Mistrovství světa 2022 - ideální sestava 3. kola

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Na světovém šampionátu finišovaly základní skupiny a hrálo se opravdu o mnoho. Kteří hráči táhli své týmy za postupem či jinak zaujali? Nabízíme ideální jedenáctky členů redakce.

Szczesny Foto: Profimedia

3. kolo základních skupin: všechny hlasy jen pro Szczęsny a Rashforda

Máme za sebou kompletní základní skupiny na mistrovství světa 2022 v Kataru. Ve třetích zápasech šlo některým týmům doslova o (turnajový) život, zatímco jiné mančafty už hrály jen o čest či dokonce šetřily své opory. I proto tentokrát skládání těch nejlepších sestav bylo mimořádným oříškem.

Celkem se do výběru redaktorů dostalo hned 25 různých fotbalistů z 18 reprezentačních výběrů. Jediní gólman Szczęsny a útočník Rashford přitom byli v počtu hlasů stoprocentní.

Nejlepší sestavy třetího kola dle redakce
Michal Hruška
(4-3-3)

Szczęsny - Dest, Timber, Souttar, Gvardiol - Foden, Fernández, De Arrascaeta - Messi, Rashford, Sarr

Jan Kukrál
(3-5-2)

Szczęsny - Koulibaly, Yoshida, Ebosse - Leckie, Mac Allister, Fernández, Doan, De Arrascaeta - Son, Rashford

Ondřej Balíček
(3-4-3)

Szczęsny - Hakimi, Gvardiol, Saïss - Xhaka, Casemiro, Havertz, Messi - Gakpo, Morata, Rashford

sipka Vsaďte si na MS ve fotbale s bonusem od Betana

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Nejlepší brankář: Szczęsny pokračuje v krasojízdě

Polská brankářská jednička Wojciech Szczęsny je neohroženým vládcem svatyně podruhé v řadě. Ve druhém hracím kole si přízeň všech redaktorů vysloužil chycenou penaltou i dalšími skvělými zákroky, kterými si zajistil udržení nuly.

Tentokrát Poláci padli s Argentinou 0:2, přesto ale gólman Juventusu opět zaujal nejvíce. I tentokrát lapil pokutový kop, v tomto případě dokonce Messimu, celkem pochytal hned 11 střel favorita a je tak především jeho zásluha, že Polsko nakonec o skóre těsně proklouzlo do osmifinále MS.

Nejlepší brankář třetího kola dle redakce
Michal Hruška Wojciech Szczęsny (Polsko)
Jan Kukrál Wojciech Szczęsny (Polsko)
Ondřej Balíček Wojciech Szczęsny (Polsko)

Nejlepší obránci: dva hlasy jedině pro chorvatského zachránce

Hned v obranné formaci se nám ale názory začaly výrazně různit. Jediným fotbalistou, který se dokázal vměstnat do ideální sestavy alespoň dvou redaktorů, byl chorvatský zadák Joško Gvardiol, na kterého si vzpomněli Hruška s Balíčkem.

Belgie sice hlavně ve druhém poločase Chorvatům výrazně zatápěli a sám Lukaku mohl několikrát skórovat, čímž by Gvardiolův výkon poněkud shodil. Čisté gólové příležitosti ale buď zahodil, nebo ho o ně připravila svými obětavými zákroky právě dvacetiletá vycházející hvězda.

Jinak ale tři redaktory zaujali úplně odlišní hráči. Hruška vsadil ještě na zástupce tří týmů, které udržely čisté konta, do jeho sestavy se vešel Američan  Dest, Nizozemec Timber a Australan Souttar. Balíček mezi nejlepší zařadil vedle Gvardiola ještě dva Maročany, kteří si zajistili postup proti Kanadě a významnou roli v tom hráli i Hakimi a Saiss.

Kukrál si vyhlédl střelce klíčového postupového gólu Senegalu Koulibalyho a do své sestavy zařadil také zadáky mužstev, které šokovaly svět výhrami nad velkými favority. Yoshida řídil japonskou obranu při překvapivém triumfu nad Španělskem, Ebosse zase udržel na uzdě Brazilce při vítězství svého Kamerunu.

Nejlepší obrana třetího kola dle redakce
Michal Hruška Sergiño Dest (USA), Jurriën Timber (Nizozemsko), Harry Souttar (Austrálie), Josko Gvardiol (Chorvatsko)
Jan Kukrál Kalidou Koulibaly (Senegal), Maya Yoshida (Japonsko), Enzo Ebosse (Kamerun)
Ondřej Balíček Achraf Hakimi (Maroko), Josko Gvardiol (Chorvatsko), Romain Saïss (Maroko)

Nejlepší záložníci: postupující a dva dvougóloví poražení

Záložní řady ve velké míře obsadili fotbalisté, kteří se svými týmy prošli do vyřazovací fáze mistrovství světa. Což je logické, o úspěchu či neúspěchu jednotlivých týmů se většinou rozhoduje až ve třetím hracím kole, a tak si právě úspěšní hráči z této části turnaje často zahrají i minimálně v osmifinále.

