Kvalifikace na ME ve fotbale žen 2025 živě: Česko vs. Belgie

Český reprezentační tým žen stále čeká na premiérové body v kvalifikaci na ME 2025. Svěřenkyně Karla Rady se představí ve třetím utkání proti výběru Belgie. Sledujte důležitý duel v pátek 31. května od 18:30 na ČT sport.

Živý přenosKurzy
ČeskoBelgieTip

Češky slaví gól proti Španělsku Foto: CESAR MANSO / AFP / AFP / Profimedia

Kvalifikace na ME ve fotbale žen 2025 živě: Česko vs. Belgie v pátek od 18:30 na ČT sport

Česká reprezentace žen sehraje svůj třetí zápas v kvalifikaci na ME 2025. Češky dosud absolvovaly souboje s velkými favority na postup ze skupiny, jimiž byly reprezentace Dánska a Španělska. Ačkoli naše hráčky podaly sympatické výkony, na body to ani v jednom případě nestačilo.

Teď se utkají s nejschůdnějším soupeřem – Belgií. Ta stejně jako my nezískala zatím ani bod a díky horšímu skóre se nachází na poslední pozici. Klíčové střetnutí můžete sledovat v pátek 31. května od 18:30 na ČT sport.

sipka Zaregistrujte se a vsaďte si na Česko vs. Belgie v kvalifikaci na ME 2025

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kurzy na kvalifikaci ME ve fotbale žen 2025: sázkové kanceláře jasného favorita nevidí

Bookmakeři věří o trochu více Belgii, proto na její případný tříbodový úspěch vypsali kurz 2,30. Potenciální výhra českého týmu je ohodnocena kurzem o něco vyšším, a to 2,75. Nerozhodný stav potom nalezneme v kurzu 3,40.

Nezapomínejme ovšem, že naposled (2018) byly Češky proti Belgii velkým outsiderem (kurz 4,58), přesto nad nimi nakonec zvítězily 2:1.

Informace před zápasem Česko Ž vs. Belgie Ž
🕒 Kdy: 31. 05. 2024 od 18:30
🌍 Kde: Stadion Eden (Praha)
🏆 Soutěž: Kvalifikace na ME 2025
Kurzy Fortuny: 2,75 - 3,40 - 2,30
📺 Přímý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Češky nutně potřebují body, uspějí napotřetí?

České reprezentantky za sebou mají těžké duely proti Dánsku a Španělsku. V obou utkáních tahaly svěřenkyně Karla Rady dle předpokladů za kratší konec a na daleko kvalitnější soupeřky neměly nárok. Národní tým ale získal potřebné zkušenosti, které se pokusí v úspěch přetavit v páteční bitvě s Belgií.

Třetí měření sil je přitom zcela klíčové, protože rozhodne o tom, kdo bude mít lepší výchozí pozici pro eventuální baráž o postup. Belgie navíc patří mezi našeho poměrně oblíbeného protivníka. Češky se utkaly s Belgičankami od roku 2009 již čtyřikrát a pouze jednou odešly poraženy. Poslední vzájemný souboj, jenž se konal před šesti a půl lety, skončil těsným vítězství (2:1) Česka.

V předcházejících střetnutích kromě toho český tým ukázal, že bezesporu dokáže silné výběry zaskočit. O tom by mohly vyprávět Dánky i Španělky. S prvním týmem Češky dlouhou dobu hrály vyrovnanou partii, konečnou výhru favorita však definitivně stvrdil povedený druhý poločas.

Ve druhém mači byla naše pozice outsidera ještě více prohloubena, jenže české fotbalistky šokovaly a v 56. minutě šly dokonce do vedení. Následně Španělky dokázaly během dvanácti minut utkání otočit, Češky ale podruhé v řadě předvedly, že kvalita reprezentace jednoznačně stoupá.

V nominaci národního týmu nechybí opory v podobě Andrey Staškové (AC Milán), Barbory Votíkové (Tottenham Hotspur) nebo Kláry Cahynové (Sevilla).

sipka Ivan Hašek oznámil na Euro 2024 šestadvacetičlennou nominaci. Jaká jména se ve výběru nachází?

