Mistrovství světa 2022 - ideální sestava osmifinále

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

V Kataru odstartovala vyřazovací část. V osmifinálovém programu bylo k vidění mnoho mimořádných výkonů, a to překvapivě především v ofenzivě. Kdo nejvíce zaujal naší redakci?

Ramos Foto: Profimedia

Osmifinále: Pětice hvězd ve všech sestavách

Skládání osmifinálových jedenáctek se tentokrát zúčastnilo všech pět členů fotbalové redakce. I přesto se oproti zápasům ve skupině jednotlivá jména více opakovala, celkem se v pěti sestavách dostalo jen na 22 různých fotbalistů.

Prim hrály pochopitelně postupující celky. Alespoň jednu nominaci si vysloužilo všech osm úspěšných osmifinalistů, z poražených týmů naopak redaktory výrazně nepřesvědčil ani jeden hráč.

Hlavní roli tentokrát hrála pětice fotbalistů, kteří se výrazně podíleli na úspěchu reprezentace své země a vysloužili si nominaci všech pěti respondentů. Jde o chorvatského brankáře Livakoviće, nizozemského beka Dumfriese, anglického středopolaře Bellinghama a dvě ofenzivní střelecké hvězdy, Francouze Mbappého a Portugalce Ramose.

Nejlepší sestavy osmifinále dle redakce
Michal Hruška
(4-2-3-1)

Livaković - Dumfries, Pepe, Aguerd, Guerreiro - Rice, Bellingham - Raphinha, Félix, Mbappé - Ramos

Jakub Heřmánek
(3-4-3)

Livaković - Dumfries, Silva, Guerreiro - Fernandes, De Paul, Paquetá, Bellingham - Mbappé, Ramos, Vinícius Jr.

Jan Kukrál
(4-4-2)

Livakovič - Hakimi, Saïss, Pepe, Dumfries - Félix, Bellingham, Kane, Vinícius Jr. - Mbappé, Ramos

Jan Koreš
(4-3-3)

Livaković - Dumfries, Pepe, Saïss, Guerreiro - Paquetá, Brozović, Bellingham - Saka, Ramos, Mbappé

Ondřej Balíček
(3-4-3)

Livaković - Dumfries, Saïss, Guerreiro - Saka, Bellingham, Paquetá, Neymar - Mbappé, Ramos, Vinícius Jr.

sipka Vsaďte si na MS ve fotbale s bonusem od Betana

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Nejlepší brankář: Tentokrát nadvláda chorvatského čaroděje

V ideálních sestavách světového šampionátu prozatím panuje zdaleka největší shoda na postu brankáře. Druhé i třetí kolo základních skupin shodně ovládl polský gólman Szczęsny, který měl svými chycenými penaltami i dalšími brilantními zákroky lví podíl na postupu Poláků do playoff. Tentokrát pozornost redakce upoutal jiný strážce svatyně.

Na výběr přitom bylo hned ze dvou penaltových hrdinů. Také Maroko slavilo až po rozstřelu, také Bounou za svá záda nepustil hned tři pokutové kopy. Chorvat Dominik Livaković ale ke třem chyceným penaltám přidal ještě další čtyři bravurní zákroky, kterými se přičinil o to, že se helvétský kříž vůbec k rozstřelu dostal.

Nejlepší brankář osmifinále dle redakce
Michal Hruška Dominik Livaković (Chorvatsko)
Jakub Heřmánek Dominik Livaković (Chorvatsko)
Jan Kukrál Dominik Livaković (Chorvatsko)
Jan Koreš Dominik Livaković (Chorvatsko)
Ondřej Balíček Dominik Livaković (Chorvatsko)

Nejlepší obránci: Nizozemská exploze nezůstala bez povšimnutí

I v obraně se redaktoři poměrně shodovali. Celkem ukázali na sedm jmen, přičemž reprezentovány jsou jen čtyři národní týmy. A to ještě Thiaga Silvu z Brazílie vybral jediný Heřmánek, kterého zaujal další jistý výkon zkušeného brazilského zadáka, který navíc kapitán kanárků okořenil ještě krásnou gólovou asistencí.

Jinak hráli prim především Portugalci a Maročané. Z Maroka se do ideálních sestav dostali hned tři obránci, Achraf Hakimi, Romain Saïss a Nayef Aguerd. Druhý jmenovaný dokonce inkasoval hned tři hlasy. Maročané i jejich zásluhou nedovolili ani jednou skórovat favorizovanému Španělsku. Z Portugalska zaujali Raphael Guerreiro, který si v souboji se Švýcarskem připsal bilanci 1+1, a další zkušený harcovník Pepe, jenž se rovněž jednou trefil.

Speciální zmínku pak zaslouží nizozemský pravý wingback Denzel Dumfries. Ten z pravé postranní čáry řídil vítězství Oranjes nad Spojenými státy 3:1, když jednu branku sám dal a na zbylé dvě přihrál. Tím se dostal do ideální jedenáctky všech pěti redaktorů.

