Kvalifikace na Euro U21: Island vs. Česko živě

Začíná kvalifikace o Mistrovství Evropy do 21 let 2025. To bude pořádat sousední Slovensko, takže Lvíčata budou mít extra motivaci se na šampionát dostat. Tým Jana Suchopárka se v prvním kvalifikačním utkání podívá na Island, kde bude chtít uzmout 3 body, avšak na Islandu fotbal hrát umí, takže rozhodně to nebude zadarmo. Jaké jsou vyhlídky a prognózy českého týmu na výhru, to vše se dozvíte v článku.

Živý přenosKurzyPreviewTip

ceska-fotbalova-reprezentace-do-21-let.jpg Foto: Profimedia

Kvalifikace na EURO U21 2025: Island vs. Česko v úterý živě

Český tým do 21 let vstoupí do kvalifikace na Islandu. Po neúspěchu na předešlém Euru vyhlíží Lvíčata další evropský šampionát, který se bude odehrávat na Slovensku v roce 2025. Proto je cílem na Islandu bodovat, a to nejlépe za 3 body. Souboj našeho týmu s islandskými mladíky můžete sledovat na ČT sport od 18:30.

sipka Získejte bonus a vsaďte si na Island vs. Česko

Sleduj průběh zápasu ZDE

Češi se chystají dobýt Island, ale jaké jsou kurzy?

Naposledy se tyto dva týmy utkaly skoro přesně před rokem. V září loňského roku se odehrávalo play off kvalifikace o postup na letošní Euro U21. Češi v dvojzápase nakonec uspěli po venkovní výhře 2:1 a následné remíze 0:0. Jak je i z výsledků patrné, tak zápasy byly vyrovnané, a co se týče kurzů, tak stejně je tomu i teď.

Mírným favoritem je přece jen česká jednadvacítka, bookmakeři ji oceňují kurzem 2,42. Na domácí Island je vypsán kurz 2,96. Na remízu je kurz 3,40.

Zápas bude pískat makedonský rozhodčí Jovan Kacevski.

Informace před zápasem Island U21 vs. Česko U21
🕖 Kdy: 12. 9. 2023 v 18:30
🌍 Kde: Víkin, Reykjavík
🏆 Soutěž: Kvalifikace na Euro U21 2025
Rozhodčí: Jovan Kacevski
Kurzy Tipsportu: 2,96 – 3,40 – 2,42
📺 Přímý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Island chce odvetu za vyřazení

Jak bylo psáno výše, tak islandská reprezentace do 21 let na předchozí Euro nepostoupila vinou českého týmu, který ji vyřadil v dvojzápase o postup. Island tak má Čechům co vracet. Svěřenci kouče Davída Snorri Jónassona se v přípravném utkání s Finskem naladili výhrou 3:2.

Islandští mladíci jsou vesměs hráči místních klubů, výjimku tvoří několik hráčů, kteří se zkoušejí prosadit ve švédské lize. Island proti Finsku hlavně v první půli předváděl pěkný kombinační fotbal a mladíci ukazovali, že si s balónem velmi dobře rozumí. Ve druhé půli však jejich obezřetnost polevila a Finové je zaskočili vedoucím gólem. Do té doby Finové ani nevystřelili na bránu. Islanďané zápas rozhodně nezabalili, přesto jim vedoucí gól Finů sebral vítr z plachet a utkání se herně vyrovnalo.

V 75. minutě přišlo vyrovnání a v 83. minutě šel Island do vedení. V 87. minutě však vyrovnal finský Meriluoto a vypadalo to, že zápas skončí nerozhodně. Island však vítězství překlopil na svoji stranu. Přestřelku rozhodl gól Oliho Omarssona v 90. minutě utkání.

Generační obměna, která proběhla v kádru Islandu U21, neměla vliv na to, jak si tým kouče Jónassona rozumí s míčem. I nadále má ve svém středu šikovné hráče, kteří by našim Lvíčatům mohli dělat problémy. Utkání Islandu s Finskem však ukázalo zmatky v obraně, ale i sílu otáčet zápasy. Island také bude chtít vylepšit vzájemnou bilanci s Českem. Z celkových pěti duelů totiž třikrát prohrál a jen dvakrát remizoval.

Vzájemné zápasy Česko U21 – Island U21
27. 09. 2022 Kvalifikace na Euro do 21 let – play off Česko – Island 0:0
23. 09. 2022 Kvalifikace na Euro do 21 let – play off Island – Česko 1:2
22. 03. 2019 Přátelský zápas do 21 let Česko – Island 1:1
07. 09. 2010 Kvalifikace na Euro do 21 let – skupina E Česko – Island 3:1
12. 08. 2009 Kvalifikace na Euro do 21 let – skupina E Island – Česko 0:2

Česko chce napravit nepovedené Euro

Tým Jana Suchopárka začíná další kvalifikační cyklus tam, kde ho skončil. V utkání s Islandem. Poslední jejich utkání skončilo remízou 0:0 a Lvíčata se radovala z postupu na Euro U21. Tam moc parády neudělala. Po prohraném utkání s Anglií 0:2 sice čeští hráči zabrali a porazili Německo 2:1, naději na postup však pohřbili proti Izraeli, když prohráli 0:1.

Česká reprezentace do 21 let novou sezónu začala přípravným utkáním se Slovenskem. Po nepodařeném Euru chtěla odčinit špatné výsledky a naladit se na první kvalifikační zápas.

Bratrský souboj vyzněl nakonec lépe pro český tým, když po brankách Tkáče a Kabonga, nových členů českého týmu do 21 let, vyhrál 2:0. Přes výhru bylo utkání velmi vyrovnané, proto je vítězství cenné. V brance se dobře uvedl i gólman Bragy Jakub Horníček a defenzivu Slovenska větral slávistický Matěj Jurásek.

I u Čechů proběhla generační obměna, trenér Suchopárek se však může spolehnout na prověřené hráče jednadvacítky z minulého kvalifikačního cyklu. V nominaci tudíž nechybí sparťanští Vitík, Sejk a Karabec. Teplický Daniel Fila a slávistický Matěj Jurásek jsou další stálice Lvíčat.

sipka Nominaci českého týmu nalezneš zde

  • Datum, čas a místo zápasu: 12. 9. 2023 v 18:30, Víkin, Reykjavík

Česká reprezentace v kvalifikačním cyklu narazí opět na Island, se kterým má pozitivní vzájemnou bilanci. Islandští mladíci mají plno šikovných hráčů, kteří to s míčem velmi dobře umí a můžou dělat Lvíčatům problémy. Češi však mají v kádru mnoho hráčů z předchozího klasifikačního cyklu, tudíž je v jejich silách si s Islandem poradit.

TIP: Výsledek prvního poločasu a výsledek zápasu: Remíza a Česko U21

tipsport tip

Kde živě sledovat utkání Island U21 vs. Česko U21? Bude i live stream?

První kolo kvalifikace na Mistrovství Evropy "21" můžete sledovat v úterý 11. 9. 2023 od 18:30 na ČT sport. Utkání s Islandem sice nenabízí žádná sázková kancelář, během hry si však můžete vsadit live.

Na tiskovou konferenci ohledně nominace se můžete podívat zde:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Čeští reprezentanti do 21 let se radují z gólu do sítě Slovenska

Kvalifikace na mistrovství Evropy U21 2025: program a výsledky

Ve hře o postup na Euro do 21 let jsou i Češi. Přečtěte si vše důležité ke kvalifikaci na turnaj, který v roce 2025 hostí Slovensko.

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.