Mistrovství světa 2022 - ideální sestava 2. kola

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Mistrovství světa ve fotbale má za sebou druhé kolo základních skupin. Kdo z hráčů v Kataru nejvíce zaujal? Podívejte se na ideální sestavy našich redaktorů.

Kylian Mbappé (Francie) Foto: Profimedia

2. kolo základních skupin: trojice hráčů se dostala do všech sestav našich redaktorů

Všechny týmy už mají na mistrovství světa 2022 odehrané minimálně dva zápasy. Ve druhém kole přitom opět zářily světové hvězdy, přidali se ale i méně známí fotbalisté.

Do ideálních sestav čtyř redaktorů webu FotbalZprávy.cz se vešlo celkem 21 fotbalistů. Čtyři jména se přitom objevila ve všech jedenáctkách.

Nejlepší sestavy druhého kola dle redakce
Michal Hruška
(4-2-3-1)
Szczęsny - Rezaeian, Souttar, Gvardiol, Alba - Fernandes, Kovačić - Kramarić, Griezmann, Mbappé - Taremi
Jakub Heřmánek
(3-4-3)
Szczęsny - Rezaeian, Souttar, Alba - Živković, Casemiro, Fernandes, Kudus - Mbappé, Cho, Kramarić
Jan Kukrál
(3-4-3)
Szczęsny - Christensen, Souttar, Fuller - Casemiro, Fernandes, Kudus, Živković - Mbappé, Kramarić, Messi
Ondřej Balíček
(3-4-3)
Szczęsny - Rezaeian, Gvardiol, Alba - Fernandes, Živković, Griezmann, Mbappé - Lewandowski, Taremi, Perišić

sipka Vsaďte si na MS ve fotbale s bonusem od Betana

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Nejlepší brankář: polský zachránce získal všechny čtyři hlasy

V bráně nebylo o čem. Čtyři redaktoři FotbalZpráv se ve svém výběru shodli na jméně Wojciecha Szczęsnyho. Ten si místo v ideální sestavě druhého kola zasloužil vychytanou nulou proti Saúdské Arábii.

Svůj nejlepší kousek si gólman Juventusu schoval na závěr první půle. Polsko vedlo, pod tlakem Saúdské Arábie už ale vyhlíželo poločasovou přestávku. Ještě před ní však přišla penalta pro Saúdy.

Pro Szczęsnyho žádný problém. Vyrazil pokutový kop Al-Dawsariho i následnou dorážku Al-Breika. Výraznou měrou tak přispěl k výhře Polska, které i nadále může snít o postupu do osmifinále mistrovství světa.

Nejlepší brankář druhého kola dle redakce
Michal Hruška Wojciech Szczęsny (Polsko)
Jakub Heřmánek Wojciech Szczęsny (Polsko)
Jan Kukrál Wojciech Szczęsny (Polsko)
Ondřej Balíček Wojciech Szczęsny (Polsko)

Nejlepší obránci: tři hlasy pro opory outsiderů i pro známé jméno

Jestli to vypadalo, že u brankářů od sebe jednotliví redaktoři opisovali, tak v defenzivě už se jejich názory na nejlepší obránce přece jen trochu rozcházely. Nenašel se tak obránce, který by se objevil ve všech čtyřech sestavách.

Přesto k tomu někteří měli blízko. Tři hlasy si vysloužil Jordi Alba. Španělský levý bek byl proti Německu jistý směrem dozadu a navíc přidal svou druhou asistenci na turnaji. Po jeho vystřídání Španělsko inkasovalo právě přes Albova náhradníka.

Trojici hlasů získala i méně známá jména. Harry Souttar zaujal svými obrannými zákroky, vyhranými vzdušnými souboji i dobrou rozehrávkou. A to se tento Australan teprve nedávno vrátil na hřiště po těžkém zranění kolene. Stejný počet hlasů jsme napočítali i u Íránce Ramina Rezaeiana. Ten neúnavně piloval pravou lajnu a v nastavení navíc gólem pojistil výhru nad Walesem.

Dva hlasy pak po svém výkonu proti Kanadě získal Joško Gvardiol. Talentovaný chorvatský stoper kromě práce v defenzivě zvládal i své oblíbené útočné výlety středem hřiště. A i na jejich základě ho do své sestavy zařadili Hruška s Balíčkem.

Trochu proti proudu šel Kukrál. Ten sice napsal do své jedenáctky už zmiňovaného Souttara, doplnil ho ale o dva hráče, které nikdo jiný ve svém výběru neměl. U Andrease Christensena a Keyshera Fullera ho zaujala jejich obranná i útočná činnost. Oba se gólově prosadili. Šťastnější pak byl Kostaričan Fuller, jehož branka znamenala vítězství nad Japonskem.

Nejlepší obrana druhého kola dle redakce
Michal Hruška Ramin Rezaeian (Írán), Harry Souttar (Austrálie), Joško Gvardiol (Chorvatsko), Jordi Alba (Španělsko)
Jakub Heřmánek Ramin Rezaeian (Írán), Harry Souttar (Austrálie), Jordi Alba (Španělsko)
Jan Kukrál Andreas Christensen (Dánsko), Harry Souttar (Austrálie), Keysher Fuller (Kostarika)
Ondřej Balíček Ramin Rezaeian (Írán), Joško Gvardiol (Chorvatsko), Jordi Alba (Španělsko)

Nejlepší záložníci: nejproduktivnějším hráčům MS nešlo odolat

V záloze rezonovala dvě jména – Bruno Fernandes a Kylian Mbappé. Dva nejproduktivnější hráči MS se dostali do všech čtyř sestav, i když u Heřmánka s Kukrálem se Mbappé posunul do útočné trojice.

