výhrou 1:0 s Faerskými ostrovy se dostala do solidní pozice pro postup. Pomohla jí k tomu remíza Polska s Moldavskem, která jí vše vrátila do vlastních rukou. Otázka je, jak si s nabídnutou možností poradí.

Výhra s Faery totiž byla všechno jen ne pohodová. Trápení českého týmu v ofenzivě nakonec ukončil kapitán Tomáš Souček z penalty a Češi vyhráli 1:0. Týmu nejspíš ani nepomohly spekulace kolem trenéra Šilhavého a médii propíraný vztah realizačního týmu s Antonínem Barákem, který by do těžkopádného českého stroje přece jen mohl vrátit určitou lehkost a kreativitu.

Jisté nakonec je, že Barák v nominaci opět není a Jaroslav Šilhavý zatím zůstává. Novinkou v týmu jsou však útočníci Chorý a Kušej, kteří by mohli být pomyslným trumfem Šilhavého mančaftu. Do sestavy byl dodatečně nominován i Tomáš Čvančara, který protrhl střeleckou smůlu v bundeslize.

Chorý je rozhodně zajímavá varianta, pokud by se musel český tým uchýlit k nakopávaným míčům. Plzeňský útočník svojí konstitucí dokáže vyhrát nejeden souboj a v tomto aspektu hry by mohl být velmi nápomocný. Kušej pak jako přímočarý a rychlý štírek může dělat obranám soupeře velké problémy.

Trenér Jaroslav Šilhavý pak sází na soudružnost kádru, proto nelze čekat řadu změn v nominaci. Přesto nominování hráčů jako Zima, Hložek nebo Lingr, kteří nemají v zahraničí příliš velkou minutáž, je poněkud zarážející, kdy hlavně v obraně může nerozehranost nadělat velké problémy.

  • Datum, čas a místo zápasu: 17. 11. 2023 ve 20:45, Varšava

Vzájemné zápasy mezi Polskem a Českem (H2H)

Češi se s Polskem utkali v devíti případech a mají o jedno vítězství lepší bilanci než Poláci. Z posledních pěti utkání tak prohráli Češi pouze jednou. Utkání však bývají poměrně vyrovnaná a mužstva nad sebou nevyhrávají žádným vyšším rozdílem.

  • Průměr branek na zápas je 2,55.
  • Češi vyhráli 5x, Poláci 4x, nikdy nebyla k vidění remíza.
  • Robert Lewandowski nastoupil poprvé proti Čechům 11. 10. 2008. Celkově proti Česku hrál 5x a nevstřelil ani jednu branku.
Vzájemná utkání mezi Polskem a Českem
24. 03. 2023 Kvalifikace na Euro 2024 Česko – Polsko 3:1
15. 11. 2018 Přátelský zápas Polsko – Česko 0:1
17. 11 2015 Přátelský zápas Polsko – Česko 3:1
16. 06. 2012 Euro 2012 Česko – Polsko 1:0
10. 10. 2009 Kvalifikace na MS 2010 Česko – Polsko 2:0
11. 10. 2008 Kvalifikace na MS 2010 Polsko – Česko 2:1
06. 02. 2008 Přátelský zápas Česko – Polsko 0:2
28. 04. 1999 Přátelský zápas Polsko – Česko 2:1
12. 03. 1997 Přátelský zápas Česko – Polsko 2:1

TIP na utkání Polsko vs. Česko – Kvalifikace na Euro 2024 živě

Samotný zápas může nabídnout mnoho. Polsko jako favorit si bude chtít udobřit svoje fanoušky a v posledním kvalifikačním zápase vyhrát. K tomu mu pomáhá i nedobytnost domácího prostředí. Naopak Češi si chtějí dojet pro vítězství a získat postup na Euro s předstihem.

Samotné utkání tak může být velmi vyhrocené a nervózní, a pokud nebudou padat branky, tak se může přiostřit na obou stranách. K tomu směřuje i tip naší redakce.

TIP: Celkový počet karet bude větší než 4,5  sipka Vsadit u Betana

Tip na Česko vs. Polsko - Betano

Kde živě sledovat zápas Polsko vs. Česko? Přímý přenos v televizi (TV), bude i live stream?

Zápas Polska s Českem můžete sledovat živě na ČT sport 17. 11. od 20:45 nebo online na ČT sport Plus. Sázkové kanceláře utkání reprezentace nevysílají, ale můžete si během utkání vsadit LIVE u Betana.

Na tiskovou konferenci před zápasem s Polskem se můžete podívat níže:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

Alex Král, Tomáš Souček a Patrik Schick

Kvalifikace na mistrovství Evropy 2024: program a výsledky

Podívejte se na výsledky kvalifikace na EURO 2024. 🏅 O postup na mistrovství Evropy v Německu ⚽ se ucházelo 53 zemí.

UEFA schválila kandidatury na pořadatelství ME 2028 a 2032

Kdy a kde se koná příští MS a ME ve fotbale

Známe termíny i místa konání pěti nejbližších šampionátů ve fotbale. Začínáme už v létě 2024 v Německu, kde se bude hrát dále?