Ohlédnutí za 3. kolem na mistrovství světa ve fotbale 2022

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Synot Tip

Ke vkladu až 10 000 Kč + 300,- zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Základní skupiny jsou na mistrovství světa v Kataru minulostí. Pojďme se k nim ale ještě vrátit a podívat se, co přineslo jejich třetí kolo. A to jak při samotných zápasech, tak i po nich.

Konec favoritůVARDrama ve skupině H

Hráči Uruguaye po utkání s Ghanou Foto: Profimedia

Co přineslo MS ve fotbale ve 3. kole skupin: krach favoritů, chaos kolem VARu i divácky atraktivní pravidlo

Na fotbalovém mistrovství světa zbývá 16 týmů. Ty vzešly ze základních skupin, které se dohrály v pátek. V posledním kole skupin bylo k vidění hned několik překvapení, došlo na velká dramata i na nekonečné diskuze o VARu. To vše si přiblížíme v následujícím článku.

sipka Vsaďte si na MS u Betana s bonusem, který dostanete zdarma

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Selhání Belgie a Dánska otevřela cestu pro překvapení

Před světovým šampionátem patřily obě země mezi desítku největších favoritů. Obě ale jedou domů už po základních skupinách. Zatím není řeč o Německu, k němu se ještě dostaneme. Momentálně máme na mysli Belgii a Dánsko.

Atmosféru okolo belgického týmu rozvířil už před druhým kolem Kevin De Bruyne, jenž britskému Guardianu řekl, že Belgie má příliš starý kádr. A že nemá šanci vyhrát mistrovství světa. Příležitostí, jak postoupit alespoň do osmifinále, ale bylo ve třetím kole více než dost. Jen Romelu Lukaku spálil čtyři velké šance.

Belgičané tak na MS končí a vypadá to na poslední vystoupení jejich zlaté generace. Skupinou F naopak prolétlo Maroko. To získalo úctyhodných sedm bodů a vyřazovací fázi si na mistrovství světa zahraje teprve podruhé v historii.

Vybraní členové belgické zlaté generace
Jan Vertonghen, 35 let, Anderlecht Eden Hazard, 31 let, Real Madrid
Dries Mertens, 35 let, Galatasaray Kevin De Bruyne, 31 let, Man City
Axel Witsel, 33 let, Atlético Madrid Thomas Meunier, 31 let, Dortmund
Toby Alderweireld, 33 let, Antverpy Thibaut Courtois, 30 let, Real Madrid

Jednoho překvapivého postupujícího měla i skupina D. Favorizovaná Francie udržela první flek i po závěrečné prohře s Tuniskem, k ní se ale v osmifinále nepřipojilo Dánsko. Po loňském Euru, kde Dánové došli až do semifinále, byli v Kataru černým koněm šampionátu.

Jen jediný získaný bod a stejný počet vstřelených branek ale Dánsko poslaly na poslední místo tabulky. Postupové místo si zajistila Austrálie, která ve třetím kole porazila právě Dány. A v australských městech začaly bujaré oslavy. Bylo přitom jedno, že v Austrálii se po dohrání skupiny ještě ani nerozednělo.

VAR opět rozděloval fotbalovou veřejnost

Diskuze kolem použití videa ve fotbale neustávají. Ve třetím kole skupin se VAR opět dostal do středu dění. Ve skupině E totiž posvětil gól Tanaky, jenž rozhodl o výhře Japonska nad Španělskem a poslal Japonce do osmifinále. Z kola ven naopak museli Němci, jeden z největších favoritů šampionátu.

Ao Tanaka uklidil míč do brány po přihrávce z levé strany. Právě o ní se tolik diskutovalo, z některých záběrů to totiž vypadalo, že nahrávající Kaoru Mitoma už balon na hřišti nestihl. Situaci se snažila uklidnit sama FIFA, která zveřejnila rozhodující záběry. K nim přibalila i simulaci celého incidentu, na jejímž základě mělo být při gólu Japonska vše v pořádku.

Video naštvalo i Cavaniho, diváci se ale bavili

Pořádné drama přineslo také vyvrcholení skupiny H. Opět se ke slovu dostala rozhodnutí rozhodčích a videa, o zábavu se ale postaralo jedno z pravidel o postupu. V soutěžích FIFA totiž při stejném počtu bodů rozhoduje skóre. Případně vyšší počet nastřílených branek. Na to dojela Uruguay. Ta v poločase vedla nad Ghanou 2:0. A protože v souběžně hraném duelu Portugalsko – Jižní Korea panoval nerozhodný stav, tak byli Uruguayci v klidu.

Vše se ale změnilo v nastavení druhé půle. Jihokorejci dali gól na 2:1 a rázem postupovali oni. Měli stejně jako Uruguay neutrální skóre, ale dali ve skupině čtyři góly. Uruguay měla na kontě jen dva. Jižní Korea dotáhla zápas do vítězného konce a mohla jen čekat, co na to Uruguay.

Na stadionu v Al Wakrahu následoval chaotický závěr, kdy se hrálo v podstatě bez záloh. I Ghana totiž stále chtěla útočit, remíza by ji poslala do osmifinále. Na rozdíl od Uruguaye ale musela k postupu dát dva góly. Uruguayci potřebovali jen jeden, nebylo jim ale přáno. Nejvíce je rozlítilo, že se nepískala penalta po souboji, ve kterém figuroval Edinson Cavani.

Po konečném hvizdu vše přerostlo ve velkou melu, po které byl rozhodčí Siebert rád, že unikl do šaten. A jelikož německý sudí neslyšel na uruguayské protesty, tak si Cavani vyřídil účty přímo s obrazovkou, na které sudí sleduje situace doporučené od videorozhodčího. Cavani při odchodu ze hřiště poslal monitor k zemi.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Brazilec Richarlison akrobatickým kopem střílí krásný gól na MS ve fotbale 2022 proti Srbsku - Profimedia

Power Rankings MS v Kataru: jakou sílu mají jednotlivé týmy?

Podívejte se na Power Rankings všech reprezentací na MS ve fotbale podle redakce FotbalZpravy.cz. Po každém kole najdete aktualizované...

Japonsko v základní skupině MS ve fotbale porazilo dva evropské favority Německo a Španělsko - Profimedia

Top 10 momentů základních skupin MS v Kataru

Vybrali jsme nejdůležitější okamžiky dosavadního průběhu MS ve fotbale 2022. Připomeňte si s námi největší události základních skupin.

Stadium 974 v Kataru

Program zápasů a TV vysílání mistrovství světa ve fotbale

Mistrovství světa ve fotbale ⚽ letos nezvykle odvysílají dvě ✌️ televizní společnosti. Podívejte se, jak si Česká televize a Nova rozdělí...