Bruno Fernandes dal proti Uruguayi dva góly a pro naše redaktory byl jasnou volbou. Nejasné však bylo, jestli mu úvodní trefu nesebere Cristiano Ronaldo, o jehož údajné teči Fernandesova centru se vedly dlouhé diskuze.

Dva zásahy přidal ve druhém kole i Kylian Mbappé. Ten byl tak hlavním strůjcem francouzské výhry nad Dánskem a s bilancí tří gólů a jedné asistence si MS vyloženě užívá. Už méně by si možná liboval v roli, kterou mu přisoudil Balíček. Proti pozici na kraji zálohy v rozestavení 3-4-3 by Mbappé mohl mít námitky, naštěstí u nás ale nemá takovou moc jako v PSG.

Okolo Fernandese s Mbappém se pak objevilo dalších šest různých jmen. Tři nominace si vysloužil Andrej Kramarić, jenž dvěma góly řídil obrat Chorvatů proti Kanadě. Kramarićovo jméno přitom stejně jako u Mbappého najdeme v záloze i v útoku.

Dvě zmínky pak dohledáme u Antoina Griezmanna, Andriji Živkoviće, Casemira a Mohammeda Kuduse. První dva byli ve druhém kole v roli asistentů. Griezmann nahrál na vítězný gól Mbappému, Živković pak i přes dvě asistence zůstal smutný. Srbové totiž proti Kamerunu neudrželi dvoubrankové vedení.

Tradičně dobrým defenzivním výkonem se prezentoval Casemiro, navíc přidal i povedenou trefu, která rozhodla o brazilském triumfu nad Švýcarskem. Neymar posléze Casemira označil za nejlepšího záložníka na světě. A naši redaktoři neprotestovali. Mezi střelce se zapsal i Mohammed Kudus, který to zvládl hned dvakrát. Ghanská kometa si na MS přenesla výbornou formu z Ajaxu. Jedné nominace se dočkal také Mateo Kovačić, jenž se vešel do zálohy Hrušky.

Nejlepší záloha druhého kola dle redakce
Michal Hruška Bruno Fernandes (Portugalsko), Mateo Kovačić (Chorvatsko) - Andrej Kramarić (Chorvatsko), Antoine Griezmann (Francie), Kylian Mbappé (Francie)
Jakub Heřmánek Andrija Živković (Srbsko), Casemiro (Brazílie), Bruno Fernandes (Portugalsko), Mohammed Kudus (Ghana)
Jan Kukrál Casemiro (Brazílie), Bruno Fernandes (Portugalsko), Mohammed Kudus (Ghana), Andrija Živković (Srbsko)
Ondřej Balíček Bruno Fernandes (Portugalsko), Andrija Živković (Srbsko), Antoine Griezmann (Francie), Kylian Mbappé (Francie)

Nejlepší útočníci: fotbalové ikony i dvougólový korejský střelec

Kylian Mbappé a Andrej Kramarić už se nám objevili výše, nešlo ale o jediné dvougólové střelce, kteří se procpali do sestav našich redaktorů. Přesněji řečeno do jedné ze sestav. Heřmánka zaujal Cho Gue-sung, jehož dvě gólové hlavičky ovšem nestačily Jihokorejcům ani na bod.

Po jedné nominaci si vysloužily také ikony Lionel Messi s Robertem Lewandowskim. V případě Messiho Kukrálovi učarovala jeho vítězná trefa proti Mexiku, kterou ukončil argentinskou křeč. Lewandowskiho si do své sestavy vybral Balíček poté, co polský kanonýr jeden gól dal a na druhý nahrál.

Ve druhém kole neskórovali Mehdi Taremi s Ivanem Perišićem. Oba ale nechyběli v sestavách našich redaktorů. Taremi neváhal pomáhat v defenzivě a přidal i jednu asistenci. Padl tím do oka jak Hruškovi, tak Balíčkovi. Druhý jmenovaný zařadil do své jedenáctky i Perišiće. Proti Kanadě to byl Perišić tak, jak ho známe. Kromě neuvěřitelné pracovitosti si našel čas i na dvě gólové nahrávky.

Nejlepší útok druhého kola dle redakce
Michal Hruška Mehdi Taremi (Írán)
Jakub Heřmánek Kylian Mbappé (Francie), Cho Gue-sung (Jižní Korea), Andrej Kramarić (Chorvatsko)
Jan Kukrál Kylian Mbappé (Francie), Andrej Kramarić (Chorvatsko), Lionel Messi (Argentina)
Ondřej Balíček Robert Lewandowski (Polsko), Mehdi Taremi (Írán), Ivan Perišić (Chorvatsko)

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Bellingham

Mistrovství světa 2022 - ideální sestava 1. kola

Šampionát v Kataru má za sebou první kolo základních skupin. V něm na sebe upozornila řada hvězd, jméno si ale udělali i nováčci. Kdo...

Týmová fotka německé reprezentace

Ohlédnutí za 1. kolem na mistrovství světa ve fotbale 2022

První kolo základních skupin MS ve fotbale ⚽ je za námi. Co přineslo na hřišti i mimo něj? Na to se podíváme ☝️ v následujícím článku.

Brazilec Richarlison akrobatickým kopem střílí krásný gól na MS ve fotbale 2022 proti Srbsku - Profimedia

Power Rankings MS v Kataru: jakou sílu mají jednotlivé týmy?

Podívejte se na Power Rankings všech reprezentací na MS ve fotbale podle redakce FotbalZpravy.cz. Po každém kole najdete aktualizované...