Přesto se ale najdou výjimky. Kukrál s Hruškou ukázali na autora dvou branek Uruguaye, Giorgiana De Arrascaetu. Ten dovedl svůj tým k vítězství nad Ghanou, Uruguayi to ale přesto na postup o skóre nestačilo. To samé se týká také Němce Kaie Havertze, kterého si pro změnu vybral Balíček. Také ofenzivní univerzál Chelsea vstřelil dva góly a hru Německa výrazně oživil, přesto se s turnajem loučí.

Jinak byla u redaktorů nejimpozantnější Argentina, která se proti Polsku odbrzdila a předvedla velmi přesvědčivý výkon. Mladý Enzo Fernández se dostal do ideální jedenáctky Hrušky a Kukrála. Ten navíc odměnil za výkon i dalšího středopolaře Mac Allistera. Balíček do zálohy nasadil Lionela Messiho. Ten sice tentokrát neskóroval, navíc neproměnil penaltu, přesto předvedl vynikající výkon.

Sestavu Hrušky doplňuje Foden, střelec jedné z anglických branek. U Kukrála se nominace dočkali další autoři klíčových gólů, Australan Leckie a Japonec Doan. Balíček nenechal bez odezvy poctivé výkony Brazilce Casemira a Švýcara Xhaky.

Nejlepší záloha třetího kola dle redakce
Michal Hruška Phil Foden (Anglie), Enzo Fernández (Argentina), Giorgian De Arrascaeta (Uruguay)
Jan Kukrál Mathew Leckie (Austrálie), Alexis Mac Allister, Enzo Fernández (oba Argentina), Ritsu Doan (Japonsko), Giorgian De Arrascaeta (Uruguay)
Ondřej Balíček Granit Xhaka (Švýcarsko), Casemiro (Brazílie), Kai Havertz (Německo), Lionel Messi (Argentina)

Nejlepší útočníci: Rashfordův návrat na výsluní

Druhým mužem, jehož do své sestavy vybrali všichni tři dotázaní redaktoři, je anglický útočník Marcus Rashford. Ten už po loňském zpackaném Euru a matných výkonech v Manchesteru United vypadal na odpis, momentálně se ale vrátil do skvělé formy a v utkání proti Walesu dva góly sám dal a na třetím se podílel poctivým ziskem míče.

Druhou postavou s více než jedním hlasem je Lionel Messi. O něm už byla řeč v sekci o záložní formaci, kam ho zařadil Balíček, v Hruškově týmu ale zastává post útočníka. Nezapomnělo se pak na čtveřici úspěšných střelců.

Balíčka znovu zaujal autor už tří přesných zásahů na šampionátu, Nizozemec Gakpo, stejně jako znovu skórující Španěl Morata. Kukrála přesvědčila jihokorejská maskovaná modla Son, který svůj tým dovedl do osmifinále, přestože sám neskóroval. Pro Hrušku byl zase výrazný výkon Senegalce Sarra.

Nejlepší útok třetího kola dle redakce
Michal Hruška Lionel Messi (Argentina), Marcus Rashford (Anglie), Ismaila Sarr (Senegal)
Jan Kukrál Heung-min Son (Jižní Korea), Marcus Rashford (Anglie)
Ondřej Balíček Cody Gakpo (Nizozemsko), Álvaro Morata (Španělsko), Marcus Rashford (Anglie)

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Japonsko v základní skupině MS ve fotbale porazilo dva evropské favority Německo a Španělsko - Profimedia

Top 10 momentů základních skupin MS v Kataru

Vybrali jsme nejdůležitější okamžiky dosavadního průběhu MS ve fotbale 2022. Připomeňte si s námi největší události základních skupin.

Hráči Uruguaye po utkání s Ghanou

Ohlédnutí za 3. kolem na mistrovství světa ve fotbale 2022

Základní skupiny na MS ve fotbale ⚽ jsou minulostí. Co přineslo jejich třetí kolo? Na ty nejzajímavější události ⭐ se podíváme v...

Brazilec Richarlison akrobatickým kopem střílí krásný gól na MS ve fotbale 2022 proti Srbsku - Profimedia

Power Rankings MS v Kataru: jakou sílu mají jednotlivé týmy?

Podívejte se na Power Rankings všech reprezentací na MS ve fotbale podle redakce FotbalZpravy.cz. Po každém kole najdete aktualizované...