Vzájemné zápasy Česka Ž a Belgie Ž
Datum Soutěž Zápas Výsledek
28. 02. 18 Mezinárodní turnaj Belgie Ž vs. Česko Ž 1:2
04. 03. 15 Mezinárodní turnaj Česko Ž vs. Belgie Ž 2:2
01. 04. 10 Kvalifikace na MS 2011 Belgie Ž vs. Česko Ž 0:3
26. 11. 09 Kvalifikace na MS 2011 Česko Ž vs. Belgie Ž 1:2
Vsaďte si na páteční utkání Česko Ž vs. Belgie Ž

Belgičankám se nedaří, od Španělek schytaly sedm branek

Belgické fotbalistky vstoupily do kvalifikace špatně a první dva duely prohrály. Výraznou slabinou našeho pátečního soupeře byla prozatím velmi propustná obrana.

Belgičanky nejdříve utržily debakl se Španělskem (0:7). Obrovská převaha favorizovaných Španělek se nesmazatelně propsala do statistik. Úřadující mistryně světa své sokyně přestřílely a nasázely jim sedm branek na jejich vlastním hřišti. Domácí reprezentantky se také po celý zápas trápily v útoku a svou ofenzivní nemohoucnost korunovaly jediným střeleckým pokusem.

Následně svěřenkyně Ivese Serneelse nestačily na Dánsko. Diváci na stadionu ve Viborgu viděli během prvních čtyřiceti pěti minut tři branky domácích fotbalistek a brzy po přestávce přidala čtvrtou branku Thogersenová. Posléze Dánky trochu vypadly z tempa, což mělo za následek dva inkasované góly, jenže Belgičanky už se na další větší odpor nezmohly.

Hostující hráčky jsou na tom tedy před nadcházejícím soubojem s Češkami totožně. Ve hře zůstává výhodnější třetí pozice, která zaručí lehčího soupeře v baráži. Dosavadní výsledky nepředpovídají umístění na prvních dvou příčkách, a tak vzájemné měření sil bude pro oba reprezentační výběry naprosto zásadní.

sipka Naši reprezentanti nastoupí v Německu proti Portugalsku, Gruzii a Turecku. Prohlédněte si kompletní program mistrovství Evropy 2024

  • Datum, čas a místo zápasu: 31. 05. 2024 od 18:30, Stadion Eden (Praha)

Tip na výsledek utkání Česko vs. Belgie v kvalifikaci na ME 2025 žen

Vzájemný duel by mohl mít ten správný náboj, kde se oba týmy budou prezentovat ofenzivním herním stylem. Volíme následující tip.

TIP: V zápase padnou minimálně tři branky sipka Vsadit u Fortuny

tip

Kde sledovat kvalifikaci na ME 2025 žen: fotbalový zápas Česko vs. Belgie v televizi (TV), jak je to s online streamy?

Zápas Česka s Belgií je na programu ČT sport. České sázkové kanceláře bohužel bezplatné online live streamy ke kvalifikaci nenabízí, po registraci si ovšem u nich lze na utkání vsadit. Rozmanitou kurzovou nabídkou disponuje například Fortuna.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace - program, aktuality, soupiska

Přečtěte si aktuální informace o české ⚽ reprezentaci. V článku najdete program, výsledky ✔️ i nominaci českého národního týmu.

FC Barcelona - fanoušci, choreo - Profimedia

Jak začít sázet na fotbal – tipy na kurzové sázení online

Chcete sázet na fotbal a nevíte, jak na to? Poradíme vám, jak začít. Od výběru sázkovky a založení účtu až po jednotlivé typy sázek a kurzů...

Tomáš Jelínek slaví český gól proti Izraeli

Mistrovství Evropy v malém fotbale 2024: program a výsledky

V červnu se dočkáme mistrovství Evropy v malém fotbale, které bude pořádat Bosna a Hercegovina. Náš tým si brousí zuby na medaili.