Nejlepší obrana osmifinále dle redakce
Michal Hruška Denzel Dumfries (Nizozemsko), Pepe (Portugalsko), Nayef Aguerd (Maroko), Raphael Guerreiro (Portugalsko)
Jakub Heřmánek Denzel Dumfries (Nizozemsko), Thiago Silva (Brazílie), Raphael Guerreiro (Portugalsko)
Jan Kukrál Achraf Hakimi, Romain Saïss (oba Maroko), Pepe (Portugalsko), Denzel Dumfries (Nizozemsko)
Jan Koreš Denzel Dumfries (Nizozemsko), Pepe (Portugalsko), Romain Saïss (Maroko), Raphael Guerreiro (Portugalsko)
Ondřej Balíček Denzel Dumfries (Nizozemsko), Romain Saïss (Maroko), Raphael Guerreiro (Portugalsko)

Nejlepší záložníci: pokračující turnaj snů Bellinghama

Jude Bellingham je už delší dobu považován za jednoho z nejtalentovanějších fotbalistů, kteří běhají po evropských trávnících. Devatenáctiletá opora Borussie Dortmund se ale svými výkony v Kataru velmi rychle katapultovala v očích veřejnosti mezi totální superhvězdy. Už v prvním kole skupin posbíral plný počet hlasů, což se mu podařilo zopakovat i v osmifinále.

Jinak se uznání dočkala především ofenzivní esa favoritů. Portugalskou kanonádu podpořili i João Félix (0+2) a Bruno Fernandes (0+1), tu brazilskou zase řídili Raphinha (i když bez přímé gólové účasti), Neymar (1+1), Vinícius (1+1) a Paquetá (1+0). Dostalo se také na anglické útočné hvězdy. Harry Kane se konečně dočkal své první trefy na turnaji, Kukrál přitom při velké konkurenci v útoku zohlednil Kaneovu čím dál vytříbenější distribuci míčů ke spoluhráčům a zařadil ho do záložní řady. Hlasu se dočkal také další ze střelců, Saka.

Zcela se nezapomnělo ale ani na defenzivněji laděné středopolaře. Alespoň jednu čestnou nominaci si vysloužil Angličan Rice, Argentinec De Paul a Chorvat Brozović. Ti sice nejsou tolik vidět před brankou soupeře, svou neúnavnou prací ve středu pole ale hrají klíčovou roli v diktování tempa hry.

Nejlepší záloha osmifinále dle redakce
Michal Hruška Declan Rice, Jude Bellingham (oba Anglie) - Raphinha (Brazílie), João Félix (Portugalsko), Kylian Mbappé (Francie)
Jakub Heřmánek Bruno Fernandes (Portugalsko), Rodrigo De Paul (Argentina), Lucas Paquetá (Brazílie), Jude Bellingham (Anglie)
Jan Kukrál João Félix (Portugalsko), Jude Bellingham, Harry Kane (oba Anglie), Vinícius Jr. (Brazílie)
Jan Koreš Lucas Paquetá (Brazílie), Marcelo Brozović (Chorvatsko), Jude Bellingham (Anglie)
Ondřej Balíček Bukayo Saka, Jude Bellingham (oba Anglie), Lucas Paquetá, Neymar (oba Brazílie)

Nejlepší útočníci: Ronaldův (bývalý) náhradník i 23letá legenda

V útoku zdaleka nejvíce rezonovala dvě jména. Největším příběhem bylo jednoznačně rozhodnutí portugalského trenéra Santose, který posadil Cristiana Ronalda na lavičku a ke svému prvnímu reprezentačnímu startu v základní sestavě vyslal do osmifinále Gonçala Ramose. Útočník Benfiky se odvděčil prvním hattrickem na šampionátu a pro jistotu přidal i jednu gólovou nahrávku. Tento výkon samozřejmě neopomenul ani jeden z redaktorů.

Ve všech pěti sestavách se pak objevil ještě i Kylian Mbappé. Třiadvacetiletý fotbalista dvěma góly sestřelil odpor houževnatých Poláků, přidal i nádhernou asistenci na trefu Girouda a už ve svém nízkém věku se řadí k velkým postavám historie mistrovství světa. Už nyní, při své stále ještě neúplné teprve druhé účasti na šampionátu, má Mbappé na svém kontě devět přesných zásahů. Více dalo v historii MS jen třináct fotbalistů. Pro upřesnění je třeba dodat, že Hruška francouzskou hvězdu zařadil do zálohy, proto Mbappé v jeho výčtu útočníků níže chybí.

Velké pozornosti se těšil také již dříve zmíněný Vinícius Jr. se třemi hlasy, řeč již byla rovněž o Bukayo Sakovi z Anglie.

Nejlepší útok osmifinále dle redakce
Michal Hruška Gonçalo Ramos (Portugalsko)
Jakub Heřmánek Kylian Mbappé (Francie), Gonçalo Ramos (Portugalsko), Vinícius Jr. (Brazílie)
Jan Kukrál Kylian Mbappé (Francie), Gonçalo Ramos (Portugalsko)
Jan Koreš Bukayo Saka (Anglie), Gonçalo Ramos (Portugalsko), Kylian Mbappé (Francie)
Ondřej Balíček Kylian Mbappé (Francie), Gonçalo Ramos (Portugalsko), Vinícius Jr. (Brazílie)

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Neymar se v osmifinále vrátil na hřiště

Ohlédnutí za osmifinále na mistrovství světa ve fotbale 2022

Připomeňte si ty nejprobíranější momenty ☝️ osmifinále MS ve fotbale 2022. A to jak na hřišti, ⚽ tak mimo něj.

Brazilec Richarlison akrobatickým kopem střílí krásný gól na MS ve fotbale 2022 proti Srbsku - Profimedia

Power Rankings MS v Kataru: jakou sílu mají jednotlivé týmy?

Podívejte se na Power Rankings všech reprezentací na MS ve fotbale podle redakce FotbalZpravy.cz. Po každém kole najdete aktualizované...

Fotbalová tipovačka o 100 000 Kč

Zahrajte si fotbalovou tipovačku o 100.000 Kč

Zapojte se do fotbalové tipovačky o 100 000 korun. ⭐ Tipují se výsledky zápasů největšího fotbalového ⚽ svátku, který se odehraje v Kataru.